16
ADSL modem áttelepítése után nincs net
  • Sanyix
    Ja fent van a PPPOE alapból, és nemis szabad rá telepíteni, mert szétcseszi az egészet.
  • Dzsega #15
    Vannak olyan hálókártyák amik nem tudják az ADSL-t kezelni (nah ezt jólmegaszontam, szal nem tudnak az adsl modemmel kommunikálni rendesen.). Pl.: a régi gépemen nem ment az adsl a régi hálókártyával vettem bele egy másik kártyát és ment, minden ua volt csak a hálókártyát cseréltem ki. Vegyél bele egyet a teszt kedvéért rakd bele tiltsad le az alaplapit és próbáld meg úgy. Sztem úgy is fog menni.
  • izb
    Na ilyet sem láttam még....
  • Padavane
    Egész éjjel ezt buheráltam elövettem a szekrény tetejéről 1 régi Cerka 333-ast és láss csodát rögtön ment rajta ugyanazzal a beállításokkal. Sztem valami hardver gondja van nem kezeli le jól a PCI-os kártyákat vagy nemtom. Pedig ha a hálózatra kötöm fix IP -vel megy de ha a modemet kötöm rá nem tetszik neki. Úgyhogy marad a jó öreg Celeron a Router azt meg kivágom a francba! :-) Mindenesetre köszönöm a Helpet nektek
  • Pharaoh
    Szerintem a másik gép hálózati beállításait nézd meg és állíts úgy be, ahogy a másik képen is volt.
  • Tarajos Sül
    Nekem is ADSL van!

Szoval nem tom!
    Az nem lehet,hogy a másik géppel nem lettél regisztrálva a neten,hanem amikor "megvetted" az ADSL az eredeti gépre vagy beállitva?
    Amugy a hálokártya beállitásai is fontosak!
    Pl ha a hálokártya le van tiltva várhatod az ADSL!
  • Sly79
    Sztem XP-n fennt van alapból nem? Legalábbis nekem soha nem kellett telepítenem, bár annyira nem emlékszem mert már 3 éve router tárcsáz. De. Ha közvetlenül a gép csatlakozik a netre és valami tré van akkor kéne neki kidobnia valamilyen hibakódot.. Ezt ha tudnánk könnyebb lenne a válasz is.
  • Caponee
    Minden esetre elég fura egy eset.Ha sikerült megoldani ird le ide hagy tanuljunk. :)
  • Caponee
    Szvsz vegyél egy routert és mind a 2 gépen egyszere lesz net.Szerintem nem egy hanyatbaszós ára van ma már.
  • Padavane
    OK megsasolom de mind a két gép XP és amelyiken megy arra sem telepítettem semmit.
  • izb
    Mert nincs fent a gépen valszeg ez a hiba.
    Itt egy link hogy miről van szó.
    Rasppoe
  • Padavane
    Nemtom a hálókártyát átrakni mert alaplapi integrált sajna.
    Start futtatás--raspppoe-enter ezt a parancsot nem ismeri azt mondja :-(
  • Padavane
    Persze 1xűen csak átdugom a modem kábelét 1 másik gépben lévő hálókártyára.
  • izb
    Mit raksz át egyik gépből a másikba??
    Tudom lehet mi a gondod,de amit átraksz az nem a hálókártya??
    Na egy lehetséges megoldás.
    Start futtatás--raspppoe-enter ezek után query és ott felajánlja hogy a kapcsolat ikonját kirakja az asztalra.
    Ha ez megvan akkor probálkozz a név és jelszó újra beírásával.
    Adsl-nél nincs regisztrált mac cím.
  • Zetorg
    ugyan arra a telefonvonalra dugod?
    vitted a szűrőt is?
  • Padavane
    A gondom az lenne hogy átrakom az ADSL modemet másik ugyancsak XP-s gépbe és nem fogadja el a felhasz.név/jelszó párost. Tuti jól írom be 100x probáltam. A T teszt serverre felenged ha a adsl@test/test felh./jelszó-t írom. Elképzelhetőnek tartom hogy a szolgáltató a hálókártya MAC címét is regizi de mivel kivenni nemtom' mert alaplapi hálókártya a másiknak amihez a modemet csatlakoztatom átírtam a MAC címét az erdeti (alaplapi) hálókártya címére. Mondanom sem kell eredménytelenül.

Segítségeteket előre is köszi

Jahh ez üzleti ADSL ha ez segít a probléma megoldásában.