A Seagate vezeti a merevlemezek piacát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tök jó hogy mindent kitalálnak az ezek a kedves cégek, hogy megússzák a gart... Szarrá kellene perelni az összeset.
Több tucat Quatum HDD-t láttam lyukasra égett TDA IC-vel, amik 1000%, hogy semmilyen túlfeszt nem kaptak. Akkor a kipukkant elkók az Abit, MSI alaplapokon, az is fizikai sérülés ? Vagy ha szénné ég a TV-d és leégeti a lakásodat is, az sem a gyártó felelõssége ??? Ha egy alkatrész elfüstöl véletlenül, nem csak szépen külsérelmi nyom nélkül megszakad, akkor ugrott a gar ??? Nehogy már megmagyarázza ezt valami nagyon okos garanciális "szakértõ"...
Tényleg, bad sector ellen mit lehet tenni? Le lehet zárni valahogy, hogy ne tudjon oda írni? Mobil rackbe jó lenne még.
R Ö R G E
<#nevetes1>#nevetes1>
Ez a vinyó 24 órás "szolgálatban" van, több mint 1 éve. Érezhetõen nem melegszik és nagyon megbízható. Viszont el kell ismerni, hogy nem a leggyorsabb.
Tehát itt a megbízhatóság és rendelkezésre állás áll szemben a gyorsasággal. Persze hozzá kell tennem, hogy a gyorsaság itt sem rossz egyáltalán, sõt! Egy ma használatos ugyanolyan típusú és méretû Samsung vinyótól csak 4-5 Mb/s -el marad el. Ugyanazon körülmények között tesztelt Samsung és Seagate vinyók között az eredmény 50 Mb/s lett a Samsungra és 45 Mb/s a Seagate-re. Tehát láthatjátok, hogy nem olyan jelentõs ez azért.
A másik nagyon jó vinyók mostanság a Samsungok. Otthoni gépemben tesztelem õket mostanság és abszolút meg vagyok velük elégedve. Gyorsak és eddig nem mutatták jelét a folyamatos lassulásnak, ellentétben a Maxtor vinyókkal. Sajnos nincs módomban 24 órás tesztüzemnek alávetni, de szerintem ezek a vinyók is megállnák a helyüket, csakúgy mint a Seagatek.
A Maxtor vinyók sajnos már közel sem ilyen jók. Jól bírják a hurcolászást, viszont szükséges plusz hûtés nekik. Mobile rackben nem ajánlott a tárolásuk, mert gyorsan túlhevülnek és a csapágyasok lesznek vagy a motorkájuk mondja be az unalmast. Sajnos az elektronika sem a legjobb minõség. Elõfordulnak kondenzátor elszállások, aminek hatására leég az egész elektronika. Ez fõleg a hõ hatására, különösen gyakori a hûtetlen gépekben. Ajánlatos az aljukra hûtõventit szerelni (lehet szettet kapni) vagy a ház 5,25" helyére szerelni és külsõ hûtést rakni elé (szintén lehet szettet kapni). Ezeknek hátránya, hogy oda a hordozhatósága 😞
Ne feledjük viszont, hogy mindegyik márkából lehet rosszat és jót is kifogni. Egyik sem tökéletes, pusztán a saját és a környezetem általános tapasztalatait írtam le.
Nincs velük gond a melegedésen kívül.
Seagate winyok mai napig mennek. Csak azt szeretem. Néha hoznak nekem döglött maxtorokat (föleg a slim tipus hal ki leghamarabb) de nagoyn durván kiégnek.
Ja de ócsóóóóóó oszt az ko' a magyarnak. Hát: VEGYE.
Aki hülye, haljon meg.
FTeR: a haverod véletlenül nem egy vékony-tokos maxtorral szív? azokról köztudott, hogy már-már a gagyi kategóriában vannak..
\"The voices are back... Excellent.\"
A PS/2 60 megás vinyója is birta a kiképzést (IBM). Nálam a sorrend: Hitachi - Seagate - Samsung - WD - Maxtor.
ha jól emlékszem valahol fél áron volt a mmistralhoz képest. én már csak ezért sem venném meg. osanba (és hasonszõrûekben) meg elvbõl semmit 😊
Szép kis garancia . Szerintem fellépés kérdése, ti meg hagyjátok magatokat... Meg nem a mindenes áruházban kell venni a HDD-t. Tuti hogy akciósan se volt egy nagy üzlet. (Bár Maxtort venni egyáltalán nem egy nagy üzlet, bármennyiért is adják, még ha itt egyeseknek vannak olyan Maxtorjai ameleyek MÉG MÛKÖDNEK.)
Kicsit a Mistral-os hozzáállásra emlékeztet...
van egy 10gigás quantumom már vagy ezer éve, tetü lassú és hangos, de mûködik. 1x kattant be mikor online kivettem a rackbõl 😊, de azóta is ketyeg.
(300megés samsugom is volt, ismerõsnek ajándékoztam egy 486ossal, még mindig megy 😛
a 40megásom viszont már nemtudom hol van 😞 )
A Barracuda sorozata elég megbízhatóra sikeredett. Részemrõl innen az elõny.
Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.
A többi miért nem melegszik ? Talán mert jobban meg van tervezve, és nem zabál 10-en wattokat, hogy fûtse magát. 3 db 120GB-os 2mB cache-s vinyó áramfelvétele... Maxtor 5V 670mA,12V 960mA (14,8W), Seagate 5V 350mA,12V 720mA,(8,8W), Hitachi 5v300mA, 12V 500mA (6,5W)
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Most egy 120-as Seagate és egy 80-as Hitachi HDD-m van.
Hibátlanok több mint 2 éve!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Ahány ház, annyi baj legyen.
Tesóm 80-as maxtorja fél évet bírt. Oda lett minden. Azóta megtért: Samsungra 😊
Maxtort soha többet, köszönöm.
shit happens
olcsó a maxtor, ezért szeretem.
A környezetemben viszont többektõl is hallottam, hogy a Maxtorok hajlamosak a tönkremenetelre.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy