50
  • Pukkár
    #50
    Nekem 2 és fél éve egy 80 Gb-s Maxtor vinyóm van. Azon kívűl hogy akkora hangja van mint egy traktornak nincs vele semmi bajom. És pont ezért nem vennék még egyszer Maxtort. A 8 éves 2 Gb-s Sagate-m amit a mobilrackben használok halkabb. De ha most vennék akkor csak Samsungot vennék.
  • dez
    #49
    A csendességen itt már nem az írás/olvasás hangtalanságát értjük, mert már mind csendes/hangtalan ebben, hanem a nyugalmi állapot hangját (nem zúg, sípol, stb.).
  • aaaaa
    #48
    Gondolom ha kigyulladna a 2 hónapos autód ott is megennéd hogy az égés fizikai sérülés...
    Tök jó hogy mindent kitalálnak az ezek a kedves cégek, hogy megússzák a gart... Szarrá kellene perelni az összeset.
    Több tucat Quatum HDD-t láttam lyukasra égett TDA IC-vel, amik 1000%, hogy semmilyen túlfeszt nem kaptak. Akkor a kipukkant elkók az Abit, MSI alaplapokon, az is fizikai sérülés ? Vagy ha szénné ég a TV-d és leégeti a lakásodat is, az sem a gyártó felelőssége ??? Ha egy alkatrész elfüstöl véletlenül, nem csak szépen külsérelmi nyom nélkül megszakad, akkor ugrott a gar ??? Nehogy már megmagyarázza ezt valami nagyon okos garanciális "szakértő"...
  • torjoz
    #47
    Teljes formázás, tehát nem gyorsformázás amikor telepíted a rendszert, az megjelöli a hibás szektorokat, és nem enged írni arra a területre, de ha utánna is jelentkezik a prob, akkor elkezdett "terjedni" rajta a bs, gyors adatmentés, és kuka, ill az elektronikáját el tudod adni pár ezer forintért -akár nekem is, van egy 2 hónapos égett 80 as maxtorom amit nem garoztak be azért, mert az égés fizikai sérülés...-.
  • Lenny
    #46
    Nekem két és éves a 60 gigás maxtro, kb fél éve kezdett gyanús lenni, hogy bad sectoros, nem sokkal rá ki is derült, hogy tényleg az. Még ketyeg, de volt már a bad sectorral problémám. Ezért a héten beújítottam egy 120 gigás Samsungot, csak még nem üzemeltem be. Hétvégén be kéne...
    Tényleg, bad sector ellen mit lehet tenni? Le lehet zárni valahogy, hogy ne tudjon oda írni? Mobil rackbe jó lenne még.
  • torjoz
    #45
    Nekem mondjuk van egy 5400 RPM es 160 as maxtorom, és simán leveri a gépemben lévő 80 as 7200RPM es Maxtort és barracudákat, mondjuk nem pc- be szánt verzió! Egy 160 as pc be szánt maztorral összehasonlítva az elektronikát meglepődve tapasztaltam, hogy olyan, mintha nem is egy maxtor elektronikáját látnám. Egyébként a dobozos maxtorokra a Gyári gar 3 év!!!! Csak Magyarországra sztem válogatott szarok kerülnek.
  • dcyrax
    #44
    Hupsz Maxtorom van és a haveromé is megpurcant
  • Csaba
    #43
    Nekem sincs bajom a Maxtorral. Lassan 4 éve egy 40gigás 5400-as Maxtorom van, gond nélkül megy. Nem meleg (nincs rajta hűtés), és mellesleg nagyon csendes, szinte nem is hallom, hogy tölt.
  • Szonár
    #42
    Nekem egy 20 GB-os Seagate, egy 3,7GB-os Maxtor, és egy 120 GB-os Samsungom van eddig. A Maxtort nem nagyon használtam. A Seagate megy mindig a gépben, és eddig semmi baja nincs neki. A Samsungot(Típus: SP1203N) tavaly szentestén vettük meg karácsonyra (Sulinetre), és azóta háromszor vittük el cserélni garanciára, első két esetbe nemtom mitől szállt el, de legutóbb a Mobile Rack tette tönkre. Talán jövő csütörtökön lesz meg az új vinyó.
  • slackface
    #41
    Nekem is van SeaGate '95 ös vinyóm 10 éves 1.2 gigás ..és még a mai napig benne va a gépben csak úgy nosztalgia miatt..és mai napig nem hallom a hangját csak amikor felébred a gép..aztán mintha halott lenne olyan kussban van...persze lassú de 96 ban ez volt a leggyorsabb :))
  • dez
    #40
    Nekem is van egy kis Samsungom, backup célra. Nemrég vettem. Először még tényleg igen halk volt, de fokozatosan felhangosodott, mára ott tartunk, mintha sosem lett volna halk. Még jó, hogy nem megy egyfolytában. (Ez a motorhangra vonatkozik, a fej-pozicionálás persze már jó ideje mindenhol halk.)
  • dshk
    #39
    seagate volt hosszú időn keresztül az egyetlen tényleg halk vinyó, ez sokáig (jogosan) fenntartja a népszerűségét, akkor is amikor már más is gyárt hasonlót.
  • JZO
    #38
    Mint szerver üzemeltető és heti szinten sok sok gigabájt adatforgalmat mozgató emberke elmondhatom, hogy megbízhatóság és melegedés szempontjából a Seagate abszolút nyerő.
    Ez a vinyó 24 órás "szolgálatban" van, több mint 1 éve. Érezhetően nem melegszik és nagyon megbízható. Viszont el kell ismerni, hogy nem a leggyorsabb.
    Tehát itt a megbízhatóság és rendelkezésre állás áll szemben a gyorsasággal. Persze hozzá kell tennem, hogy a gyorsaság itt sem rossz egyáltalán, sőt! Egy ma használatos ugyanolyan típusú és méretű Samsung vinyótól csak 4-5 Mb/s -el marad el. Ugyanazon körülmények között tesztelt Samsung és Seagate vinyók között az eredmény 50 Mb/s lett a Samsungra és 45 Mb/s a Seagate-re. Tehát láthatjátok, hogy nem olyan jelentős ez azért.

    A másik nagyon jó vinyók mostanság a Samsungok. Otthoni gépemben tesztelem őket mostanság és abszolút meg vagyok velük elégedve. Gyorsak és eddig nem mutatták jelét a folyamatos lassulásnak, ellentétben a Maxtor vinyókkal. Sajnos nincs módomban 24 órás tesztüzemnek alávetni, de szerintem ezek a vinyók is megállnák a helyüket, csakúgy mint a Seagatek.

    A Maxtor vinyók sajnos már közel sem ilyen jók. Jól bírják a hurcolászást, viszont szükséges plusz hűtés nekik. Mobile rackben nem ajánlott a tárolásuk, mert gyorsan túlhevülnek és a csapágyasok lesznek vagy a motorkájuk mondja be az unalmast. Sajnos az elektronika sem a legjobb minőség. Előfordulnak kondenzátor elszállások, aminek hatására leég az egész elektronika. Ez főleg a hő hatására, különösen gyakori a hűtetlen gépekben. Ajánlatos az aljukra hűtőventit szerelni (lehet szettet kapni) vagy a ház 5,25" helyére szerelni és külső hűtést rakni elé (szintén lehet szettet kapni). Ezeknek hátránya, hogy oda a hordozhatósága :(


    Ne feledjük viszont, hogy mindegyik márkából lehet rosszat és jót is kifogni. Egyik sem tökéletes, pusztán a saját és a környezetem általános tapasztalatait írtam le.
  • BiroAndras
    #37
    Én rengeteg Maxtor vincsit használtam saját kezűleg is (most is 4 van a gépemben), meg a munkahelyemen is rengeteg volt.
    Nincs velük gond a melegedésen kívül.
  • KDOG
    #36
    2-3 maxtor winyot már dobtam kukába.

    Seagate winyok mai napig mennek. Csak azt szeretem. Néha hoznak nekem döglött maxtorokat (föleg a slim tipus hal ki leghamarabb) de nagoyn durván kiégnek.

    Ja de ócsóóóóóó oszt az ko' a magyarnak. Hát: VEGYE.
  • raingun
    #35
    Az "S" betűs hdd-k a jók, higgyétek el, én mondom! ;-)
  • FTeR
    #34
    de, amikor először megláttam azt hittem hiányzik róla a borítás vagy lesporólták az anyagot. :D
  • thomyka
    #33
    Nekem először IMB winchesztereim voltak, sorba mentek tönkre, aztán Maxtron. Szintúgy. Samsung nagyon bevállt, nincs semmi gond vele, + 3 éves garancia azért megnyugtató, ha valami gond lenne vele.
  • waterman
    #32
    én vettem egy 160as samsungot másfél éve, kb 2 hónapig bírta. garanciálisan kicserélték, azóta nem hallottam hangját sem, teszi a dolgát, remélem még jó sokáig. szerintem kifogtam egy gyártáshibásat.. van egy 80as maxtorom is, na annak fura hangjai vannak, de az is teljesít szépen.
    FTeR: a haverod véletlenül nem egy vékony-tokos maxtorral szív? azokról köztudott, hogy már-már a gagyi kategóriában vannak..
  • chungey
    #31
    Én még emlékszem mikor vettem a 85 megás csúcs hájtek hatalmas seagatemet. '87. 18 éve bizony. 3 évvel ezelöttig használtam kis gépekben. Semmi baja sem volt, nem lehetett tönkretenni, menetközben csavarhúzóval simogattuk az elektronikát, szikrázott, csattogott a fej, aztán ment továb...
    A PS/2 60 megás vinyója is birta a kiképzést (IBM). Nálam a sorrend: Hitachi - Seagate - Samsung - WD - Maxtor.
  • Celeborn
    #30
    Nekem van 2 Quantum vinyóm, az egyik 3 gigás, mondanom sem kell, milyen régi(nem is emléxem), a másik 30-as, de egyiknek sincs semmi baja. No meg a 2 éves Samsung 160-as is hibátlan. Jut eszembe, volt egy 270megás Maxtorom, annak se volt semmi baja. Viszont haverom Seagate vinyója csinált olyat, hogy egy idő után csak élére állítva volt hajlandó működni, aztán már sehogy se. De ez 5 éve volt, állítólag az újak jobbak.
  • FTeR
    #29
    jómagam nem voltam ott a vásárlásnál, sem a szervízben :)
    ha jól emlékszem valahol fél áron volt a mmistralhoz képest. én már csak ezért sem venném meg. osanba (és hasonszőrűekben) meg elvből semmit :)
  • aaaaa
    #28
    "Addig amíg teljesen el nem füstöl meg nem cserélik..."
    Szép kis garancia . Szerintem fellépés kérdése, ti meg hagyjátok magatokat... Meg nem a mindenes áruházban kell venni a HDD-t. Tuti hogy akciósan se volt egy nagy üzlet. (Bár Maxtort venni egyáltalán nem egy nagy üzlet, bármennyiért is adják, még ha itt egyeseknek vannak olyan Maxtorjai ameleyek MÉG MŰKÖDNEK.)
    Kicsit a Mistral-os hozzáállásra emlékeztet...
  • FTeR
    #27
    haverom osánba vett akciósan 60gigás maxtort 2 hónap után elszállt a fájl leíró táblája. szépen visszavarázsoltam, erre rá vagy 3 hétre teljesen tönkremett. visszavitte, cseregarisan kapott 1 ugyan olyat, 2-3 havonta menetrendszerűen elmegy vagy az egész fájleíró vagy a MBR. Eddig 1x nem sikerült visszahozni az adatokat, de format után megint működött 1 darabig. Addig amíg teljesen el nem füstöl meg nem cserélik...

    van egy 10gigás quantumom már vagy ezer éve, tetü lassú és hangos, de működik. 1x kattant be mikor online kivettem a rackből :), de azóta is ketyeg.

    (300megés samsugom is volt, ismerősnek ajándékoztam egy 486ossal, még mindig megy :P
    a 40megásom viszont már nemtudom hol van :( )
  • bigjoe
    #26
    Egy ideig HW-vel foglalkoztam és a maxtorok tucat számra haltak ki (Az Abit alaplapokkal karöltve). A Seagate-szerencsés volt.
    A Barracuda sorozata elég megbízhatóra sikeredett. Részemről innen az előny.
  • Hedgehunter #25
    Maxtorom van 3-om semmi gaz veluk meg...
  • dez
    #24
    Kb. 3 éve vettem egy 80-as Seagate-et, első bekapcsolás után kattant egyet, és annyi volt. Visszavittem, de ugyanolyat kértem, mert nem véletlenül választottam azt: szuperhalk. A cseredarab azóta is megy, napi 24 órában...
  • aaaaa
    #23
    Ha egy vinyó ugyanazt a feladatot csak pont dupla annyi teljestmény felvétellel tudja csak megvalóstani, és emellett semmi előnye sincs, sőt mechanikailag is gyengébb a többinél, akor azt nem kell megvenni, még ha ezer forinntal olcsóbban is adják, mint a többit.
    A többi miért nem melegszik ? Talán mert jobban meg van tervezve, és nem zabál 10-en wattokat, hogy fűtse magát. 3 db 120GB-os 2mB cache-s vinyó áramfelvétele... Maxtor 5V 670mA,12V 960mA (14,8W), Seagate 5V 350mA,12V 720mA,(8,8W), Hitachi 5v300mA, 12V 500mA (6,5W)
  • torjoz
    #22
    A maxtoroknak melegedési problémályuk van, ha megfelelően hűtöd őket(főleg az elektronikát, passzív hűtő így sajna kizárva) akkor a maxtorral sincs gond.
  • maozedong
    #21
    13 éves seagate működik még. Mi kell még?????
  • aaaaa
    #20
    Quantumok is Maxtorok is működnek gond nélkül, de azért ha %-os arányban nézzük, sokkal több döglik be belőlük, mint az egyéb márkákból. Ha FONTOS az adat, ami rajta van, semmiféleképpen ne bízd egy Maxtorra.
  • Munch
    #19
    Seagate a legjobb. Yesssss!
  • Bandee1987
    #18
    nem is csodálom, hogy vezeti a merevlemezek piacát. A felhasználók a megbízhatósága miatt veszik.
  • zaki
    #17
    nekem is karácsonykor lesz 3 éves a 80 gigás maxtor vincsis, és hála a jó égnek még ne mvolt vele semmi probléma
  • mousee
    #16
    Nekem 40 gigás maxtor vinyóm van, lassan a harmadik életévét is betölti... Eddig semmi baja, pedig elég rendesen használatban van... De ha ti mondjátok, akkor lekközelebb szígétet veszek :)
  • Athlon64
    #15
    Ja és a 286-os időkben még volt 2db 20Mb-os MFM Seagate vinyóm és még talán ma is jó! :)
  • Athlon64
    #14
    Hát nekem is meghalt egy Maxtor vinyó és alig múlt egy éves!
    Most egy 120-as Seagate és egy 80-as Hitachi HDD-m van.
    Hibátlanok több mint 2 éve!
  • Ronny
    #13
    nekem csak 3 év van a barracudámban, eddig tökéletes:)
  • Asperot
    #12
    Lehet hogy eddig csak mázlim volt de kb 10 éve nyomom Maxtor vincsivel (persze néha csere nagyobbra úgy 2 évig használom őket) Soha semmi gondom nem volt, még BadSectort sem láttam.
  • cSuwwi
    #11
    Quantumom volt/van és Samsungom. A quantumok kb. 5-6 évesek, de semmi bajuk. A samsungnak szintén.
    Tesóm 80-as maxtorja fél évet bírt. Oda lett minden. Azóta megtért: Samsungra :)

    Maxtort soha többet, köszönöm.