61
-
#21 A lemezkiadók mind szenya dögök, én pl voltam nemrég 1 koncerten a Zöld Pardon-ban, ahol az 1ik vicces punk zenét játszó emberke a színpadon kijelentette, hogy nemsokára kijön az új albumuk, és hogy ez valszeg két héten belül fent is lesz a -idézem őt- "...azon a décéplusszplussz nevezetű letöltőprogramon, de nembaj, tölcsétek csak le, mert nekünk az a lényeg, hogy minél többen hallgassák a zenénket..."
Innentől kezdve az összes kiadó le van sz..va.
Písz -
#20 =D
Nagy vagy =)... -
TheZsenyka #19 Ha egy előadó pénzt akar keresni a zenéjével, akkor mit kell csinálni? Szervezzen turnét vazzeg. Ehelyett seggén ül, és várja a pénzt, nem akar megdolgozni érte. Ja hogy senki nem kíváncsi rá? Hogy a többség egy ruppót nem adna a szarjáért? Pech. Egyébként nem az előadókkal van elsődlegesen a probléma, hanem a kiadókkal, akik élősködnek az előadókon. Gyakorlatilag SEMMIT nem csinálnak, csak a pénzüket forgatják jobbra-balra, éppen csak meg nem dolgoznak a haszonért. Kreálnak százezer gagyi szar bandát, aztán rád akarják tukmálni, majd sírnak a pénzért, ha valami nem világsiker. Nevetséges. A szarból nagyon nehéz várat építeni, de, mint látható, nem lehetetlen. -
IoIa #18 A lemeztársaságok a kapzsiságuknak isszák meg a levét. Ugyanis annak idején gondolniuk kellett volna arra, hogy egyszer majd eljön az az idő is, amikor a pórnép képes lesz arra, hogy a CD-jüket lemásolják. Még akkor, a kezdetekben kellett volna gondoskodniuk olyan formátum és hw elemek megalkotásán/megalkottatásán, hogy a lemezeket ne lehessen hatékonyan másolni. Ma már semmit sem tudnak tenni, mert a nagy tömegek hozzák a sok pénzt, azok meg nem arról híresek, hogy naponta vásároljanak olyan lejátszó szerkezetet, ami a lemeztársaság érdekeit maximálisan tudja szolgálni. Vagyis a lemeztársaságok kénytelenek olyan CD-ket gyártani, amit manapság bárki le tud játszani, és ezzel együtt másolni is, ha akarja. -
#17 olyanról nem tucc..... -
SymbioC #16 És hogyan készítem a legális másolatot a másolásbiztos korongról, hivatalosan feltöröm a védelmet? -
Caro #15 Szektoronként minden leolvasható.
Azért sem tudják megcsinálni, mert használhatatlanná tennék az eddigi CD lejátszókat. Azért ezt ők se merik felvállalni. -
#14 "tavaly a a vásárlók által beszerzett zenei anyagok 29 százalékát tették ki a másolt CD-k, míg a letöltött dallamok részesedése 16 százalékos volt."
És akkor min sírnak? Majd akkor rinyáljanak, ha valamelyik eléri az 50%-ot...
Ez az "audiócédére másolásvédelmet" meg úgy hülyeség ahogy van. Eredeti CD be a gépbe, audio ki és bemenetet összekötöm, lejátszom a CD-t és közben felveszem wavba. Lehet hogy tovább tart, de csak egyszer kell megcsinálni, utána már azt kezd vele az ember, amit akar... -
#13 nem kell.
1 db biztonsági másolatot készithesz.
A bíróságon ha bemutatod az eredetit, elengednek. -
#12 Tévedsz, veszel egy kenyérsütőt, és csak a receptet kell letölteni, hogy illegális kenyeret ehess! -
crow #11 Irány szeptemberben a Hacktivity, és tessék személyesen kérdezni az Artisjus, ill. ASVA képviselőitől!
Mégegyszer nem lesz ilyen alkalom! :D
http://www.hacktivity.hu/view.php?oldal=hack2005
-
#10 A tökéletes másolásvédelem eléréséhez minden analóg technológiát meg kellene semmisíteni, hiszen amíg léteznek ilyen eszközök, minden másolható.
Ha belegondoltok, a hallás is felfogható úgy, mint egy analóg másolat készítése. A megoldás: csecsemőkorban egy implant a hallószervek helyére minden egyes földlakónak, mely kiszűri a kódolt anyagokat amiket így egyszerűen nem hallunk meg. Bár gondolom ezt a rendszert is fel lehet törni, gondolom jóval kevesebben vállalkoznak majd egy fülműtétre csak azért, hogy hallhassák a másolt zenét. Ez lesz a szép új digitális jogvédett világ, amelyben külön fizetni kell majd azért is, hogy egyáltalán halljunk. Addig is éljen a P2P, a zenekiadók pedig sz*pják le a nagy szőrös digitális harci lóf*aszt.
Az a zenész, aki csupán profithajhászás céljából írja műveit, az az én szememben nem művész, és nem érdemli meg hogy a média által lebutított nép etesse őt. Inkább menjen el péknek, a kenyeret még nem lehet letölteni. -
FTeR #9 ha én az osánban veszek 10 darab cd-t, akkor a mahasz honan veszi, hogy én choobi táncolj a tűzzel albumát vagy csóró páros debütáló kislemezét akarom lemásolni? -
SymbioC #8 és ugye ha pl a kocsidban is akarod hallgatni a becsületesen kiperkált CD-et, veszel mégegyet:)) Mert Hülye Azért Nem Vagyok! Normális áron több fogy, ez tuti -
jihad #7 A megoldás a hatékonyabb másolásvédelmi eljárásokban rejlik"
Inkább az (jóval) olcsóbb árban... -
#6 amíg egy albumon talán két szám emészthető, a többi hulladék, addig ez lesz.
viszont ha 100-200 Ft-ért lehetne legálisan csak számokat letölteni, meggondolnám néha-néha.... -
jefferson83 #5 Én múltkoriban vettem egy méregdrága CD- t természetesen artisjus-os cimkével ahhoz, hogy megírjam a digitális képeimet. Olyan dühös lettem rögtön le kellett töltenem valamit :)) -
jefferson83 #4 Franciaország rulez! Ha jól tudom ott illegális a másolásvédelem használata. -
#3 Egyik barátnőm barátnőjéhez mikor bekötötték a netet, egyből azzal kezdte, hogy hol lehet zenét letölteni -
Pukkár #2 Egy valamiben biztos vok. A másolás védelem lóf*szt sem fog érni. Ennek két oka is van:
1. Tuti lesz vmi zseni hackker (nem biztos hogy jól írom) aki egy nap alatt ír egy programot amivel a másolásvédelem kiiktatható.
2. Ha mégse lenne (amit eléggé kétlek) akkor annyi az egész hogy bevágod a CD-t egy audi CD lejátszóba (akár Discmanbe is) a lejátszó hangkimenetét összekötöd a számítógép hangbemenetével és felveszed. Amilyen tökéletes ma már a technika (és ha jól csinálod) ez nem fog emberi fül számára hallható minőségromlást okozni. Kiírod ezt egy CDre és voálá kész a másolásvédeletlen CD. -
#1 én még mindig azt tanácsolom a RIAA-nak és támogatóiknak, hogy csináljanak hallgatható zenéket amikért érdemes pénzt kiadni...