99
-
Mihail #59 Lehet h azért akar olcsó költségvetést hogy minnél több országot elérjen a sorozat. Szerintem nem akar akkora hasznot nyerni a sorozattal, hanem mint a cikkben is szerepelt a tv-t mint mediumot akarja kihasználni, hiszen a Lucas többi vállalkozásának is nagyon jó reklámot tudna vele csínálni. -
Caro #58 Hehe.
Hát, ja a Star Wars galaxisnak van valami 20000 éves történelme.
Abban elég jól kitűnik, hogy hogy is van ez. -
#57 Én nem értem miért fukarkodik az öreg a pénzével... Hiába, a gazdagok már csak ilyenek. :D
Az már mindegy mit hoznak ki történet terén, mert a sok kis p... megnézi, mert STAR WARS. -
#56 A StarWars.com-on külön szekció van az EU-nak (Extended Universe - ide tartoznak a novellák, könyvek és számítógépes játékok). Az EU is lehet jó vagy rossz. Szvsz pl. az X-wing és a Tie Fighter nagyon megdobta a dolgot. De csak az üdítő kivételek, sajnos... -
#55 Kösz az infot.
Sajna nekem úgy tűnik, hogy eredetileg volt a film aminek a történetét az egyéb médiákok színesítették, kiegészítették.
Most meg vannak összevissza az egyéb médiákok és ha valaki csak a filmeket látja az csak néz mint a moziban;) -
#54 Miért kellett bosszút állniuk??? Az én szememben nem úgy tűnik mintha a jedik nagyon üldözték volna őket!
Ezt a filmekben nem is fejti ki igazán. A Sith-ek eltünéséért a Jedi rend a felelős, és nem véletlen, hogy Darth Sidious-nak és mindenkori tanítványának (ez is a prequel egyik gyenge pontja... minden részben másik tanítvány, ezt is meg lehetett volna oldani csavarosabban...) rejtőzködnie kellett, hiszen a Jedik számára elpusztítandó célpontok voltak... -
#53 Én a Timothy Zahn-ig bírtam követni a könyveket, aztán feladtam. Vettem valami Dart Véder kesztyűjét, először a sarokba vágtam, aztán már csak röhögtem rajta;)
Szal be kell vallanom elég hiányosak az ismereteim. A Star Wars monopolit sem ismerem, meg a SW frencsájz egyéb korszakos termékeit sem. Szal Boba Fet nálam még halott.
-
#52 A fogyasztó persze nem érti, alig várja már.
De gondolj bele micsoda kihívás Lucassal szemben.
A prequelt gyakorlatilag már megírta, illetve megírta más helyette, csak össze kellett ollózni. Nem sok kreativitás kellett hozzá és sajnos nem is sok kreativitás került ezekbe a részekbe.
Max a cselszövés, amibe talán még Lucas is belebonyolódott;)
Amúgy tudja valaki, hogy miért a Sithek bosszúja az ep3 címe?
Miért kellett bosszút állniuk??? Az én szememben nem úgy tűnik mintha a jedik nagyon üldözték volna őket!
Lényeg a lényeg, gyak semmi sincs kitalálva a folytatáshoz, és szerintem se fogja Lucas bátyó megjátszani, hogy más művét egy az egyben leforgatja.
Eközben az elvárások minden eddigit felülmúlnak. Az ősfanok kielégítetlenül maradtak. A prequel viszont sok olyan embernek is tetszik, akik a 4-6 részeknek nem voltak hívei.
Ezt a kihívást szerintem Lucas nem fogja vállalni.
Megváltozott, már maga sem érti mit is akart eredetileg, nem tud vele azonosulni. -
#51 Ja, a Crusader-t olyan Star Trekes bugyutára akarta fogni, hát a B5 fan-ek ennél azért sokkal jobbhoz szoktak :)
A B5 4,5 - 5 persze a kezdéshez képest már laposabb lett (sok mítikus szál kibogozódott akorára), de a politikai oldalról nagyon erős :)
Enterprise a 3-4 (5 vége) sorozata a legjobb, szóval nézzed :) (utolsó részt csak távolról és bottal, az 0) -
#50 Szvsz már a prequel sem ugyanaz, amit az eredeti sorozattal elindított...
Csúnya dolog előre ilyesmire apellálni, tudom, de a kérdés inkább az, hogy az örökösök mit tesznek majd... -
Amergin #49 Lucas azt mondta, hogy azért nem csinálja meg a többi részt mert "ez a történet már nem bír el még 3 részt". Lehet hogy igaza van.
Ebben ő véleményére lehet adni úgy gondolom.
Viszont a haverja Spielberg azt mondta, hogy ő szívesen megcsinálná a folytatást, de sztem ebbe meg Lucas nem megy bele...
Meg aztán az már nem is lenne ugyanaz. -
bandia #48 Nem értem miért nem csinálják meg a 7-9 et. Ezzel az egymillió dolláros részenkénti sorozattal sztem csak kinevetteti majd magát, de nem tudom....jó lenne egy a Sithek bosszujához hasonló utolsó 3 epizódot látni. Talán majd egyszer valaki.... -
#47 Várd ki a végét.... Az Ent esetén is ment a nagy felháborodás az elején, aztán a végén már a trekieek tüntettek a sorozat leállítása ellen...
Ami a B5-öt illeti, azért meglátszik a szétszórtság a IV. évad másik fele és a V. évad jó részén (természetesen vannak jól sikerült epizódok, de messze van történetfűzésben az első három évadhoz képest...)
JMS a B5-el tényeg nagyott alkotott, de emlékezzünk csak meg a kevés sikerült (vagy inkább nagyobbat bukott) a Cruader-ről, vagy a Legend of the Rangers-ről (az Ent 3. évadját még nem láttam, arról nem nyilatkoznék egyelőre). Mert oké, hogy a B5-re a sci-fi rajongók szivegesen emlékeznek, de a Crusaderre még ők se nagyon... -
#46 Sztem akkor fog ám igazán dühöngeni a sok fan.
A rajzfilm (Clone Wars) is max viccnek volt jó a maga részenkénti 2-3 percével és 0 történetével.
Olcsó húsnak ... sejtjük mi lesz részenként 1 misiből. Nem mondom, ha olyan B5-ösre fognák, akkor akár jó is lehetne, de ehhez ész és író kell (mint az isteni JMS, aki egymaga megírta az 5 B5 sorozatot úgy, hogy azt se tudta hány sorozatos is lesz )
-
#45 A legtöbb fan szája "be lesz fogva". Ott lesz ugyanis a TV sorozat... -
#44 Ha van még egy csepnyi eszecske a kobakjában, akkor igen.
Sztem tudja, hogy ha így 30 évet késve is de magadja a fanoknak amire vágynak (egy normális folytatást, és mivel írni már nem igazán tud -ihlet~0- így elővenne egy már készet -vagy íratna egyet, jobb esetben Zahnal-), akkor az Ep1-et többszörösen túlszárnyaló SW őrület kezdődne ($$$) -
#43 Biza, az EP5 lett talán a legjobb :)
A filmek darabja behoz 1-2 helyszínt, a Zahn könyvek meg még többet (és ez végre behoz stratégiát-taktikát-hadicselt is. Na ez az, amihez Lucas túl hülye, nála a stratégia abból áll, hogy repüljünk be és gyepáljuk szét az űrállomás magját, vagy század mennyen és lőjjön)
A Zahn könyvek valahogy sokkal több inteligenciáról árulkodnak (imádom Thrawnt :)))
Bakula nem volt azért olyan rossz, sőt, jól adta a primitívet (sokkal emberibb volt, mint Picard, de hát ez is volt a cél) -
#42 Szerinted most Lucas egy olyan Ep.7-et csinálna, mint amilyenre te vágysz? -
#41 De az az EP7 már nem az lesz, amit most tudnának csinálni
Más szereplők (na addigra már tényleg öregek lesznek a régiek), sztorit majd ki tudja kinek a kezébe adja a vén bolond. Szóval attól nem várnék különösebben sokat -
#40 Van rá egy tippem, hogy lesz Ep7., legfeljebb 10 év múlva... -
#39 Azért ne feledjük el, hogy nem egyedül csinálta.
Természetes, hogy nem. De nagyon alaposan ügyelt arra, hogy minél jobban "rajta legyen a keze" az ügyeken. Szigoruan szvsz, de pont ez a prequel legnagyobb hibája is. Nemvolt kivel "harcolni", senki sem mondott ellent neki komolyabban.
Olyan embereket kellett volna maga mellé venni, mint Irvin Kershner, akinek az Ep.V.-öt köszönhetjük...
Másrészt a most befejezett trilogiával Lucas sajnos tökre behatárolta a történet lehetőségeit. Ugyan azok a szituk, minden főszereplő ember, 2 fő helyszín (tatuin, meg a főváros).
Ugyan már! Csak fantázia kérdése! Lehetne izgalmas történeteket csinálni a Birodalom belső világáról, vagy éppen a csapészek és hasonlók életéről. Csak egy jó fantáziával és az SW világa iránt kellő alázattal viselkedp forgatókönyvíró és rendező kérdése...
A slidershez/SG-hez/ST-ekhez hasonló változatos sorozatot nem fog tudni kiizzadni magából, pláne nem egymillió dollár alatt.
1-2 jó/ismert színész meg nem árt.
Miért, Avery Brooks (ST:DS9, Cpt. Sisko) olyan jól csengő név volt talán (szvsz az egyik legjobb szinész az egész ST szériában)? Vagy Scott Bakula annyira bevált az Enterprise élén?
Bocs, hogy úgy tűnik, hogy megint beléd kötök. Nem szándékos, a többi hozzászólásoddal maxigáz egyetértek.;)
Az lenne a csúnya világ, ha mindenben egyetértene mindenki mindenkivel. ;) -
#38 Bizony, és ha pl a Kolériai trilógiát csinálnák meg, ott már van 3 kölykük, és az ő életükkel is lehetne folytatni a filmeket önnállóan, a régiek csak mellékszereplőként néha belibbennének. Ez lenne a Star Wars Generations (ez most teccik nekem :))) -
M2 #37 Az a figura amúgy is halhatatlan - mindent túlél(tetnek vele). -
Thrawn #36 De bizony hogy Boba Fett, ugyanis nem halt meg a Sharlak bendőjében, még egy könyv is megjelent róla, ami a Sharlak gyomrából való szabadulása utáni időszakot meséli el. -
#35 Így van.
Ha Kirk kapitány visza visszanéz a Star Trek filmekbe, akkor ezt a fél generációval fiatalabb sztárvárszosok is megtehetik. -
#34 Mivel Ep4-és 6 között 4 év telt el, így 10 évvel ep4 után (csak jól emlékeztem :))
Fordon is látszik, hogy öregedett, de ha az Indy következő részét képes leforgatni, akkor több, mint fitt az Ep7-hez
Fisher? Mi bajod van a hercegnővel? Sztem elég jól tartja magát (nemrég láttam egy intervjúját).
Hamill, annyira sokat azért nem változott. No persze öregedett, de az elmegy. -
#33 Boba Fet már alaigha;) -
Thrawn #32 Én 6 évről tudok, de mindegy, a régi szereplőkkel nem lenne értelme forgani. Ford a hatvanas éveit tapossa, Fisheren és Hamillen is nyomot hagytak az évek, no meg az alkohol. Egyetlen novellát ismerek (talán a Történetek a fejvadászokról kötetből), ahol az idős Han Solo összetalálkozik régi ellenfelével, Boba Fettel. Na azt talán még eljátszhatná hitelesen. -
#31 Átfogalmazom, nem a liszenszeket (liszenszdíj továbbra is mehet a sóher öregnek), hanem a Star Wars film készítés jogát venném ki a kezéből (és még jól is járna vele). Mivel ugyebár SW filmet csak ő csinálhat, vagy az ő engedélyével (amit csak az amatőröknek ad meg természetesen, nekik korlátlan), ezért más sem forgathatja le az EP7-et.
Pedig tuti lenne párszáz vállalkozó rendező, tőkéből se lenne hiány, sztory kész, csak forgatókönyvvé kell átírni (mekkora zseniális ötlet lenne ezt Timothy Zahn kezébe adni :)) ) [kaján vigyor futott át az arcomon] szereplők nagyrészt megvannak, a rajongók 30 éve várják, tehát a bevétel garantált, mi kell még ??? -
Caro #30 Hmm. Szóval animációs film lesz. :)
Szóval, fogják a Republic Commando-t, és Fraps-elik? :D -
#29 Azért ne feledjük el, hogy nem egyedül csinálta. Volt egy alaptörténete, néhány újszerű dramaturgiai elemmel, amit aztán vagy 30X felhasznált a filmjeiben (aszteroida mező, apa komplexus, elromlott űrhajót kisrobot megjavítja, macsó + felvágottnyelvű menyecske szerelmespár, joyrájdolunk/gyorsulásiversenyzünk az utcákon/galaxison oszt majd csak lesz valami stb).
Rajtakívül azért egy jó csomó ember dolgozott a filmjein, akiknek a nevét a fanok azért ismerik (vagy még ők sem), hogy eladhatók legyenek.
Másrészt a most befejezett trilogiával Lucas sajnos tökre behatárolta a történet lehetőségeit. Ugyan azok a szituk, minden főszereplő ember, 2 fő helyszín (tatuin, meg a főváros).
A slidershez/SG-hez/ST-ekhez hasonló változatos sorozatot nem fog tudni kiizzadni magából, pláne nem egymillió dollár alatt.
1-2 jó/ismert színész meg nem árt.
Két marha uncsi viszonylag szegényes környezetben/nónémszinészekkel játszódó sorozatra emlékszem: Majmok bolygója tv sorozat, meg a Battlestar Galactica 2., a Földön játszódó sorozata. Ez a 70-es évek végén még elment, manapság már nem igen.
Bocs, hogy úgy tűnik, hogy megint beléd kötök. Nem szándékos, a többi hozzászólásoddal maxigáz egyetértek.;) -
TheZsenyka #28 Barchoba Darth Vaderrel -
#27 Sztem egyszerűen el kellene tőle vetetni a liszensz jogokat, mert:
Lucas műve a Star Wars, neki és álhatattos munkájának köszönhető, hogy egy ilyen hihetettlen népszerű világot sikerült létrehoznia. Szóval minimum tisztelettlenség amit leírsz.
Én sem rajongok Lucas utóbbi cselekedeiért (nem vagyok egy nagy Prequel-fan), de ez Lucas világa, az ő műve és azt csinál vele amit akar... -
M2 #26 GL viszont meg kell hagyni, a nagytotálokban verhetetlen (van is a filmjeiben bőven) - fotósnak vagy festőnek kellett volna mennie -, az ember lélegzete eláll. Lehet majd úgy fognak spórolni, hogy leszíjazzák az öreget, és mikor mégegy űrhajót be akar rakatni akkor a kezére csapnak. -
Figo7 #25 http://www.gportal.hu/portal/jodamester/ Ez egy jó star wars-os oldal most találtam szerintem nézzétek meg!!!!! -
#24 A könyv szerint 10 év telt el Jedi óta (ha jól emlékszem, vagy az Ep4 óta 10 év?), nos azt 83-ban vetítették. Szóval 10 évet kellene "fiatalítani" a színészeken, bár felesleges, sztem így ahogy vannak is nyugodtan el tudják játszani a szerepüket (esetleg egy kicsit átdolgozásra kerül a forgatókönyvben pár részlet)
A második Zahn-os duológia korában járnak most kb a színészek (esetleg Kolériai trilógia)
A könyv meg ugye ne is ecseteljem milyen rég jelent meg, tehát nyugodtan meg tudta volna csinálni eddig is a folytatást (amúgy fogadni mernék, hogy Lucas el sem olvasta a folytatásokat ) -
M2 #23 Na jó, ez nem statárium, persze vannak kivételek, például a StarTrekket minden verzióban tudom élvezni.
Lucas sem élhet örökké, hátha egyszer még normális kezekbe is kerülnek azok a jogok. Szegény Obi One-t is már csak digitálisan láthatjuk. -
FoxMulder #22 Thrawn admirálisos trilógia: Itt sztem nem Lucasszal van a gond, hanem azzal, hogy a régi gárda már túl öregecske a könyv karaktereihez képest, más színészekkel lejátszani meg illúzióromboló és "szzentségtörés" lenne. Szívesen látnám moziban vagy akárhol, de sajnos inkább a klasszikus trilgia hangulatával, s nem ezzel a digitális rohanjunk-végig-a-tekercsen kapkodós stílusban. Lucas pedig sajnos inkább erre épít mostanság. -
#21 "minden mozifilmre épülő sorozat iszonyúan rossz lett"
StarGate ? Sztem jó :p
Egyébként Timothy Zahn 3, majd 2 könyve, a Kolériai Trilógia mind olyan jó, hogy sokszorosan lekörözi az eredeti Ep.1-6 könyveket.
Talán nem tetszik Lucas-nak, hogy erre a filmre nem írhatja rá, hogy ő írta.
Amúgy a régi nagy színészek szerintem szívesen összeállnának a folytatásra (mostanság még Carrie Fisher is visszatérni látszik a filmezéshez)
Sztem egyszerűen el kellene tőle vetetni a liszensz jogokat, mert:
1) nem érdemli meg (eredeti SW4-et állítólag Foster írta -teljesen/részben-, persze ez csak urban legend)
2) nem tudja használni
3) visszaél vele a mi kárunkra (nem csinál ep.7-et, és másnak sem engedi, hogy csináljon)
Szóval nekem megvan a véleményem a vén zsarnokról
(végigröhögtem a hogy készült ep3 filmeket, GL a pecsétjével ) -
winnie #20 jó sorozatokból csapnivaló mozifilmet képesek összehozni.
???
szökevény? maverick? addams family? csupasz pisztoly? untouchables?