3016
  • Rain1
    Thx, mindjárt kiprobálom :)
  • DayWalker
    nem is kellett, mer már fenn volt :)

TransMac 7.1
  • DayWalker
    nekem 7.1, mindjárt felrakom vhova
  • Rain1
    aha, 2szer átkonvertáltam. Lehet, hogy az a gond, hogy trial version a TransMac? (6.0)
  • DayWalker
    mondjuk nekem ilyet nem ír ki :)

próbáltad, h újra konvertálod a .dmg-t iso-ba?
  • Rain1
    De én meg méglentebb írtam, hogy a TransMac nem mükdöik:
    "Error reading Mac disk" :)

Amikor árkattintanék a HFS+ Volume-ra.
  • Flamaster #489
    nos...köszönöm az infókat, de ezeken túl vagyok már!
    minféle test kernel megvan, dvd is kész, sőt fel is raktam.
    már csak annyi hiányzik, hogy egy file-t átkoppintsak az osx particióra és ezzel be fog indulni.
    UltraIso-val szerintem nem lesz sikered.
    az "oah750, oah750d" fileokat TransMac-el tudjátok kicserélni, de ezt már pár sorral lejjebb irtam!(#453)
  • Rain1
    UltraISOval kicseréltem, de még nem probáltam ki...
  • DayWalker
    neked sikerült vmivel kicserélni a "oah750, oah750d" fileokat?
  • DayWalker
    http://maxxuss.hotbox.ru

"For Testers, here is a new experimental kernel solving Kernel Panic EIP 0x00192a93: Kernel with SSE2 Runtime Patcher and the alternative Kernel with SSE2 Emulator."
  • Rain1
    Hopp.. most látom, hogy neki más volt a hibaüzenet :)
  • Rain1
    Nézd meg ezt:
    http://win2osx.net/forum/showthread.php?t=1907

Itt valami olyasmit olvastam, hogy a 8f1099 simán ment neki NATIVban, de a 8f111 nem, és írt egy megoldást. Lehet, hogy így menne.
  • Flamaster #483
    alternativ megoldáshoz folyamodom
    beteszem egy g4-es MAC-be a vinyót és onnét átmásolom, de azért jó lenne tudni, hogy megoldható-e valahogy, hogy win alatt is láthassam a mac particiókat, mert valószinű, hogy nem leszek mindig legál MAC közelében.
    Ugy is megoldható lenne, hogy feltelepitem az előző buildet is és onnét rámásolom a 8f1111-re, de sajna ennyi helyem nincs jelenleg a vinyón.
  • Flamaster #482
    MacOpener sem segit....
    Eccerűen win alatt nem tom megoldani, hogy lássam a mac-es particiót....
  • Flamaster #481
    Tudod kinek mindegy!A halottnak!
    Akkor használd egészséggel!hajrá!
  • hetfield1887
    nekem mindegy hogy mikori. de legalább nem kellett vele kinlódnom.
    fél óra alatt fent volt.
  • Flamaster #479
    Végre sikerült nativként feltelepiteni a 8f1111-et, viszont boot-nál továbbra is kernel panic....
    (EIP 0x00192a93 hibát jelez)

Van egy mach_kernel.cpuid nevü file-om.
    Ezt kellene valahogy vindózból rávarázsoljam a feltelepitett osx particióra, csak az a gond hogy Macdrive 6 nem látja a hfs particiót! (Miért?)

vinyó1(SATA):1)ntfs(vindóz)
    2)ntfs
    3)hfs+
    vinyó2(ATA) - hfs+ (itt az osx)

egyik hfs particiót sem látja......
    Talán MacOpener segitene,de csak emulon találtam, és 2 órája még mindig nem kezdte el szedni...
    Esetleg ha valakinek lenne ötlete a problémára , vagy email-ben átküldené a macopenert meghálálnám.
    előre is köszönöm.
  • Flamaster #478
    Az jó hogy megcsináltad, de nem nézted meg a dátumot!!!
    Ezt már szerintem senki nem használja, mivel ennél már jóval újabb build-ek vannnak!
  • hetfield1887
    ne kinlódj a vmware-el.
    innen töltsd le :
    URL=http://ts.searching.com/directory.asp?mode=torrentdetails&id=402963&query=generic]mac osx[/URL]

ird ki és telepítsd.
    én tegnap megcsináltam, működik.[
  • hetfield1887
    ne kinlódj a vmware-el.
    inen töltsd le, ird ki és telepítsd.
    én tegnap megcsináltam, működik.
  • wander01
    sajnos nem tudom hogy milyen office-al csinálta haver, msn-en küldte a word filet, hogy nyomassam ki és adjam be a suliba. namost az a furcsaság állt elő hogy simán totalcommanderben megnyitnám, de akármit csinálok azt irja ki hogy a fájl nem található. viszont, mikor az msn chatablakban mikor az átvitel befejeződött akkor ott kiadja a linket hogy hova tette. namármost ott klikk a linkre akkor viszont elindul. ezzel van bajom, mert ha bezárom az msn ablakot akkor nem fogom tudni megnyitni azt a szart már megint. találkozott már ilyen baromsággal valaki?
  • Rain1
    Ha Office 2004-gyel csináltad Macen akkor szerintem a WINes Office is meg tudja nyitni.
  • wander01
    Hali mindenki! egy olyan problmával küzdök, hogy egy mac-en alkotott word (.doc) fájlt kéne megnyitnom pc-n de az istenért sem hajlandoó rá. tudtok ajánlani nekem valami kis progit amivel a konvertálást meg tudnám oldani? nagyon fontos lenne. előre is köszi
  • igipopp
    Tudom fárasztó lehet ez a hang dolog de ha megfeszülök sem hajlandó megszólalni!
    Hiába írom be terminal ablakba amit kell , újraindítás után a szokásos hiba ablak , hogy az alkalmazást nem lehet használni. Lehet , hogy csak egy szóköz nem jó valahol? A segítséget köszi!!!
  • Rain1
    Na mostmár eljutottam oda, hogy az adatok rajtavannak a vinyón, de nem tudok róla bebootolni :( MacDrive-val látom, hogy minden ott van, és a Vmware is be tud bootolni, de amikor kiválasztom a OSx86-ot akkor semmi...
  • Rain1
    Épp most másolom a Carbon Cloner-rel. Remélem most már jó lesz. A telepítés és a bootolás most valamiért gyorsabb volt. (Lehet, hogy azért mert kihagytam a 200mb-s HP drivert?)
    Így több kedvem volt szórakozni a Vmwareval :)
  • DayWalker
    ja meg vmiért mostanában nem jelenik meg a partícióm a telepítőben
  • DayWalker
    van 10GB partícionálatlan területem
    ezt nem tudom megformázni :)
  • Rain1
    beraktam a 10.4.1-es DVD-t, bebootoltam és a DiskUtilityvel megformáztam :)
  • DayWalker
    akkor végülis mivel csinálsz HFS+ -os partíciót, diskpart?
    vagy tudsz vmi más megoldást, amivel lehet csinálni ilyet?
  • Flamaster #465
    a fene egye meg....nativban kernel panic bármit csinálok....(vmware-ben ok)
    maxxuss mach_kernel.test2 nem jött be....
    megpróbálom a másik kernelt is....
    ha ez sem jön össze akkor marad a vmware-es install....
    Szabad órám az nincs sajna, de nagyon ugy fest hogy vmware-es install lesz a dologból szerencsédre....
  • Rain1
    Még azt megprobálom, hogy felrakom egy virtuális lemezre és utána átmásolom Carbon Clonerrel, hátha...
  • Rain1
    Ja! Az a UNKNOWN fájlrendszer: HFS+, de volt már FAT32, NTFS... és így se :(
  • Rain1
    Ha van egy szabad órád akkor megprobálod a Vmwareval NATIVba tenni? Mert én nem nagyon értem... akármit csinálok nem marad rajta az adat :(

Itt van egy kép a vinyó beállításáról a Vmwareban:

• Flamaster #461
    hmmm....ez szerintem ugyanaz mint ami a wiki-ben is benne van.
    Semmi újdonságot nem találtam benne...
    Az sse3 check-et csak hexeditorban tudtam megoldani a 3 sor kicserélésével...
    Máskülömben, folyamatosan azt a hibaüzenetet kaptam hogy Darwin nem kompatibilis ezzel a hardverrel...
    Vmware-ben pedig csak akkor volt hajlandó bebootolni ha beirtam .vmx-be hogy paevm = "TRUE".(hibaüzenet: apple.boot.plist-et nem tudta beolvasni)
    esküszöm, mostmár lecserélem a procimat egy SSE3-ra, hogy ne keljen ennyit bajlódni, meg hát a programok is futnának faxábban akkor....

no..inditom a nativot...hátha sikerrel járok..
  • Rain1
    Le kell tölteni egy újabbat.
    Van frissítés, de az nem az igazi 10.4.3, csak néhány patch.
  • igipopp
    Ezer köszönet!
    Ha hazaértem a munkából ki is próbálom! Ezt a versiót lehet frissíteni vagy be kell szereznem egy komplett új install lemezt?
    Köszönöm
  • Flamaster #458
    Talán ez segit.
    AppleAC97Audio1041.kext.zip
    Kicsomagol -> AppleAC97Audio.kext-et bemásol ide: /System/Library/Extensions
    Authenticate -> jelszó

Terminál kinyit(Applicatons/Utilities):
    Beirod soronkénti ENTER-el:
    (valószinüleg itt is majd kéri a jelszavad)

sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/
    sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/
    kextcache -k /System/Library/Extensions

újraindít!

De szerintem szerezz be egy frissebb verziót, mert teljesitményben ez már kissé elmarad az új build-ektől.
    remélem ez segít.
    üdv.
  • Rain1
    Kint vannak Maxxuss oldalán az új patchek a 8f1111hez:
    http://maxxuss.hotbox.ru/index.html
  • igipopp
    Köszi a gyors választ!
    Szóval ez egy nx9020 as hp notebook. AC link audio. Ennél töb infó nem volt róla. A videókártya a szokásos intel extreme graphics (mert ezt sem látja pontosan de kép az van) Az os. x-ről csak annyit tudok (mivel dvd-n kaptam) , hogy Bootoláskor a Darwin x86 ...infó fut le. Patch és upgrade nem volt rajta. Version 10.4.1 Szóval elakadás nincs mert fut rendesen csak a hangot nem tudom lehet e működésre bírni. Mégegyszer ezer kösz