3016
  • kert23
    Na, talán erre megoldás ez a frissítéses telepítés. Pl. nálam (sse3-as AMD proci) csak sse2-es patch-el települt a 8f1111-es (VMWARE-rel), viszont utána egyszerűen nem bootolt be simán. Viszont ha frissítve telepítettem a 8f1099-ra, gond nélkül elindult, Ja és a progikat(Adobe Creativ 2, office, StuffIt Expander ) még a 8f1099-re raktam és a 8f1111-en is simán futnak.
  • Flamaster #614
    most vettem észre, hogy a rendszer hibásan duál processzorként látja a hardverem.
    mivel a programok nagy része sem indul, egyértelműen kernel hibás még az SSE2 patch....
    SSE3-mal nincs ilyen gond, feltéve ha nem a 8f1099 oah file-jaival van patchelve mert azzal is ugyanezt a hibát jelzi.Tehát SSE3 procik a 8f1111 TPMpatch-et kell hogy alkalmazzák és nem az eggyel régibbi build oah patch-ét!
  • Flamaster #613
    beálitottam a képernyővédőt 3 percre....elindult gond nélkül.
    utánna beálitottam az Energy savert 4 perce.Display és computer sleep-et is 4 perce raktam.
    3 perc után elindult a képernyővédő, 1 perc után viszont semmiféle sleep nem történt, hanem befagyott a cucc.
    Most ráraktam "never sleep"-re....majd kiderül, hogy ez segit-e....
  • hetfield1887
    a képernyővédőtől független, nekem legalábbis megint fagyott.
  • Flamaster #611
    amikor átírtad a kext-et megadtál neki minden jogot?(755,wheel)
  • hetfield1887
    már álltottam az energy saverben, most próbálom
  • Flamaster #609
    mondasz valamit! ki kell próbálni elindul-e a képernyővédő...
  • hetfield1887
    nem lehet a képernyővédő ?
  • kert23
    9550-es akció: http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=5053
  • kert23
    A kext átírást még 8f1099-ben csináltam (ott jelent meg először az üzenet)aztán a 8f1111-es frissítésnél azt gondoltam hogy betöltött egy újat - de nem - maradt a régi üzenet. Találtam olyat hogy 9550-es kártyán is ment a QE, Vendor ID ugyanaz mint az enyém, ezért is próbálkoztam vele.
  • Flamaster #605
    nálam is dettó ez van ha nem használom mondjuk fél óráig.....
  • Flamaster #604
    igen...akkor is megy ha no kext loaded van....
    8f1099-ben volt QE?, mert ugytudom csak 9600-tól felfelé van videótámogatás...
  • hetfield1887
    mitol van az, hogy egy ido utan ha nem hasznalom a gepet eltunik az eger es nem reagal a bill. sem ?
  • kert23
    Segítség kellene. Felraktam a 10.4.3 8f1111-et simán úgy hogy a 8f1099-et upgrade-eltem. Viszont a Radeon 9550-es kártyámnál nincs QE, mivel "no kext loaded". Beírtam a kártya adatait a Radeon9700 kext-be, de most meg nem lehet betölteni (safe boootban sem) mivel azt írja, hogy a kext nem az eredeti és próbáljam meg újratelepíteni. Ja és ez a frissítés állítás Vesa 2-nél akkor is megy ha "no kext loaded"?
  • Flamaster #601
    nem irja az osx-ben..
    csak a monitorodon látod..
  • hetfield1887
    a tomato-t hogy kell bea'llitani ?
  • hetfield1887
    a monitorom szerint nem.
    hol tudom megnezni osx-ben ?
  • Flamaster #598
    sikerült beállitanod a frissitést?
  • hetfield1887
    bocs ! vak vagyok !
  • hetfield1887
    nem találom hogy hol lehet megadni a frissitést.
  • hetfield1887
    a frissítést menetét lefordítanád ha megkérlek ?
  • DayWalker
    1024-ben kicsit homályosak voltak a betűk (legalábbis nekem)
    1280-ban meg minden ok :)
  • Flamaster #593
    Csak kiváncsiságból kipróbáltam és nem ment tönkre semmi .
    mivel nekem TFT-m van nem volt szükségem erre, csak informative néztem meg.
    nekem a 60Hz az ideális..

Ati frissitési infó

ATI BIOS-ok
  • Flamaster #592
    vin=windows
  • Flamaster #591
    a frissitésre is van megoldás ATI-nál..
    majd elökeresem..
    lényeg, hogy vin alatt kell flashelni az ATI BIOS-t...és ott megadhatod felbontásonként hogy milyen frissitést használjon amit az osx is használni fog.
  • Rain1
    Akkor nem lehet.
  • hetfield1887
    2.0-át ír
  • Rain1
    Ha jól emlészem:
    Ha a DARWIN képernyőnél felül VESA 3.0-at ír akkor lehet:
    1280x1024x32 végére kell egy @frissítés_száma pl:
    1280x1024x32@85
  • hetfield1887
    a frissitést sehogy sem lehet állítani ?
  • Flamaster #586
  • DayWalker
    /Library/Preferences/SystemConfiguration/

#579 :)
  • Flamaster #584
    1)com.apple.Boot.plist kimásol a desktopra.
    2)(A Desktopról) com.apple.Boot.plist -> jobb klikk -> Open with...Text Editor
    ide beirod/bemásolod, hogy:
    <key>Graphics Mode</key>
    <string>1280x1024x32</string>
    (mentés)
    3)A módosított com.apple.Boot.plist-et a desktopról bemásolod az eredeti helyére
    (nem vok osx elött de asszem ide Library/Preferences/*valami, vagy spotlight-al megkeresed hol van)
    4)authenticate
    5)jelszavad
    6)restart

Vigyázni kell, mert ha hibásan irod meg a com.apple.Boot.plist-et akkor nem fogsz tudni bebootolni.
  • DayWalker
    én azt csináltam, h kimásoltam az asztalra
    ott átszerkesztettem, majd visszamásoltam
    felülírásnál kérte a jelszót, amit még a telepítés végeztével, a beállításoknál kellett megadni
    utána restartoltam, és már 1280x1024-ben indult
  • hetfield1887
    én megpróbáltam de nem írta felül.
    akkor már a beírt felbontással kellene megjelennie ?
  • DayWalker
    tudom :)
  • Flamaster #580
    Ez már installáció utáni beállítás.
    a com.apple.Boot.plist-et csak az osx sikeres telepitése után tudod megváltoztatni.
  • DayWalker
    "Get more than the default 1024x768

Applies to: Theoritically All OSx86 (tested only on VMWare)

Edit the file /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist and add :

<key>Graphics Mode</key> <string>1280x1024x32</string>

You could test other resolution strings, but this one works. For a list of modes your card supports, type "?video" at the boot prompt (minus the quotes, obviously). You should get a list of all resolutions/colour depths/refresh rates your card currently supports under OS X."
  • DayWalker
    nativba nem indul
    egy "behajtani tilos tábla :)" jel jelent meg
  • DayWalker
    nekem vmware-ben felment, csak amikor bootolt róla, és jöttek volna a beállítások, ott nem érzékelte a bill-t
  • Rain1
    Vannak olyanok akik kiprobálják az újakat, és egy kicsit szenvednek vele, hogy aztán a többinek könnyebb legyen :)
    Nem tudom, hogy DayWalker ezért rakja-e föl, de sok sikert neki! Nekem nem sikerült még Vmwareba se feltelepíteni a 8f1111-et :( (Nem volt egér, és így nem tudtam továbbmenni, pedig USB-re van kötve...)