Apple OS X x86
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A QE kikapcsolásához el kell indítani egy progit. Ha ezt nem indítom el akkor lassú...
Természetesen bekapcsolt QE mellett töltöttem újra a KEXTt, de a 3. nekifutásra már a kextload beirására sem volt idõm...
Eddig az volt, hogy müködött az OpenGL, de Not Supportednek jelezte a QE-t, most már kijelzi, hogy van, de fagy.
Amikor elõször feltelepítetted az osx-et akkor azt hittem QE van, csak lassú.
Nem manuál kapcsoltad ki valahogy?
Ha igen, akkor kapcsold be a QE-t, mielõtt újratöltöd a kext-et.
A lentebbi driverújratöltést csak akkor müködhet ha alapállapotban is van QE.
persze ez nem 100%...de hátha.
Ugyanolyan mint eddig csak:
-Már jelzi, hogy a QE Supported, de még mindig nincs hullám és forgás
-Fél perc után lefagy 😞
Már 15 órája mûködik lefagyás nélkül <#eljen>#eljen>
Úgynézki stabil.(maxxuss v2e kernel)
Valamennyi alkalmazás szépen fut.(Macromedia,Adobe,Office,Logic,Quark,stb)
BIOS-ban Hyperthreating-et ki kell kapcsoljam, mert különben fagyi.
Ez a "HT" csak Pentium 4 pro procikra érvényes.
AMD-n nincs HT asszem, ezáltal gond sincs vele.
QE értéke = 30 😞 , de használat közben nem vettem észre hogy lassú lenne.
QE,CI,OpenGL,hardver ok!
még tesztelem......
Ha már valakinél esetleg fennt lenne ez az új patch akkor hálás lennék ha leirná az Xbench eredményét ide.Fõleg a QuartzExtreme érdekelne.thx.
Rain - sikerült a lassúságra megoldást találnod, anélkül, hogy kikapcsolnád a QE-t?
Ha nem, próbáld ki ugy, hogy deaktiválod a kext-et, majd újra beolvasod.
pl.:
cd /System/Library/Extensions
kextunload -t ATIRadeon9700.kext
kextload -t ATIRadeon9700.kext
iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
peepy at citromail dot hu az emailem.
mind a kettõ tökéletesen mûködik.
power mac g4 733 1Gb ram
Nincs multimonitor.<#pardon1>#pardon1>
Integrált VGA-k esetében van, ha a hardver rendelkezik 2 monitor kimenettel.
Frissités állitható minden vidkártyán.
QE van, csak CI nincs. (ami kár, mert ez egy nagyon jó funkció 😊 )
Az SSE3 stabil, én még egyetlenegyszer sem fagytam le, és még egy progi sem lépett ki.
Egyedül a Azuerus nem indult el, de a konzolban megnéztem, és a Java-val volt baja.
Különbözõ monitorok automatikus felismerése, valamint a képfrissítési frekvencia változtatási lehetõsége megoldódott már a kiadott osx86 verziók valamelyikén?
PS3 ID: zozoquartz http://www.csekkold.hu - Blog\'n Portal
iLife'05 fut rajta próbáltátok?
Intel CeleronD proci sse3-as"
Ezzel gond nélkül feltelepítheted a 8f1111-et!
SSE3 igen stabil.
MacMini-t übereli szerintem, mivel mac mini gyengébb konfig és nincs QE.
Erõssits meg Rain!<#vigyor0>#vigyor0>
Erre már rég szükségem lett volna.thx
Viszont ugynézki stabilizálódik az SSE3 Emulátor.
Legújabb kernellel már egy órája nyomulok és semmi fagyás, pedig mindent megtettem, hogy leamortizáljam <#vigyor0>#vigyor0>
(eddig max 10 perc után lefagyott)
Ami negatívum, hogy továbbra is ki kell kapcsoljam a Hyperthreating-et a procimon, különben a GUI megjelenését követõen kernel panic.
Picit lassabb a rosetta mint eddig, de ezt csak Xbench-ben látom.
QE,CI,OpenGL, ppc progs ok.
Elõször is nagyon örülök hogy hazai fórumot is lehet találni ebben az igazán izgalmas témában. Bevallom áprilisban vettem egy Mac mini-t, amivel azóta is nagyon elégedett vagyok, szuper kis masina igazán megszerettem az OSX-et is nagyon.
Mivel egy csomó pc-s alkatrészem maradt még a régi idõkbõl (ház+táp+monitor+bill+egér+DDR400 ram) ezért arra gondoltam szívesen kipróbálnám az OSX86-ot is!
A következõ alaplapot és procit szeretném beletenni az ApplePc-be:
Asrock P4Dual-915GL (integrált intel VGA)
Intel CeleronD proci sse3-as
Úgy olvastam, hogy ezekkel gond nélkül megy az OSX86 10.4.3-as verzió.
Szerintetek mennyire használható a rendszer, mennyire stabil és gyors a fentebb felvázolt konfiguráción? Érdemes beruháznom idén ilyen alaplapba és prociba (kb. 25eFT+ÁFA lenne számításaim szerint😊, vagy pedig várjam meg a hivatalos januári apple inteles bejelentéseket és a végleges specifikációkat, szerintetek?
Köszi a válaszokat elõre is! 😊
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Kipróbáltam, de nem tudtam vele bemountolni egyik vinyót se 😞
Látta az eszkökezelõ, de inaktiv volt.
Lehet, hogy boot-kor megadható neki valami IDE opció?
Slax viszont megoldott mindent 1 perc alatt.
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
Sikerült letöröljem a bootmgr.ini-t...
Vinyót nemtom kiszedni.
Mivel tudom látni az ntfs file-okat még?
Valami LiveCD kellene!!
Ubuntu,Knopix,Slax.Ezeket töltöm épp.
Valakinek van tapasztalata melyikkel próbálkozzak?
Ezzel kapcsolatban csak annyit hogy , bedugtam az Emagic m2/6a hagkártyám!
Letöltöttem hozzá a minden MAC-es által használt gyári drivert és gond nélkül mûködik. 2 bemenet, 6 kimenet, MIDI!
Ugyanigy tettem a Konica Minolta lézernyomtatómmal is.Driver fel, és mûködik gyönyörûen.
Videókártya abszolut más!A BIOS-a miatt!
Nem fog menni!!!!
Macvidia project nemhiába jött létre!
Ha nem gyõztelek meg akkor sok szerencsét kívánok!
Itt éppen egy PPC drivert használnak egy HP printerben 8f1111a/g alatt....szal, gondolom kompatibilitás javult az utolsó build-ben.
Lentebb világosan írtam, hogy miért nem lehet!
1.MAC ATI-nemegyelõ-PC ATI(már BIOS-nál bukik az ügy!)
ugyanez vonatkozik nvidiára is természetesen.
2.Pontosan azért nem lehet mert 10.4 UB kódolású(de csak az x86), az NVidia driverek pedig továbbra is csak használhatatlan PPC kódok!
Az sem helyes hogy mindkettõt támogatná, mivel az INTEL MAC csak jövõre fog megjelenni.
Tehát a jelenlegi orig MAC csak PPC architektúrát használ!
(megnyugtatlak hogy ezen a puding próbán már hónapokkal ezelõtt túl voltunk)
Az hogy "UniBin" nem azt jelenti, hogy mindkét rendszert támogatná.
Az x86 tudja emulálni az ibm ppc parancsokat, ezért tudunk most PPC progikat is elinditani, de (video)drivek már nem emulálhatóak!
Azt meg kell írni 0-ról x86 platformra!
10.4.1 - támogatva vannak az INTEL vidkártyák.
10.4.3 - valamennyi direcX 9.0 támogatású ATI-ra elkészült a driver.
10.4.4 - itt már várjuk az NVidia driverek berobbanását. <#vigyor3>#vigyor3>
Késõdélután vagy estefelé már mûködni fog.....
de ez ugy is csak SSE2 prociknak érdekes.
Nvidia driverek IBM PPC architektúrán mûködnek egy rendes MAC-en.
Ez viszont x86-os rendszer amihez még nem fejlesztettek NVidia meghajtókat.
A jelenlegi mac-es driverek azért nem képesek mûködni x86 platformon, mert nincs közös nyelv amivel kommunikálni tudnának.
Tehát kénytelen leszel várni amig az újabb build meg nem jelenik.
Abban már állitólag lesz pár NVidia driver x86-ra.
(vagy cserélsz egy kompatibilis ATI-ra <#vigyor0>#vigyor0>)
Nemrég fedeztem fel hogy létezik itt az SG-n is osx86-os topik, szoval örülök hogy vannak magyar üttörök is.
Konfigom: AMD64 3000+ Venice core @2250Mhz, 2x512 ram 2-2-2-5-idözitéssel, DFI NF4, BFG 7800GT, 80Gb Maxtor-on nativan telepitve. Külön bootmanager nem szükséges, mert NF4-ben tudom valásztani mire bootoljon a gép.
Jelenleg 10.4.3 8F1111a/g van telepitve nálam és eddig ez a legjobban teljesit. Eddig 10.4.1-es volt frissitve 10.4.3-ra plussz ATA és audio hack.
Xbench-ben 10.4.1 -ben a legjobb teljesitményem 76 pont volt, a mostani legjobb 82 pont...( ha egy picitt megpörgetem a procit...mondjuk 2700 fölé megyek akkor több mint 100 <#mf1>#mf1> )
Most az lenne a kérésem Flamaszter, mivel van hozzáférésed igazi Mac-hez, ha el tudnád különiteni az Nvidia drivereket vidkarihoz, csomizni és feldobni valahová, akkor nagyon nagy szolgálatot tennél a x86-os közösségnek....mindenki ezt hajtja....Sanos az Nvidia VGA driver csak az eredeti Mac-ben van teljesen támogatva, és az eddigi macvidiás driver nem sokat ér.
Nem a patchel van gondom, hanem azzal hogy még hibás az SSE3 Emulator!
Lásd itt!
Az SSE2 okozza a gondot nálam.
Pár órája a lokál hakkmester kinyomott egy új SSE3 Emulation v2.0a-t...
Most azt tesztelem, de továbbra is random fagy.Nincs köze ahhoz, kinyitok-e ppc alkalmazást vagy sem.Néha pár perc után behal, de néha 1 óra után.
Közel a megoldás úgyérzem.....
nekem az a különös hogy akinél ez a hiba van az szinte mind nagyon hasonló hardverkonfigot használ...
ha hibás lenne a kext akkor hibás lenne nálam is.
próbálj az IRQ-val variálni BIOS-ban...hátha...
ha mindenigaz akkor a napokban én is ki tudom próbálni egy ilyen konfigon, csak asszem a vidkártya más(9800XT vagy valami ilyesmi)..
és osx alatt nem ütközik?megnézted?
AMD64 3000+ Venice, MSI K8N Neo Platinum2,1GB RAM, Radeon 9800Pro
én még nem inditottam játékot egyik build-el sem...
AMD64 3000+ Venice, MSI K8N Neo Platinum2,1GB RAM, Radeon 9800Pro
melyik build-en próbáltátok az unreal-t ?
power mac g4 733 1Gb ram
annak is mennie kell.
legalábbis a fórumon azt irják.
Lehet, hogy ez csak egy bug, és a háttérben tényleg megy a QE, de ha rendes sebességgel megy akkor engem ez nem érdekel 😊
A Quake3 X86 indítóját merre lehet leszedni?
Attól, hogy nem irja a System Profiler-ben még lehet, hogy aktiv...
Régebben már utánnanolvastam ennek a QE,CI,OpenGL-nek, de ott világosan leírta, hogy QE nélkül nem megy az OpenGL...ez 99%.
Most hogy viselkedik a GUI hogy QE "kikapcsolva"? Továbbra is szaggat a kezelõfelület?
QE Off, de a CI még mindig Supported 😊 A widgeteknél nincs hullámzás, de az Xbenchben megjelenik a OpenGL teszt.
De én inkább megvárom a VGA driver patchet (ha lesz) vagy az új buildot.
Kiprobálnám a Quake3 (x86)-ot is...