Apple OS X x86
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ja, s mint korábban írtam, nekem az extensionsban nemhogy az AppleVIAATA.kext file nincs benne, de TELJESEN ÜRES...
úgy látszik többféle verzió létezik :-) ...
igen... úgy tûnik hiányzik... s bár megpróbáltam magára a fil-ra rákeresni az egész gépen nem találta: #1999 (bár lehet, valamit elszúrtam)
az egészben az az érdekes, hogy mikor (2x-is) feltelpítettem, elsõre nem volt semmi gáz; látszódott a másik (SATA) vinyó is az asztalon, de mindkét esetben akárhányszor indítottam újra megjelent a hibaüzenet, s eltünt az asztalról a másik vinyóm...
az egészben az az érdekes, hogy mikor (2x-is) feltelpítettem, elsõre nem volt semmi gáz; látszódott a másik (SATA) vinyó is az asztalon, de mindkét esetben akárhányszor indítottam újra megjelent a hibaüzenet, s eltünt az asztalról a másik vinyóm...
Mindenesetre nézd meg, ha gépközelben leszel, az az érdekes, hogy fórumokról nekem is rémlik mintha láttam volna így: System/Library/Extensions/IOATAFamily/Contents/Plugins/AppleVIAATA.kext
De nekem az Extensionsben van, és mûködik.reclipse-nek meg mintha hiányozna onnan.<#smile>#smile>
De nekem az Extensionsben van, és mûködik.reclipse-nek meg mintha hiányozna onnan.<#smile>#smile>
Más dolgok tárolódnak ott, de ez nem, nekem soha nem volt gondom vele, SATA vinyóim vannak a gépben.
nemsokára hazaérek...akkor megnézem, mert nekem is van egy olyan sanda gyanum, hogy IOATAFamily.kext-ben tárolódik normális esetben az AppleVIAATA.kext!
Sõt...most látom, hogy reclipse hibaüzenet is arról árulkodik hogy /System/Library/Extensions
???? Nekem kezdettõl fogva az Extensionsben van az AppleVIAATA.kext
AppleVIAATA.kext nem fogod látni az extensions mappában, mivel ott az IOATAFamily.kext -et látod, annak része Show contents-el a AppleVIAATA.kext...
Sempron 2600+ (SSE3), Nforce3, Radeon 9600, Realtek 8139 Acer Aspire 3022,Sempron 2800+,Radeon X600 (3150 CI+QE), Ati Rs480+SB400 Gygabite WBKG WLAN (Broadcom 4318 és ATI AC 97 sound nem működik)
kicsit poros volt a belseje de nem veszes mar meg is oldottam.
egyebkent nagyon jo allapotban van.
egyebkent nagyon jo allapotban van.
power mac g4 733 1Gb ram
bm en olvastam, hogy takarítással kezdessz :-D
iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD
melyik modell melett döntöttél?
iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD
midenkinek meg szeretnem koszonni a segitseget foleg flamaszternek!
ugy dontottem valtok es ma megvetem eletem elso mac-jet.
tovabbi sok sikert a munkatokhoz !
ugy dontottem valtok es ma megvetem eletem elso mac-jet.
tovabbi sok sikert a munkatokhoz !
power mac g4 733 1Gb ram
ez a mappa teljesen üres
Ok...Megpróbálom leírni kicsit részletesebben.
Elõször is nézd meg, hogy az AppleVIAATA.kext-et látod-e az Extensions mappában.
Gondoldom benne van, mert máskülönben valszeg be sem tudsz bootolni.
Elõször is nézd meg, hogy az AppleVIAATA.kext-et látod-e az Extensions mappában.
Gondoldom benne van, mert máskülönben valszeg be sem tudsz bootolni.
olyan, mintha ez a file teljesen hiányozna...
a többi sorra:
usage: chown <-fhv>-fhv> [-R <-H | -L | -P>-H | -L | -P>] owner<:group> file ...
chown <-fhv>-fhv> [-R <-H | -L | -P>-H | -L | -P>] :group file ...
cxxxxxxxxxxxxxxxr$ -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext
-bash: -R: command not found
cxxxxxxxxxxxxxxxr$ kexload
-bash: kexload: command not found
usage: chown <-fhv>-fhv> [-R <-H | -L | -P>-H | -L | -P>] owner<:group> file ...
chown <-fhv>-fhv> [-R <-H | -L | -P>-H | -L | -P>] :group file ...
cxxxxxxxxxxxxxxxr$ -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext
-bash: -R: command not found
cxxxxxxxxxxxxxxxr$ kexload
-bash: kexload: command not found
hát... megpróbáltam megint... kipróbáltam egy az egyben copy.. enter: be sem vette az összeset... próbáltam egyenként, de már az elsõnél ezt írta: chmod: /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext: Operation not permitted
chmod: sudo: No such file or directory
ha megtennéd, hogy egy lépésenkénti terminál ablakot bekopiznál... mert kezdem gyaítani, hogy én szúrok el valamit folyton...
chmod: sudo: No such file or directory
ha megtennéd, hogy egy lépésenkénti terminál ablakot bekopiznál... mert kezdem gyaítani, hogy én szúrok el valamit folyton...
kösz :-D
napi szinten jövök
napi szinten jövök
Reason 3.0.5 intelMac-re
http://www.propellerheads.se/
Lehet jelentkezni BETA tesztre.
Még egy érdekesség.
Windows XP booting on an Intel iMac
http://www.propellerheads.se/
Lehet jelentkezni BETA tesztre.
Még egy érdekesség.
Windows XP booting on an Intel iMac
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext
sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext
kexload -t /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext
-restart-
Helyesen írtad be biztos?
Ennek pedig mennie kell!
Miután leütöd az Enter-t a 3. parancsnál, már mûködnie kell.Pláne ha már ugyanez a drivert az elején ment.
kexload -t /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext
-restart-
Helyesen írtad be biztos?
Ennek pedig mennie kell!
Miután leütöd az Enter-t a 3. parancsnál, már mûködnie kell.Pláne ha már ugyanez a drivert az elején ment.
sajnos egyik sem jött be... a terminalos cuccoknál sem, a másrik verziónál meg az a törlendõ file sehol sem található... :-(
10.4.3-ban tényleg nem támogatott egyetlen d-link sem.
Viszont 10.4.5-ben D-Link DWL-G520 mûködik out of the box!!!
Viszont 10.4.5-ben D-Link DWL-G520 mûködik out of the box!!!
Azt megpróbálom h újra kiírom,hátha a dvd a szar,az talán segít...
10.4.5,legalábbis ez volt...
Egy számomra nagy problémával fordulok hozzátok:
Megpróbáltam felrakni a 001-es frissítést,letöltöttem,felraktam,reboot,singel user mod,elkezdtem irogatni,de azt írja ki a cd /Maxxuss...-utasításra h nem találja.Próbáltam így-úgy,nem sikerült,hát gondoltam akkor bebootolok simán,de ez ugye már nem ment.
Ekkor elhatároztam h letörlöm és újrarakom az os x-et,de hiába bootolok be a dvd-rõl NEM MÛKÖDIK AZ EGEREM!!!!1x már mûködött,most miért nem?????
PLZ HELP!!! <#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help>
Megpróbáltam felrakni a 001-es frissítést,letöltöttem,felraktam,reboot,singel user mod,elkezdtem irogatni,de azt írja ki a cd /Maxxuss...-utasításra h nem találja.Próbáltam így-úgy,nem sikerült,hát gondoltam akkor bebootolok simán,de ez ugye már nem ment.
Ekkor elhatároztam h letörlöm és újrarakom az os x-et,de hiába bootolok be a dvd-rõl NEM MÛKÖDIK AZ EGEREM!!!!1x már mûködött,most miért nem?????
PLZ HELP!!! <#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help>
Mikrohullámú net a dunawebnél. Van egy D-Link DWL-510 kártya a gépemben ami ugye PCI-n kapcsolódik. (Érdekes, hogy a D-Link honlapján ilyen kártya nincs, csak a németen. :o) Ez koax kábelen csatlakozik egy kis antennához, ami a háztetõn van. A víztornyunk tetején pedig van egy hálózati átjáró, ehhez kell csatlakoznom. Az átjáró a DWL-510 MAC Adresse alapján azonosít, az IP pedig DHCP-vel kerül kiosztásra.
Német oldalon ez áll: Unterstützt Win 98SE, ME, 2000, XP, Linux. :C
Német oldalon ez áll: Unterstützt Win 98SE, ME, 2000, XP, Linux. :C
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext
kextcache -k /System/Library/Extensions
-újraindítás-
ha ez sem segít akkor töröld az Extensions.mkext-et és DiskUtility-vel a nyomj a vinyóra egy Repair Permissions-t és újraindítás megint.
kextcache -k /System/Library/Extensions
-újraindítás-
ha ez sem segít akkor töröld az Extensions.mkext-et és DiskUtility-vel a nyomj a vinyóra egy Repair Permissions-t és újraindítás megint.
ok, köszi,a dos szerû ok, sec upd-be még nem fogtam bele; viszont a másik vinyóm (SATA) helyett indításkor ezt kapom:
Felraktam a 002 sec_update-t.
Ugyanaz a teendõ mint az # 1950 - nél, csak a hivatalos update-et innét kell letölteni:
http://www.apple.com/support/downloads/securityupdate2006002macosx1045clientintel.html
Ugyanaz a teendõ mint az # 1950 - nél, csak a hivatalos update-et innét kell letölteni:
http://www.apple.com/support/downloads/securityupdate2006002macosx1045clientintel.html
Vigyázat!
Tegnap megjelent a Sec Update_002!
Ez még nem szabad felrakni, mert utánna lõttek a rendszernek!
Egyenlõre csak a 001-et lehet telepíteni.
A 002-höz sztem 1-2 napon belül jön a maxxuss megoldás!
Tegnap megjelent a Sec Update_002!
Ez még nem szabad felrakni, mert utánna lõttek a rendszernek!
Egyenlõre csak a 001-et lehet telepíteni.
A 002-höz sztem 1-2 napon belül jön a maxxuss megoldás!
no, szívás volt... a sec update telepítése miatt újra kellett mindent raknom...
ezen a verzión az indításnál megjelenõ dos-szerû vackokat hogyan lehet kiküszöbölni? (szép fehér, szürke almás képernyõt szeretnék...)
ezen a verzión az indításnál megjelenõ dos-szerû vackokat hogyan lehet kiküszöbölni? (szép fehér, szürke almás képernyõt szeretnék...)
udv.. segitsetek plz.
sata vinyora akkor most fel lehet rakni Osxet?
az stimm(legalabbis remelem ,hogy jol ertelmezem csekely angol tudasommal 😊 ) hogy az Info.plist-et kell az AppleVIAATA.kext-en belul atirni.. illetve a vinyo idjet beleirni, de ezt a image filon belul kell ? es akkor mar bootnal/installnal latni fogja a vinyomat?
sata vinyora akkor most fel lehet rakni Osxet?
az stimm(legalabbis remelem ,hogy jol ertelmezem csekely angol tudasommal 😊 ) hogy az Info.plist-et kell az AppleVIAATA.kext-en belul atirni.. illetve a vinyo idjet beleirni, de ezt a image filon belul kell ? es akkor mar bootnal/installnal latni fogja a vinyomat?
Mon, 13 Mar 2006 20:04:04 +0100
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; hu; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1
Mon, 13 Mar 2006 20:04:58 +0100
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X; en) AppleWebKit/417.9 (KHTML, like Gecko) Safari/417.8
Mon, 13 Mar 2006 20:05:34 +0100
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060214 Camino/1.0 (MultiLang)
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; hu; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1
Mon, 13 Mar 2006 20:04:58 +0100
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X; en) AppleWebKit/417.9 (KHTML, like Gecko) Safari/417.8
Mon, 13 Mar 2006 20:05:34 +0100
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060214 Camino/1.0 (MultiLang)
monnyuk ez elég érdekes:
no megvan... update... az usb müxik rendesen... valamiért a második indítástól nem hajlandó a másik (sata) vinyót látni (idáig ok volt)... s újratelepítést javasol... de minden más ok...
Nekem most épp nincs windowsom😊 Mondjuk holnap úgyis NTFSeket kell másolnom, majd amiatt feltolom... Ha az OS X-et rakom fel elõször, s csak utána a WinXP-t, mit kell csinálni, hogy mindkettõ menjen? És ha már így belejöttem a kérdezésbe, ugye jól sejtem, hogy Audigyt nem fogok tudni beüzemelni alatta?😞 (Sebaj, majd dugdogom a kábelt, integrált simán megy)
/*WTF?!*/