14
Win2000 újraindul magától mert váratlanul leálló a Lsass.exe folyamat!
-
retek683 #14 A Nod32 felismeri ezt a Sasser-t? -
Dodo55 #13 Azt nem tudtam, hogy ftp servert is csinál mert szerencsére nálam nem jutott addig.
Azt a csakot meg úgy értettem, hogy a hiba kiváltásához csak annyit elég csinálnia, nem pedig úgy, hogy csak ezt csinálja a vírus. Sejtettem, hogy mást is csinál, csak pontosan nem tudtam, hogy mit. -
#12 Annál egy kicsit többet csinál, mint újraindítja a gépet.
Itt egy leírás róla. Sasser.A
Az, hogy egy hátsóajtót is telepít a gépre már mellékes...
-
Dodo55 #11 A szolgátatásonban az lsass úgy van beállítva, hogy ha leáll indítsa újra a gépet. Ezt át lehet állítani úgy, hogy csak simán a szolgáltatást indítsa újra, ne az egész gépet. Asszem valami olyasmi, hogy Távoli RPC Hívás. A vírus meg csak annyit csinál, hogy leállítja az lsass-t, és ezáltal visszaszámlál a windows, majd restart. -
#10 Akkor jó. -
#9 Isass.exe egy XP rendszerfolyamat... nem vírus -
retek683 #8 REndszer türhető csak ez a lsass ne állna le de most felraktam a mit tanácsoltatojk hátha jó lesz eddig noproblem.Köszönet a tippekért mindenkinek!!
-
#7 Most az lsass.exe az vírus akkor vagy sem? Mert a Folyamatok között nekem is szerepel! -
#6 vagy amíg fel nem teszi a peccst, addig kíhúzza a hálókábelt... -
#5 Talán arra most már felrak egy tűzfalat, vagy bekapcsolja ami benne van... -
Garfield #4 Esetleg XP alól is letöltheted a javítást a win2000-hez és felrakhatod rá.
Ha W2k alatt sikerült beszopni a Sassert, akkor az XP is ugyanerre a sorsra fog jutni... -
#3 Nem ártana egy tűzfalat felrakni és bekapcsolni, majd felmenni a WindowsUpdate oldalra.
Esetleg XP alól is letöltheted a javítást a win2000-hez és felrakhatod rá.
Innen kiválaszthatod, hogy melyik oprendszerhez kell.
-
Garfield #2 További információk
U.i.: Ezt a topikot ajánlom sok szeretettel minden übertájékozott MS-fikázóknak, akik szerint a hulladék programozás miatt van annyi vírus Windows-ra. Csak egy apróságra hívnám fel a figyelmet:
- a biztonsági réssel kapcsolatos információk MS általi közzététele: 2004. április 13.
- a vírus felfedezésének időpontja (Symantec szerint): 2004. április 30.
- a topik nyitásának időpontja: 2005. augusztus 8.
És a rendszer a szar, mi? -
retek683 #1 Hiába újrarakom akkor is utána uezt írja ki ,hogy Win2000 újraindul magától mert váratlanul leálló a Lsass.exe folyamat!Miután felraktam mindenn drivert.Miért?Mit tegyek?Ja és xp és fenn van mellette két partició van.Help me!!