61
Szerinted milyen hatassal van a monitorra, ha nem tamogatott frekvencian hajtod a monitorod?
-
MacrosTheBlack #21 Az enyém degaussnál szokott egy nagyot, de mióta megrugdostam, érezhetően halkabb lett. :) -
MacrosTheBlack #20 Helyes, inkább a monitor menjen tönkre mint a szemed. -
amióta 100 hz-en is használható moncsim van, a 85hz is zavarja a szemem a suliban:) -
Ajánlott inkább TFT monitort használni :)) -
válaszidő -
Ezért jobb a rövidebb gari :) -
crt moncsira gondoltam nem lcd-re. lcd-n nem a frissites a lenyeg hanem "reakcio ido" vagy minek is nevezik. regebbi(2000 koruliek) lcd-ken nem volt tul jo dolog fps-el jatszani vagy filmet nezni, mostaniakkal nem tudom hogy mi a helyzet.nekem egy 21"-os lcd az almom.
-
a legelső monitorom, egy 14 colos proview-et sikerült véltelenül 1600x1200-re állítani (1998), nem volt benne "out of range", hanem elfüstölt a tápja, mivel garis volt, 1 hétig élveztem a monitor nélküli létet
nemrég volt egy 21 colosom, 1280x1024-et 120Hz-en jól kente, de ugyanúgy bevörösödött a szemem tőle, (és fájt is). Pakolás után véletlenül bekapcsolva maradt, így amikor rádugtam a konnektorra, csattant egy nagyot... (valszeg sorkimenős lett, legalábbis ezt mondják a hozzáértők -> kuka)
most egy 14-es LCD-m van, ez max. 60hz-et bír, de azóta nem fáj a szemem, és sík a képernyő (sokat számít)
néha visszaülök a tesóm 17-es CRT-je elé, de az első gondolatom: "mi ez a szar? én is ilyen előtt ültem?"
-
Nekem max 60hz-t támogat. :-S Volt már olyan is, hogy vibrált a szemem. -
Haver: AOC Spectrum 7Vlr (1152x864 @ 75Hz - 2eve) -
itt van olyan samsung moncsi ami 85hz-n is sipol,pedig az az ajanlott. -
elvileg a magassabb freki kevesbe farasztja a szemet,gyakorlatilag 85hz felett mar nem latok kulombseget. viszont ha visszateszem 60hz-ra akkor siman latom hogy vibral a kep. -
A régi sulimban sípoltak a monitorok, ha az ajánlott fölé vittük a frekit. -
szerintem is addig kell hajtani moncsit amig lehet. ha mar nem birja akkor ugyis jon az "out of range". ameddig meg garos addig romoljon el ha megse birja.elettartam rovidules erdekelne mert ha mondjuk 10 evrol csokken 5 evre az elettartam az nem erdekel, de ha 5rol 2re az mar gaz. -
Nekem 85 az ideális, 100 már fárasztja a szemem, bár fingom nincs miért... 85 alatt is fosazlé. -
Az én régi Samsung 750s monitoromnak a max frissítése 85Hz. Több mint 4 éve megy hibátlanul ezen a frekin. (Persze már nem nálam van :) ) -
és ajánlott inkáb magasabb frekin használni:)oszt.társam 60 hz-en tartotta.egyszer sokat gépezett, aztán korházba került, mert elájult/megszédült.pedig mondtuk neki, hogy 60hz nem a legegészségsebb:)sztem 85 hz az alap, ami kibirható még. -
nekem 1 héttel a 3 éves gari lejárta után pusztult meg a monitorom ajánlott frekin járatva, szal inkább hajtsd túl, hogy ne járj így ;D -
haxoror #3 Nekem 85Hz az ajánlott de 100Hz-en járatom (ez a max amit támogat) így mennyivel csökken a monitor élettartama? -
Chief #2 Nagy esélyel idő előtt elhalálozik! -
topiccimben a lenyeg. tapasztalatokat irjatok, nem a havertol hallottam tipusu dolgok erdekelnek.