22
Globális ElmeZavar (kis novellák, egyéb saját szerzemények kicsiny könyvtára)
  • BlackCat
    #22
    Azóta szakítottam vele :)
  • PoWeReDbyChAoS
    #21
    A barátod túlságosan függ a baráti körétől és saját érzelmeit talán nem is meri felvállalni előttük. Nyilván azt hangoztatja a barátainak, hogy csak játszik veled. De igazából szeret téged, de nem annyira hogy kitudjon lépni ebből a körből, szerintem nem érdemel meg téged.
  • BlackCat
    #20
    Nya. Ez nem egy regény, novella lesz...csak szeretném kiírni magamból a problémámat (ha tudtok adni segítséget nagyon szívesen elfogadnám...vmi tanácsot)

    A barátom haveri köre enyhén kiakasztó...szal olyan hülyék. Az egyik pletykás, mint egy vénasszony (mindig mindenkiről mond vmit a hátamögött és mindig mindenkiről mindent elmond), a másik az éppen most bántott meg és még neki áll feljebb (mondjuk én sem szólok hozzá, de nem én voltam a ludas), a barátom meg határozatlan...ha a haverjai jónak vélik akapcsolatunkat akkor okés, de, ha nem akkor már minden szarban van..egyik pillanatban még szerelmes belém, de másikban már nem...a negyediket mondhatnánk a legnormálisabbnak, de annak meg az a menő, ha bunkó...mivel nem jöttünk össze elhordott minden kurvának, amúgy meg mosolyog a képembe, de amúgy meg ő a legőszintébb....szal most itt ülök a gép előtt és nem tudom, hogy mit kezdjek....ha továbbra is együtt maradok a barátommal akkor el kell viselnem a haverjait (igaz ritkán találkoznak)....csak hát ez olyan gáz.....van amikor látom, hogy odavan értem a barátom, aztán meglep egy akkora buzisággal, hogy neki fontosabb a legjobb barátja....szóval tiszta baromság az egész és rohadtul zavarba ejtő...na most vagy maradok a srác mellett, aminek nem látom értelmét (legbelül) ...viszont akkor konyec egy egyéves kapcsinak...vagy hagyom a picsába az egészet és megpróbálok új "barátokat" találni.....szal tök szar a helyzet, de engem most ez úgy földhöz vágott, hogy nem is tudom, hogy mi a fenét tegyek....valéahol érzem, hogy megkönnyebülnék, ugyanakkor másik énem meg meg akar dögleni a pali után...holott semmi értelme..na és még annyi, hogy a haverok mind 24 felett vannak...hát ez kész....bocsika, gondolom mindenki tudja a választ, de muszáj volt kiírnom magamból...legalább "vki" meghallgatott.
  • PoWeReDbyChAoS
    #19
    Kérem ne vegyen senki se komolyan! Ha némi nemű problémájuk van, akkor basszák meg!

    Felejtés

    Felejtés útját járom én, mely egy húsdarálón át vezet. Minél jobban beléd égett ez érzés melyet ki szeretnél tépni, annál hosszabb és fájdalmasabb lesz az út. Akkor miért választjuk a felejtés?!? Mert már nem tehetünk semmit, ha nem tépjük ki magunkból, akkor gyötörni fog időtlen időkig. Az elmúlt jó, netán rossz emlékek sötét pincébe rejtését, melyek örökre rajtad maradnak, mint egy beforrott seb, úgy fognak díszelegni rajtad, mint veterán katonán a hegek.. Idővel sok hegünk lesz melyet elfelejtünk, de rossz szó vagy cselekedet feltépheti e hegeket. De nincs választás, ha már-e gondot mely éget nem tudjuk megoldani, vagy helyretenni.
    A legszentebb érzések tudják a legnagyobb fájdalmat okozni, amikor az árva és gyönyörű szegfűt tüskék borítják be, szirének csábító dala szólal meg kísértve és hívogatóan. De minden érintés fájdalmas. Mikor megérinted szíved összeszorul, levegőért kapkodsz és könnycseppek ragyognak csillogó szemedben.
    Erős és keserű méreg fojtogat, mely megfertőzte a lelkedet. Benned él, beléd ivódott, mint friss tinta az érintetlen fehérlapra. Egyre több tinta más-más színben ékesíti, vagy csúfítja fehérlapunkat. Idő múlásával halványodik tinta, és halál eljövetelével tűnik el az utolsó folt is a fehérlapunkról.
    Elfojtott érzések serege lapul bennünk, melyet próbálunk elnyomni, rejtegetni mások vagy magunk elöl. Magunkat csapjuk be. Keserű és magányos könnycseppjeink, idővel pocsolyává,
    tóvá majd tengerré duzzadnak, felemésztve ami vagy, ami lennél és ami lehetsz…
  • PoWeReDbyChAoS
    #18
    Szerintem csak más stílus, nem lehet összehasonlítani a másik kettövel.
  • Aspyrin
    #17
    úgy érzem ez egy picit gyengébbre sikeredett, mint az első eresztésed
  • PoWeReDbyChAoS
    #16
    Készül már a következő.
  • Petka
    #15
    "lefordul a székről és a hideg márványkő alaposabb tanulmányozásához fog hozzá." :DDDDDDDDD

    PoWeReDbyChAoS minden rendben van nálad? :D
    Ez tetszik! Írj még egy pár ilyet :)
  • PoWeReDbyChAoS
    #14
    Kérem ne vegyen senki se komolyan! Ha némi nemű problémájuk van, akkor basszák meg!


    Kissé piszkos ing, fésületlen zsíros haj, nagy piszeorr, és sörpocak:

    Neve? Béla, Dányai Béla..
    Lakhelye? Van hát, Rezes utca 22, tudja ho nem? A tesco mölett!
    Születési dátum? Öö várjon, ide föl van ám írva.. ezerrrha nem, ezer…kiiilencszázzz… nyoc hatvan nyóc.
    Édesanya neve? Dányai Örzsébet
    Munkahelye? Az is van, öö de tugggya nem mondhatom el.
    Sajnálom munkahely, pénzügyi fedezet, vagyis állandó jövedelem nélkül nem adhatunk önnek hitelt. Dee ércse meg mán, nekem van munkahelyem…De akkor mondja meg hol dolgozik! Dee ércse mán meg nem mondhatom! Sajnálom, így a bank nem adhat önnek kölcsönt.. DE JO BÜDÖS PICSÁBA, KURVA 200 özer köllene! Kérem, távozzon, vagy kénytelen leszek hívni a biztonságiakat..
    Béla nem mozdul.. Szívverése felgyorsul, egyre gyorsabban veszi a levegőt, patakokban ömlik róla az izzadság, egyre erősebben markolja a széket.. fogait összeszorítja. Közben a bankkialkalmazott már int a biztonságiaknak. Két nagydarab fickó fenyegetően megindul Béla felé. Béla hatalmas ordítással felugrik a székről, míg egyik kezével egy kissé ócska, de meglehetősen nagy pengéjű kést ránt elő addig, az alatta lévő széket a mellette ülő öreg mamához vágja, aki nyomban lefordul a székről és a hideg márványkő alaposabb tanulmányozásához fog hozzá. Mire az örök előkapnák a fegyverüket, Béla már az előtte ülő (az eddig őt faggató) nő torkához szorítja kését. Hirtelen megáll az idő a bankban, csend van.. vagyis lenne, ha az öreg mami nem adna ki halk ritmikus nyögéseket. Biztonsági örök meredten nézik Bélát, fegyverüket ráfogva. Ilyenkor van az a pillanat, amikor biztonsági őrnek hozni kell egy olyan döntést, ami lehet, hogy örökre beleégeti magát a lelki ismeretébe, és kénytelen lesz minden nap ezzel a gondolattal felkelni. Egyre erősebben szorítja Béla a nő torkához a hideg kést, ezzel kényszerítve az őröket, hogy tegyék le a fegyvert. Az őrök haboznak..

    (-Most döntsd el te mi lesz a folytatás; -1-es Mikor leteszik a fegyvert az őrök; -2-es amikor az őrök inkább cselekednek.)

    1.
    Nem vállalják az őrök a rizikót, leteszik a fegyverüket a földre. Béla arcán halvány vigyor látható. Groteszk képet vág, kezdenek elhalni az emberi vonások az arcán. Biztonsági őrök hiába rakták le a fegyvert, Béla egyre erősebben szorítja a kést a nő torkához. Kés pengéjét beborítják a vércseppek, és egyre intenzívebben hullnak a földre kialakítva egyre nagyobb vértócsát, a nő lába közt. A nő elkezd ordítani a fájdalomtól, ami csak fokozza Béla erre már egyre hangosabb röhögését. A nő ordítása elhalkul, átmegy hörgésbe és a nyakához szorított penge élénél vérhabok gyöngyöznek. Az őrök rosszul döntöttek, de már késő. Bal oldali őr felkapja a földre tett fegyverét és tüzel, 2 golyó szeli át a néhány méter távolságot, süvítve csapodnak bele Béla koponyájába. Halk cuppanással fúródnak bele a koponyába a töltények. Vérzápor beteríti a Bankot…. Már túl későn értek ki a mentők, a nő meghalt.

    2.
    Az őrök nem rakják le fegyverüket, Béla idegesen végig méri a 2 fiatal nagydarab őrt. A késen vércseppek gördülnek le. Bal oldali őr elveszíti a fejét és 5 töltényt lő Bélába. Vér és agyvelő borítja be az eddig késsel sakkban tartott nőt. Lövések ellökik Bélát, ezzel nem okozva súlyosabb sebet a banki alkalmazottnak… Szökőkútként üzemel még pár percig Béla a hideg márványkövön.
    Banki alkalmazott (a nő akit Béla késsel sakkban tartott): A nő pszichológiailag teljesen összeomlik, nem tudja feldolgozni a vele megtörtént esetet, rémálmai vannak, fél az emberektől, nem mer kimenni az utcára.. A banki eset után 2 hónappal öngyilkos lesz…

    -Írjatok több lehetőséget, mi módon lehetett volna megoldani a kialakult helyzetet.

    -Ja és ötleteket kérek mi lehetett Dányai Béla munkahelye a történetben.
  • Stann
    #13
    Simán mehetett volna a viccekbe...
  • Petka
    #12
    ájjájj :D
  • PoWeReDbyChAoS
    #11
    készül
  • geri15
    #10
    nagyonyooo kérünk még :)
  • maozedong
    #9
    O.o
  • Ben C
    #8
    Keep em' comin'
  • Amse
    #7
    Nick: PoWeReDbyChAoS [Üzenet küldés]
    Csillagjegy: ismeretlen
    Életkor: ismeretlen
    Neme: fiú


    Regisztráció időpontja: 2005. 08. 03.
    Utolsó üzenet időpontja: 2005. 08. 04. 17:36
    Utolsó látogatás időpontja: 2005. 08. 04. 20:47
    Üzenetek száma: 3

    Megérte regelned :D......
  • akyyy
    #6
    én nem olastam tovább mert nem vagyok beteg, most miről van szó?
  • PoWeReDbyChAoS
    #5
    6. fázisban lévő betegek már kómában fekszenek ;)
  • Petka
    #4
    6. fázis nincs? :D én már biztos abban vagyok :DDD
  • Aspyrin
    #3
    te totál kész vagy
  • PoWeReDbyChAoS
    #2
    Kérem ne vegyen senki se komolyan! Ha némi nemű problémájuk van, akkor basszák meg!


    Ludas Matyitól a társadalmi rétegződésig:

    A jóó kúrva annnyát a rendszernek! Tudod, hogy milyen szarságok szerint élünk? Fontos hogy egymáshoz viszonyuljunk, és így alakítsunk ki egy átlag mércét? Így az lesz bolond, aki nem azt csinálja mint a másik... Legyünk ökrök és kövessük a nyájat? Vagy szarjuk le a körülöttünk forgó világot; legyünk a sóstenger egy édes darabja, amin vidulhatnak mások!?
    Egyik megoldás: Vegyünk semmibe minél több embert… Hisz ők is csak eszközök a sikerhez! Sikervágyunk mások sárba tiprásával igazán jó. Milyen jó, amikor valamit úgy érsz el, hogy valakinél jobb vagy… Úgy jobbnak, netán ügyesebbnek okosabbnak érzed magad… Ezért a siker érzésért küzdöttél, és nem hátrálsz meg a kihívásoktól, még ha a kihívással mást kell megaláznod. Más könnyében finomabb, könnyebb az öröm, ez ad igazán ízt neki. Fűszer nélkül az étel se étel. Kissé néha fanyar, de lehet édes is. Nézzük a fanyar részét. Milyen érzés, amikor valaki legyőz téged, avagy test-test elleni vagy gondolat-gondolat elleni küzdelemben alulmaradni? Mikor a győztes ünnepli magát, te meg csak vergődsz a kövön.. Bosszún töröd a fejed, de félsz.. félsz az újabb vereségtől, ö tényleg jobb nálad?…
    Váltsunk szemszöget, ahogy fölékerekedsz a legyőzött fölé agyad csak azon jár; Mi módon tudhat visszavágni, hogyan tudok ellene védekezni?.. Igen, az első háború csak a második háború előszele.. Tudtad például, hogy Döbrögi felbérelt egy bérgyilkost, hogy ölje meg Ludas Matyit? A történet igazából úgy ért véget, hogy Ludas Matyi átvágott torokkal vergődik a piactéren a szaros ludai mellett.. Megérte Ludas Matyinak kibaszni Döbrögivel? Szerintem utolsó pillanataiban jobbnak érezte volna, ha azt a kibaszott verést Döbrögivel együtt elfejti. Ha már itt tartunk, Döbrögi egy fasz volt, Ludas Matyi meg egy hülye paraszt, aki azt hitte többet ér az ész, mint a pénz. Ludas Matyi tévedett, és habzó vére is csak ezt a tényt erősítette.. Hát igen, mindent meglehet venni pénzért.
    Te ki vagy? Döbrögi „a pénzes köcsög”, vagy hősködni „megmutatni ki itt a fasza gyerek” vágyó Ludas Matyi, vagy egy buzi faszorrú piacos, aki inkább hátraköti a farkát és elmegy a piacról, nehogy valami köze legyen a dologhoz..
    Még itt van egy csoport, a szürkék, kik az árnyékba bújva kuporognak „kezük jár, valami faszságot csinálnak Döbröginek”, de nincs agyuk….ó istenem…….
    Bár lehet van, de titkolják.. Nem akarnak Döbrögi fölé kerekedni, mert úgy végzik, mint Ludas Matyi. Nagyon sokan vannak ezek a szürkék… Vannak köztük egészen kicsik is, de vajon mi fertőzte meg őket, hogy alakulhatott ki egy ilyen nagy csoport. De vajon mért nem tud a világ a létezésükről?
    Ja persze, hiszen ők alkotják a világot..
  • PoWeReDbyChAoS
    #1
    Kérem ne vegyen senki se komolyan! Ha némi nemű problémájuk van, akkor basszák meg!



    A betegség:

    Remeg a kezed? Rángatózik a szemhéjad? Néha a főnököd miatt vered a blökit, vagy elvont esetekben magadat bántalmazod? Hirtelen nagy haragot, dühöt érzel a legközelebbi radiátor iránt? Legszívesebben kibeleznéd a hörcsögöd, vagy lefejelnéd a tengerimalacod?
    -Ha ezen felsorolt kérdésekből minimum kettőben felismeri önmagát, akkor ön beteg!
    Sajnálattal közlöm, ez a betegség nem gyógyítható.

    -Kérem a további részt CSAK a betegek olvassák!
    Ennek a betegségnek több fázisa van, önnek teljes mértékben tisztában kell lennie a saját betegségének fázisával, hogy a betegsége ne essen át egy „durvább” fázisba.
    Hogy mindenki tisztán lássa, hogy melyik fázisba tartozik ezért készítettem egy történetet, amit több betegségi fázisból fogunk most szemlélünk.:

    -Normál egészséges ember: Este csendben fekszik az ágyon és a holnapi napját tervezgeti, mikor halk csengetést hall. Lelke megtelik élettel és vigyorogva felugrik az ágyból és mosolyogva ajtót nyit a vendégnek.

    -1. Fázisban lévő beteg: Este rádiót hallgatva azon gondolkozik, hogy másnap piros vagy sárga pólóban mennyen le a közértbe, mikor idegesítő csengetést hall. Magában elkönyveli, hogy ez egy hülye paraszt, aki ilyenkor zaklatja. Unott képpel felkel az ágyról és megpróbál vigyori „Hűde kurva jó hogy jöttél” képet vágni ajtó nyitás közben.

    -2. Fázisban lévő beteg: Este Dopeman-t hallgatva azon gondolkodik, hogy mikor műtik meg Esmeralda szemét, mikor nyivákoló „idegeket tépő” csengetést hall. Hangosan és idegesen első reakciója, hogy „Megyek már!” és szinte magában mormogva „A jó kurva anyádat!”, szavakkal próbálja nyugtatni a kint várakozó vendéget, fanyal képpel kinyitja az ajtót.

    -3. Fázisban lévő beteg: Hangosan fütyörészve fekszik az ágyán és azon gondolkozik hogy adnak e ingyen tisztasági betétet a következő Kiskegyedben, mikor valaki kibaszott módon beakarja törni az ajtót. Első reakciója „Ájjá má le bazd meg!”, ezzel jelzi a vendégnek, hogy mindjárt kinyitja az ajtót.

    -4. Fázisban lévő beteg: Magában Britney Spears I Love Rock számát dúdolja, közben azon vitatkozik magában, hogy melyik kutya kajának jobb az íze. Miközben szaggatott halk csengetést hall, ami teljesen kimozdítja az ő általa elképzelt világból és az I love rock számának dúdolási ritmusából is kiesik. Felemelt hangon, nyálával küszködve csak annyit tud mondani „Mennyé a picsába te strici!”, e szavak után izomgörcs lép fel és nem nyit ajtót.

    -5. Fázisban lévő beteg: Nyelvével csettegtető hangot keltve, ütemre veri a fejét a falba, közbe újra meg újra lejátszza fejébe az új Coccolino reklámot. Miközben fura hangot hall az ajtó felöl, és a ház előtt szirénák halk hangját hallja. Pánik rohamot kap, szája szélén megjelennek az apró nyál buborékok. Hirtelen meglódul az ajtó felé, kicsapja az ajtót és egy balhoroggal nyugtázza a vendéget. Majd tiszta erőből neki áll rohanni alsógatyában az utcán és hangosan kiabálja „-Nem kaptok el soha!!!”