18
  • zimmezoom
    #18
    tennap +néztem edigit-nél: szvsz: qrvafajagép lenne...

    +van benn minden, amiről az ilyen kategóriában lébecoló fogyasztó álmodik, hadne soroljam olvastátok bizti. Élmény kézbe venni és nyomkodolni a bizgentyűit.

    Aztán..... aztán csinálsz vele pár képet és elgondolkodolsz... Baszki, ennyi állítgatás mellett ez lett a vége... (én még nem leltem olyan tesztképet, ami lázba hozott volna).

    Pedig az optikával csak nem kéne hogy baj legyen. Hanem az sw szerintem, ugye minden uzkompakt gondja a pixelmánia miatt a zajszűrés-részletvesztés játék, hát szerintem ez is ennek az áldozata lesz, hacsak firmupgrade-ben nem reménykedhetünk. Olvastam erre szóló ígéretről fejtegetést. (Kb. az a kategória, hogy láttam egy embert, aki látott egy embert, aki látott már vizilovat a TV-ben).

    Amúgy amikor ki akarta kapcsolni az edigit dógozó, akkor nem húzta be az optikát, aztán újabb kibekapcsra rendbejött.


    Azért nyomtam ide ezt a vakrepülős vakert, mert senki nem szösszen a témában, egy másik fórumból is amit igencsak negatívat olvastam mára már nem lelem a neten. Lassan összeesküvés-elmélet szindrómám lesz, mint TorgyánJózsinak a fideszkoalícióban...
  • macleody
    #17
    http://www.dumpanimage.com/image.php?i=wRdz2czvHC
  • Cat #16
    nézz meg néhány tesztsiteot, az ottani fotokat, majd a saját képeidet

    http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=kodak+p850+review&meta=
  • macleody
    #15
    Sziasztok
    Nos, lassan két hete küszködök a p850-el. Kezdő vagyok a fotózásban ez az első gépem. A gondom az lenne, hogy a képek igen életlenek. Nem tudom hogy a géppel van valami vagy én vagyok ilyen béna. Remélem a második. De auto módban sem igazán jók.
  • raingun
    #14
    Ha valakienk lesz ilyen gépe, írja meg ide a fórumba a tapasztalatait!
  • Thrawn
    #13
    A spéci akku nem gurul szét, adnak a géphez töltőt. Ha a ceruzaakkukhoz veszel egy jó minőségű töltőt is, máris elérted a spéci akku árát.
  • Damon
    #12
    A filmes gépeknél is lehet állítani az érzékenységet - filmcserével. :)
    Csak egy példa. Másfél hete, amikor az a tikkasztó hőség volt, vízpart mellett fényképeztem. Mivel a Nap állását és a témát se tudtam mozgatni (illetve nem volt időm kivárni azt a 2 órát, amíg változnak a viszonyok), valamint nekem se volt sok mozgásterem, ezért a Nap csak az obira tekert ellenzőnek köszönhetően nem világított az érzékelőre. Ilyen viszonyok mellett a D70-emmel csináltam egy szép képet, ISO200-al, 1/4000-es záridővel, F8-as blendével. Ugyanakkor, ugyanott megkértek, csináljak egy képet egy Canon A75-el. ISO50, F8, 1/2000-el a kép túlexponált lett...
    Viszont ha a mélységélességgel akar az ember variálni (mondjuk ragaszkodik a minél nyitottabb blendéhez), akkor (legkisebb érzékenység mellett -ISO50 vagy 100, vagy 200, amit a gép tud) akár 1/8000-es záridőre is szükség lehet. Bár nálam ilyen még nem fordult elő.
  • dez
    #11
    De itt - a filmes gépekkel ellentétben - a fényérzékenységet is lehet állítani. Vagy az sem megoldás?
  • Damon
    #10
    Szerintem reménykedj abban is (az árán kívül), hogy az a minimális 1/1000-es zársebesség elírás, és inkább 1/2000 vagy 1/4000, különben, ha le is rekeszeled (ami nem mindig jó megoldás...), nyáron, erős napsütésben gondjaid lehetnek.
  • Yv@n
    #9
    Szétgurulós ceruza aksit viszont viszonylag olcsón kapsz szinte bárhol, hozzá való spec akku-t meg mondjuk talán nem annyira.
  • Thrawn
    #8
    Miért? Mert olyanok, akkorák, olyan nehezek, hogy már-már kiérdemlik a fényképezőgép elnevezést?
  • Hegyikecske
    #7
    kész féltéglák....
  • Lenny
    #6
    Tényleg jónak tűnik, olyasmi mint a Fujifilm s5500, nekem az van. Csak abbaól nagyon hiányzik a stabilizátor... Na mindegy, annyira nem remeg a kezem, nem vagyok még nagypapa.
  • rgranc
    #5
    Pont az a gond, hogy az az 500 dollár itthon minimum (és komolyan minimum) 120 ezer forintot jelent, akkor meg már ott van MA pl. a Canon S2IS... Mondjuk az is igaz, hogy erre se kell túl sokáig várni már...
  • Thrawn
    #4
    Pedig az az egyik pozitívuma a gépnek. Nem kell a sok vacak szétgurulós ceruzaakksival kínlódni, ezenkívül a lítium ion akksi könnyebben is kezelhető, nincs memóriaeffektusa
  • Roli
    #3
    75000-ért a KonicaMinolta Z3-as is tudja! De ezek is jó, igazi fényképezőgépformájúak :D
  • OliApa
    #2
    Jaja. Csak az a saját akksi nem kéne . . .
  • raingun
    #1
    A Kodak Easyshare P850 egy szuper gép, csak 100 alatt legyen és veszem is!

    A videó végre 640*480/30 Fps és képstabilizált!
    De nőtt a kijelzője is és 10 helyett 12-es az optikai zoom 7590-hez képest