4
Gizmo is a Free Phone for Your Computer
 • Cicero
  #4
  Csak az a baj, hogy Magyarországon nagyon szeretik a Messengert...
 • Cicero
  #3
  Az a "Map" ablak eléggé hülyeség :O
 • Darkboy
  #2
  Nem tűnik rossznak... Magyar számokat még nem lehet hívni sajna..
 • peteragoston
  #1
  Gizmo a Skype babérjaira tör

  A valós idejű internetes hangátvitel, "telefonálás" legegyszerűbb eszköze eddig a Kazaa fejlesztői által készített Skype volt, mely ugyan nem tökéletes, de mivel nem akadt konkurense, ezért hatalmas népszerűségre tett szert.

  A kissé idétlen nevű Gizmo még eléggé ismeretlen alkalmazás, de van egy hatalmas előnye, ami miatt pár éven belül talán képes lesz átcsábítani a legtöbb Skype felhasználót: a nyílt SIP (Session Initiation Protocol) kommunikációs szabványt használja hangátvitelre. Ebből adódóan már eleve támogatja szinte az összes VoIP hálózatot és együttműködik a szabványhoz készített telefonkészülékekkel is.

  [/apro]

  Persze a fejlesztés még javában folyik, a minden országra kiterjedő mobil és vezetékes hálózat elérése még nem valósult meg, főleg csak a legfejlettebb országokban érhetőek el ezek a szolgáltatások. Az interneten lévő Gizmo felhasználókat persze a Skypehoz hasonlóan díjmentesen hívhatjuk, konferenciabeszélgetésre is lehetőséget ad. További előnye, hogy ingyenesen biztosít hangüzenetet, ha nem vagyunk elérhetőek.

  Az ingyenes program Windows és Mac OS X rendszerekre egyaránt elérhető, a Linuxos kiadás fejlesztése folyamatban.


  klikk a képre a letöltéshez


  [apro]klikk a képre a letöltéshez