106
Hány percig, van-e vmi különleges módszer?
-
#26 Elektromos és hagyományos is van. Mindkettő , először simával, aztán elektromossal = beszteszt sájni tísz. -
#25 :D -
#24 tesóm mindig tubus végénél nyomja, ezért én az elejénél. nagyon utálja -
#23 Hihetetlenek vagytok.
Hogy lehet 4-5 percig fogatmosni? -
praksi #22 pohár víz + tabletta, bele a fogsor, 4 perc után tiszta... -
#21 :|\ -
#20 Engem az erdekel,hogy a fogkremet a vegenel nyomjatok ki a tubusbol vagy a kupaknal?
En a vegenel nyomom,de a parom az elejenel es ez engem nagyon zavar...
Ilyenkor mindig meg kell "igazitanom" a fogkremet a tubusban,hogy ugy jojjon ki ahogy en szeretnem.
Masnak nincs ilyen problemaja kozos fogkrem hasznalat eseten?
-
#19 szép -
#18 1. - A fogkefét enyhe nyomással 45°-os szögben helyezzük az íny szélére, és a lerakódást apró, lazító mozdulatokkal - az íny széle alatt is - oldjuk. Az erőteljes súrolás nem tesz jót!
2. - A fellazított fogkő eltávolítására húzzuk a fogkefét kb. tízszer az íny irányából a korona felé, mindig pirosból fehérbe. Ezáltal alaposan eltávolítjuk a baktériumokat tartalmazó plakkot.
3. - Ezzel a módszerrel először a felső fogak és az állkapocs külső oldalát tisztítsuk meg. Az egyes tisztítási szakaszok legfeljebb 2-3 fogat foglaljanak magukba.
4. - A fogak belső oldalán is plakk keletkezik, ezért a következő lépésben a belső oldalon is az előzőek szerint járjunk el. A fogkefét enyhe nyomással 45 fokos szögben helyezzük az íny szélére. A fogkövet apró, lazító mozdulatokkal oldjuk, majd távolítsuk el.
5. - Ugyanúgy tisztítsuk meg a metszőfogak belső oldalait, itt azonban a fogkefét merőlegesen tartsuk, mivel így érhetjük el a legalaposabb tisztítást.
6. - Végül a zápfogak rágófelületére kerül sor. Itt kivételesen "súrolhatunk" is.
-
#17 jol -
#16 -
#15 nem mert erővel köpöm ki a nyálas-vizes-fogkrémes-lepedékes habot...és a csapba megy... -
#14 Az elektromos nagyon szar szerintem, sokkal nagyobb odafigyelést igényel, ahhoz tényleg 5 perc kell, de nekem nincs ennyi időm erra a célra, szóval hagyományos fogkefével végigmegyek fél perc alatt. Gyors vagyok, de technikás :) -
#13 ha kiköpöd nem lesz nyálas a szád meg ilyenek? leírnád ezt a műveletet részletesen? ha tudsz, szivesen néznék animációt, videot, képet... -
#12 lol azt csak a francia köcösögök használnak -
#11 senki sem használ fogselymet? -
#10 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#9 én nem mosok fogat( AL Bundy STyLe™) -
#8 fogkefe+fogkrém+csapvíz...
a boltban megvásárolt fogkefét és fogkrémet előveszem,lecsavarom a kupakot a fogkrémről,majd a fogkefére nyomok egy kis krémet...számbateszem a már fogkrémes fogkefét,majd megmosom a fogamat..mind az alsó,majd a fölső fogsoromat...számbaveszek vizet,öblögetek,és kiköpöm...fogkefét fogkrémet visszateszem a polcra,természetesen a fogrém kupakját nem felejtem el visszacsavarni...törölközőbe megtörlöm a számat és kész... -
#7 Nekünk is van elektromos, de ha a miénkel fogat mosol, olyan mint ha ujjal befogrémeznéd a fogad majd úgy kezdenéd dörgölni.
Hagyományos rox.
Először alul jobb oldalt, aztán felül jobb, alul bal, felül bal, majd elöl fent és lent. -
#6 :))
Én csak reggel meg este. -
#5 én csak minden szerdán -
Takezó #4 áh, 4 perctől nekem is vérezne, de durván... én 2 percig szoktam reggel+este, plusz napközben 1-2szer 1 perces gyorsat :Ð -
OPM #3
ennyire unatkozol hogy újra visszaszoktál sg-re? :D -
#2 ilyen topikokat muszáj? -
#1 Erre kíváncsi lennék... A családban mindenki elektromos fogkefét használ, mert lusták. Csak én használok hagyományosat. Szerintetek melyik a jobb? Ja és tényleg 5 perc a minimum? Nekem 4 perc a rekordom, de már vérzett a szám mindenütt és csípett a fogkrém! :DD