Jól teljesít az ATI és az Nvidia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A legjobb választás ár teljesítmény arányában egy 6800GT és nem a 6600GT! A 6800GT mérföldekkel gyorsabb bár drágább is de nem annyival mint amennyivel gyorsabb! A 7800-as az ultrakirály csak megfizethetetlen!!!

A kozmosz a kozmosz része s nincs eleje se vége.

Könnyen letesztelhetõ, van ám program, ami átveri a futatott programot a VGA típúsát illetõen. Anno ezen akadt fel a Tomb Raider benchmark is, hogy nem N-betûs kártyákon lasabban ment ... ha megismerte õket. 😊
Vagy volt valami golfjáték, ami FX-eken halál jól nézett ki, ATI-kon megocsmányul ... ha beiktattad a fenti programot, akkor meg nem.

arty
azért a hl2 nem csak FXeken gyengébb, 6x00 széria is gyengébb valami miatt nvidián 😊

szerintem itt keményen fizetnek egy egy hájpolt játék esetén a gyártók, hiszen utána azok benchmark grafikonjait látja majd az átlag, tájékozódó vásárló...

Forza.

Antifasiszta
ati a legjobb

www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!

Azzal semmi baj, ha vki nem tanul ilyesmit, csak nem kene elbol azt feltetelezni, hogy sikhulyek az ezzel foglalkozo szakemberek. Sajna egyeb teruleteken is divatos ez a hozzaallas.
janos666
Mi a mostani 3.-os gimnáziumi évfolyam végén is tanultuk.
Hát vannak okos emberek, akik okos dolgokat találtak ki, mint például a statisztikai mintavétel, ami alapján számolnak. Ha sejtésem nem csak ezt majd minden fõiskolán tanítják, vagyis vagy nem jársz sehová, vagy ha jártál is felesleges volt 😊
A pénz bürokráciára, államfenntartásra és sikkasztásra megy.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Dr4gonlord
Rendben akkor, ezt is tisztáztuk. 😊 (ritka fura módon, flame nélkül is lehet tisztázni valamit, még van remény).

Zsoltika 007
Na én az utolsóra válaszoltam. És bizony oda megy.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dr4gonlord
Szerintem félreértettél, az utolsó mondatot nézted? Ott azt kérdeztem, hogy a pénz, ami a rengeteg adóból befolyik az államnak, *az* hova megy. 😊
mert amilyen sz@r ez az ország, abból ítélve biztos nem jó helyre... Abból ítélve, de én nem vagyok politikus, és soha nem is akarok az lenni, mer *gyûlölöm* mind a politikusokat, mint a politikát. 😄

Zsoltika 007
Te kérdezted hová megy a pénzed... <#vigyor>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dr4gonlord
Sajnos csak 6 évet vártam a gépújításra, úgyhogy nem, sajna vissza kell hogy utasítsam ajánlatod 😊.

janos666
A Hl2-vel valóban kinlódtak az FX-ek a DirectX kapcsán, ezért futott DX 8.1-ben, tehát nem egyenesen ez volt probléma. Ráadásul érdekes volt hogy az elsõ pár driver ami 10-20 nappal a játék megjelenése után jött ki jelentõsen megdobta a teljesítményt. (én a Radeonokhoz szánt DX9.0-ás renderpechel toltam végig Ultrára húzott FX5800-on).
A Doom3-nál még szembetûnõbb volt a helyzet, hisz egyszerûen notepaddal átírtál egy sort az egyik cfg-ben és 20%-ot is gyorsult. (a Geforce 2 MX-hez jobban illõ beállításokat használtak a 9800Pro-hoz is).
Azért ez nem volt ilyen egyszerû. A Doom 3 az ATI gyengébb OpenGL teljesítménye miatt is érezhtõen lassabb volt, amin azóta driverekkel javítottak, a HL2-nél az FX széria gyenge dx9 teljesítménye is közrejátszott.
Persze nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy sem az Idsoft az NV-vel sem a Valve az ATI-val nem ápolt túl jó kapcsolatokata megjelenéskor.
Carmack a kezdetekkor még az ATI kártyáját ajánlotta, de a kiszivágott Doom 3 alfa miatt megromlott a viszonyuk.
A NV és a Valve viszonya az FX sorozat hiányos dx9 feature-i miatti plusszmunka hangoztatása okán.
Szóval csak azt szerettem volna ezzel mondai, hogy ebben a két esetben is szerintem nem a marketing okok voltak a fõ tényezõk a két videokártyagyártó cég közötti teljesítmény különbség kialakulásakor. Ezenkívül az NV logo manapság szinte minden játék kezdetekor megjelenik, még azokban is, ahol a tesztekben inkább az ATI a jobb.
janos666
Csak esik meg ilyen. Ott a Half-Life 2 és a Doom3. Megjelenésükkor az elõbbbi az ATI, utóbbi az Nvidia kártyáin futott lényegesen jobban. Persze ezt pár hónap alatt közel kiegyenlítették a driverek optimalizálásával (és talán patchek is effelé húztak), de bõven elég volt ha pár hétig olyan tesztek szálingóztak a frissen megjelent és várvavárt, népszerû játékokról hogy hülyde görbültek a grafikonok...
Az a kiadó megengedheti magának amelyiknek több pénze van 😊 Nem akarok flémelni mert én sem tudom az igazságot, viszont ezt már több ízben olvastam, több forrásból. Egyetértek azzal, hogy egyik nagyobb cég sem engedheti meg magának. Természetesen mindegyikre optimalizálnak nem is ezt akartam elvitatni. Csak az egyikre picit jobban? <#hehe> Bár azt én se hiszem, hogy az ATI olyan szegény kis cégecske lenne.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

janyikzs
Igaza van az elõttem hozzászólónak, hiszen a videókártyák játék alatti tesztjén az ATI nem produkálna jót, az a készítõknek sem jó reklám, hiszen az ATI-sok nem biztos, hogy azt veszik meg.

Ezt már annyiszor hallom mindenfelõl, pedig egy nagy hülyeség. Egyik fejlesztõ (kiadó) sem engedheti meg magának, hogy a piacvezetõ grafkártya gyártó termékei alatt szarul fussanak a játékaik csak azért, mert az NV egy kis pénzmagot tömött a zsebükbe. A játékok indításakor jelentkezõ NV logo csak reklám, akár a Persil is reklámozhatna ott, ha a játékosok lennének a célcsoportjuk és nem a háziasszonyok. Ettõl függetlenül ATI-ra is optimalizálják a játékokat.
Szerinted ez nem azért van mert minden gémet nVidiára optimalizálnak? Minden gamma elindításakor látom a logojukat 😞 Ne értsetek félre nem ellene vagyok. Szerintem az ATI és az nVidia kb. egy szinten mozog. Nincs kézzelfogható különbség. Az, hogy az egyik vagy a másik 0,25 ponttal jobb azt csak a tesztek tudják kimutatni a gémer nem hiszem (tisztelet a kivételnek). Ebbõl annyit akarok csak kihozni, hogy egyenlõ feltételek mellett a két kari teljesítményében nincs különbség.

takysoft
én aszondom, vettem pár hónapja egy 9800SE-t 25-ért. nem megy a softmod se, de azért elfut rajta minden! tényleg minden, pedig csak 1700mhz van mellette.. én ráérek.. megvárom, mig a cuccok olcsok lesznek

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Jó az ATI, olcsóbb is mint az nVidia, de most ez a csúszás nem fog nekik jót tenni.
Azért az X850 még mindig eléggé üt.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Cicero
Nekem eddig az összes videó kártyám nVidia (najó Diamond Riva, de abból is lett az nVidia) márkájú volt. Lehet hogy a 3DMark-ban több pontot érnek el az ATI kártyák, de a játékokban nem igazán teljesítenek annyira jól, mint az nVidia. Én játékos vagyok, nVidiat veszek 😊 Pontosabban 6800 GT-t

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

Elég rusnya az ATI kártyája így képrûl. Azért hozzá tudnék szokni. <#hehe>

Ha a 3000 ember tudományos alapon van kiválasztva, vagyis reprezentativ minta (representative sample) akkor itt a hiba kb. 2 - 4%. Ez statisztikai tudomány, a legnehezebb azt a 3000 embert kiválasztani, hogy reprezentatív legyen. Kor, mûveltség, társadalmi hely (pénuben és másban egyaránt) stb. szempontból a vizsgált ország legyen kicsiben. Sõt pl. a 300 milliós USA-t akár 1200 emberrel is lehet vizsgálni, és 2 - 4% közütti hibára számítani. Hidd el ez mûködik ha jól csinálják.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Zsoltika 007
Budán sétálgass a paloták között... <#gunyos1>

Dr4gonlord
jaja, én is a technológia miatt vettem 6800GT-t, nem pedig ATI-t, de szívem szerint X850XT-t akartam, de ugye ott volt az UT2007, heh. (nameg az SLI, bár már itt a CF-is alt-nak.

Dr4gonlord
Heh, hehehe, heheeeeeeeeeeehehehhe. Tehát, csak az a bajom, hogy itthon 120k ért vettem egy MSI 6800GT-t (még májusban), külföldön meg 60k ért vesztegették, csodálkoznak, hogy külföldön jobb a hardver, jobb minden PC (naa, azért van kivétel ott is), meg, minden? Heh, ezek után nem csodálkozok (csak nézett rám a boltos, hogy a GT reális árát 70nél szabtam meg, aztán tájékoztatott, hogy ebben a szerencsétlen országban, annyi hihetetlen sz*rságot ráraknak (adóval megadóztatott adózott adó, ugye), hogy azért lesz ilyen drága, és hogy õk se gazdagodnak meg, ilyen eladásokból, mert a legtöbb pénzt itt is az állam kapja, húúú, de hova?

janos666
MEglepõ statisztika, mert én úgy tapasztaltam elég slágertermék lett a középkategóriás 6600GT (és nem azért, mert nekem az van <#idiota>), az X850XL-P pedig valamicskét gyorsabb mint a 6800Ultra-E (bár aki csúcskategórát vett az ezekszerint megnézte hogy SM3.0, SM2.0b - HDR stb.).
De ez a rész kurvára becsapós:
"Az ATI azonban már készül a jövõre: a vállalat tegnap jelentette be, hogy elérhetõ a Windows Vista elsõ elõzetesére fejlesztett Catalyst meghajtó szoftver...". Az nvidia Vista kompatibilis Forceware 77.52-es drivere már eleve megtalálható magán a Vista Beta 1 telepítõ DVD-jén, ráadásul az nvidia weblaján is van külön egy másik beta driver a vistához. Hááttt <#ejnye1><#ejnye1>
Munch
??? Talán eladásból? 😄
A tv-s statisztika tényleg röhej.

janyikzs
Persze az Intel miért vezet?
Az integrált kártyái miatt, amik csak szánalmas teljesítményt nyújtanak, ám hatalmas számban vannak!

janyikzs
Azért kíváncsi lennék, mennyi emberrel készült a felmérés, milyen ország(ok)ban.
Csak egy (nagyon rossz) magyar példa: A magyarországi mûsorok nézettségét 800!!!! (nem vicc) lakásban lévõ mérõvel állapítják meg. Ha átlagos 2-3 fõs családdal számolunk, akkor is csak 3000 ember szokását mérik a 10 milliós lakosságból. Ez nem nevetséges!!! <#boxer><#boxer><#boxer><#boxer>

Bocs, ha kicsit "off topic" voltam