51
  • esztaj
    #51
    sziasztok! ps 510-et, vagy 520-at vennék, akinek vagy egy fölösbe, írjon! :) [email protected]
    se persze ha vkinek másfajta jó gépe van, jó áron, az is érdekel...
  • babajaga
    #50
    Honnan veszed ezt a képtelenséget? A géphez nem kell kimondottan akkut használni, de az elem hosszabb időn át drágább, kivéve ha nagyon keveset fényképezel.
  • putyika
    #49

    igaz_e hogy az aksik hamarabb tonkreteszik a gepet mint az sima elemek?,annak ellenere hogy kimondottan aksit kell hasznalni a gephez!
  • putyika
    #48
    ZENIT80-ast hasznaltam 4evig aztan valtottam Canon A 520-ra!MEGERTE!
  • putyika
    #47

    igaz_e hogy az aksik hamarabb tonkreteszik a gepet mint az sima elemek?,annak ellenere hogy kimondottan aksit kell hasznalni a gephez!
  • DKm
    #46
    Nekem is egy ilyen nyomtatóm van, bár én nem a géphez kaptam. :) Szvsz ezek a nyomtatók speciális papírral működnek. Mégpedig azért is, mert speciális méretű papír kell a nyomtatóba és szerintem az se mindegy, hogy milyen felületű. Nem tudom, hogy rá tudna-e nyomni olcsóbb papírokra (esetleg házi utángyárottra). De szerintem ha nem akarod fölöslegesen használni a festékfóliát, akkor ezzel ne is próbálkozz. Véleményem szerint nem drága a papír (illetve az otthoni előhívás költsége). Két fajta csomagot lehet hozzá venni. A kisebbikben 36 db képhez találsz papírt és fóliát és a nagyobbikban 108 db-hoz. Pontosan nem tudom, de úgy 4 ezer a kicsi és 8 a nagy csomag. Ha elosztod akkor egy kép kevesebbe kerül, mint 100 ft. Ez egy kicsit drágának tűnik a fotóelőhívóhoz képest, de ennek nem kell annyi idő és még ki se kell mozdulni a lakásból. :)
  • DKm
    #45
    A fényképezőgépek általában elég sokat fogyasztanak. Sima alkáli ceruzaelmekkel működteted? A sima cerka elemek nem fényképezőgépbe valók. Sokkal kevesebb a kapacitásuk, mint egy akksinak. Javaslom, hogy használj hozzá gyári eredeti Canon akksikat és töltőt. Vagy ha erre nincs pénzed, akkor is mindenképp javaslok egy új, márkásabb akksi+töltő készletet pl: Uniross, Energizer, Duracell, Ansmann....
  • Proview
    #44
    A fényképezőgéphez volt egy ilyen nyomtató. Ami érdekelne: ezek a nyomtatók speciális (előkezelt?)papírt igényelnek, vagy a fóliatekercsről bármilyen hasonló vastagságú,fényességű papírra rá tud nyomni? Csak azért érdekes a dolog, hogy Canon felirattal ne kelljen méregdrágán sima papírt venni. A nyomtató fóliatekercse hány képre elég?
  • reservoir
    #43
    Hali

    Az normális hogy maximum felbontáson, vakuval, 50-60 kép után lemerül, úgy, hogy be sem kapcsol? Normális, márkás elem van benne.

    Ja, és ha belerakok egy használtban lévő elemet, pl. egy távirányítóból, akkor sem kapcsol be?

    Ilyen sokat fogyaszt és ez normális?
  • zakupszki
    #42
    Köszönöm,de magyarnyelvűre lenne szükségem.
  • Zro
    #41
    Angol nyelvűt le tudsz szedni a Canontól, ha az segít.
    http://www.canon.co.jp/Imaging/BeBit-e.html
  • zakupszki
    #40
    Canon A510-hez keresnek magyarnyelvű használati útmutatót,ugyanis az eredetit a
    kisfiam széttépte. Nagyon sokat tud a gép, csak én nem tudom így kihasználni a tudását.
  • Hegyikecske
    #39
    Akárcsak a canon sorozat többi modelljével :)
  • Gabo
    #38
    Azt hiszem a vaku töltési lassúsággal simán együtt lehet élni. Egy ilyen géppel úgysem megy senki olyan helyre fotózni, ahol stroboszkóp szerűen kellene villogtatni.
    Én speciel nem bántam meg azt, hogy megvettem magamnak az A510-et. Két 2100 mAh akksival, ha nem is 500, de kb. 150 kép simán elkészíthető úgy, hogy a kijelző és a zoom is használatban van. A képminőség terén sem kell szégyenkeznie a gépnek. Összehasonlítva a nemrég ismertetett Fuji E500-zal akár kitűnőnek is lehetne nevezni. Persze ez szubjektív. Mindenki végezze el az összehasonlítást saját maga a tesztoldalakon lévő képek alapján.
    Ha valaki kíváncsi rá, a galériámban akad néhány kép, ami ezzel a géppel készült.
    Remek kis gép ahhoz, hogy valaki elkezdjen fotózni. Az alapokat simán el lehet vele sajátítani.
  • Carti19
    #37
    Hmm...nekem ilyen gépem van már 1 ideje...2500as aksival 500 képet csináltam mire lemerült...hja és használtam vakut az esetek többségében!
    Ez a gép amatőröknek lett kitalálva...könnyű használni, szép képeket csinál...kell ennél több?
  • Hegyikecske
    #36
    viszont most jut eszembe h az enyémhez nem adtak ilyen kijelzővédő fóliát pedig ez is canon!
  • Hegyikecske
    #35
    a canon jobb (mint a nikon sztem)
    nekem még az előző a400as van és nagyon jó! Ez is jó masina aki teheti ilyet vegyen tesztekben is első lett!
  • babajaga
    #34
    Elemi dolog hogy egy 4x-es zoom mozgatása több energia mint a 3x-osé. Meg gyanúm hogy nagyobb kulcsszámú a vaku is mint az elődökben.

    A 32-esnél normál vakutöltés 7-8mp,kurva meleg van.
  • babajaga
    #33
    A Nikonok is két elemesek, semmivel nem jobbak mint a Canonok.
  • babajaga
    #32
    A kompaktoknál normál akkutöltésnek 7-8mp számít.De itt az is baj hogy a töltés ideje alatt a funkciók leblokkolnak.Érthetetlen miért kellett így elszúrni 60 gr két akku.Inkább 80-95-öst végy.
  • huntah
    #31
    Valaki meg tudná mondani konkrétan is, hogy hány mp-et jelent ez a bizonyos "lassú vakutöltés"?

    Gondolom hogy egy profibb fotósnak 1-2mp is sok, egy amatõrnek lehet hogy épp elfogadható lenne.
    Amikor megláttam, hogy 2xAA, ez volt az elsõ gondolatom, én sem értem, hogy minek kellett lecsökkenteni az akkuk számát. Amúgy egész jó gép lenne. Így viszont lehet hogy inkább veszek egy használt A70-et. Hm?
  • TommyGun
    #30
    Énis mostanában akarok venni...

    Csak nemtom melyiket....Canon A510-A520 vagy Nikon Coolpix 4600-5600....nem naon értek hozzá...valaki hozzáértő írhatna pár sort azt megköszönném :)
  • PeeTeR
    #29
    baratnom mostanaban szeretne egy ilyet beszerezni maganak
  • Roli
    #28
    nem épp, mert ha nem tesznek bele elég anyagot akkor könnyebb és kevesebb energiát tud szolgáltatni a védőtok az más kérdés. Te még nem láttál gagyi elemet meg igazi jó tartósat egymás mellett ? A hajlítható gagyi még kisebb is a discmanből is kiesett, mert rövid is volt, véknyabb is, könnyebb is. Felmérgelt és puszta kézzel összegyűrtem. Na csináld ezt meg a Phillips vagy Energizerrel!
  • babajaga
    #27
    " sokkal könnyebb volt mint egy normál elem és puszta kézzel meghajlítottam"

    Az amit nem tudsz meghajlítani, és nehezebbé teszi az elemet az egy külső védőtok ami arra szolgál hogy az elem kilyukadása esetén ne folyjon ki az elektrolit. Az elem áramtermelő képességéhez semmi köze.
  • Shortstop
    #26
    nekem még nem sikerült zajos képet összehozni vele..
  • Roli
    #25
    500mA-t vesz vel USB-ről. Beleraktam én tartóselemet utána azzel bírta egész nap pedig lefényképeztem akkor mindet vele vakuval sem spóroltam. Amit adtak hozzá, miután lemerült jobbna megnéztem sokkal könnyebb volt mint egy normál elem és puszta kézzel meghajlítottam. Ja AAA elemmel megy de AA méretűben is találkoztam már olyan minőségűvel. 90Ft-os elemmel be sem kapcsolt egyből kiírta, hogy lemerült
  • babajaga
    #24
    "4db gagyi ceruzaelem, hogy 5 percig működjön, míg megnézem!"

    A ceruzaelem nem olyan áramfelvételű, berendezésekhez készült mint a fényképezőgépek 800-1200 mA-es áramfelvétele. Ehhez elemben a Góliát lenne csak jó.
  • babajaga
    #23
    Nem is tudom mér nem csinálnak olyan "gépet" mely a levegőben lebeg.
  • babajaga
    #22
    Persze, a működőképesség romlása semmit nem számít hiszen a súly a lényeg.
  • Lateralus
    #21
    Olyan sok ? :)
    Az mindjárt 25% megtakarítás. A -2 akku miatti kisebb méret meg még további. Kb 1/3-al lett könnyebb az A510-520.
  • babajaga
    #20
    "4db gagyi ceruzaelem, hogy 5 percig működjön, míg megnézem!"

    Nem kell ahhoz gagyi elemnek lenni hogy ne működjön. Az elemnek nagy a belső ellenállása 100 mA -nél többet folyamatosan nem tud leadni, míg a kisebb gépek is többszáz mA-t igényelnek.
  • babajaga
    #19
    Két akku súlya 58 gramm.
  • babajaga
    #18
    A vaku töltése alatt a gép lényegében semmire sem reagál és az LCD is sötét marad. Sok új tulajnak ez szokatlan lehet, de két akksitól csak ennyire futja
  • Lateralus
    #17
    Kisebb, könnyebb lett tőle a gép. Más előnye nincs.
  • babajaga
    #16
    "de két akksitól csak ennyire futja."

    Ez az amit nem értek minek kellett két akkura visszaállni, Több a hátránya, előnye semmi.
  • Gabo
    #15
    A "széleslátószögű lencse" inkább nagy látószögű lencse.
    A vaku esetében azért érdemes lett volna meg említeni a viszonylag lassú töltési időt. A vaku töltése alatt a gép lényegében semmire sem reagál és az LCD is sötét marad. Sok új tulajnak ez szokatlan lehet, de két akksitól csak ennyire futja. Ez szerintem az egyetlen igazán komoly negatívuma a gépnek.
    Ha már szó esett a manuális módokról, legalább tájékoztató jelleggel érdemes lett volna a beállítható értékeket tól-ig megadni.
    A lassú expo. pedig szinte az összes kompaktra ebben a kategóriában jellemző. De amíg egy full automata gépen ezt megkerülni sem lehet a manuális módokkal, az A510 és A520 esetében van erre lehetőség. Manuál fókusz, rekesz és záridő állítás.
    Az is talán említést érdemelt volna, hogy az A510 és az A520 egy az egyben ugyan az a gép, csak a felbontásban és ehhez kapcsolódóan néhány sebesség adatban tér el egymástól. Ráadásul az A510 olcsóbb, de ennek ellenére ugyan olyan jó minőségű 10x15 cm-es papírképeket lehet nyomtatni a vele készített fotókból.

    Persze valószínűleg a cikk "szponzor" ezt kérte...
  • babajaga
    #14
    "A Canon PS520 makro teljesítménye - a jobb oldali kép 300% kivágás "

    Ilyen nincs makrónál hogy 300%os kivágás, kompaktoknál, leképezett nagyság van az oldalak méretének megadásával mm-ben, cserélhető makró objektíveknél meg leképezési arány van.
  • babajaga
    #13
    Az én első digitgépemen (hp) volt fólia, sőt olyan átlátszó volt hogy egy év után vettem le mikor már kezdett homályosodni.
  • Blasta
    #12
    Én pl. direkt ragasztottam a gépemre egy erre való fóliát, megóvva a karcolódástól mivel eredetileg nem volt rajta.