55
  • palika22
    Én nem vagyok nagy zenehalgató és gyüjtögető, de ha belegondolok, hogy 200GB MP3-mal telenyomott lemezt belerakom az új holografikus sétáló lejátszómba, akkor szerintem az unokáim se érnek a lemez végére. Na, arról nem is beszélek mit szólna ezekhez az eszközökhöz a RIAA meg a többi balfék...
  • fawcet
    Hát még annyit hogy nem mindegy hogy időben 6cd-t írsz ki vagy 1 dvd-t. 6*3perc(cd) vagy 4xsen kb.13 perc (dvd). És még az árak is barátságosabb egy dvd-nek mint 6db cd-nek. Meg rendesen lehet a sorozatokat egy helyre menteni téma szerint. Vagy másik ötlet akkor az egész rendszeredet tudod archiválni pl. Norton Ghosttal (Longhorn + alap alkalmazások amiket használsz + gammák :)). Ha valami elromlik akkor gyorsan vissza tudod állítani.
    Ha ilyen nagy lesz és sokkal olcsóbb lesz mint ugyanekkora kapacitású winchester akkor megéri.
  • Kis-Bob
    Szerintem te határozod meg magadnak, h mi az alap számodra. A gyártók gyártanak ilyet is, olyat is. Az már más kérdés, h a nagyobbat veszik többen.
  • Kis-Bob
    Szerintem a Toshiba érzi, h vesztésre áll a HD-DVD-vel, és erre fog jobban ráhajtani. A 200 GB-t tényleg könnyen tele lehet rakni. Nem beszélve arról, h így legalább könnyebben tudom rendszerezni a dolgokat, és nem kell 200000000 lemezt tárolnom a szekrényemben.
  • Pharaoh
    Tudom, de nem az volt az alap.
  • Tetsuo
    A CD-Rom megjelenésekor is voltak ilyenek (akik ezt mondták).. Az 1,44es floppy is nagynak tűnt mikor még csak elmélet volt. :)
    Gondolj bele milyen frankó GTA városok férnek el egy hololemezen! Még az is kevés lenne.
    Meg aztán a 200 Giga nem is olyan nagy (nekem is tele van 280G pedig nem is warezolok s még van 50progi ami nincs is telepíte..
  • Yv@n
    Mondjuk úgy, hogy te nem írsz ki ennyit...bizonyára egy jódarabig még én sem fogok, de nem csak mi ketten létezünk. Vannak helyek ahol archiválnak, stb, "nagyüzemi" adattárolásnál, sosem elég a hely.

Most jönnek majd még a HDTV filmek, és bizony 1080i felbontásban egy film 12Gigára rúg. Egy 100 gigás lemezre így rá tehetsz belőle 8 filmet, ha így nézed egyből nem olyan sok az.
  • Hege15
    ezeknek semmi értelme
    össsze vissza versengenek egymással a gyártók a nagyobb kapacitásért lásd: Blue-ray, HD DVD , no meg a többi
    szóval a lényeg az hogy hiába 100 meg 200 Gb-os egy adat tároló lemez ha drága és ennyit ugyse irunk ki !!!
    akkor meg minek ?
    Ezen kéne elgondolkozniuk a gyártoknak és a mi pénztárcánkat néznie nemcsak a felső 10000-ét mert nem rajtuk fognak meggazdagodni
  • Abator
    Volt a sima cd-ből, de ha jól tudom a dvd-ből is kisebb 8 centi átmérőjű változat, ha valakinek ez kell.
  • Pharaoh
    Nem bánnám, ha a méret is csökkene,de sajnos a kapacitás harcban ezt feláldozzák.
  • Vers
    "A mostani bejelentés - amint arról a The Register beszámolt - viszont már új megvilágításba helyezi a fejlesztést, és azt valószínűsíti, hogy a HVD szabvány a Toshiba égisze alatt készül el. Ez pedig azt jelentené, hogy a Sony és az általa támogatott Blu-ray szabvány rendkívül erős ellenféllel találná magát szemben, igaz, a technológiáról egyelőre a Toshiba is mint a HD DVD utódjáról beszél. "

hol lesz az még :LOL majd 2010 körül kezdhetünk rajt vitatkozni