Vízhűtés már számítógépközpontoknak is
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Erre még csak most jöttek rá ?<#nevetes1>#nevetes1>
Azért ez egy kicsit más kategória, mint amikor a júzer otthon vízhûtést barkácsol magának, és a kinézet sem sokat számít. Jó az ötlet. El tudom képzelni, hogy 30 db 1U magas server egymáson mekkora hõt termel. Az lesz az áttörés, ha megjelennek az univerzális szekrények vízhûtéssel.
Hmm a vízhûtésbe pont az a poén h ha kivágod a ház oldalát akkor is szebb... Az autóknál levegõhûtésre lehet átállni itt meg vízhûtésre? el kéne dönteni már. Na meg ha vki nem figyel oda h hova ragasztja a hûtéshez szükséges részeket, akkor volt gép nincs gép, szal vhogy a víz és elektronika távol áll egymástól sztem 😊
szuper... akkor ugrani fog a kereslet a vizvezetékszerelõk iránt "Plumbers Wanted..." 😊 na de ez semmi különös, volt alkalmam két különbözõ Datacenterben megfordulnom (semmi extra, XEON Rack Serverek - néhányszáz) és szerintem tényleg szükség lenne a vízhûtésre, mert olyan a zaj mint egy gépházban... pedig ezek a Datacenterek nem valami ócska fajták voltak, a lehetõ legmagasabb szabványok szerint készûltek, és mégis kb. mint amikor 5-6 orosz tank megy ide oda a szobádban 😊
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
"akár 15 százalékos árammegtakarítás" - itthon összeépítem a számítógépek hûtését a klímaberendezéssel. <#hawaii>#hawaii>
Nekem rémlik valami olyasmi, hogy annakidején a Cray gépeket is folyadékkal hûtötték. Vagy az csak optikai tunning volt ?
folyadék hûtés a hivatalos megnevezés, de mindenki vízhûtésnek hívja. a gond, csak az, h az egésznek nem sok köze van a vízhez 😊