Megszünt MÉH telepek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocsánat tévedtem!
Tehát a szelektív hulladékgyûjtõ szigetek gyûjtõharangjai: Színes üveg, Fehér üveg, PET palack (mûanyag flakon), Papír.

Régen volt külön a zöld a barna és a fehér üveg. :-)
Bocsi!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Trade
Nalunk sajnos egyszerre zartak be a MEH telepet meg a helyi szemettelepet.
Ezert felo hogy a varoshatart majd szemet fogja boritani

No akkor elmondom hogy nállunk ez (Szolnokon) hogy mûködik!
A városban van 80 DB szelektív hulladékgyûjtõ sziget. Ezek 4 db konténerbõl (gyûjtõharangból) állnak, fehér üveg, zöld üveg, szines üveg, és papír. Ezekbe a harangokba mindenki beledobálja a szemetét, amiért természetesen nem kap pénzt senki. Ezeket bizonyos idõközönként ürítik. FLeKO igaz hogy ugyanazzal az autóval viszik el, de a konténer ami az autón van 4 részre van belül osztva így nem keveredik a cucc.
Ezeken a gyûjtõszigeteken kívül van 3 vagy 4 hulladékgyûjtõ udvar ahol a lakosság (többek között) a veszélyes hulladékot is elhelyezheti (pl. akkumlátor, nem használt étkezési olaj, stb.), és az egyéb hulladékát is leadhatja amiért természetesen fizetnek (pl. papír, különbözõ fémek, stb.).
És van egy szeméttelep ahová a lakosság a háztartási hulladékát 1 m3-ig ingyen elhelyezheti.
Egyébként Szolnokon 2006 jan 1-tõl már válogatócsarnokban válogatják a lakossági hulladékot és utána viszik ki a lerakóra.
Hát kb. ennyi remélem nem untattam senkit és nem volt túl hosszú!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

sweech
nálunk még nem szüntek meg a MÉH telepek...szoktunk olyat csinálni hogy rossz önindítókat meg tökömtuggya még miket szétszedünk, és a vasat, rezet, alut bevisszük MÉH-be (apám gépjármû villamossági mûszerész sazl onnan vannak a rossz alkatrészek) mútkor is kaptunk 20000 ft-ot

sweech
nem csak vasat hanem mindenféle fémet

Trade
"Csak az a baj, hogy napjainkban a legtöbb ember úgy áll hozzá, hogy addig magasról sz*rik mindenre, amíg nem közvetlen módon hátrányos neki."

katze
Egyébként jók, jók ezek a szelektív gyûjtõk, az egyetlen hiba, hogy kevés van belõlük. A fél városon meg elõfordulhat, h nem caplat az ember át azért hogy kímélje a környzetet, akármilyen szépen is hangzik. De legalább kicsibe csiáljuk, nálunk kapunk zsákot amibe lehet gyûjteni mûanyagot...

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

es tudod, hogy egybeontve viszik el? ;D

katze
?

A hulladékudvar nem arról szól, hogy naponta a lakosság letehet INGYÉ egy köbméter szemetet?

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

régebben volt politikai részleg ahol ezekkel és hasonló témákkal foglalkoztak, de megszüntették...
De lényegében jogos, hogy bezárták. Ennek a honlapnak nem ez a profilja. Ez egy informatikai és "tudományos" <#idiota> lap. Aki politizálni akar mennyen MTI-re vagy tom is én.

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Trade
ezek azok a dolgok amik mind topicot erdemelnenek.
Hat en annyit szoktam tenni hogy az aprot ilyen embereknek adom.

Trade
boccs,nem is neked akartam szemedre vetni.

az üveget és a mûanyagot én is szelektív gyûjtõkbe hagyom, vasat pedig lomtalanításnál rakom ki

azért is jó mert a kerti hulladékkal szinte mindig tele van a szemetes (sajna nincs a közelben zöld lerakó)

Ez nem igaz! Ezek után HULLADÉKUDVAR-nak fogják hívni a hulladékgyûjtõ helyeket. Pénzt ezután is kap aki beviszi a "vasat, papírt". Eddig sem volt jó kereseti lehetõség és ezután sem lesz az! Persze vannak hulladékgyûjtõ szigetek amik általában 4 "konténerbõl" állnak amibe be kell dobálni a hulladékot ezért természetesen nem fizetnek.
Azért vagyok ilyen "jól értesült" mert magam is egy ilyen cégnél dolgozom!

"Gyüjtsd a vasat és a fémet ezzel is a békét véded"

én nyitottam a Mien autót láttál ma. Köszi a reklámot... 😊))

Szombathelyen is bezárt a MÉH telep. Egyik ismerõsöm ott dolgozott szóval valamilyen szempontból érint a dolog.
"az a par ehezo ember akinek ezutan ez sem lesz le van szargva ugye?"
És te tettél már valamit ezekért az emberekért?
ÚGY KONKRÉTAN...
Vagy csak itt vered a nyálad, és mi vagyunk a balfaszok mert nem érzünk veled együtt? (ne értsd félre, nem akarok belédkötni vagy kiforgatni a szavaidat)
DE nekünk szimpla fórumozóknak mennyi hatalmunk van ilyen dolgok beleszólásába és irányításába. Ilyen szempontból mi is csak passzív megfigyelõk lehetünk.
Ha már itt tartunk akkor engem pl. jobban érdekel a korházprivatizáció vagy a közalkalmazotti szféra kiárusításításának a kérdése.

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Lacc
"Egyszerû" emberek alatt tehát azokat érted, akik hordták oda a cuccot? Mert mifelénk azok bizony a C kategóriás állampolgárokat jelentik általában, az õ helyzetüket pedig én valahogy nem viselem a szivemen.
PResident Evil
akkor ugyanaz lesz csak átalakul... max más lesz a neve... no para !

katze
Ja. Akkor meg valószínû nem fogják hurcibálni a vasat, papírt. Szóval a nagy környezetóvás jegyében egy köteg cucc ott fog rohadni ahol van. Kilónként 3 Ft (rég volt iskolai papírgyûjtés) nagy péz lenne némi ösztönzésként...

Trade
hat pont ez az hogy nem kapnak penzt

katze
Abba kapnak az egyszerû emberek pézt? Mert akkor ugyanott vannak.

katze
Najó, izé, szóval a magyarázata annyi, h komolyan már pézszerzési lehetõségként msnen már ez is eszembe jutott... erre pont mos tolvasom.. ejjj...

Trade
en nem vagyok bajban.de erdekel az egyszeru emberek sorsa.
A MÉH telepek helyett az eunak megfeleloen lerakatok lesznek majd

katze
Komolyan bezártak? Tavaly még a suliba csináltak versenyt is...
Pedig... komolyan most akartam papírral vagyont csinálni 😊

LordVenom
Kikre gondolsz,az ott dolgozókra,vagy akik hordták oda a cuccokat?
Mert az ott dolgozók szerintem találnak más munkát,aki meg hordta a cuccot,az sosem fog dolgozni,és tényleg le van szarva...

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

PResident Evil
ez a te gondod ? vagy bajban vagy ?

Trade
jo zarjuk a temat.
az a par ehezo ember akinek ezutan ez sem lesz le van szargva ugye?

Nem paradoxon ez... pusztán egy észrevétel. Ma már az is divat, hogy ne legyünk divatosak...
That's it!

Htx...

Trade
nem kell paradoxon

Dynamic
Melléktermék és Hulladékhasznosító Vállalat
szanics
és annak, hogy már 2003-ban untad a netet? már sry

FORZA ROMA! Irány a BL-győzelem!

Amúgy yo ez a logo, de nem gondolod, hogy ma már az is kommersz, ha valaki a kommersz dolgokat utálja?

Tudom, hogy mit lehetett... és mit nem.
De engem konkrétan a MÉH mozaikszó eredete érdekelne.

Trade
papirt meg vasat lehetett oda vinni es penzt adtak erte

Minek a rövidítése volt a Méh??

Trade
persze annak van hogy milyen autot lattal ma.

Trade
jah erre gondoltam hogy nem sok mindenkit érint.
Nincs megélhetési gondja,egy készen kapott világ van elõtte.

bertino
??? ezért most tényleg semmi értelme nem volt topicot nyitni... sztem

bocs

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Trade
gondolom nem sok mindenkit érint a dolog.
Oda van sok egyszerû ember megélhetési forrása.
Nincs többé hulladékgyüjtés