47
 • dez
  #47
  És ezt miért nem nekik írod? :)
 • babajaga
  #46
  "Növényi eredetű hordozó kristályok, amelyeknek rezgésszáma 7,83 Hz,
  Egyedülálló hatása több területen is megmutatkozik. A szervezetben lerakódott mésszel kémiai reakcióba lép és azt a súlyossággal arányos időtartam alatt kitisztítja. Így rendkívül hatékonyan alkalmazható pl. érelmeszesedés esetén."

  Ez a kémiai analfabéta szöveg egy ezoterikus bolt lapján olvasható.A rezgés semmiféle kémiai reakcióba nem lép a 7,83 Hz a legkevésbé. A 20 kHz feletti ultrahang is csak fizikailag porítja a meszet! Az érelmeszesedésnek a mészhez semmi köze!
 • dez
  #45
  Csak épp túl édes... :)
 • Butthead
  #44
  csonthéjban <- nem így akartad írni?
 • Keroo
  #43
  En specko facsarom, ugy konnyebb es gyorsabb
 • babajaga
  #42
  Meg olyan is van aki sok gyümölcs bizonyos összetevőit nem bírja csak a C vitamint.
 • dez
  #41
  És te naponta megeszel 10 narancsot? Az orángutánoknak, stb. van rá ideje...
 • babajaga
  #40
  "Ne dobd el a sárgabarack magozásánál a magját. Mikor megszáradt, kalapáccsal feltörve a benne lévő "mandula" olasz kekszhez, "

  Jellegzetes hülye tanács! Helyesen úgy hangzik, az édeskés barackmagot használhatod fel mert abban jóval kevesebb a cián, mint a keserűben.Ki az az őrült aki a keserű barackmagot megeszi?
 • Robeast
  #39
  Na elolvastam ezt is. Mindenesetre, ha rákos lennék akkor biztos folyamodnék valami ilyesmihez is az egyéb "elfogadott" kezelések mellett.
 • linuxos
  #38
  A belső magban van, nem a csonthélyban. Nézz utána!
 • Caro
  #37
  A baracknak nem a magjában, hanem a csonthéjában van cián.
 • babajaga
  #36
  Tehát akik nem engedélyezték hozzánemértő csúnya rosszindulatú emberek voltak, akik megfosztották a betegeket a gyógyulás reményétől, vagy pedig csak körültekintőbbak mint 50-es évekbeli kollegáik, ugyanis volt egy botrány akkor a thalidomid közismert nevén Contergan körül, ugyanis ez a vegyület nagyon jó nyugtatónak bizonyult főként terhes nők szedték. Egy idő után elkezdtek születni sorban kar és láb nélküli gyerekek a Contergan mellékhatásaként. Látnod kellene ezeket az embereket.
 • linuxos
  #35
  Érdekes olvasni ezeket a rémhíreket...
  Ha elhittem volna az ilyen és hasonló híreket, gyermekkoromban már többször meghaltam volna ciánmérgezésben :) Időnként naponta ettem 10-20 deka barackmakot, ami bőven halálos adag egyes gyógyszerészek szerint.
  Szerintem annak aki ilyen dolgokat leír, látnia kéne az amigdalyn hatását rákos betegen.
  Amúgy magyar nyelven én sem találtam normális leírást, de angolul rengeteg van. Pl. ez egy elég jó oldal:
  http://www.worldwithoutcancer.org.uk/laetrileandcyanide.html
 • babajaga
  #34
  "enzim hatására cianid szabadul fel: a rákos sejtek szinte öngyilkosságot követnek el."

  És úgye az egészségesek is. A gyógyszernek való alkalmasság kritériuma az hogy a beteg és egészséges sejtekre gyakorolt hatás szignifikánsan eltérjen az egészségesek javára.
 • Keroo
  #33
  Szóval:

  -60 mg-ot tartalmaz például egy maréknyi feketeribizli vagy egy darab nyers pirospaprika

  -egy közepes méretű narancs 75-100 milligrammot tartalmaz

  - kiemelkedően nagy (150-200 mg) a zöldpaprika és a petrezselyemzöld C-vitamin tartalma.

  - alma 10-15 mg, szamóca 20 mg, málna 30 mg,köszméte 50-70 mg C vitamint tartalmaz 100 grammonként.

  - homoktövis (létezik):a bogyó C-vitamin tartalma 360mg/100g (!!!)

  Ez csak pár amit gyorsan most találtam, nem tudom mennyire jó értékek, google adta.

  Persze, lehet félni a különböző méreganyagoktól, (és kell is) de ilyen alapon ne menj ki az utcára, mert elüt egy autó..., jah és ilyen alapon éhen is halhatsz...
 • Robeast
  #32
  "A Laetrile minden bizonnyal a legtöbbet vitatott, és az amerikai társadalmat hosszú éveken keresztül foglakoztató szer volt. Mára már elültek az izgalmak, egyértelművé vált, hogy a szer nem gyógyít, sőt - kötöttcianid-tartalma miatt-mérgező hatású. Ez azonban nem jelenti azt, hogyne használnák változatlanul lelkiismeretlen sarlatánok. A Laetrile előállítását a különböző csonthéjas gyümölcsök magvából nyerhető cianidtartal-mú glikozidból, az amigdalinból idősebb és fiatalabb Ernst T. Krebs -apa és fia - szabadalmaztatta. (A Krebs igazán jó név rákkutatók számára!) Mivel az előállítás nehézségekbe ütközött, egyszerűen az amigdalint hozták forgalomba rákellenes szerként, de hol Laetrile-nek, hol pedig B17. vitaminnak nevezték. (Ez külön megtévesztés, ilyen vitamin nem létezik.) Az amigdalin rákellenes hatásának mechanizmusa igen egyszerű: az egészséges sejtekben az amigdalin cianidját egy a rodanáz nevű enzim ártalmatlan tiocianáttá alakítja, a rákos sejtekben lévő béta-glükoronidáz enzim hatására cianid szabadul fel: a rákos sejtek szinte öngyilkosságot követnek el. Sajnos nincs így. Ez a biokémiai megfontolás teljesen légből kapott. Az ellenőrző kísérletek sem a gyógyító, sem pedig a megelőző hatást nem igazolták. A Laetrile-t az USA-ban nem engedélyezték. A kétségbeesett és még mindig reménykedő betegek kénytelenek Ernesto Contreras mexikói klinikájára menni, ahol 1500-2500 dollárt kérnek egy semmit sem érő kezelésért. Noha minden megbízható adat a Laetrile hatástalanságát bizonyítja, sokan vélekednek úgy az effelől kétséget nem táplálók közül is, hogy az adott helyzetben szerencsésebb lenne a forgalmazás engedélyezése. A félrevezetett és reményvesztett betegek ugyanis így a feketepiacon sokkal borsosabb árért jutnak hozzá a készítményhez. Meg kell azonban fontolnunk, hogy a Laetrile nem veszélytelen, hiszen cianidot tartalmaz, amely a szervezetben felszabadulva mérgezést, esetleg halált is okozhat. Petersen és Markié tanulmánya9 alaposan elemzi a Laetrile-vita politikai és társadalmi vonatkozásait."
  forrás

  Egyébként nem értek hozzá, ezért felesleges is lenne vitatkozni velem, csak érdekesnek találtam és google a barátom :)
 • Don Vito
  #31
  ez sem teljesen lapcsolódik a cikkhez, de én például úgy tudom hogy a dohányosoknak naponta 5-600 mg-ot kell bevinni c-vitaminból, mert a nikotin megköti a c-vitamint. akkor ki tudja még mi köti meg? lehet hogy a sok méreg miatt mégis túladagolhatnánk a c-vitamint?
 • babajaga
  #30
  "Eltértetek a témától, Szerintem"

  Szent-Györgyi paprikából állította elő a C vitamint, pont hogy ott vagyunk.
 • linuxos
  #29
  A rák ellenszerét egyébként már régen megtalálták: laetrile, B17 vitamin, vagy amigdalyn néven ismert.
  Csak a legtöbb országban a gyógyszergyárak elintézték, hogy ezt az anyagot méregként törzskönyvezzék.
 • linuxos
  #28
  Egy magyar tudós, Márai Géza vizsgálatai szerint 1966-90. között 24 év alatt az alábbi csökkenés volt tapasztalható:
  Mikroelem tartalom csökkenés:
  Búza: 50,0%
  Árpa: 62,3%
  Kukorica: 81,4%

  Vitamintartalom csökkenés:
  Borsó: 53,3%
  Tej: 95,0%
  Káposzta: 95,0%

  Bővebben: http://www.paramedica.hu/200406/fokusz1/index.htm

  És persze ott van még a rengetek vegyszer, aminek a feldolgozásához még több vitamin kell.

  Ez a vitamintabletta olyan dolog, mint a fogkrém meg a szappan pl.. Aki egészséges akar maradni, az használ ilyeneket annak ellenére, hogy fogkrémet pl. nem lehet találni a mezőn vagy a fákon.
 • Hegyikecske
  #27
  Eltértetek a témától, Szerintem ;)
 • babajaga
  #26
  Arra persze nem gondolsz mnnyit kellene enni hogy naponta 500mg-hoz juss és abban mennyi mérgezőanyag maradvány van?
 • Keroo
  #25
  Sztem hanyagoljátok már ezt a tablettás C-vitamin bevitelt. Gyümölcsöket KELLENE fogyasztani és nem tablettákat. Gyümölcsök fogyasztásával pl nem lehet C-vitamin túladagolást szerezni. Sok probléma ezzel is megoldható lenne.
 • nickname
  #24
  megvan neked ez a cikk? neten nem tudod hol lehetne megtalálni? (a Nautre siteon nem) szeretném elolvasni. Előre is thx.
 • dez
  #23
  Majd valaha talán. És egy hozzú "átmeneti ideig" csak kontárkodás fog zajlani ilyen téren, mert valójában messze nem tudnak még eleget a testről, de a nanotech fejlődik, így mindenképp próbálják majd alkalmazni...
 • dez
  #22
  Hát, ilyeneket jó tudni, akár az ember élete is múlhat rajta, de az életminőség főleg.
 • Caro
  #21
  Az a gond, hogy a gyógyszerfejlesztések teljesen ellenőrizhetetlenek. Hiába dobálnak ki rájuk milliárdokat, olyan mintha elsikkasztották volna.
  Idővel tényleg mindenre lesz gyógyszer:nanotechnológia/mesterséges immunrendszer
 • babajaga
  #20
  Professzor.
 • dieselG
  #19
  Örülök a díjnak :)
  Egyébként amiről beszéltetek, pont erről beszéltem nem is olyan régen egy topicban, aminek az a címe, hogy "cenzúrázott egészség". Persze sok sötét ember le is hurrogott, és inkább átadják magukat a gyógyszerlobbiknak..
 • Hedgehunter #18
  Koszonjuk Dr. urak...........
 • dez
  #17
  Hát igen, úgy látszik, ő valóban nem volt, mert napi 5g-ot sem sínylett meg a veséje. De az ő idejében még valószínűleg nem ismerték a P-vitamint - ha ismerte volna, valószínűleg beérte volna kevesebbel is, mert jobban hasznosult volna. (Bár el tudom képzelni, hogy ő több gyümölcsöt is evett az átlagnál.)
 • dez
  #16
  Valami olyasmi, hogy a C-vitamin több fontos funkcióban játszik szerepet, és jó, ha ezek a funkciók jól működnek, de ugyanakkor a szervezet nehezen tolerálja, ha egyes fontos funkciói egyik napról a másikra bármilyen irányban erősebben megváltoznak, mivel más funkciók esetleg nem tudják tartani a lépést a változással, ezért jó a fokozatosság, és az egyéni tűrőképességnek is van határa. (Többek között ezt is betartva a C-vitamin pl. kávé helyett is jó, mert némileg élénkít is, de aki nincs hozzászokva, azt inkább elálmosítja a nagyobb adag.)
 • dez
  #15
  Nos, az a közkeletű vélekedés, hogy felesleges, sőt káros 100-200mg-nál több C-vitamint beszedni naponta, azon az ismerethiányon alapuló tévhiten nyugszik, hogy a többi kiürül (és közben terheli, izgatja a vesét, stb.). Ami ismeret itt hiányzik, az az, hogy ez csak akkor igaz, ha vegytiszta formában vesszük be. A gyümölcsökben sem így van jelen, hanem van mellette egy másik anyagcsoport, ami nélkül nem tudják felszívni és hasznosítani a sejtek: a bioflavonoidok (egy ideje P-vitamin[-csoport]-nak hívják őket, ez is jelzi, hogy fontos anyagokról van szó). Tehát, a C-vitamint P-vitaminnal, azaz bioflavonoidokkal együtt érdemes bevenni. (Az 500-1000mg-os drazsés kiszerelések szinte mindegyikében van - nem is lesz tőle erős szagú a vizelet: így nem távozik a nagy része. Úgy látszik, így már nagyon is kapnak rajta a sejtek, feltöltik a raktáraikat is, stb. ...)
 • Alfa Of NS
  #14
  Azert egy atlag amerikai csak kemeny munkaval tudja csak kiejteni Alber nevet
 • Gregorius
  #13
  Biztos a díjat is magyarok alapították odakint.
 • babajaga
  #12
  Azért a tisztánlátás végett 10 féle vesekövet ismerünk, ebből kettő az oxalát kő. 200 max 500 mg-nál többet nem érdemes szedni és szünetet lehet tartani. Szent-Györgyi Albert úgy látszik nem volt vesekőképződésre hajlamos.
 • babajaga
  #11
  Láthatod hogy van 50, 100, 500mg-os drazsé és hogy 100mg a napi szükséglet de ha kireped az ínyed hiába veszel be 100-ast nem fog begyógyulni csak ha a többszörösét veszed be. A másik meg ha a szükségesnél többet veszel be az a szervezeten áthaladva kölcsönhatásba lép a sejtekkel és felkészíti öket sok
  dolog kivédésére ezért megelőzésre is alkalmas, persze ez egyénenként nagyon eltérő. Egy komoly ellenjavallat van a nagy mennyiségű szedés ellen ha az illető vesekő képződésre igen erősen hajlamos mert a C vitamin sav (aszkorbinsav) és a vesekövek szerves savak vízben oldhatatlan fémsói igen nagy százalékban.
 • jefferson83
  #10
  Köszi szépen, ezt nem tudtam és rest voltam utánanézni :)
 • TeszteloPontHu
  #9
  Nagy adagoknál előforduló mellékhatás a vesekő (oxalát)-képződés, tünetei: a hát oldalsó vagy alsó részén fellépő fájdalom.
  A tartósan szedett, napi 1 g-ot meghaladó C-vitamin dózis hatására a vizelet oxalát-szintje megemelkedhet. Ez a vesebetegeknél oxalát-kő képződéséhez vezethet. Különösen gyakran fordul elő művese-kezelt betegekben és azoknál, akiknek volt már veseköve.
  Ha az alábbi, hosszabb ideig fennálló, kellemetlen tüneteket észleli, kérjük forduljon orvoshoz: hasmenés, bőrpír, bőrvörösség, fejfájás; nagyobb mennyiségű vizeletürítés; hányinger, hányás, gyomorgörcs.
  Túladagolás esetén a mellékhatásoknál említett tünetek jelentkezhetnek. Leggyakrabban hányinger, hányás, hasmenés, bőrpír, bőrvörösség, fejfájás; tartósan nagyobb mennyiségű vizeletürítés; hányinger, gyomorgörcs lépnek fel, de a tünetek egyénenként változóak.
  Mivel az aszkorbinsav vízoldékony vitamin, a felesleg gyorsan kiürül a szervezetből, ezért a túladagolás az életet nem veszélyezteti.
  www.hazipatika.com
 • Tetsuo
  #8
  :) Vannak egyéb korlátok is. Pl napi 2 tonnát nem tudsz megenni..