18
-
Ecology #18 Sőt ha már itt tartunk akkor el kell,hogy mondjam a a Tseng-es időszakban az ATI-nak is volt egy kiemelkedően jó kártyája amiből két szériát adtak ki csak kevesen tudnak róla: Ezek pedig az ATI Mach32 és az ATI Mach64-voltak amik VRAM-al voltak felvértezve ezért sebességük messze lekőrözött minden más kártyát! -
#17 Na ezaz... :)
Tényleg nagy öröm volt anno a Tseng ET6000-es használata Hercules bios-sal, egyszerűen összehasonlíthatalanul jobb volt az akkori dömping S3 Trio és Trio V64+, valamint Virge kártyákkal szemben... :) -
#16 Én is sokat hasznalok/hasznaltam Matrox-ot. Régebben vitathatatlan előnye volt a minőség terén, ma ez a múlt. Előbb az ATi, s ma már az NV is beérte. Egyszerűen nincs terület, amiben előnyt mutatna a Matrox. Ez a cég semmi innovációt nem mutat fel s csak a régi híréből, s az arra épített hype-ra próbál támaszkodni. Szerintem nem életképes ez a magatartás.
Csak még egy jó pont a jóminőségű analóg 2D "mellett", ma minőségi 2D munkára, s sokszor már 3D munkára is csak(!) digitális megjelenítőket használnak... -
#15 A Tseng ET2000-es talan meg ISA-s volt 512kB memoriaval, nem is lattam belole egyet sem. Az ET4000-es kiraly volt (VLB-s es PCI-os kivitelhez is volt szerencsem), de az igazi utos darab az ET6000-es es a kicsit gyorsabb ET6100-as volt. Ej, azok a regi szep idok, mikor a noname ET6000-es kartyakba Hercules Dynamite 128 BIOS-t tettunk, es embertelenul megtaltosodtak... A szivem szakad meg, hogy nem adtak ki az ET6300-at
A Matrox-nak addig volt jo, amig az ATI es az nVIDIA nem rakta ra alapbol a sajat kartyaira is a ket kijelzo tamogatasat. En szemely szerint a kepminosegetol nem vagyok elajulva, igaz, csak egy G450-et hasznalok a munkahelyemen, amit ingyen vagtak hozzam vagy 3 honapja. -
dez #14 uhh, vannak :) -
dez #13 Szuper analóg képminőséget. Én sem hittem, de egy matroxos ismerős megmutatta... Vittem a saját ATI-mat, meg egy korábbi Nvidiát, meg neki is volt más is. Mindegyik homályosabb volt. Az más kérdés, hogy CAD-ra, szöveget szerkeszteni sokkal jobb egy LCD monitor, és már vanak elég jók egyéb 2D-s munkákra is. -
Yv@n #12 És mivel nyújt többet, egy ugyanolyan árú ati, vagy nvidia kártyánál? Tehát, ha nem jó játékra, akkor miért érdemes kivágni rá 28 rongyot? Mit nyújt ezért cserébe? -
An-Dee #11 Azért kiváncsi lennék hányan használnak közületek Matrox kártyát.
Egy régebbi topikban kifejtettem már, hogy a Matrox az nem Ati és nem Nvidia.
A Matrox privát cég, nicns a tőzsdén, igy nem kell sok tulajdonsonak megfelelni. A cégközönség is más. Én egy p650-est használok, a haveromnak, aki 2 monitorral dolgozik annó egy g450-est vettünk, az új gépébe meg g550-est (az új az kb 2 éve volt) szintén 2 monitorral használja. Az apja aki fordít szintén g450-est használ, szintén 2 monitorral. Ha megnézitek a Matrox weboldalát kiderül hogy a piaci szegmens melyik részét célozták meg. Ebben a részben nem nagyon van verseny, másrészt ha ma veszel 28e ért egy matrox kártyát az 3 év múlva is min 20e ér, mivel nincs olyan gyors termékciklus, mivel felesleges. Ezzel szemben ha bemegyek egy boltba és egy Ati vagy egy Nvidia kártyát veszek 30e ért, az már karácsonykor se ér többet 10e-nél.
3D-re meg ott a 3dlabs, szóval ati és nvidia max game-re jó. :)
-
RpPRO #10 Valami ujat kene lerakni az asztalra, nem 4 eves technologiakrol lehuzni ujabb bort hangzatos szlogenekkel. -
#9 Sajnos van. Szerintem ez a kártya max 50 USD-s kategóriában számíthatna "komolyabb" érdeklődésre... -
vax #8 Ezt azért kipróbálnám egyszer. Lemegyek a pincébe összeszedem a régi kiszuperált monitorokat. Csak kártyákat kellene hozzá csövezni. :) -
#7 A PCI-Express egyik legnagyobb dobása az, hogy rugalmas. Egyazon rendszeren belül lehet 1x, 2x, 4x, 8x és 16x (sőt, 32x) csatlakozó is. Értelemszerűen egy hangkártyának vagy egy hálókártyának nem kell 16x (4GB/s), hanem elég 1x (250MB/s) is.
Egyébként szvsz az lehet a szép, amikor két ilyen kártya csücsül a gépedbe a 16x csatiban lévő kártyád mellett. 3x2=6 monitor egyszerre való meghajtása. :))) -
#6 "G550 PCIe legkorábban augusztusban kerül a boltokba, induló ára 139 dollár, azaz mintegy 28 ezer forint lesz" - brutális... 2005-ben 28ezer (meg amivel itthon több lenne) egy 32 MB-os G550-esért... azér van pofája a Matroxnak :) -
#5 Én ezt most nem értem. PCI expresszböl nem csak egy féle létezik, a tizenhatszoros? Amit meg itt hadobál össze a sebesség növekedésröl.... Akkor ezek szerint ez most PCIx csatolóju és nem PCI expressz (PCI E), nemde?
Valaki világosítson fel pls! -
Derapo #4 Tseng et2000 4MB:-))A legjobb+ voodoo1 4MB -
HUmanEmber41st #3 Trio S 3 rulez !!!!! -
Yv@n #2 "kedveskedni"
Ahham persze, ingyen adják majd. -
#1 Szvsz. Ma ilyen drága kártya 3D támogatás nélkül halott...
Ahova nem kell 3D támogatás oda van olcsob office kártya, s már azok 2D-s minősége is bőven vetekszik a Matrox valaha híres képminőségével...