Batman: Kezdődik! - Bőregér jött, látott és győzött

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"10 emberbõl megkérdezve 10 szerint a Begins-et Kezdet-nek vagy Kezdeteknek kell fordítani."
-akkor én a 11-edik vagyok, mert én is kizárólag kezdõdiknek tudom fordítani. A kezdet: beginning.
A begin-nek csak igei jelentése van, fõnévként nem használható. Angol alapfok, második óra.

Függetlenül, hogy ez kezdet, vagy kezdõdik, a magyar nyelv nem angol és szerintem a "kezdet" jobb cím.
Hogy mi milyen hülyeségeken tudunk lovagolni!😊))))

A nyolcadik utas a halál szerintem is egy fantasztikus cím volt.
Egy címnek nem tükörfordítást kell adni, ami a nyelvek különbözõsége miatt sok sületlenséget szülne, hanem egy olyan találó címet ami megragadja a nézõt.
Sajnos született pár botrányos is:
A szomszéd nõje mindig zöldebb
Tökös tekés (bár ez még elmegy)
Apádra ütök
Hullázó kedélyek
és még van vagy ezer.

A "nyolcadik utas a halál" viszont szerintem az egyik legjobb cím volt amit valaha adtak.

Batman- a kezdet, szerintem is jobb lett volna.

A filmet egyébként még nem láttam, de meg fogom nézni, az elõzõ részek nekem csalódást jelentettek, bármekkora sikerek is voltak, de bízom benne, hogy ezen végere jól fogok szórakozni.

én szerettem az elsõt is - nicholsonnál jobb joker-mosoly nincs, még akkor sem, ha az alkat nem stimmel - de ettõl nagyon sokat várok. hogy kapok-e, majd este kiderül 8).

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Tegnap láttam a filmet (Origo Filmklubos vetítés Duna Plazában), és azt kell, hogy mondjam NAGYON KIRÁLY FILM! Az eddigi legjobb Batman film!
http://port.hu/pls/w/logging.page_log?i_page_id=152&i_param=0372784

"hiába jobb választás, ha egyszer angolul sem a 'kezdet' címet adták. itt, gondolom, hûnek kellett maradni az eredeti címhez ..."

Batman Begins
10 emberbõl megkérdezve 10 szerint a Begins-et Kezdet-nek vagy Kezdeteknek kell fordítani.

Nem. Az Ken Watanabe.

NEXUS6
Végül is szerintem is hülyeség, hülye címeken vitázni.
Bár szerintem maga a cím is fontos része bármelyik mûnek!

A magyar nem rokonnyelve az angolnak, ezért tök hülyeség ragaszkodni a tükörfordításhoz, "a kezdet", "Így kezdõdött", "most kezdõdik" stb, sokkal magyarosabb lett volna.
(Utálom amikor egy reklám szövegét egy az egyben átfordítják és pl kihagynak névelõket ott ahol a józan paraszt magyar meg kiteszi.)

Szerintem nem jó stratégia, ha a cím furcsaságát csak utólag érti meg az ember. Bizonyos kult filmeknél ugyan bejön a dolog, de azokkal ugye nem akarnak rögtön az elsõ héten nézettségi rekordot dönteni.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

de a lényeg, hogy tényleg így utólag nem rossz a cím, hiszen szerves része a filmnek😊
IlluminatoR
A cím nagyon jó szerintem. Aki ezen vitázik, az elveszett.

a külföldi stúdió nem engedte, hogy változtassanak a címen (a nyolcadik utas a haláls cím meg francia találmány😊
Nem volt jó a link, ez már süti:

http://www.smtunning.com.ar/notas/batmobile/images/TUMBLER3_JPG.jpg

Egyébként itt egy szép nagy betmobil kép (nem fekete):

Pikcsör

"És az örök klasszikus hülyeség:
ALIEN - Nyócadik utas a halá'😉"

Hát speciel szerintem zseniális cím.

NEXUS6
A cikket elolvasva nekem is megjött a kedvem. Rengeteg jó szinész szerepel benne.
Garry Oldman túl jó színész ahhoz, hogy örökre beskatujázzák a dilinyós, ámde fanyar humorú negatív fõszereplõ szerepébe, remélem itt végre valami hozzá méltót láthatunk tõle.

Azt nem értem, mi a francért kellett akkor meg most ragaszkodni az eredeti címhez, amikor a magyar "filmcímlefordítómûvészek" az alaábbi merényleteket már elkövették:

Home alone - Resszkessetek betörõk! -Poén ezzel lelõve
Downtown - Philadelphia-i zsaru - gondolom hogy mindenkinek beugorjon a beverlihilszizsaru féle röhögcsélõs lazazsarus stílus
Pitch black - ööö erre nem is emlékszem talán 22 évente sötétség
stb stb
És az örök klasszikus hülyeség:
ALIEN - Nyócadik utas a halá'😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Jó a plasztikai sebésze, mi?! 😊
Az utolsó képen az ott Liam Neeson? <#wow2>

Ugyan már!
Máskor nem zavarja õket, hogy mennyire hûek az eredeti címhez, vagy hogy éppen milyen hülyén hangzik is az magyarul. Gondolj csak a "A tökös, a török az õr meg a nõ" fantasztikus névadásra. (Tényleg nem tudja valaki, hogy annak mi volt az eredeti címe?)
Amúgy eredetileg nem akartam megnézni ezt a "Batman, a sokadik"-at, de lehet, hogy teszek egy próbát vele, a Mr. és Mrs, Smith amúgy sen érdekel. Ilyen idétlen sztorit ... <#hehe>

Kis helyreigazítás: Goyer a Crow: City of Angels c. film írója volt, amely nem nevezhetõ képregényfilmnek, csak egy képregényfilm folytatásának.

Ez egy pörgös, akciósdús és igen szórakoztató film!!!! Egy percig nem unatkoztam (az elõzõ batman filmeken állandóan elaludtam). A történet végre sokkal valósabb alapokra lett helyezve.

Gotjam City végre egy modern város arcképét kapta. Nem a sötétség az uralkodó hangulat, hanem egy valóságosabb város jelenik meg (a ma társadalomban meglévõ próblémákkal), ahová tökéletesen sikerült Batman-t beilleszteni. Végre nem batmobil, meg batautó, mig mindenféle idióta megnevezések felsorolásából áll a film, hanem ezen trükkös eszközök használatból (mint valami James Bond filmben).

A rendezés egyszerûen mesteri. Egy felesleges jelenet van a filmben: a csók a végén, ami hál'istennek minimális körítést és hangsúlyt kapott (mintha csak muszályból rakták volna be - pl. finanszírozói instrukció), a film nem Batman szerelmének kiteljesedésérõl szól. A helyszínek és a képek olyan gyorsan váltogatják egymás, hogy az embernek nincs ideje beleunni az eseményekbe.

A cikkben egy szó sem esett a zenérõl, pedig úgy gondolom, hogy ilyen a zenei aláfestés nélkül nem lehetne szuperlativuszokban beszélni a filmrõl. TÖKÉLETES!! Sikerült a minden jelenethez kiválasztani/megalkotni a megfelelõt kompoziciót. Szerintem ezért külön dicséret éri a filmet.

Én kifejezetten kerülöm az elõzõ Batman filmeket, de errõl csakis szuperlatívuszokban beszélhetek, pedig nem vagyok Batman rajongó. AJÁNLOM MINDENKINEK, AKI SZERETI A PÖRGÖS AKCIÓDÚS FILMEKET!
Egyébként a BATMAN: A KEZDET! szerintem jobb címválasztás lett volna hazai részrõl.

hiába jobb választás, ha egyszer angolul sem a 'kezdet' címet adták. itt, gondolom, hûnek kellett maradni az eredeti címhez, ami valóban nem hülyeség, legalábbis valahol érthetõ.
Most akartam írni "a kezdet"-et 😊

Teljesen egyetértek: nagyon jó a film: toronymagasan a legjobb Batman múvi (Tim Burton iránti minden tiszteletem mellett), de a képregény adaptációk között is nálam a csúcson idõzik.

Aki szereti a mûfajt, annak gyakorlatilag kötelezõ darab.

The Hedgehog
Sikerült tegnap éjjel idõ elõtt megnéznem egy próbavetítésen és egyet kell értenem a fent leírtakkal. Tökéletes képregény rekonstrukció. Nagyszerû színészi játékokkal és remek történettel. Egyébként a BATMAN: A KEZDET! szerintem jobb címválasztás lett volna hazai részrõl. Így olyan esetlen!

Egyébként sajnálom, hogy egy Mr.& Mrs. Smith baromság kicsit elnyomja a premiert mert gyaníthatóan sokan ez utóbbi filmet választják majd mondván a Batman egy hülyeség... tévednek!

Kezdek újra bízni a képregény megfilmesítésekben, fõleg a Fantastic 4 kritikákat is olvasva...

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

Majd irdd meg milyen volt😊

Darth Sith
Nah végre. Nagyon tûrtõztettem magam attól hogy letöltsem. De kibírtam, már van délutánra jegyem. <#idiota>
Nem tudom a cikkírónak mi baja van Tim Burton stílusával, de nekem nagyon tetszett. De a leírtak alapján ezt is nagyon fogom szeretni. Kiváncsi vagyok tudja e überelni Jack Nicholson féle Joker-es elsõ epizódot. Nekem eddig az az etalon.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

← ElőzőOldal 2 / 2