72
-
Hierogli #32 Az ott van, hogy integraljak a DRM-be. -
dez #31 itt -
#30 Az hol van, hogy a MS rendszerén keresztül csak legális tartalmat lehet letölteni? -
#29 Ja, szerintem is rögtön a 20.000-dik eladott példánynál kellene kezdeni. ÉS én is 5 évesen jöttem a világra. -
#28 Gyere a szoftverszabadalom topic-ba! -
dez #27 ????? -
dez #26 [uh, törték] -
dez #25 Amit te mondasz, az a super-seeding. :) (De mint már írták, alapból is véletlenszerű a szétszórás, csak superseednél mindenkinek megy minden, hogy ne egymásnak kelljen küldözgetniük a másiknál hiányzókat, így az újabb leecherek felé nagyobb marad a sávszél.) -
dez #24 Tehát, csak olyan tartalom vihető át, amit a MS jogkezelő rendszere véd: liszencdíj csúszik ebből is... Mellesleg, feltőrték már ezt, vagy még nem? -
#23 >Szerintem dobják be az MS-esek a cuccot használatba, ne csak beszéljenek róla; aztán majd mi netes közösség megnézzük hogy melyik mit bír.
Jah remélem elterjed, lesz majd meglepetés mikor jönnek az üzenetek meg a feljelentések, hogy miért warezolsz :D Gondolom egy idő után a picipuha bemodására is elvisznek majd :) -
#22 "Szerintem dobják be az MS-esek a cuccot használatba, ne csak beszéljenek róla; aztán majd mi netes közösség megnézzük hogy melyik mit bír." Így van!
-
pemga #21 (emlékeztetőül, az MS némileg redundáns és szétszort adatcsomagokat küldene szét a P2P kliensek között, így kiküszöbölné azt a gyakori problémát hogy a fő seed az utolsó kbyte-nál kilép, és 10000 felhasználónak meglesz a teljes file az uccsó kbyte nélkül - gyakorlatilag feleslegesen)
Az MS sem küszöböli ezt ki, ők épp a fordított helyzetre találtak ki valamit: amikor még csak nagyon kevés helyen elterjedt valami. Ugyanis átlapolva (kódolásban) küldik ki a részeket, így egy letöltött részből több alrész szedhető ki. (Torrentben is van hasonló, de ott ez file-konzisztencia ellenőrzésre használatos, nevezetesen hogy ne lehessen hibás adatokat benyomni egy meglévő file-ba.)
Amit kritizál az az MS marketing-gépezete, hogy olyasmiket állítanak, amire csak laboratóriumi mérések vannak. A p2p-nél pedig igazából csak az éles üzem tud konkrétumokkal szolgálni. Szerintem dobják be az MS-esek a cuccot használatba, ne csak beszéljenek róla; aztán majd mi netes közösség megnézzük hogy melyik mit bír. -
#20 1.) elolvastad az ms doksit?
2.) irtál már p2p programot?
3.) a torrent nem az elejétől töltődik a végéig, hanem össze vissza, azaz kicsi az esély, hogy mondjuk X peernek ugyanaz NE legyen meg ... de ha másig, ezt ugyan, hogy oldja meg az MS kliens ? ugyanis ott is kiléphet 99% nál a fő seeder ....
én hiszek cohennek, mert zseni és nem áll mögötte 10 ezer marketinges vizfej -
sonicXX #19 Sosem bíznék ebben a p2p-ben. Nem mintha bármelyikben is bízni lehetne, de egy m$ p2p rendszert csak akkor használnék otthon, ha valaki tettlegességet helyezne kilátásba nálam :) -
Zedas #18 Tudom hogy ő a P2P Isten jelenleg, de azt kell hogy mondjam szerintem nincs teljesen igaza. Az MS elgondolása nagyon jó és simán kivitelezhető.
Mondjuk a faszinak biztos hihetetlen nagy gyakorlata van és meg tudja mondani hogy lehet hogy alapvetően felesleges amit az MS kitalált, de a Torrentben az a 'hiba' amit az MS kiküszöbölne, a mai napig benne van, lévén ez nem is igazi hiba, csak egy logikai probléma.
(emlékeztetőül, az MS némileg redundáns és szétszort adatcsomagokat küldene szét a P2P kliensek között, így kiküszöbölné azt a gyakori problémát hogy a fő seed az utolsó kbyte-nál kilép, és 10000 felhasználónak meglesz a teljes file az uccsó kbyte nélkül - gyakorlatilag feleslegesen)
Lehet hogy igaza lesz, és felesleges amit az MS kitalált, de hogy szar lenne, az nagyon erős túlzás. -
#17 nocsak, irigykedik itt valaki? -
pemga #16 Elő fogják írni a DRM-et? (Vagy folyamatosan reportolni fog MS-nek a meghirdetett file-jaidról és azt mondja, hogy ő a kozponti keresőszerver, ne is érdekeljen mihez kezd az adatokkal :)). -
ZoliJ #15 opera meg saját torrent klienssel fog rendelkezni:) -
#14 lol p2p háború -
#13 ezt nem hinném, mivel elvileg a MS féle megoldás csak jogot nem sértő tartalom közvetítésére lesz használható, és asszem a torrentesek elég kis része használja legális célokra a torrentet -
ForestGoku #12 meglássátok, a p2p benne lesz a windowsban, és egyszeri júzer, azt fogja használni, mert nem fog másikat keresni/feltelepíteni, így az ms technológia a windows-al együtt fog elterjedni, mint az IE, vagya WMP.... -
myke #11 és levédet -
Troppauer #10 Ismet egy otlet, amit a mikrofos felhasznal (ellop)
-
Caro #9 Jaja, lásd pl debian.
Azt írják, hogy légyszi, inkább torrentről szedjed, mert akkor nem foglalod az amúgy is szűkös sávszélünket. :)
Kell is a 14 CD-nek :D lol -
pafi #8 Pont ezt akartam én is írni! :-D
Sok Linux disztrót is torrenttel terjesztenek. -
#7 "A szoftveróriás ráadásul olyan hibákat javítana ki saját technológiája által, amelyek már 2001 óta nem találhatók meg a BitTorrentben." LOL
-
#6 Egy lehetőség a torrent technológia legális kihasználására: a Blizzard által a a World of Warcraft megjelenése óta a frissítéseket, egy másfél megás Blizzard logóval ellátott szűkített képességű torrent kliensekkel oldják meg, igaz fent van FTP-ken is, de így is totál egyszerű. És teljesen legális. -
#5 a bittorrent sem azért készült eredetileg, hogy illegális fájlokat cseréljenek vele, csak a picipuhával ellentétben ez ingyenes, és szúrja a szemét.
az egy dolog hogy egyesek (sokan) illegális fájlcserére használják a torrent technológiát... -
Cat #4 a microsoftnak nem is a bittorrent kiturása a célja, mit érdekelné őt az
sokkal inkább a nagy cégek igényeinek kiszolgálása, azaz fizetni fognak neki azért a cégek, hogy a nagyméretű fájljaikat az ő programjával jutassák célba, egyszerüen azért, mert ez az egyetlen legális megoldás a piacon. -
#3 a picipuha sztem feleslegesen túráztatja magát, még ha letesz is az asztalra egy bittorrenthez hasonló programot, a torrent kiforrottabb/ismertebb. nem lesz itt belátható időn belül p2p háború... (a konzolok terén is nagy reményeket táplált, és az xboxnak csak 30% körüli piacot sikerül nyernie) -
#2 lál; most nem értem azért életképes mégis a májkroszoft tehnológiája, mert marketingesek aztmondják rá hogy ez legális dolgokra való? :DGFDGGS
-
haxoror #1 Asszem az aláírásom kellőképp tükrözi a véleményem :P