Kritizálja a Microsoft fájlcserélõjét a BitTorrent alkotója
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Szerintem dobják be az MS-esek a cuccot használatba, ne csak beszéljenek róla; aztán majd mi netes közösség megnézzük hogy melyik mit bír." Így van!
R Ö R G E
(emlékeztetõül, az MS némileg redundáns és szétszort adatcsomagokat küldene szét a P2P kliensek között, így kiküszöbölné azt a gyakori problémát hogy a fõ seed az utolsó kbyte-nál kilép, és 10000 felhasználónak meglesz a teljes file az uccsó kbyte nélkül - gyakorlatilag feleslegesen)
Az MS sem küszöböli ezt ki, õk épp a fordított helyzetre találtak ki valamit: amikor még csak nagyon kevés helyen elterjedt valami. Ugyanis átlapolva (kódolásban) küldik ki a részeket, így egy letöltött részbõl több alrész szedhetõ ki. (Torrentben is van hasonló, de ott ez file-konzisztencia ellenõrzésre használatos, nevezetesen hogy ne lehessen hibás adatokat benyomni egy meglévõ file-ba.)
Amit kritizál az az MS marketing-gépezete, hogy olyasmiket állítanak, amire csak laboratóriumi mérések vannak. A p2p-nél pedig igazából csak az éles üzem tud konkrétumokkal szolgálni. Szerintem dobják be az MS-esek a cuccot használatba, ne csak beszéljenek róla; aztán majd mi netes közösség megnézzük hogy melyik mit bír.
Az MS sem küszöböli ezt ki, õk épp a fordított helyzetre találtak ki valamit: amikor még csak nagyon kevés helyen elterjedt valami. Ugyanis átlapolva (kódolásban) küldik ki a részeket, így egy letöltött részbõl több alrész szedhetõ ki. (Torrentben is van hasonló, de ott ez file-konzisztencia ellenõrzésre használatos, nevezetesen hogy ne lehessen hibás adatokat benyomni egy meglévõ file-ba.)
Amit kritizál az az MS marketing-gépezete, hogy olyasmiket állítanak, amire csak laboratóriumi mérések vannak. A p2p-nél pedig igazából csak az éles üzem tud konkrétumokkal szolgálni. Szerintem dobják be az MS-esek a cuccot használatba, ne csak beszéljenek róla; aztán majd mi netes közösség megnézzük hogy melyik mit bír.
1.) elolvastad az ms doksit?
2.) irtál már p2p programot?
3.) a torrent nem az elejétõl töltõdik a végéig, hanem össze vissza, azaz kicsi az esély, hogy mondjuk X peernek ugyanaz NE legyen meg ... de ha másig, ezt ugyan, hogy oldja meg az MS kliens ? ugyanis ott is kiléphet 99% nál a fõ seeder ....
én hiszek cohennek, mert zseni és nem áll mögötte 10 ezer marketinges vizfej
2.) irtál már p2p programot?
3.) a torrent nem az elejétõl töltõdik a végéig, hanem össze vissza, azaz kicsi az esély, hogy mondjuk X peernek ugyanaz NE legyen meg ... de ha másig, ezt ugyan, hogy oldja meg az MS kliens ? ugyanis ott is kiléphet 99% nál a fõ seeder ....
én hiszek cohennek, mert zseni és nem áll mögötte 10 ezer marketinges vizfej
Forza.
Sosem bíznék ebben a p2p-ben. Nem mintha bármelyikben is bízni lehetne, de egy m$ p2p rendszert csak akkor használnék otthon, ha valaki tettlegességet helyezne kilátásba nálam :)
Tudom hogy õ a P2P Isten jelenleg, de azt kell hogy mondjam szerintem nincs teljesen igaza. Az MS elgondolása nagyon jó és simán kivitelezhetõ.
Mondjuk a faszinak biztos hihetetlen nagy gyakorlata van és meg tudja mondani hogy lehet hogy alapvetõen felesleges amit az MS kitalált, de a Torrentben az a 'hiba' amit az MS kiküszöbölne, a mai napig benne van, lévén ez nem is igazi hiba, csak egy logikai probléma.
(emlékeztetõül, az MS némileg redundáns és szétszort adatcsomagokat küldene szét a P2P kliensek között, így kiküszöbölné azt a gyakori problémát hogy a fõ seed az utolsó kbyte-nál kilép, és 10000 felhasználónak meglesz a teljes file az uccsó kbyte nélkül - gyakorlatilag feleslegesen)
Lehet hogy igaza lesz, és felesleges amit az MS kitalált, de hogy szar lenne, az nagyon erõs túlzás.
Mondjuk a faszinak biztos hihetetlen nagy gyakorlata van és meg tudja mondani hogy lehet hogy alapvetõen felesleges amit az MS kitalált, de a Torrentben az a 'hiba' amit az MS kiküszöbölne, a mai napig benne van, lévén ez nem is igazi hiba, csak egy logikai probléma.
Lehet hogy igaza lesz, és felesleges amit az MS kitalált, de hogy szar lenne, az nagyon erõs túlzás.
nocsak, irigykedik itt valaki? <#banplz>#banplz><#nevetes1>#nevetes1>
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Elõ fogják írni a DRM-et? (Vagy folyamatosan reportolni fog MS-nek a meghirdetett file-jaidról és azt mondja, hogy õ a kozponti keresõszerver, ne is érdekeljen mihez kezd az adatokkal :)).
opera meg saját torrent klienssel fog rendelkezni:)
lol p2p háború <#idiota>#idiota>
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ezt nem hinném, mivel elvileg a MS féle megoldás csak jogot nem sértõ tartalom közvetítésére lesz használható, és asszem a torrentesek elég kis része használja legális célokra a torrentet <#hehe>#hehe>
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
meglássátok, a p2p benne lesz a windowsban, és egyszeri júzer, azt fogja használni, mert nem fog másikat keresni/feltelepíteni, így az ms technológia a windows-al együtt fog elterjedni, mint az IE, vagya WMP....
és levédet
Ismet egy otlet, amit a mikrofos felhasznal (ellop)
Jaja, lásd pl debian.
Azt írják, hogy légyszi, inkább torrentrõl szedjed, mert akkor nem foglalod az amúgy is szûkös sávszélünket. :)
Kell is a 14 CD-nek :D lol
Azt írják, hogy légyszi, inkább torrentrõl szedjed, mert akkor nem foglalod az amúgy is szûkös sávszélünket. :)
Kell is a 14 CD-nek :D lol
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Pont ezt akartam én is írni! :-D
Sok Linux disztrót is torrenttel terjesztenek.
Sok Linux disztrót is torrenttel terjesztenek.
"A szoftveróriás ráadásul olyan hibákat javítana ki saját technológiája által, amelyek már 2001 óta nem találhatók meg a BitTorrentben." LOL
Egy lehetõség a torrent technológia legális kihasználására: a Blizzard által a a World of Warcraft megjelenése óta a frissítéseket, egy másfél megás Blizzard logóval ellátott szûkített képességû torrent kliensekkel oldják meg, igaz fent van FTP-ken is, de így is totál egyszerû. És teljesen legális.
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
a bittorrent sem azért készült eredetileg, hogy illegális fájlokat cseréljenek vele, csak a picipuhával ellentétben ez ingyenes, és szúrja a szemét.
az egy dolog hogy egyesek (sokan) illegális fájlcserére használják a torrent technológiát...
az egy dolog hogy egyesek (sokan) illegális fájlcserére használják a torrent technológiát...
shit happens
a microsoftnak nem is a bittorrent kiturása a célja, mit érdekelné õt az
sokkal inkább a nagy cégek igényeinek kiszolgálása, azaz fizetni fognak neki azért a cégek, hogy a nagyméretû fájljaikat az õ programjával jutassák célba, egyszerüen azért, mert ez az egyetlen legális megoldás a piacon.
sokkal inkább a nagy cégek igényeinek kiszolgálása, azaz fizetni fognak neki azért a cégek, hogy a nagyméretû fájljaikat az õ programjával jutassák célba, egyszerüen azért, mert ez az egyetlen legális megoldás a piacon.
a picipuha sztem feleslegesen túráztatja magát, még ha letesz is az asztalra egy bittorrenthez hasonló programot, a torrent kiforrottabb/ismertebb. nem lesz itt belátható idõn belül p2p háború... (a konzolok terén is nagy reményeket táplált, és az xboxnak csak 30% körüli piacot sikerül nyernie)
shit happens
lál; most nem értem azért életképes mégis a májkroszoft tehnológiája, mert marketingesek aztmondják rá hogy ez legális dolgokra való? :DGFDGGS
Resurrection!
Asszem az aláírásom kellõképp tükrözi a véleményem :P
← ElőzőOldal 2 / 2