28
  • nephotep
    de most tényleg... nem lehetséges hogy ezzel eltéritették a pályájárol és valami galibát fog okozni ezután ?
  • DOT
    Egy asztrológus meg be akarja perelni a NASA-t mert a becsapódás megváltoztatta az üstökös pályáját és romba dőltek a számításai :) ...Hogy örülnek, hogy sikerült eltalálni. Végülis nehéz lehetett: sebesség, irány ismert mindkét részről... Bár igaz, jobban szerepelt mint a Patriot rakéták :D
  • Lacc
    Minden elismerésem, nem semmi eltalálni egy ekkora objektumot. Nekem voltak kétségeim, hogy sikerül... Tényleg gratula nekik.
  • Laci73
    Benli: ez érdekes kérdés. A pálya talán módosul valamelyest (sokkal többet az általad említett kilométereknél, akár több százezer kilométert is ) ám mindez kozmikus méretekben nem számít szinte semminek. Az üstökös elég nagy tömegű és sebességű ahhoz, hogy megtartsa pályáját, gyakorlatilag ugyan úgy.
  • plamex
    Mivan ha tündérkirájjány kakálta a holdat ? :)
    Gondolkozz ... szerinted a független megfigyelők százai nem szóltak volna hogy gáz van ?
    Egy üstüküs pályáját szerintem már elég jól ki lehet számolni kepler óta...
  • SPQR3
    Mi van ha ez az üstökös a Föld felé tartott, és ezt az amerikaiak tudták, csak nem akartak pánikot kelteni, és nem hozták nyilvánosságra? Mi van ha ez a sima kisérletnek álcázott dolog megmentette az emberiséget egy meteorkatasztrófától?
  • [NST]Cifu
    Már megbocsáss, de engem is eléggé irritált ez az folyamatos megnyilvánulásod minden második tudományos hírhez...

A szólásszabadság egy dolog, a normális fórumozás egy másik.
  • Darth Sith
    gratulálok, végre valami jó hír. Jót tett egy kis pozitív eredmény a mai űrkutatásnak, hiszen eléggé elvan mostanság süllyedve.
  • toyotakacsa01
    Akkor most már biztos hogy nem fog visszalőni az üstökös?
    Az ellencsapástól rettegek, amióta meghallottam hogy rálövünk.
  • akyyy
    Amit a híradóba is leadtak animációt, hol lehet letölteni?
  • Kis-Bob
    Jól sikerült a felső kép.
  • Ackro
    neeem, ezek csak vaktában lövöldöznek mindenféle szondákat a szélrózsa minden irányába.
    egyébként szemből kapta nem oldalról.
  • benli
    Az üstökösök ha jól hallottam úgy működnek mint az órainga. Remélem, hogy előre is számoltak mert ez a robbantás ha csak két méterrel tolta el az irányától évek múlva már kilóméterekben lehet mérni az eltolódást.
  • kicsy
    Kellett a hely egy új hiperűrsztráda építéséhez. Semmi értelme meglepődést tettetni, a tervek több éve elérhetők a helyi tervezőhivatalban az Alpha Centaurin..
  • Laci73
    Végre öt rossz hír után egy jó is :) Sajnos az űrkutatásra rájár a rúd...
  • valaé valaé ná
    Már ne haragudj kedves Mortimer, de ezúttal az én szólásszabadságomat korlátoztad, méghozzá indokolatlanul. Ezzel egy picit messzire mentél. Ha ezt nem érted, akkor nem vagy alkalmas a posztodra.
  • irkab1rka
    Lehet, hogy lesittelik az újságíróikat, de az űrkutatásuk nagyon jó.
  • rigidus
    A Tempel 1 ustokos, nem kisbolygo ;)
  • Sub
    szerintem olajat keresnek a mélyén :)
  • echo
    ha ez sikerült, akkor talán ha földbe való becsapódás veszély lenne akkor is tudnának kezdeni valamit. Bár ott talán az időben észlelés a fő gond.
  • [HUN]PAStheLoD
    nájsz! gúd vörk!
  • Xantia
    Beperlem ezeket a szemét amcsikat. Múlt héten foglaltam földet a Tempel 1 kisbolygót, ezek meg se szó, se beszéd, szétbombázták. Most hogyan fogok földet művelni rajta. Több száz milliós kárt okoztak, nem szólva a szétszórt törmeléktől, amik miatt nem tudom megközelíteni a helyet.
    Felháborító...
  • artschi
  • Inquisitor
    Hehehe, jó kis durranás lehetett, ha 100 méteres krátert csináltak :)
  • Kis-Bob
    Az ESA-nak is elkelne néhány ilyen siker. De ez is megérdemli a dicséretet.
  • Caterpillar
    GRATZ
  • jefferson83
    Gratula, hogy eltalálták
  • Kornan
    Ezt már vártam.Remélem kiderül vmi érdekes.És jó minőségű képek is jók lennének.