5
Repotec RP-IP2014/B Router Probléma
-
#5 Használd a topickeresőt! Van már ilyen téma. -
#4 Ennél 192.168.1.1 (nekem is ilyen van). Nálam az ip cím kiosztással nincs gond, pedig automatikusan osztja. Pár hónapja volt olyan gondom, hogy (főleg külföldi) weboldalakat a böngésző egyszerűen nem nyitott meg elsőre, mintha az oldal nem is létezne. Aztán ha másodszor is ráböktem a linkre, akkor simán behozta. Aztán pár hét múlva egyszer csak abbamaradt. Szal vannak ilyen furcsaságai.
Amúgy amit ajánlhatok, hogy nézd meg a routerben a statusnál, hogy bekapcsolás után látja-e mind a két gépet. -
#3 bejön a másik gépről is a router konfigurációs oldala?(192.168.0.1 a legtöbb routernél, talán ennél is, csak írd be a mozillába)
amugy ha ajánlhatom ,akkor felejtsd el a DHCP-t, nagy határ szar. ajd meg mindkét gépnek külön ip-t manuálisan. pl 192.168.0.100, és 192.168.0.101
meg ugye NE használj explorert.
muxik? -
#2 Biztos hogy nem látja a router a másik gépet? Meg tudod pingelni a routert a gépről amin nincs net? Ahogy rebootol a router, minden beavatkozás nélkül lesz net mindkét gépen? -
#1 Sziasztok! Előre is köszönöm az értelmes, építő jellegű hozzászólásokat. A problémám a következő: Van egy Repotec RP-IP2014/B típusú routerem, ez osztja meg az internetet a két
itthoni gépem között. A gond az, hogy amikor az egyik gépet bekapcsolom (a másik már fut) egyszerűen nincs internet kapcsolat, a router nem ad netet, csak a már bekapcsolt
gépnek. Ilyenkor az egyetlen hatásos megoldás amit tudok csinálni, hogy a routert lehúzom a 220-ról, majd visszadugom. Ekkor újrakonfigurálja(?) magát néhány másodperc alatt,
és ezekután mindkét gépet "látja". Mit lehetene tenni, ehelyett a félmegoldás helyett? Milyen beállítást keressek? A DHCP kiosztással nincs gond, mindig ugyanazokat a végződésű
ip-ket osztja mindig ugyanazokra a gépekre. A max 2 DHCP user miatt, szóval nem tudom, hogy hol keressem a hibát...