31
Realisztikusnak tűnő dolgok a filmekben: azok vagy sem?
-
#31 Jah, te is gyakran jársz haditechnika topikba :D -
#30 hehe, láttatok még songokut?
vagy matrix3-at? ugyanaz...:) -
#29 Nekem nem kell bemutatni :) -
#28 Jah, persze, meg a .44-es Magnummal egy kézzel westernhős módjára lövöldöz. Egy olyan pisztolynak már olyan a hátrarúgása, hogy képes kicsavarni az ember csuklóját. -
#27 Beretta meg MP5 várható volt, hogy ugyanazt teljesíti (mindkettő ugyanazt a kaliberű lőszert tüzeli), az M4-es lőszere inkább áthatol a célponton, a shotgun sörétjei viszont nagyobb felületen oszlanak el és a teljes energiájukat leadják a célpontban. -
#26 Azt figyeljétek meg, hogy a Wasabi című filmben mekkorákat repülnek a lövéstől! -
flashX #25 Jó-jó, nem kell csak ezt meglovagolni, akkor nem ez lenne a téma címe. -
#24 Azaz :)
Bár a videók közt ez nincs fennt :S -
#23 Igen mondjuk :D:D -
#22 Az említett sorozat
-
A fegyveres vitához=
Pár hete a Discovery csatornán volt egy műsor,amiben pont ezt tesztelték.
Tehát,hogy mennyire túlzóak a filmekben látott hatalmas esések,repülések amit a találatok okoznak.
Egy kb. fenött ember súlyu disznót (persze már nem élőt) kötöttek fel egy horogra.A cél persze,hogy leessen a horogról.
Emlékeim szerint a fegyerek a következők voltak=
9mm-es M9 Beretta,MP-5,M4,12-es Remington(-nak tünő) sörétes puska.
Beretta= találat,áthatol,disznó meg sem mozdúl.
Mp5= ugyanez
M4 (5.56 kaliber)= nagy sebességgel áthatol,kárt tesz a disznó mögötti fában,de a disznó épphogy megmozdúl,de lehet,hogy csak a szél fújta. :)
Shotgun= na ettől rögtön leesett,de ne hidjétek,hogy métereket repült,vagy ilyesmi.
De ezen semmi csodálkozni való nincs,a fegyvert nem "reptetésre" tervezik,hanem ölésre.
-
#20 Az egyenlőség eszméje Newton harmadik törvényében -
neuro #19 A lőpor felrobban, ami egy bizonyos energiával kilöki a golyót a csőből. Ez az enegria hat a tüzelő kezére és a lövedékre is, csak ellentétes irányban (na jó, ez nem tejlesen igaz, mert a pisztolyoknál a mozgási energia egy részét a závárzat és az újratöltés elnyeli).
Ha már lőttél pisztollyal/puskával akkor érezheted, hogy mekkorát rúg vissza az adott fegyver, ennek az energiának egy része jut el a célhoz a távolságtól függően. -
#18 A csaj kezét a fegyver összenergiája hátrarúgja, de a golyó energiája nem arra fordítódik, hogy "hátrarugdalja" az ürge fejét, hanem hogy áthaladjon azon. :) Meg ha belegondolsz, akkora sebessége van a golyónak, hogy a csávó "tehetetlen feje" annyi idő alatt nem is ránthatja szaltóba a testét, amíg a golyó erőhatása éri. -
#17 Hanyas voltál fizikából? -
flashX #16 Nem, de, ha végiggondolod, az emberre a golyó hat, a csajra meg a pisztoly. de a csaj jobbesetben a fegyvertől zúgna hátra, na már most közvetlenül nemtom mi okozza a hátraesést, az hogy amikor elhagyja a golyó a psztolycsőt v. egyéb dolog? -
neuro #15 mi az abszurd? a fizika? :) -
flashX #14 Ez kicsit abszurd nem? -
neuro #13 Nem tudom mennyire vagy járatos a fizikában, de Newton III törvénye szerint egy erőhatásra ugyan akkora ellentétes erő a válasz. Azaz ha a meglőtt illető két hátraszaltóval felkenődik a falra, akkor a pisztolyt fogó illetőnek is ugyan ennyi jut csak ellentétes irányba. Azaz ha a filmekben valaki egy lövéstől két métert repül, akkor a tüzelőnek is repülnie kellene... -
flashX #12 Jaja, az nem baj, hogy kicsit túloz...annál látványosabb -
#11 Bezony, de az emberben van ám csont meg izom is, nem csak vér. :-D -
#10 De mekkora üveglap volt az. És nem fél centiről esett rá. :-) -
#9 Hááát...
Végülis lehet valóságos, mert ha az ember épp fulladozik és minden izmát megfeszíti, akkor elpattannak a szemben meg arcban lévő hajszálerek, bár így az arcának is be kellett volna véreznie. De a Végső állomás filmek mindig túloznak, pl mint amikor az üveglaptól a kiscsávó paradicsomként lapul össze... :-) -
flashX #8 pl. nemtom mennyien láttátok a végső állomás 1et (final destination), egyáltalán nem ijesztő de a halálok nagyon kreatívak. Amikor a csávó fulladozni kezd mert egy zsineg rátekeredik a nyakára..akor a szeme hirtelen megtelik vérrel..ez valóságos vagy csak látványelem? -
#7 Talán azért mert az félig-meddig paródia. -
flashX #6 Csak gondold végig mekkora ereje lehet egy kis fegyvernek (9mm?)is 5 cmről, sztem simán mozognia kellet volna hátra.. -
homokhat #5 de hogy nem ? -
#4 Na jó azért a Volt egyszer egy vadnyugat-ot nem hiszem, hogy fel kéne hozni a témában, mert meg sem próbált realisztikus lenni ilyen téren. -
homokhat #3 Volt egyszer egy vadnyugat:
Vonat teteje csizmáből lőnek -
#2 Trinity közvetlen közelről fejbe lő egy embert, az meg csak eldől..hát nekem kicsit sántít..
Mé, micsináljon? Hátraszaltót cukaharával, és közben szavaljon? -
flashX #1 Hi!
Azért nyitottam ezt a topikot, mert kíváncsi vagyok a többi ember véleményére ebben a témában.
A lényege a topiknak, hogy vki megemlít egy közismert(v. nem) jelenetet egy filmből és mindenki elmondhatja a vélemnyét és valszeg lesz olyan vki aki tudna mesélni róla, hogy mennyire realisztikus is az a dolog.
Pl: gondolok it lövésekre, robbanásokra, és ezek mind hogy hatnak az emberre. Ill. az emberi szervezet reakciói.
-Mátrix1: Trinity közvetlen közelről fejbe lő egy embert, az meg csak eldől..hát nekem kicsit sántít..
De lehet pl. haláloskatona 15-ből is robbantási jelenetet mondani, bármit..