Magyar rock

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

En szeretem ha a metalt meg a rockot elulonitik. Mert ennyi erovel a szimfoniat egyutt emlegethetnenk a trance-el. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

jointeer
Depresszió

metál

köcsög

mukika
Kispál és a Borz, Hiperkarma, 30Y, Pál utcai Fiúk, Üllõi úti Fuck - õk a nagy kedvenceim.

jointeer
republic? propaganda.

köcsög

Sadun Tryst
nemtom voltak-e említve, de én 2 zenekart tartok valamire is.
és õk nem más, mint a Heaven Street Seven és a Hybrid.

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Republic volt már említve?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

zakika
hiszen rockrol beszelunk

de a moby dick is ebbol indult ki

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

khmm. 😄DD

Igaz, tegnap ossze voltam kavarodva. szoval nem hardcore hanem trash...na.

De kozelebb all a rockhoz mint a depresszio vagy a moby dick. 😉

zakika
pont ezt akartam irni, csak nem tudtam megfogalmazni

pl. a piramis neha hasonlit a zeppelinre 😊

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Christiansen
Ja, és hozzá kell hogy tegyem, hogy a magyar rock folyamatosan, a nyugat fejlõdõse során változott, próbálta követni a trendeket.
(Több-kevesebb sikerrel)
Ez a tendencia ma is jelen van, most a nu-metal a "divat", hát most ilyen bandák alakulnak itthon is.

Amúgy a Depresszió nevû együttes a Slipknot-ot és S.O.A.D.-ot másolja,
csak az ének ad neki egyéniséget.

Christiansen
Persze, lehet simán rock is a Sabbath, hiszen a metal-ra jellemzõ gyorsabb tempo nincs jellemzõen meg benne, de jóval durvább,nyersebb a Purple-nél.
Egy kis rocktörténet:
A rock szó a rock&roll-ból származik...tehát az 50-es évekbõl,
addig csak táncdalok voltak,jazz, és klasszikus zene.A gitár térhódításával,
úgy ritmusok feltalálásával elterjedt a rock&roll (pl Elvis,Little Richard stb), ez késõbb tovább egyszerûsödött, kialakult a beat, ami már kis létszámú,
egyszerûbb zene, ált. dobbal és gitárokkal (pl. Beatles)...
Az elektronikus hangszerek (pl e.gitár,bass,hammond orgona) megjelenése
vezetett a rock "keményedéséhez", és a gitározás fejlõdéséhez (pl. Jimmy Hendrix), majd megalakultak a nagy bandák (DP,LZ,BS stb)...
A nyolcvanas években a metal "különvált" a hard rocktól, a NWOBHM mozgalom szülte a Metallica-t,a Judas Priest-et, az Iron Maiden-t,a Slayert, az Anthrax-ot stb...megjelent a "hajmetál", a glam rock, és a punk...
A kilencvenes évek elején a nyers grunge született meg (Soundgarden,Nirvana stb), a kilencvenes évek közepén a NU Metal (Korn,Slipknot stb.) ami már minimális dallamot, dúrva torzítást és lehangolt gitárokat jelentett...
Európában (fõként skandinávia) a metal differenciálódott (dark,goth stb).
Ma rengeteg rock és metal mûfaj van, sokszor lehetetlen meghatározni a mûfaji
keresztezõdések miatt, ezért a kategorizálgatást én semmilyen zenében nem tartom szerencsésnek.
Én fõként fusion zenéket hallgatok, azaz mindent bele (jazz-rock-funk-blues)!

Mindenkinek az a rock amit annak gondol, lehet egy LGT vagy egy Edda rock, felfogás kérdése.

maozedong
NagyFeró Bikini <#eljen>

Resurrection!

zakika
en mind a kettot rocknak tartom 😊 meg ozzyt is, de dio solo albumai mar metal

van egy haverom akinek mar a deep purple is kemeny. o nala az LGT, Zoran (akinek a hangja a zoran jon)...

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

nem igazán összefüggõ szöveg lett, de remélem értitek <#nyes>

Magyar rock közül Tankcsapdát meg Aljas Kúszóbabot hallgatok, bár mindkettõre mondtak már mást is, én ettõl még rocknak tartom és sztem jók is, bár az Aljas Kúszóbab punkos beütésû, de sztem a metal is nagyon jó és télleg a rock egyik almûfaja, ahogy Christiansen írta

Christiansen
Igen, a két szó régen messzebb volt egymástól;
pl. a Deep Purple rock, a Black Sabbath már metal volt.

zakika
pond errol van szo - egy rockot jacco banda neha bekemenyit vagy metal csapat lagybara veszi a hangzast.
ki ismeri a P. Box - Soha nem eleg c. szamat? metalos pedig ha jol tudom 1981-82 tajekan szuletett.

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Christiansen
A rock szó ma már sokmindent jelent, ma már a metal a rock egyik almûfaja.

Christiansen
Hát elég nehéz megmondani, általában csak zenei elemek különböztetik meg õket.
(Pl. a metal gyakran tizenhatodos lüktetésû, kevesebb dallam van benne, a hangszínek fémesebbek,ércesebb torzítók, stb)

zakika
hol a felezovonal a metal es a rock kozott?

zakika
Syriustol csak egy szamom van, tobbet nem tudok beszerezni

mukika
te kurvára kevered a mûfajokat... Death Metal, Hardcore. Érdekes.

Kb 😄

WoW -- Gromph - lvl 60 Undead Rogue - Bloodscalp - http://ctprofiles.net/84473

Apus
úristen a Moby Dick hardcore??????? Ez poén😊

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

doors tribute, fincsi😊

ha magyar rock akkor Syrius,kb 75-ig.Amit csináltak az még most is megállja a helyét.

zakika
pedig az omega nem is rock zenekarketn kezte 😊 ugyanis beatzenet jaccot&k az elejen egy kis rock beutessel

kb ahoz hasonlitanam, hogy a Deep Purple eleinte egy "fiuzenekar" volt, ugyanis a producer ugy szedte ossze a zeneszeket

csm
egyetértek bár én az EDDÁT mégjobban szeretem

BMW 325 iX Rallye Car :)

Buddy
Mûvek, Mûvek...EDDA Mûvek...nagyon király banda, remek zenékkel, akárcsak a Bikini...egyszerûen a legjobbak

mellette nagyon jó hallgatni az Ossiant, régi Pokolgépet, Beatricet és a Tankcsapdát is

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltűnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

Vegre megjelentek a topic cimet alatamaszto szereplok. 😄

Annyiszor elhangottak mar itt:
Tankcsapda: Punkrock nemigazan rockzene hanem inkabb a punk fele hajlik.
Depresszio: Death metalosra fogtak a figurat az elejen, de hardcore jott ki belole.
Moby dick: legnagyobb hardcore..
Ossian: ezis elhangzott ugye heavy-metal

Szoval ha mar rockrol van szo akkor rockot mondjatok ne metalt. 😊)
Egyebkent en eddan meg omegan kivul nemnagyon ismerek magyar rockot. En a nyugati trendet szeretem. 😊)
60as evek slagerei rulzanak nallam. 😊

Rokkker Zsóti <#idiota>

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

úgy valahogy , csak több A betûvel. így: aljas kúszóbab RULZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
😄DD

sweech
aljas kúszóbab RULZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Én is! De a picsa meg fürgerókalábak meg kúszóbab meg egyéb punk zenéket ne keverd ide... (mondjuk azokat se szeretem)

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

A Solaris nagyon jó zene. Mondjuk az új albumjaik nem tetszenek.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

zakika
mikor fiatalok voltunk (ersd gyerekek) arrol almodoztunk, hogyha a mi kis szabadteri szimpadunkra eljonne a pokolgep... az alatok szaladnaka az erdobol.
par ev mulva eljott😊 nekem teccet

😄

"Apám mesélte, amikor középiskolába került, az edda számított a "szentségtörésnek", csöves zene volt akkoriban"

Szvsz ma is az 😄

StephenKing
Én nagyon birom a régi Pokolgépet és a régebbi Moby Dick-et is. A Tankcsapdára is elrázogatom a fejem. A Beatrice-t sem szabad kifelejteni az volt életem elsõ koncertje 13 évesen.<#vigyor3>

Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!

szacsi
bazz, pont mostan akartam írni hogy Solaris...megelõztél ((:

:-O http://www.ashes.hu O-:

zakika
nincs tankcsapda fan haverom, igy meg senki nem beszelt ra, hogy komolyabban foglalkozzak a zenejuk elemzesevel 😊

akyyy
tancsapda is jóaz, de most a depresszió a jóak, többit majd jövõhéten, thx

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

zakika
mondjuk meghalgatnam az uj Karthagot, de felek, hogy maxi csalodas lessz

Christiansen
Hehe, hogy ne legyek nagyon OFF:
Radics Béla BB,
V-Motorock<#hehe>

Christiansen
Deep Purple Tribute,
Led Zeppelin Tribute,
Gary Moore Tribute,
~band-ek,
Frank Zappa Emlékzenekar
Doors Emlékezenekar
Más ma még mûködõ jó nem nagyon van...

zakika
blues: HBB

zakika
latom szepen megy az anyzas 😊

mostani rockot nem nagyon halgatok, de a 70es evekben es a 80as elso feleben voltak jo zenekarok, amiket erdemes elovenni. hogy csak a kedvenceimet emlitsem Koral, Piramis, Karthago, Lord, EDDA, OMEGA... utana jott a metal es mindenki kemenyedni akart. Pokolgep meg elment akkoriban es szerintem mostanra is a regi dalok jobbat maradtak bar a hagzas javult. ami a mostanit rockot illeti (metalt beleertve) az is megy a divattal (ahogy regen is).
ha mar a DT emlegeti valaki akkor ajanlom neki a Solarist.

szacsi
loál

:-O http://www.ashes.hu O-: