Magyar rock
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
és õk nem más, mint a Heaven Street Seven és a Hybrid.
\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
de a moby dick is ebbol indult ki
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
pl. a piramis neha hasonlit a zeppelinre 😊
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
(Több-kevesebb sikerrel)
Ez a tendencia ma is jelen van, most a nu-metal a "divat", hát most ilyen bandák alakulnak itthon is.
Amúgy a Depresszió nevû együttes a Slipknot-ot és S.O.A.D.-ot másolja,
csak az ének ad neki egyéniséget.
Egy kis rocktörténet:
A rock szó a rock&roll-ból származik...tehát az 50-es évekbõl,
addig csak táncdalok voltak,jazz, és klasszikus zene.A gitár térhódításával,
úgy ritmusok feltalálásával elterjedt a rock&roll (pl Elvis,Little Richard stb), ez késõbb tovább egyszerûsödött, kialakult a beat, ami már kis létszámú,
egyszerûbb zene, ált. dobbal és gitárokkal (pl. Beatles)...
Az elektronikus hangszerek (pl e.gitár,bass,hammond orgona) megjelenése
vezetett a rock "keményedéséhez", és a gitározás fejlõdéséhez (pl. Jimmy Hendrix), majd megalakultak a nagy bandák (DP,LZ,BS stb)...
A nyolcvanas években a metal "különvált" a hard rocktól, a NWOBHM mozgalom szülte a Metallica-t,a Judas Priest-et, az Iron Maiden-t,a Slayert, az Anthrax-ot stb...megjelent a "hajmetál", a glam rock, és a punk...
A kilencvenes évek elején a nyers grunge született meg (Soundgarden,Nirvana stb), a kilencvenes évek közepén a NU Metal (Korn,Slipknot stb.) ami már minimális dallamot, dúrva torzítást és lehangolt gitárokat jelentett...
Európában (fõként skandinávia) a metal differenciálódott (dark,goth stb).
Ma rengeteg rock és metal mûfaj van, sokszor lehetetlen meghatározni a mûfaji
keresztezõdések miatt, ezért a kategorizálgatást én semmilyen zenében nem tartom szerencsésnek.
Én fõként fusion zenéket hallgatok, azaz mindent bele (jazz-rock-funk-blues)!
Mindenkinek az a rock amit annak gondol, lehet egy LGT vagy egy Edda rock, felfogás kérdése.
van egy haverom akinek mar a deep purple is kemeny. o nala az LGT, Zoran (akinek a hangja a zoran jon)...
pl. a Deep Purple rock, a Black Sabbath már metal volt.
ki ismeri a P. Box - Soha nem eleg c. szamat? metalos pedig ha jol tudom 1981-82 tajekan szuletett.
(Pl. a metal gyakran tizenhatodos lüktetésû, kevesebb dallam van benne, a hangszínek fémesebbek,ércesebb torzítók, stb)
WoW -- Gromph - lvl 60 Undead Rogue - Bloodscalp - http://ctprofiles.net/84473
Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.
kb ahoz hasonlitanam, hogy a Deep Purple eleinte egy "fiuzenekar" volt, ugyanis a producer ugy szedte ossze a zeneszeket
mellette nagyon jó hallgatni az Ossiant, régi Pokolgépet, Beatricet és a Tankcsapdát is
- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltűnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni
Annyiszor elhangottak mar itt:
Tankcsapda: Punkrock nemigazan rockzene hanem inkabb a punk fele hajlik.
Depresszio: Death metalosra fogtak a figurat az elejen, de hardcore jott ki belole.
Moby dick: legnagyobb hardcore..
Ossian: ezis elhangzott ugye heavy-metal
Szoval ha mar rockrol van szo akkor rockot mondjatok ne metalt. 😊)
Egyebkent en eddan meg omegan kivul nemnagyon ismerek magyar rockot. En a nyugati trendet szeretem. 😊)
60as evek slagerei rulzanak nallam. 😊
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
😄DD
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
par ev mulva eljott😊 nekem teccet
Szvsz ma is az 😄
Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Led Zeppelin Tribute,
Gary Moore Tribute,
~band-ek,
Frank Zappa Emlékzenekar
Doors Emlékezenekar
Más ma még mûködõ jó nem nagyon van...
mostani rockot nem nagyon halgatok, de a 70es evekben es a 80as elso feleben voltak jo zenekarok, amiket erdemes elovenni. hogy csak a kedvenceimet emlitsem Koral, Piramis, Karthago, Lord, EDDA, OMEGA... utana jott a metal es mindenki kemenyedni akart. Pokolgep meg elment akkoriban es szerintem mostanra is a regi dalok jobbat maradtak bar a hagzas javult. ami a mostanit rockot illeti (metalt beleertve) az is megy a divattal (ahogy regen is).
ha mar a DT emlegeti valaki akkor ajanlom neki a Solarist.