175
... a hatvanas évektől mostanáig
-
#95 Véleményem ezekről a hú je magyarok királyak, meg hogy erdélyi szegénykék..
nos rohadtul nem érdekel, meg van a magam baja, de ezek a zenék valami isteniek, a mondanivalójuk nem érdekel, de a zene, a ritmusuk.. áh, valami kurva jó :D
pl.: ismerős arcok -
#94 tényleg ő énekel a Pokolgép-ben is, vagy én láttam rosszul? :D -
#93 kedden voltam Coda koncerten, imádom :-D
lesz még egy a hó végén, ott lesz a helyem
-
#92 hetvegen halgattam az uj Karthagot (Valosagrock)
valahogy nem az igazi. rock meg minden, de hol van mar az a 20 evvel ezeloti lendulet. valahogy megfaradtak, kioregedtek. es minek kellet ratenni ujra az Apaink utjan es Requiemet? -
#91 ja sem pit bull -
#90 persze én rózsaszín pitbullt akartam irni -
Csesza #89 -
#88 meg rizsaszin pitbull. janem az punkrock -
#87 persze, csak szet kell nezni
ajanlom az All Devils nevu remek bandat es a slagereit - Vaddiszno, Csucsu fesztival, Halalvolgy... -
#86 Magyar rock?? Van ilyen?? -
Szuperkaraj #85 talán 1 kicsit, de nem sok számukat hallottam.... -
#84 a tankcsapda is elpopposodott -
#83 nekem majdnem minden megvan a koraltol, fecot mar nehezebb beszerezni - sokmindent kiadott a "csond eveiben", ami csak kazin jott ki. jo lenne beszerezni a sexittel kozosen keszitett albumot, de meg sehol nem lattam. voltam egy kozos koncertjukon - kis tarsasag, jo hangulat volt -
Czivil #82 Balázs Feco és a Korál,Csönd évei album meg van Balázs Fecótól.
Korál-Hazafelé,Kőfalak leomlanak,Kölykök a hatsó udvarból,Homok a szélben,A szeretett koldusai,Kevés voltam neked.Ezeket szeressem én tölük.
Inaktivitásoat elkezdem 3 napra majd később leszek.
végezettül egy virtuális dallal mindenki ébredjen fel:
VMotoRock-Tüzvarászló segitséggével vagy az LGT-Rádió/-ja segítsen/
bye -
#81 meg a balazs fecot -
Czivil #80 Kihagytam valamit a nagy listámból :( a Rudán Joe és a Coda mert szerintem ez is egy jó banda.
-
#79 ezekrol van szo -
Czivil #78 Magyar rock zene nálam ezeket jelenti:
P.Mobil,Tunyogi Rock Band,Edda,Lord,Karthago,P.Box,Tüzkerék,MHV,Bikini,Dinamit, Jesse James&Bandája,Prognózis
Még annyit hogy én se születtem a 60-as években.Idén leszek 20 éves csak de azt mondom van a régi"klasszikusok" amik jobbak számomra mint pl egy mai Tankcsapda
-
#77 vagy szimfoniát a szofival:) -
#76 legfeljebb a szimfoniat az operaval -
_Vegeta_ #75 En szeretem ha a metalt meg a rockot elulonitik. Mert ennyi erovel a szimfoniat egyutt emlegethetnenk a trance-el. :) -
#74 Depresszió
metál -
#73 Kispál és a Borz, Hiperkarma, 30Y, Pál utcai Fiúk, Üllői úti Fuck - ők a nagy kedvenceim. -
#72 republic? propaganda. -
#71 nemtom voltak-e említve, de én 2 zenekart tartok valamire is.
és ők nem más, mint a Heaven Street Seven és a Hybrid. -
praksi #70 Republic volt már említve? -
#69 hiszen rockrol beszelunk
de a moby dick is ebbol indult ki -
_Vegeta_ #68 khmm. :DDD -
_Vegeta_ #67 Igaz, tegnap ossze voltam kavarodva. szoval nem hardcore hanem trash...na. -
_Vegeta_ #66 De kozelebb all a rockhoz mint a depresszio vagy a moby dick. ;) -
#65 pont ezt akartam irni, csak nem tudtam megfogalmazni
pl. a piramis neha hasonlit a zeppelinre :) -
#64 Ja, és hozzá kell hogy tegyem, hogy a magyar rock folyamatosan, a nyugat fejlődőse során változott, próbálta követni a trendeket.
(Több-kevesebb sikerrel)
Ez a tendencia ma is jelen van, most a nu-metal a "divat", hát most ilyen bandák alakulnak itthon is.
Amúgy a Depresszió nevű együttes a Slipknot-ot és S.O.A.D.-ot másolja,
csak az ének ad neki egyéniséget.
-
#63 Persze, lehet simán rock is a Sabbath, hiszen a metal-ra jellemző gyorsabb tempo nincs jellemzően meg benne, de jóval durvább,nyersebb a Purple-nél.
Egy kis rocktörténet:
A rock szó a rock&roll-ból származik...tehát az 50-es évekből,
addig csak táncdalok voltak,jazz, és klasszikus zene.A gitár térhódításával,
úgy ritmusok feltalálásával elterjedt a rock&roll (pl Elvis,Little Richard stb), ez később tovább egyszerűsödött, kialakult a beat, ami már kis létszámú,
egyszerűbb zene, ált. dobbal és gitárokkal (pl. Beatles)...
Az elektronikus hangszerek (pl e.gitár,bass,hammond orgona) megjelenése
vezetett a rock "keményedéséhez", és a gitározás fejlődéséhez (pl. Jimmy Hendrix), majd megalakultak a nagy bandák (DP,LZ,BS stb)...
A nyolcvanas években a metal "különvált" a hard rocktól, a NWOBHM mozgalom szülte a Metallica-t,a Judas Priest-et, az Iron Maiden-t,a Slayert, az Anthrax-ot stb...megjelent a "hajmetál", a glam rock, és a punk...
A kilencvenes évek elején a nyers grunge született meg (Soundgarden,Nirvana stb), a kilencvenes évek közepén a NU Metal (Korn,Slipknot stb.) ami már minimális dallamot, dúrva torzítást és lehangolt gitárokat jelentett...
Európában (főként skandinávia) a metal differenciálódott (dark,goth stb).
Ma rengeteg rock és metal műfaj van, sokszor lehetetlen meghatározni a műfaji
kereszteződések miatt, ezért a kategorizálgatást én semmilyen zenében nem tartom szerencsésnek.
Én főként fusion zenéket hallgatok, azaz mindent bele (jazz-rock-funk-blues)!
Mindenkinek az a rock amit annak gondol, lehet egy LGT vagy egy Edda rock, felfogás kérdése. -
#62 NagyFeró Bikini -
#61 en mind a kettot rocknak tartom :) meg ozzyt is, de dio solo albumai mar metal
van egy haverom akinek mar a deep purple is kemeny. o nala az LGT, Zoran (akinek a hangja a zoran jon)... -
Szuperkaraj #60 nem igazán összefüggő szöveg lett, de remélem értitek -
Szuperkaraj #59 Magyar rock közül Tankcsapdát meg Aljas Kúszóbabot hallgatok, bár mindkettőre mondtak már mást is, én ettől még rocknak tartom és sztem jók is, bár az Aljas Kúszóbab punkos beütésű, de sztem a metal is nagyon jó és télleg a rock egyik alműfaja, ahogy Christiansen írta -
#58 Igen, a két szó régen messzebb volt egymástól;
pl. a Deep Purple rock, a Black Sabbath már metal volt. -
#57 pond errol van szo - egy rockot jacco banda neha bekemenyit vagy metal csapat lagybara veszi a hangzast.
ki ismeri a P. Box - Soha nem eleg c. szamat? metalos pedig ha jol tudom 1981-82 tajekan szuletett. -
#56 A rock szó ma már sokmindent jelent, ma már a metal a rock egyik alműfaja.