17
Egy gépen egyszerre többen
  • wbtist
    #17
    up
  • wbtist
    #16
    Kiegészítendő a licences levelet:

    A Microsoft termékek végfelhasználói licensei általánosságban véve egy példányban történő használatot tesznek lehetővé. Egy szoftver akkor minősül használatban lévőnek, ha telepítésre kerül, vagy betöltődik az ideiglenes memóriába.

    Olyan szoftver vagy hardver használata, amely csökkenti a szoftver által közvetlenül megfigyelt vagy kezelt vagy a szoftvert közvetlenül elérő vagy hasznosító elektronikus készülékek számát (az ilyen készülék neve gyakran többszöröző vagy közösítő szoftver vagy hardver), nem csökkenti a szükséges engedélyek számát; a szükséges engedélyek száma a többszöröző vagy közösítő szoftverbe illetve hardverbe a „felhasználói oldalról” csatlakozó különálló bemenetek számával egyenlő.

    Abban az esetben, ha az operációs rendszer csak egy példányban kerül telepítésre, és csak az adott számítógépen fut, elegendő egy példányban az operációs rendszert megvásárolni. Ezt az operációs rendszert (természetesen ugyanazon a gépen) a család bármely tagja használhatja, tekintettel arra, hogy a használatban lévő szoftvertermékekhez "kötődik" a license, nem felhasználóhoz.

    Üdvözlettel:
    Algács Ilona
    Szoftverinformációs Tanácsadó
    Microsoft Magyarország Ügyfélszolgálat
    Microsoft Kereskedelmi Támogatás

  • wbtist
    #15
    És a Gaba féle Buddy? az egy PCI-os kártya. Ugyan ezt a célt szolgálja csak 32 bruttóért. Ez már árban se lenne rossz.

    Buddyról bővebben
  • wbtist
    #14

    A dobozos, OEM licence konstrukcióban megvásárolható operációs rendszer, irodai alkalmazás licencek nem névre szólóak. Egy-egy licence birtokában egy gépen való futtatás engedélyezett. Használata nem a felhasználóhoz kötött.

    Egy Microsoft OEM szoftver használata akkor tekinthető legálisnak, ha a végfelhasználó birtokában van a Certificate of Authenticity (COA) kártya, és a birtokba kerülést igazoló dokumentáció (számla, adás-vételi vagy ajándékozási szerződés), amelyen fel van tüntetve mind a hardveregység/konfiguráció, mind pedig az OEM szoftver. Az OEM szoftver ezután elidegeníthetetlen a vele vásárolt hardver(ek)től, és használata kötődik ahhoz a konfigurációhoz, amelyre először telepítésre került, így egy másik konfigurációra az OEM termék sajnos nem tehető át.

    A teljes dobozos termék a klasszikus formája a szoftverterméknek, azaz tartalmazza valamilyen számítógépes adathordozón (floppy, CD, stb.) magát a szoftver terméket, a kapcsolódó dokumentációt és licencet.
    Dobozos termékek esetében Végfelhasználói Licencszerződés (EULA) megléte elengedhetetlen a legális szoftver használatához. A birtokba kerülést igazoló okirat (számla, ajándékozási szerződés) mellett egy esetleges ellenőrzés során a végfelhasználói licencet is be kell mutatni.

    Mindkét típusra igaz, hogy a licenc nem névre szóló és az adott termék felhasználási feltételeit mindig az adott csomagban található licencszerződés szabályozza.

    A Microsoft szoftvertermékek felhasználására vonatkozó feltételek az End User Licence Agreement-ben/végfelhasználói license szerződésben találhatóak.

    Fontos számunkra hogy ügyfeleink maximálisan elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal. Abban az esetben, ha ideje engedi, kérem töltse ki a http://provisioning.mgyuri.hu/dynamo/PrepSurvey.aspx?Ticket=3M5Lel1Bcr3QAw8FX webhelyen található felmérést, segítve ezzel munkánkat. A felmérés csupán egy percet vesz igénybe.

    Üdvözlettel:
    Kovács Nóra
    Szoftverinformációs Tanácsadó
    Microsoft Magyarország Ügyfélszolgálat
    Microsoft Kereskedelmi Támogatás


    A Licencről ennyit. És a második gép is csak fogyasztaná az áramot ugyebár.
  • Punker
    #13
    az ellentétjét használjuk szervízben naponta 2 géphet 1 monitor, 1 egér, 1 bill, sajna az egér néha lehal alatta.
  • blackgamer
    #12
    szerintem kell licence a Windows-ra + Office-ra is (mintha azt olvastam volna)
  • [NST]Cifu
    #11
    Szvsz halott ügy. 50 rugótól egy kicsivel többért (mondjuk bruttó 60-70e Ft - a bill. egér és a CRT v. TFT ugye mindkét esetben kell) már egy teljesértékű gépet raksz össze, amelyen DVD-t nézhetsz, internetezhetsz (erre win.-t nem is kell venned, egy Linux is tökéletesen megfelel, és van pl. az Office-nak is alternatívája, az OpenOffice).
  • wbtist
    #10
    Senki nem próbálta?
  • wbtist
    #9
    UP!
  • wbtist
    #8
    Tehát senki.
  • wbtist
    #7
    Igen. Elméletileg csk monitor egér, bill, meg a cucc, és egy gépet ketten (vagy 10-en) lehet egyszerre egymástól függetlenül használni. És itt az egymástól függetlenülön lenne a hangsúly. Most persze az más kérdés, hogy az eszköz kb 50ropi, de nem zajong két gép egymás mellett, nem kell kétszer megvennem a Windows XP-t Office-t, stb. Így nézve bőven megérné, csak Eddig senkit nem találtam aki tapasztalatokkal bírna. Prohardver, HWSW fórumokon sem sajna.

    Nade kitartó vagyok, hátha talán...
  • burkusdió
    #6
    ez olyan akkor mint a munkaállomásos megoldás, csak olcsóbb?
  • Taranov
    #5
    Jaaaaa, benéztem a dolgokat, bocs.
    Úgy nem fog menni, csak ha van egy másik géped, akkor tudsz rácsatlakozni a menyasszonyod gépére.
    Ha ehhez csak egy külön monitor és egér/bill kell, akkor nagyon hasznos cucc.
  • wbtist
    #4
    Tehát akkor veszek egy másik monitort, egeret, bill-t és működik is a dolog? Nekem arra lenne szükségem, hogy mondjuk amíg a menyasszonyom játszik, addig netezhessek, nézhessek, levelezhessek, stb.
  • blackgamer
    #3
    régen így működtek a gépek, terminálként
    amúgy tényleg jó ötlet feleleveníteni ezt a módszert
  • Taranov
    #2
    Ehhez nem kell külön hardver, XP Prof. távoli asztali kapcsolattal simán meg lehet ezt csinálni.
  • wbtist
    #1
    OfficeStation® Windows Terminal Rendszer

    A személyi számítógépek ma már olyan nagy teljesítményû processzorral, s akkora memóriával rendelkeznek, hogy az szinte fantasztikus! S ami még érdekesebb, ezek a gépek - mûszaki értelemben - alig vannak kihasználva az irodai, s otthoni munkáknál, vagy például az internetes böngészésnél, levelezésnél. Ennek az az oka, hogy a PC-ket a legnagyobb igénybevételre készítik: pl. automatikus képfeldolgozó és tervezõ rendszerekhez, filmek, s játékok megjelenítéséhez, s mindehhez bizony szükség van a gyors processzorra és a nagy memóriára.

    A nagy sebességû adatfeldolgozó képesség azonban másra is felhasználható; mégpedig arra, hogy egyidejûleg többen dolgozzanak egy gépen!
    Egy Pentium 4-es (P4) számítógéphez egy-, kettõ-, három-, négy-, sõt akár tíz további felhasználó is hozzákapcsolódhat, s önállóan dolgozhat, vagy internetezhet vele!

    Valakinek tapasztalata?

    Nem reklámozni szeretném, hanem érdekelne valaki kipróbálta-e.