37
  • Tetsuo
    #37
    Sztán ezek hívják magukat szabadnak meg demokratának..
  • megrab
    #36
    Kérdés: ebbe az is beletartozik, hogy majd szépen bekamerázzák az egész várost az utolsó nyilvános wc-ig vagy ezt inkább nem kötik az orrunkra.

    Nagyon vidám lenne ha Demszky úr pepötyögné a gépébe a Kiss Jóska nevet mire megkapná hányan vannak ilyen névvel Pesten és melyikük hol van éppen, esetleg mit csinált az emúlt 24 órában.
  • h4x0r
    #35
    Ahhoz le kell koroznod :)
  • rgerg
    #34
    http://index.hu/politika/belfold/budapest/beszelo0428/



    Csókolom


    Állítsanak egy szobrot ennek az embernek, és esküszöm én leszek az első aki lehugyozza...


    ...úúúúúúúúúúúúúúúúú...


    na még ez:

    http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=86168
  • rgerg
    #33
    http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=11102

    például ez az oldal,de nem ez a legjobb...

    Kibaszottul sok pénz ment el arra, hogy Józsikának meg Petikének 35fps helyett 45fps-sel menjen a doom3 és arra, hogy ne 3,1Mp-s hanem 8,500Mp-es kamerákkal csináljon az ország nem adómentes rétege (tehát nem a legszegényebb) 1,3 Mp-es fotókat akárhol...

    Pc boltban dolgoztam sokáig,és magam is intéztem rengeteg ilyen szart..és egy ember nem volt aki ne videókarira,meg digitális lotyómasinára költötte volna a zs-t...


  • Esrohnoil
    #32
    Gyorsan lekerült az első oldalról. :D
  • h4x0r
    #31
    Szar zsidó oldal? Asszem ez 50 éve már nem téma :)
  • mormota
    #30
    A budapesti WiMax lefedéssel a közintézményeket is bevonva sokkal többet el lehetne érni.
  • ttbela
    #29
    "Ha valamit hát a sulinet express-t tényleg nem kéne szidni, rengetegen vettek gépet és tanulták meg kezelni akik vagy anyagi okokból vagy azért mert nem is volt igényük rá soha nem vettek volna(fiatal csóró párok gyerekkel, 50-60-as korosztály)."
    hát vazze, ez nem teljesen igaz, mer leginkább azok vettek akiknek eddig is volt, ráadásul a tetves sulinetes termékek ára jóval drágább volt, meg miután elbaszták az összes pénzt, vége is lett az egésznek.
    Az SG meg egy kormánypártot népszerüsítő, szar zsidó oldal, ez a véleményem.
  • echo
    #28
    Ha valamit hát a sulinet express-t tényleg nem kéne szidni, rengetegen vettek gépet és tanulták meg kezelni akik vagy anyagi okokból vagy azért mert nem is volt igényük rá soha nem vettek volna(fiatal csóró párok gyerekkel, 50-60-as korosztály).

    Abban egyet értünk, hogy elszomorító mennyire szemetes/mocskos a város, én is járok elég sokat külföldön és látom a különbséget, de az, hogy a paraszt eldobja bárhol a szemetet, csikket, nem szedi fel a kutyája után a piszkot, nem hiszem, hogy elsősorban a demszkyn múlik, nem állíthatsz mindenki mellé rendőrt, egyszerűen sajna ezen a szinten van az többség igényszintje. Meg mondjuk amíg nem tiltják ki a belvárosból a kocsikat a falak ígyis úggyis ugyanolyan feketék lesznek(bár ez ügyben tényleg tehetne a demszky) és ugyan az az elviselhetetlen zaj lesz...

    Szerintem a cikkhez kapcsolódóan az a kérdés egyébként, hogy mennyi jön ebből vissza, turisztika és céges oldalról...
  • rgerg
    #27
    Amint meglátom ennek a pakánynak a képét egyből felmegy bennem a pumpa...

    Egy évig alig voltam Magyarországon, és visszatérve sírni tudnék..(budapesti vagyok tehát vidékről nem tudok nyilatkozni...de azt hiszem az nem idevágó téma most-akármennyire is fontosnak tartom)


    Nem is tudom mivel kezdjem,csak itt ringatom a fejem.Ez e gyökér már nem tud mihez nyúlni erre előveszi ezt az aszottul ezredrangú témát és elővillogtatja a mocskos fogait...

    Nem csak az elkeserítő hogy csak a leépülést látom (kivéve perse a kirakat helyeket), hanem az,hogy miközben pl Prága egyre szebb nem lehetek már büszke túlságosan a saját fővárosomra,mert egyszerűen szégyen..és azt hiszem mindenki tudja mire gondolok.Minden úszik a szarban, és szinte nincs egy rendes utca.

    emelje már fel a kezét az,aki ha végigmegy Budapesten az első gondolata az, hogy milyen szar, hogy nincsen itt elég ingyennet hozzáférési pont..

    akkor balfék brigád...annyit ér majd mint a sulinet expressz...
  • Esrohnoil
    #26
    Jah, meg is nézheted mekkora a munkanélküliek aránya.
  • Botond #25
    a tszek nagyon jók voltak,azt leszámítva,hogy veszteségesek voltak,de nagyon persze lehet elméleteket meg jelszavakat gyártani mindenre,csak abból nem él meg egy cég se
  • Razgon
    #24
    Már rég nem azt eszik, amit a vidék termel. Minden külföldről jön, mert olcsóbb. Esetleg a dinnye magyar. Talán.
  • Esrohnoil
    #23
    Igen, kátyús lesz az is...
  • Boba Fett
    #22
    "A fővárosi internet egy évtizeden belül olyan alapszolgáltatás lesz, mint a közúthálózat, a metró, a posta, a kávéház, az újságosstand vagy a taxi."

    És olyan lesz árban és minőségben is?
  • echo
    #21
    Azért kár, hogy nem nagyon sikerül a cikkhet kapcsolódó hozzászólásokat összehozni. Szokásos intel vs amd szerű fanboy hozzászólások, ezúttal bp vs vidék, és jobboldaladli vagyok béna a kormány köntösben...
  • trabant
    #20
    A vidékivel meg az a baj hogy értelmes gazdálkodás helyett a fővárosi embertől várja el hogy a saját adójából dotája őt. Kellett nekik szétverni a TSZ-eket... Már akkor is mindenki jól tudta hogy zsebkendőnyi parcellákon nem lehet gazdaságosan termelni, mégis ez kellett nekik, akkor szívják is meg ők, ne én finanszírozzam az ő hibás döntésüket! Csak ugye a TSZ nem volt nekik jó, mert az "komcsi". Lett volna annyi eszük hogy egészebn tartják azt, csak a tulajdonjogot átírják az államról a TSZ-be földet anno "önként" bevitt emberekre, aztán onnantól maguknak gazdálkodnak. Akkor véletlenül még meg is lehetne élni belőle. De nem, nekik parcella kell. Hát akkor igyák meg a levét is, ne ide jöjjenek trakeszparádét tartani, itt senki nem fogja megérteni hogy miért is lenne az neki jó, ha gazdaságtalan termelést finanszírozna az adójából, ahelyett hogy inkább saját magára / családjára költené. A vidék saját magának szúrta el a jövőjét, ennek ellenére valóban segítséget kéne nekik nyújtani a kilábaláshoz, de csakis a kilábaláshoz (ami gazdaságos szerkezetre váltást jelent), nem a veszteség zsebből finanszírozásához! Szal ne sírjon itt nekem senki vidéki, nekünk pestieknek is van elég bajunk, azt se finanszírozza nekünk egyik földműves se. Persze lehet nekünk is fel kéne vonulni vidéken...
  • k0zi
    #19
    Ez a fő baj a budapesti emberekkel, ha kátyú van az a baj, ha elkezdik betömni a kátyúkat akkor meg az a baj hogy dugó van miatta. Vidéken fel se merül olyan dolog hogy betömjék a kátyúkat...
  • BiroAndras
    #18
    Véletlenül tudom, hogy ott még legalább 1 nagy cég van: az Erdért RT. Nemrég még náluk voltam rendszergazda (BP.-n a központban). Bár abban igazad van, hogy a cég sorsa kicsit bizonytalan, mert nemrég új tulajdonosa lett, és bizonyos jelek szerint nem feltétlenül a cég működtetése a céljuk.

    Egyébként én meg szegedi vagyok, és szintén azt tapasztaltam, hogy szinte semmi munkalehetőség nincs.
  • ZsoltiMC
    #17
    Egy újabb KamuTestület, szórják majd a milliárdokat és az ingatlanokat, így 'mindenkinek' csurran cseppen (ömlik) valami.
    A közműfelujitások összehangolásához pedig nem kéne más csak pár A4es papir, telefon és évente 2-3 megbeszélés. De igaz, akkor nem lehetne elb@szni párszáz milliót egy térinforamatikai rendszerre amit aztán senki sem használ.
  • alibaba
    #16
    "Ha ezzel akar szavazatokat szerezni akkor nagyon rábaszott mert aki kicsit is belegondol az látja hogy"

    Na igen. A baj csak az hogy az emberek többsége baszik belegondolni akár egy kicsit is.

    "Egy olyan megyeszékhelyen lakom, ahol megszűnt az összes nagyvállalat az elmúlt 3-4 évben. Az az 1-2 ami még működik, annak max. 1 éve van vissza."

    Komolyan mondom, egyből Zegre gondoltam. Én Kanizsán lakom. Itt annyival jobb a helyzet, hogy nem nagyon van minek minek megszünni.
  • Stewe
    #15
    Olyan szinten cseszték szét az útjavításokkal a várost, hogy már majdnem jól is jönne arra a 2-3 órás ácsorgásra a dugóban egy kis net, legalább valamivel elütném az időt.

    Viccet félretéve, szerintem ez lenne a legutolsó amire épeszű ember költene a fővárosban. Se haszna, se értelme. Viszont ez a legjobb ígéret, ami senkinek sem tűnik fel, ha véletlenül nem készülne el, és egy pár cég - persze Demszky sem maradna ki - felvenné a rászánt milliárdokat, és röhögne a markában.
  • Gr3ddy
    #14
    A metrót is elbaszták, a netemet nem kéne!!!!
  • Maco13
    #13
    Ekkora balfaszt mint ez a Demszki!!
    Ha ezzel akar szavazatokat szerezni akkor nagyon rábaszott mert aki kicsit is belegondol az látja hogy ez a probléma(?) nem hogy nem időszerű de kurvára nem tudja kihasználni az emberek egy kis részénél nagyobb közösség, azok pedig megoldották már maguknak.
    Inkább csináltak volna széket a szülei, arra legalább lehet ülni...
  • Pharaoh
    #11
    Ez nagyon jó!
  • entreri
    #10
  • sonyv1
    #9
    Egyébként tényleg nem kell aggódni mert úgyis megválasztják magukat mégegyszer
  • sonyv1
    #8
    Jól beválasztottunk (én aztán nem)
  • Esrohnoil
    #7
    Csak nem tom a pestiek mit fognak majd enni, mikor lassan magunknak nem tudunk megtermelni semmit, nemhogy másnak.
  • Esrohnoil
    #6
    Legalább... de lehet h. vmivel több.
    Zalaegerszeg.
  • fie
    #5
    Milyen messze laksz a fővárostól? 100 lépésre?
  • Esrohnoil
    #4
    Kamu, előbb hozzák rendbe a vidéket amit szétcsesztek.
    Egy olyan megyeszékhelyen lakom, ahol megszűnt az összes nagyvállalat az elmúlt 3-4 évben. Az az 1-2 ami még működik, annak max. 1 éve van vissza.
  • Laci73
    #3
    Echo: mit nem értesz, jövőre választások :)
  • echo
    #2
    Ezt most nem teljesen értem: lennének helyek ahol van valami vezeték nélküli net és akkor mondjuk ha nálad a laptopod vagy a palmod akkor tudod használni? Mert ha igen akkor nem hiszem, hogy pont erre kéne költeni a közpénzt, mert aki ezekkel a cuccokkal rendelkezik az oldja meg magának a netet... Egyébként meg, egyre inkább van egy-két gép kávézókban, meg gyorséttermekben, szóval ha gyorsan kell valami az is egyre inkább megoldható lesz. Ezzel nem azt mondom, hogy nem jó hogy próbálkoznak, de nem pont az van szabaddemokrata vonalon, hogy nem kell a gondoskodó állam? Nem lenne jobb ha a szolgáltatók közötti versenyt erősítenék, hogy menjenek lejebb az árak?
  • M2 #1
    ...akkor hamarosan jönnek majd a digitális kátyúk is.