38
 • FTeR
  #38
  1. a cikk kissebb részben szól a metróról, így nem találtam egyértelműnek az utalást.

  2. "Nekem itt nem az volt a lényeg, hogy ez most "minőségre" jó-e vagy sem."
  látod, nem érdekel milyen, de azért szemét köcsög.

  "De ha az Adobe-ot akarják kisemmizni, az már nem tetszik."
  na hát erről beszéltem. ilyenekre gondoltam, amikor azt mondom bele képzeled, meg összeesküvés.
 • sajtos
  #37
  esélytelen...
  ugyanakkor 1 softtal több... és ha már a M$ csinálja, legalább az Adobe még jobban belehúz - habár a CS2 sorozat most klasszisokat dönget, de biztos lehet még fokozni.
  nah meg persze kicsit több lesz a "gany grafikus", de nem hiszem hogy sok vizet zavar jelen állapotban.
 • dez
  #36
  1. Én is a Metrora gondoltam. 2. Nekem itt nem az volt a lényeg, hogy ez most "minőségre" jó-e vagy sem. Sőt, ha csak egy új, jobb Paintet akarnak, hát egye fene. De ha az Adobe-ot akarják kisemmizni, az már nem tetszik.
 • FTeR
  #35
  az még változhat, de pl próbáltad, h nem az alapértelmezett elrendezést hagyod?
  próbáld meg úgy elrendezni mint ahogy ps-ban van és lehet máris jobb lesz.
 • Macc
  #34
  GRafikai felhasznalas szempontjabol a kezelofelulete horror, innen kezdve mar szinte mindegy is mit tud!
 • fie
  #33
  Majd meglássuk :)
  Ha ezt is "adják" az oprendszer mellé, mint az outlookot, media playert, iexplorert, akkor van jövője.
 • Dj Faustus #32
  "A 2003-ban a Creature House nevű fejlesztő cégtől megvásárolt Expression nevű termék Acrylic kódnevű béta verziója jelent meg a napokban a Microsoft webhelyén."
  Forrás: Formálódik a Microsoft Photoshop helyettesítője - Weblabor

  Hasonló dolog ez, mint a Microsoft AntiSpyware-el. Felvásároltak egy cégtől egy terméket (A Microsoft AntiSpyware esetén a Giant Antyspyware-t) és más néven adják el.

  "kötött tagok vannak benne"
  A CSS a tartalom és a forma különválasztására lett kitalálva. A CSS+(X)HTML páros szöveges+képes dokumentumok megjelenítésére teljesen megfelel, de pl a matematikai kifejezések, az animációk, a vektografikus elemek megjelenítésénél eléggé problémás helyzet áll elő: kénytelenek vagyunk mindenféle pluginek használatára. De reméljük az XML fejlődése, majd segít a dolgokon.

  Sajnos viszont a weboldalkészítők egy része még mindig a szabvány nélküliséget, az ósdi keretes/táblázatos technológiákat alkalmazza, így az átállás nem lesz zökkenőmentes.
 • Emmegki
  #31
  Egyetértek. Az IE is esélytelen valamiként kezdte a Netscape mellett. Az M$-nek pénze van, minden hulladékot el tud terjeszteni. Ja és miért foglal ez 500 megát? Ez már megint a "ha nem jó legyen nagy" hozzáállás. Utálom.
 • pascal
  #30
  Windowsal kompatibilitás? Minek? A Photoshop se az mégis használja boldog-boldogtalan. Szeretem, a "meg ilyesmi" szintű indokokat.
  A M$ot a saját korlátai akasztják meg a sikeres szoftverfejelsztésben. Ez sem lesz kivétel. Valószínüleg ők is látják és próbálnak átcsoportosítani (Xbox, MSN)
 • FTeR
  #29
  persze, de a hiba attól még benne van, igaz css óta már csak lehetőségként. de pl, az h kötött tagok vannak benne még mindig gond és ezen xhtmlsem változtat, gyakorlatilag csak a könnyebb átállás miatt lett kitalálva.
 • Dj Faustus #28
  "a html-nek hatalmas korlátai vannak és az alapoktól fogva hatalmas koncepciós hibával rendelkezik (egybe van az adat és a formázás)"
  Annyival egészíteném ki, hogy ha a formázást ki akarod küszöbölni a HTML-ből, ott van rá a CSS (1999 óta), és mint írtad ott van rá az XML/XHTML is.
 • craesh
  #27
  Azért gondoljatok már bele, ez még csak az első teszt verziója a Microsoft-os verziónak. Gondoljatok bele, milyen volt kb. az Adobe első 1-2-3 verziója...azok se voltak jobbak. A kérdés viszont hogy kinek van több pénze a fejlesztésre. Ebben viszont valszeg az MS simán nyerni fog. Ha rájönnek milyen nagy piacra tehetnek szert ha az Adobe termékek méltó riválisai lehetnek, akkor hipp-hopp 10.000 fejlesztőt átraknak az Acrylic-hez. Hidjétek el a 3.0 és 4.0-s Acrylic már nagyon verni fogja sztem az Adobe-t. Főleg mert tuti, hogy vmi kompatibilitás előnyt fognak adni a Windows-okkal meg ilyesmi...Ugy mint a MEdia Player, stb...

  Sztem várjuk meg milesz ebből 1-2 év mulva. Nem kell leirni az első probálkozásokat, még ha szar is, meg MS is. Amibe nagy pénz van és drágán eltudják adni, abbol tudnak jot csinálni :) Lásd Office...
 • FTeR
  #26
  win xp prof is van. külömbség csak az, h nem a hót lámáknak (pontosabban nem a kisigényűeknek) van pozicionálva.
 • FTeR
  #25
  érdekes ez a metró, kicsit én is fölöslegesnek találom, de nem ismerem a tech spec így nemtom miben különbözik.
 • pascal
  #24
  OK, hogy egy jobb paintet akar az M$, de az árára azért kíváncsi vagyok. Amúgy a professzinális szó sem az alsóközép kategóriára utal.
 • FTeR
  #23
  hopp
  pedig ott nem 2-3 ...
 • pascal
  #22
  FTeR: Nem arra a formátumra reagáltam. Hanem a Metro nevűre, amit a pdf ellen szán a nagytesó. Nem mai hír, csak ezzel a programmal van először lehetősége felhozni.
  Felőlem a progi saját formátuma bármi lehet.
 • FTeR
  #21
  minek vontok le egy bétából messzem enő következtetéseket?
  az optimizáció és bugfix a béta lényege.
  játékoknál is hatalmasat szoktak csökkeni a méretek, pedig ott 2-3 jegyű méretekről van szó.
  ja, és valahol el kell kezdeni.
  de, tudom, lehetne akármilyen jó ugyna úgy fikáznátok.

  btw, nem hiszem,h egyhamar lecserélem a photoshopot. de ettől még nem fikázom csípőből a másik termékét.

  most így hírtelen az jutot eszembe, h a félelem beszél a fikázókból, mert ha szar úgy ahogy mondják, akkor úgysem fogják használni, akkor meg tök mindegy.

  ahogy m$-t ismerem ezzel a termékkel inkább az alsó-közép kategoriát fogja megcélozni. ellentétben ps-pal ami a proéknál van beágyazódva.
 • FTeR
  #20
  "Na ez most mire volt jó már megint? Főleg, hogy már megint alkottak egy új formátumot, ahelyett, hogy átvették volna a jól bevált, széles körben használtat...?"
  még ebben a cikkben is szerepel, h teljes mértékben kezeli a konkurens formátumokat. másrészt nemtom feltünt-e, h minden új programot követ 1 új formátum. ez nem m$ tulajdonság.
 • FTeR
  #19
  #1, #2, #3: M$ egy szóval nem mondta, h photoshop ellen szánja, csak minden cikkben odaképzelik. egyszerűen a paintnél jobb "rajzolót" is ki akarnak adni.
  M$ movie maker sem konkurenciája az adobe premiernek. nem is ugyan az a célközönsége.
 • FTeR
  #18
  ne viccej, a html-nek hatalmas korlátai vannak és az alapoktól fogva hatalmas koncepciós hibával rendelkezik (egybe van az adat és a formázás).
  egyébként ezen hiba kijavítására találták ki az xml-t (lsd. még: xhtml...).
  néz utána, sztem tetszeni fog.
  a pdf-ben meg a szerzői jog védés a lényeg. az, h le lehet véde, h ki másolhat belőle vagy ki módosíthat rajta.
 • intrex
  #17
  Akinek van windowsa és kipróbálta a programot, ossza meg a véleményét, ma csak 30 viccet kaptam, és szeretnék nevetni.
 • intrex
  #16
  Egyetértek mindenkivel (kivéve WindowsXP urat :) )

  Microsoft

 • Cleawer
  #15
  Szerintem az MS tulságosan is megosztja a programozóit,ezzel a sokfajta munkával:spyware kergető,Longhorn, most ez a grafikai kütyü...

  Pasclallal egyetértek,valami egyre kéne koncentrálni ,de arra nagyon,mert igy mindegyiket elhanyagolják,és ez senkinek sem jó
 • pascal
  #14
  Ja és ehhez a PDFet lecserélő szándékhoz még annyit, hogy az ilyen magatartás miatt haragszom a Microsoftra. Itt egy nyílt, könnyen kezelhető, elterjedt, jól alkalmazható szabvány, amit ők egy kitudjamilyen zártal akarnak lecserélni. Miért jó ez nekik? Az ilyen hülyeségek helyett fejlesztgethetnék a windowst ha már annyira dédelgetik.
  Ha Microsoft helyében lennék a Wint rágyúrnám arra a dologra amire a mai világban használható: a játékokra.
 • pascal
  #13
  Aki fizet egy ilyen progiért az Photoshopot vagy PSPt használ.
  Aki nem fizet az GIMPet.

  Szerintem nem kell attól tartani, hogy bárkinek konkurenciája lesz a progi. És ha mégis, vmi csoda folytán lemosná bármelyiket a pályáról akkor emelem kalapom.

  És hogy az aktuálkritika se maradjon le: már GIMPék is rég rájöttek, hogy a csomó összevissza lógó eszköztár marhára nem effektív, dehát a M$ sosem arról volt híres hogy halgat azok ötleteire akinek gyártja a programjait...
 • asysoft
  #12
  Picture it!, Paint.NET, s most ez az Acrylic... Itt is nyomul az MS:)
 • arschsg
  #11
  "A béta állapotban lévő"

  Jó lesz ez is!

  Microsoft
 • Macc
  #10
  Arra meg mar megint nem gondoltak, hogy amin dolgozik az ember, azt sem art latni... legalabb a negyedet:)
 • Macc
  #9
  Hat ezt is biztosan imadni fogjak, mint a powerpointot es a word-ot:))) durva, hogy a PS nagyobb+lasabb dolgot sikerult krealniuk, de mindjart le is tesztelem... ha lesz idom
 • dez
  #8
  Na ez most mire volt jó már megint? Főleg, hogy már megint alkottak egy új formátumot, ahelyett, hogy átvették volna a jól bevált, széles körben használtat...?

  Bár a grafikus résszel semmi bajom, feltéve: ha nem csak az a cél vezérli őket, hogy tönkretegyék az Adobe-ot, és eltüntessék a Photoshopot a piacról. (Azzal, hogy jól felfejlesztik a programjukat [de persze apróságokra nem figyelős, grafikusoknak nem kézreállós, stb. lesz, hiszen ez őket nem érdekli], és aztán szépen beleteszik a Windowsba, vagy ingyenesen elérhetővé teszik, és olyan reklámkampányt csinálnak neki, hogy mindenki [akinek nem elég erős az idegzete] kötelezőnek érezze, hogy ezt használja.)
 • Szonár
  #7
  Ez gyári Microsoftos kép ?

  Mert alul a tálcán van egy Firefox ikon.
  Furcsa. . .
 • intrex
  #6
  Hehe, a html és a pdf totálisan más dolog. :)
  Hogy értsd, pdf a nyomdai munkáknál fontos, a html meg az internetezésnél. :)

  Na de nem ezt akartam mondani, hanem hogy remélem a microsoft hamarosan belebukik a sorozatos baklövésekbe, csúsztatásokba, szabvány-ferdítésekbe, kidobják ezt a kacatot, és akkor az adobe elfelejti őket. Semmi szükség egy ilyen windows nevű kolonc az Adobe oldalára. :)
  Tudom túlzásokban beszélek, de éppen ma idegsített fel egy biztonságos sp2-es windows a vírusaival meg a spywarejeivel, hogy a falnak tudtam volna rohanni.
  Így kívülről szemlélve a windows világát olyan érzésem van mint ha egy leprajárvány közepén mennék a "vírusos betegek" című váróterem közepébe.
 • ac3
  #5
  ahahahahahah, ms losz*r :)

  amugy ne beszeljunk hulyesegeket. a pdf messze jobb mint a html. persze kicsit masra keszult a 2 dolog....
 • Caro
  #4
  Az....
  De hát ennek van rá pénze, hogy kidobja...
  Mondjuk szerintem a pdf se valami jó. De a koncepcióval van baj. Szerintem a HTML a legjobb, ami eddig létezik, csak már kissé elavult.
  Valami olyan filetípusra lenne szükség, mint MMF(MultiMedia File). Ami mondjuk tudna beágyazott videókat, hangokat kezelni, lenne benne alapszintű programozási lehetőség, stb.
 • Jinx McHale
  #3
  Hát így ránézésre nagyon messze van a Photoshoptól
 • Razgon
  #2
  Totálisan esélytelen...
 • immovable
  #1
  esélytelen