67
  • Sir Quno Jedi
    500Mb az ma is két HDD-ből lazán kihozható jó áron.
  • Lipi1980
    Még ma is tisztán emlékszem, hogy a legelső számítógépemben (ami egy XT[8048] volt) egy 40MB-os winchester volt. Az összes haverom teljesen el volt ájulva, hogy mekkora nagy vinyóm van, és hogy akkora winchestert soha nem tudok tele pakolni...
    Most meg örülök, hogyha a 250GB + 17GB vinyókon elférek...
    Hamarabb elavul az egyes konfiguráció, minthogy én megöregedjek! De ez így van rendjén!!!!
  • BlueGold
    Azóta mindenki aki vinyót akar vásárolni nálam Samsungot kap ( Az mer vállalni 3 év garanciát a wincsi-jeire NEM csak 1 évet mint a Maxtor )
  • BlueGold
    Ha neked is elszállt volna egymás után (két héten belül) két 160 GB Satás Maxtorod akkor NEM ezt mondanád valószinűleg -:)
  • [HUN]PAStheLoD
    Bezony, jók ezek ;]
  • [HUN]PAStheLoD
    És ki mondta hogy két u. olyan szériásat vegyél ? :]] Csak azt mondta hogy _ilyet_ ^.^
  • [HUN]PAStheLoD
    Maxtor megcsinálja a nagyot, a többiek kicsit később a drágább de megbízhatóbbat.. így megy ez nyugi ;]
  • [HUN]PAStheLoD
    mért ? meg akarsz állni ? Vagy hogy is van ez ? :) Ha feltesszük, hogy élsz 100 évet, akkor nem akarsz minnél többet megismerni a világ lehetőségeiből annyi idő alatt ? Gondolom de, akkor meg ? :)
  • [HUN]PAStheLoD
    Na , már látom, nekem olyan 1 terás kell majd, de nem csak 1 :)
  • Caine
    83-ban neked 40 MB-os vincsid volt? (öcsédnek meg 80?) Az szép ...
  • Impi
    :DDDDDDD
    Még annakidején az öcsémet így győzködtem: Nekem most egy 40 MB-os IBM wincsim
    van, Neked sem kell 80 MB-nál nagyobb.
    Eltelt 22 év és a 300 GB tárolóhelyem kevés :)
  • Totinkhamon
    Arról nem is beszélve, hogy a régi winyókon az adatsűrűség töredéke volt a mainak (pl 100 mb/lemez egy 300 mb-osnál), ma meg 2-3 tányéron 4-500 gb adat fér el. Ehhez képest nem olyan rosszak a mai winyók.
  • archkoven
    Azért nem kell túlozni srácok, közel sem annyira megbízhatatlanok ezek a vinyók mint ahogy ti azt itt beállítjátok!
    Gondoljatok csak bele, hogy annak ellenére, hogy mozgó alkatrészeket tartalmaznak évekig elmennek meghibásodás nélkül.
    Meghibásodások pedig mindig is lesznek, ennek a száma soha nem csökkenthető nullára.
  • fie
    És ha gyári hibás a széria, akkor a két egyforma vinyó egyszerre fog elszállni az adataiddal együtt. Bár nem tudom, volt-e ilyen konkrét eset
  • Zedas
    Nem értem mit szeretnél. Egy, a jelenlegieknél megbízhatóbb drive, nem 2x, hanem sokkal többe kóstálna (ld. a SCSI ilyen, sokkal megbízhatóbb, de arányos GB mellett kb. 5x annyba kerül). Akkor már sokkal jobban jársz ha veszel két ilyet és berakod RAID-be. Ez a megoldás gyakorlatilag ha csak nem Vargáné és Társa tápod van, elpusztíthatatlan.
  • Zsoltika 007
    Izé na fordítva jajj már de figyelmetlen vagyok.
  • Zsoltika 007
    De akkor sem hiszem hogy azok is elmennek annyi évig mint a mai gyártmányok.
  • dez
    Hát, éppenséggel a mostaniak megbízhatóbbak, mint az eggyel előző gen., mert azok még golyóscsapágyasak voltak, és a végsőkig kihozták, amit abból ki lehetett, de elég volt egy kis kopás, és már jöttek a bad blokkok. Ezért fejlesztették ki a folyadékcsapágyasakat, ami most van. (Ezek legalább halkak is, mármint a motor is.)
  • Emmegki
    De amikor azt az őskövület 700MB-os-t kiadták, mindenki szemében technikai csúcs volt az is.
  • Zsoltika 007
    Inkább a megbízhatóságra mennének már rá. Minek 1Tb?? Inkább legyen 500 Gb-os, de olyan megbízható mint az őskövület 700 Mb-osak amik még ma is mennek gond nélkül.
  • kissmic
    hol a meg állás?hová fejlödünk!?
  • kissmic
    hol a meg állás?hová fejlödünk!?
  • pepe003
    Ez jó :D Már várom
  • irkab1rka
  • Pharaoh
    Baz, nekem 4 vinyó kell most az 500GB -hoz.
  • BiroAndras
    Igyekezhetnének egy kicsit. Jól jönne már egy (két) 500-as vincsi.
  • Keldor