40688
x7qm6o4e7cb4rxmcadpj.jpg:

Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!

• TheReMiXeR
    92ben vehettem meg a szülinapomra életem első új deckjét
    Technics RS-TR232 <---istencsászár volt... az árra is emléxem tisztán 22.900.-
    Sajnos a számlán kívűl más nincs már meg...
    Előtte Aiwa AD-F220as, AD-R450 és 460 de ez a teknics bőven lenyomta őket...
    Az aiwa-k azé teccettek, mert az ADR tipus pultos és forgófejes volt... Nagypengeeeeeee!!!

• zakika
    en 97ben vettem technics tornyot. meg ma is azt hasznalom. egyszer volt javitva - kilazultak a magnot tekero gumik.
  • Penya
    Ohhó, nekem aiwa deckem volt. Jo aru volt azis de sajna mar nincs meg. Viszont a technics erositom igen.
  • TheReMiXeR
    20:00-tól Nosztalgiabuli a Radio A-n...!!!

Mindenkit soxeretettel várok!!!

adás : Online adás

fórum : Adás fóruma (mindig a legfölső topik)

portál : WWW.RADIOA.HU

Mindenkinek kellemes nosztalgiázást kívánok!
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem olyanból Sony-m van, még mindig!
  • TheReMiXeR
    nagy öröm volt, mikor megvehettem szülinapomra a teknics dekkemet :)

hm, finom számkeresőőős.... mindig megtalálta a szong elejét :D
  • zakika
    mi csak olyan kis bulikat rendeztunk kisfalumban. volt eleg sok kazim
  • TheReMiXeR
    és ezekben nekem az volt a jó anno nálunk otthon a kisfalunkban, hogy a felét én hangosítottam :)
  • Viola90s
    Én a '90es éveket próbálom összeszedni, ne tudd meg milyen sokáig tart. De már elég nagy gyűjteményem van
  • zakika
    en is irigyeltem a nyolcvanas evek elejen/kozepen az oregebbeket. sot meg most is irigylem. az a sok jo zene ami akkor szuletett... most probalom osszeszedni

a kilencvenes evek elejen a techno kezdeten is volt egypar jo dolog. szabadteri diszkoba jartunk nyaron, utana gyalog haza 9 km erdon at :), vagy falusi fotbalpalyan falunapi diszko :) koncertekkel (tobbnyire helyi nosztalgiabandak)
  • TheReMiXeR
    Akkor csak az van, hogy tervezgetni kell :)

Egy országos NOSZTALGIABULIT :)

Nehogy beinduljon a lavina...
  • Viola90s
    És akkor mit szóljak én? akkoriban még túl fiatal voltam dicsoba járni és tök irigyeltem uncsutesóimat, hogy milyen jó nekik, mert ők mehetnek buliba. Aztán mire én is odakerültem már nem volt meg számomra az a feelingje, amit előtte gondoltam.
    Szóval még ebből is kimaradtam...
  • TheReMiXeR
  • zakika
    beszolok en is a mar emlitett 30-40 kozotti kategoriabol.
    en szlovakiaban lakom, tehat a meglatas lehet mas lesz. valamikor reges regen fosulis koromban voltak pozsonyban a magyar diakhalozat szervezeseben nosztalgiabulik. tehat mar akkor is a regi slagereket nyomattak. sajna csak evente egypar volt belole. nem is hittuk hogy ennyi magyar van pozsonyban. volt hogy osszejott 700 ember es mar a biztonsagiak tiltakoztak... jo volt, mert nem csak tancolni lehetet hanem ismerkedni is (nem csak csajozasra gondolok, bar ott szedtem fel a felesegemet). erdekes volt amikor vegeztem es tanitottam az egyetemen amikor meglattak a tanitvanyaim, de ez mar mas teszta...

mas. pozsonyba volt nosztalgiadsiko meg nemreg is. most nem tudom. klaszikus diskoban itt nem is voltam, inkabb BP vagy Gyor. BP ami teccet a sote volt meg 10 eve (most nem tudom). Valahogy mar nagyon regen nem voltunk sehol.

kulonben varsoban is van egy ilyen nostalgiahely. veletlenul tevedtunk be - fent etterem lent diszko es tobbnyire 80 evek italoslagerei mentek. fent ultunk es halgattuk es beszelgettunk kozben. ha valaki ezek utan ugy gondolja nyit egy ilyen helyet kerem a reszesedesemet a know howbol
  • TheReMiXeR
    Hagy reagáljak a saját kérdéseimre én is…

A drogkérdésre csak annyit tudok reagálni, hogy nem hiszem, hogy nagyon jelen tudna lenni egy nosztalgiás diszkóban. A mi korosztályunk (30-40 közöttiek) talán a felnőtt ész miatt nem használnak ilyen anyagokat...

A diszkók sajnos tényleg eltűntek... legalábbis 99%-ban...
    Ez ellen lehetne tenni, de sajnos ezt csak az a korosztály tudja meglépni amelyik hiányolja az ilyesmi szórakozást... azaz mi.
    Nagy hátrány, hogy nem egy helyen lakunk, mi akik másképpen vélekednek a szórakozásról... Lehetne csinálni egy helyet csak a nosztalgia zenéknek...
    Nem hinném, hogy bukta lenne, hiszen megfelelő árakkal és színvonallal kizárólag a fizetőképes vendégeknek nyújthatnánk szolgáltatást, mert ugye a 30as és 40es korban lévők már nagy százalékban kialakították a hátterüket és havonta minimum 1x beleférne egy kis ilyesmi "pénzszórás ésszel".

Jaja, öregebbek lettünk... és ez által okosabbak is remélhetőleg ami párosul egy kis tapasztalással is... Így jobban lehetne tervezgetni dolgokat a továbbiakra...

Igénylésre visszakanyarodva...
    Többször bizonyított a dolog. Bulikon, partikon, ott ahol az "idősebb" nem tízen és húszon évesek szórakoznak olykor oly kor bebizonyosodik, hogy elkelne egy kis lehetőség nekünk is. Egy kis italodiszkó a híresebbik részlegből, egy kis populárisabb tánci zene a 90es évekből meg tudná mozgatni még az én lábamat is... Pedig én a pult mögötti ácsingózást szoktam meg... Mai zenékkel inkább nem foglalkoznék. Ha a táncolási lehetőségeket tartanám szem előtt akkor csak is a jobban sikerült földolgozások jönnének be még akkor is, ha mindenhol szarrá játsszák a rádiók… Egy kis latinosabb funkhouse-zal megspékelve…
    …de igazából csak a nosztalgiát kellene játszani.

Igazából, ha az ember látná, hogy tényleg hiányolják a népek az ilyesfajta lehetőségeket olyan szinten, hogy nem menne csődbe a dolog, akkor tuti elindulna a lavina…
    Én lennék az egyik elindítója…

Üdv.Én
  • IMYke2.0.0.0
    Mi változott azóta?
    Drog került még a legkisebb disco-ba is! Manapság már nem találsz olyan bulizós helyet, ahol ne lenne legalább egy tucat "beszívott" vagy "beeksztázizott" alak...
    A mai fiatalok - nem a keserűség beszél belőlem! - pedig alpáriak, és arrogánsak. Mi időnkben is voltak ilyen alakok, de kevesebben és könnyedén semmibe lehetett venni őket. Manapság már épp fordított a helyzet: kevesen vannak a normálisan, bulizni kívánók és a többség a végletekig "bulis-kedvem-van-és-én-vagyok-az-est-fénypontja" stílust nyomja, szerek és alkohol hatása mellett.

Eltűntek a diszkók?
    A klasszikus értelemben vett discok igen, eltűntek. Helyettük vannak azonban Sex- és Leszbi Show-kal, ál- és pancser DJ-kkel, a fentebb említett látens drogokkal és zenének alig nevezhető zajszörnyekkel megspékelt lebujok.

Mi lettünk ennyire öregek?
    Igen. De jót tett nekünk, mert látjuk az általunk korábban és a mostaniak által most elkövetett hibákat.

Igényelnénk-e a nosztalgiás diszkót?
    Csakis. A 80-as évek elejétől a 90-es évek végééig bármi szólhatna, ami be lett járatva.
    A mai zenei stílus irányzatai közül szinte csakis az instrumentális trance említhető valamilyen szinten.
  • TheReMiXeR
    Beszélgessünk arról, hogy miért nem járnak azok diszkóba akik 90-95 között jártak...

-Mi változott azóta?
    -Eltűntek a diszkók?
    -Mi lettünk ennyire öregek?
    -Igényelnénk-e a nosztalgiás diszkót?

Nos, itt van 1-2 kérdés a 30-on túliaknak...

Üdv.én

• Viola90s
    Van valakinek valami jó témája, vagy ötlete maivel fel lehetne dobni ezt a fórumot?
  • TheReMiXeR
    Szombaton este Mindenkit várok egy kis nosztalgiázásra a Radio A keretein belül!

Időutazás a zenékkel... '80-as, '90-es évek zenéi egy kis hetvenessel fűszerezve!

Radio A

Majd még jelentkezem :)
  • Penya
    Hmhm.

E-rotic, hupikek torpikek. Imperio. Tamagotchi...
  • TheReMiXeR
    Köszi
  • Bandee1987
    Nagyon jól nyomod Remi, csak így tovább :))) (Bandee vagyok a forum.dcinfo.org-ról)
  • TheReMiXeR
    Nosztalgiabuli Szombat Este
  • Viola90s
    Bizonyítsd be hogy nem!:-)
  • IMYke2.0.0.0
    Csak hiszed...
  • Viola90s
    Annyira nem kell. Jobb az eredeti!
  • IMYke2.0.0.0
    Ha akarod, bekeverem arra az alapra is neked...
  • Viola90s
    Múltkor beszélgettünk a Beats International Dub be good to me című számáról. Most hallottam a Sputnikon egy feldolgozott változatát, melynek zenei alapja Puff Daddy I'll be missing you-ja. Persze azt nem mondták ki volt az előadó :-( , viszont elég jó lett a szám!
  • TheReMiXeR
  • IMYke2.0.0.0
    Hm, mondasz valamit...
  • TheReMiXeR
    ezek mind 80-as évek szerintem
  • zakika
    indult az Anyatok kozt (1997?) az erteelen
  • IMYke2.0.0.0
    Kórház a város szélén...
    Fekete erdő klínika...
    Nők a pult mögött...

• AnuluWork #459
    Szomszédok
  • zakika
    csokolom, kerek egy viasatot
  • Viola90s
    Látszik régen voltam.

Bár nem zene, de erősen 90es évek - Twin Peaks vasárnap a Viasaton!!!! Aki látta azért aki nem azért nézze meg!
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen, sokkal "látványosabb" is lehetett volna, ha nem kifejezetten csak alapnak készült volna - a kész mixben természetesen effekt-tuningon esett ovlna át, illetve elől és hátul csatlakozott volna rá egy-egy hasonló stílusú zene...

• Viola90s
    Meghallgattama m ixet, kicsit furcsa így de nem rossz. :-)))
  • IMYke2.0.0.0
    Tessék meghallgatni: Beats International...Dub be good to me (i2k 2004 Remix).rar

Készült: 2004
    Felhasználva: Mr. President: Coco Jamboo [Instrumental mix] + Beats International: Dub be good to me [Acappella mix]
    Programok: Creative Wave Studio, DJ Tracktor 1.06, T-Racks

A be- és kivezetések azért ilyen hosszúak, mert az egészet egy koncepcuális mixbe akartam belehelyezni, melynek témája az Ace of Base-típusú dobalap lett volna.
    Ace of Base: All thats she wants, DJ Bobo: There is a Party, stb.

• IMYke2.0.0.0
    Mindjárt nyomatom a low sample verzióját...