40686
x7qm6o4e7cb4rxmcadpj.jpg:

Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!

• zalrobto
    ha esetleg mégis próbálkoznál késöbb valami más megoldással azért kiváncsi lennék rá
  • okiland
    Egy jó kis zene, jó kis feldolgozása:

Utah Saints - Something Good - 2008.vob
  • zalrobto
    amig Dfresh nem teszi fel a maxit itt van egy verzió:)))
    Luxoria-Get High
    WAV
  • IMYke2.0.0.0
    Érthető, nekem sem tetszik nagyon
    Mondjuk, változtatni bőven lehetne rajta, és a FLAC-anyagról készített acapella is számításba jöhetne, de azon meg rajta van a "Sweet Dreams"-es szinti, és az eurodance instrumentallal ütik egymást.
  • zalrobto

KERESEM LOSSLESSBEN?
  • zalrobto

track list
    [03:26] 01. 2 Raff - Don't Stop The Music (Radio Cut)
    [05:30] 02. 2 Raff - Don't Stop The Music (Raffneck Ragga 12" Mix)
    [05:47] 03. 2 Raff - Don't Stop The Music (On & On Mix)
    [05:31] 04. 2 Raff - Don't Stop The Music (Lingo 12" Mix)
    [05:28] 05. 2 Raff - Don't Stop The Music (Smooth Jamaican Mix)
    [05:45] 06. 2 Raff - Don't Stop The Music (Lingo Remix)
    letöltésFLAC FORMAT
    egy nagy kedvenc imádom

• zalrobto
    szia
    háát inkább nem kéremna haragudj de igy inkább hagyjuk
  • DjJany
    Itt egy zene...Datura :)
  • IMYke2.0.0.0
    zalrobto kolléga!

Ezt Neked hoztam - tekintsd demónak, hogy lásd, mit sikerült kihoznom a projektből.
    Sajnos, a FLAC-ből készített "Sweet Dreams Acapellám" azért esett ki a felhasználható elemek listájából, mert a mögöttes szinti alapot semmivel nem tudtam kiütni (pontosítok: a gépemen lévő programokkal) - az általad elküldött homemade acapellával készült az anyag, hallható is. Pedig mindent elkövettem, hogy testesebb, kevésbé 'telefon' hangzása legyen. Ennyire futotta. Ha így is kell, jelezd, és akkor feltöltöm az anyagot.

Powerprocess vs Eurythmics...Sweet Satisfaction (i2k011 Mashed Up mix) 03:57, 135 BPM

• IMYke2.0.0.0
    A SB AWE 64-emet 2003-ban adtam el, egy megbízható havernek, mert kellett a Linux alapú gépébe, hangkeltőnek :)
    Ja, 1997-ben vettem, a Voodoo Banshee-vel együtt :)
  • Inhouse
    Akkor mojoltál vele egy ideje...
    Jók ezek a mostani programok, nincs már szinte semmi megkötés, korlátozás...
    Hol van már a tracker korszak, ahol a Sound Blaster Pro kártyáról kiderült, hogy sztereóban csak 22kHz/16bit-et tud, a 44kHz/16bitet csak monóban... mint ahogy a többség nem tudja mi az, hogy Gravis Ultrasound, vagy Awe32 24Mbyte RAM-mal... :)

Üdv
    Inhouse
  • IMYke2.0.0.0
    Na, végre megtudtam, hogy mi megy a "The Social Network" diszkóklub jelenete alatt - a film kaki, de ez a zene nagyon a helyén van!

BD, 5.1, fél hangerő = garantált ablakremegés :)
  • IMYke2.0.0.0
    Tekintve, hogy az eredeti tempó 76 BPM, és szövegben is lassú, egy 150+ BPM-es alapot kellene rátenned = iszonyatosan disszonáns lenne.
    A techno-korszakban is volt már tucat ilyen próbálkozás, némelyik sikeres is volt, de a többsége kritikán aluli.
    Csak úgy lehet az ilyesmit áthidalni, ha az (ének)hangot modulálod (cincogás lesz, direkt) - pl. a Carolina-techno, emlékeim szerint. De ott voltak a Mark 'Oh számok is, ahol csak a 'kiállások' voltak "lassúak".
  • lifesgood
    Lényegébe mindegy,h mennyi a tempója számban kifejezve..Én az eredeti,hangtempó alá akarom a dance dobalapot berakni...
    De már feladtam,ne offoljunk tovább...
  • IMYke2.0.0.0
    De az nem az eredeti tempója. A köztes csapások miatt látja majd' minden audió program a duplájának. De, ha elindítasz egy motronómot az Ableton-ban, vagy a Sony ACID-ben a Beatmapper Wizard-ban, akkor hallani a dupla ütéseket, és a helyes tempót. Az eredeti, valódi tempója 75,994 BPM = 76 BPM.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt természetesen, meg tudja csinálni az ACID + Ableton kombóval is.
  • IMYke2.0.0.0
    2010.12.10-e óta. Akkor települt fel a Live 8, és készültem el az első dobmintámmal. (HDD-ről készült katalógusom miatt tudom ilyen pontosan).
    Azóta megnéztem közel 100 tutorialt dob, basszus, ritmus, szinti, pluginek témában, és persze komplett zeneszámok, settek készítésében. 4 DVD-nyi anyag.

Az Ableton rewire technológiája miatt a Sony ACID-ről sem kellett lemondanom (egymásból tudnak importálni, exportálni, egymást indítani stb.).

Tutorial témában TomCosm az isten - őt szorosan követi a Sonic Academy, PrimeLoops, Dubspot.
  • lifesgood
    Én ha belehúzom az eredeti számot az audio sávba,akkor 151,83 -ra hozza ki a BPM-et... és nekem ez kellene dob nélkül...
    Mint irtam korábban,a szakszavak megnemértése végett nemtudom elvégezni azt a műveletet melyben segiteni akartál...
  • Inhouse
    Nem lehet, hogy arra gondolt, hogy az eredeti 76BPM, kicsit belassítja és már rá lehet húzni egy dupla sebességű ütemet? (pl. 72x2=144)

Üdv
    Inhouse
  • Inhouse
    Köszönöm szépen a demót! Mióta foglalkozol ezzel, illetve az Abletonnal konkrétan?

Üdv
    Inhouse
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású, de már nem értem mit akarsz.
    Azzal a módszerrel, amit eddig - végig off topicként - képpel, zenével, videóval, leírásokkal - elmagyaráztam Neked, BÁRMIT megtehetsz ezzel a zenével. Bármit.
    Én 122 BPM-es tempót adtam neki, de Te, otthon, megteszed a "dobkiütést" - lejjebb, korábban leírtam, videón látható a beállítás! - és utána olyan tempót diktálsz neki, amilyet csak akarsz, olyat alapot gyártasz, amilyet csak tudsz.

Elhiszed, hogy az alábbi remixet én egy kattintással 80 BPM-re varázsolom Neked? De, ha kell, akkor techno-tempót is diktálhat.
  • lifesgood
    Nah tehát én ilyesmit akartam...a normál dob elfedi egymást... de mivel a lassú számban más ritmus van igy belezavar..
    Ez az eredeti Bpm-je a számnak 151 BPM....és az alá raktam a nem általam készitett dobalapot..
    Tehát eredeti sebbességgel lenne jó a szám és dob nélkül...úgy passzolna igazán..
    Az általad készitett túl gyors...
  • lifesgood
    mindjárt felrakok én is vmit...
  • IMYke2.0.0.0
    Ahhoz, hogy "Dance mix" keletkezzen ebből a lassú számból, nem kell lelassítanod az eredeti tempóra (76 BPM)!
    Akkor, ha a 76, vagy 80 BPM-t használod "densz" remixhez, akkor az nem lesz táncolható mix, mert a tánc verziók - főképp manapság - 120-140 között mozognak.

De inkább megmutatom, mit csináltam én a Sony ACID + Ableton Live duóval, és néhány sound sample-vel, egy alaplapi hangkártyás, csipogó hangszórós (fejhallgató nélküli) gép mellett:

Kiwi...Enyém leszel 1x (i2k011 Dance Remix) - 03:44, 122 BPM
    Instrukciók a klipen!

Arra biztosan megfelel a minősége, hogy megmutassam, elég egyszerű 'denszesíteni' ezt a számot.

Az igazi-eredeti változat pedig ez a klasszikus (igen, tudjuk, hogy nem a srácok énekeltek):
  • lifesgood
    Köszi szépen a fáradozást....
    Alapból azt mondom,h jó lenne a dobkiütés,de a szám az eléggé fel lett gyorsitva....és az eredeti gyorsaságában jobb lett volna...Azalá raktam be dobalapot és 140-150-es BPM-el jó lett volna,ha a dob is passzolt volna alá..de mivel ez egy lassú szám és a dobalapja teljesen eltérő egy normál ritmusú számétól igy a ritmuson kivüli dobütések is hallatszódtak...ezért akartam levenni teljes mértékben a dobot...
    Namost a te verziódat próbáltam lelasitani 80 BPM körülire,de úgy meg akadozott,pedig úgy lett volna a megfelelő eredetihez hasonló gyorsaságú...És ezalá akartam volna rakni egy 140 bpm körüli szám dobalapját...Igy lehetett volna meg a dance verzió...
    Most ezzél még igy egyelőre nem boldogulok ...
    Bocsi,h későn irtam,csak melóztam... és köszi a segitséget mégegyszer...
  • IMYke2.0.0.0
    Azért egy visszajelzést megérdemlek, hogy megfelel-e vagy sem, nem?
  • IMYke2.0.0.0
    lifesgood-nak, az "Enyém leszel egyszer" kérésre

Először is, íme, ahogy én csináltam:

A képen látható, én persze még kicsit szórakoztam vele, a magam örömére, Te - lejjebb - csak az eredeti számot töltheted le, 110 BPM-re kalibrálva, és az alapdobjának kiütésével.
    A 110 BPM-es sebesség egy olyan köztes állapot, amiből gyönyörűen tudsz csinálni egy 'DJ Bobo'-s (Everybody pl.), vagy Mr. President-es (Cocoo Jamboo), de még Snap-es (The Power) verziót is (mert ezek 100-110 BPM közöttiek), vagy felgyorsíthatod 125-130-ra is, úgy, hogy nem lesz cincogás belőle.
    Az eredeti verzió alapsebessége 76 BPM!

A WAV (WinRAR-ral tömörítve) INNEN TÖLTHETŐ LE.
    Fontos, még egyszer írom: erős dobot kell használnod, és fedd le a percussion hangokat is, amik a dob mellett hallhatók!

• IMYke2.0.0.0
    lifesgood: a privát üzenetedben küldött zeneszám remixelése (ami ugye egy Milli Vanilli szám magyar feldolgozása ) sokkal egyszerűbb, mint amire gondoltam.
    Erre a számra egyszerűen teszel egy hangsúlyosabb dobot, alapot, stb-it és kész a remixed.
    De megcsinálom, amire kértél.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudom, mit tekintünk hatékonynak, de a lényeg, hogy kellő pontossággal csinálja az ember, és a "kiütött" dob(alap) helyére hangsúlyos, erős dobot, és ami még fontosabb: még több más hangot is tesz, akkor az eredmény magáért beszél.

Csak a sebtiben összedobott végeredményről mutatom a képet és a mellékelt zeneklipen így hallható az anyag:
    1. rész: Aneka eredeti
    2. rész: Aneka dobkiütés után
    3. rész: Aneka remix dob alappal, tapssal

A hang-kép is elég beszédes - főképp a második részletnél!

Meghallgatás: 4 Shared klip
  • mester1987
    elvileg megint jó:

vmusik.ru
  • Inhouse
    Ez a módszer ennyire hatékony? Tudnál felrakni egy példát? Egy számrészlet előtte és utána?

Üdv
    Inhouse
  • okiland
    Szia IMY!

Már azt hittem, senki sem foglalkozik velem. Látom tévedtem.
    Naggyon-naggyon köszönöm, a semminél sokkal többet ér.
  • IMYke2.0.0.0
    JAM X...Chubby Chupp (Radio mix) - Saját feltöltés.
    MP3, 192 kbit/s (Nagyon régen, és csak ilyen minőségben találtam), 3:09 - LETÖLTÉS - Speedyshare
  • IMYke2.0.0.0
    Nincs. Én nem kerestem és nem is találtam ilyen módszert a neten - egyszerűen a közismert 'hanghullám kiütéses' módszert ültettem át az Ableton-ba.

Amúgy meg, MINDEN amiről beszéltem ott van a képeken, a hozzászólásomban.
    De az Ableton felépítéséről már találsz videókat, leírásokat.
  • nandika22
    Hali!
    Ebből keresnék egy hallgatható minőségű mp3at!

• lifesgood
    Nincs erről egy videó valahol??mert én egyelőre keresem az ismeretlen szavakat a progiba,de nem minden sikerül...pl az impulset se találom...a kompresszornál a háromszöget se...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem értetted - ahhoz, hogy kiüthesd az alapszámod dobját (azaz, kaphass egy olyan számot, amiben nincs dob, hogy aztán olyan alapot tehess rá, amilyet csak akarsz, vagy tudsz), ahhoz mindenképp egy sima DOB(ütésből)-ból kell készítened egy dobalapot, amivel ezt megtudod tenni.
    Miután "kiütötted" a számod dobját, utána ráteheted a magad dobalapját.
  • lifesgood
    Köszi szépen,namost bobot nem akarok létrehozni,ivel egy másik számból kivett dobalapot tennék alá...akkor a 2 es pontot kihagyhatom??
    Tehát egyelőre csak simán dob nélkül szóljon ...
  • IMYke2.0.0.0
    A dobot is ki lehet iktatni - a "Compresszor"-ral.

1. Bedobod a dobnélkülivé varázsolandó zenéd egy Audio klipbe
    2. A MIDI klipre ráhúzol egy Impulse-t. annak első slotjába beledobsz egy tetszőleges DOBOT - azaz, csak dob ütést (nem zenét), és megrajzolod a 4/4-es dobot:

3. Ezután az Audio klipedre ráhúzod a "Compressor"-t, és a bal sarkában lévő kis fekete háromszögre kattintva megjeleníted a "Sidechaine"-t.
    A legördülő menüjében kiválasztod a DOB-ot, amit létrehoztál.
    A Compressor csúszkájával [a grafikon balján: Threshold] tudod változtatni, hogy mennyire üsse ki az általad bedobott dob az alapzenéd dobját.

Fontos, hogy a Sidechained így állítsd be (azaz: PostFX!!!) (Én nem neveztem el a gyorsan létrehozott projektben a dobot, ezért ott "2-Impulse" látható):

Mert, ha ezt megtetted, akkor egyszerűen az összeállításban a bedobott DOB-od kikapcsolva, marad a ZENÉD, de már DOB NÉLKÜL:

A kikapcsolása a sávnak egyszerűen a számát jelző ikonra kattintással történik - lásd a képen!
    Ezután, ezt a zenét így elmented (természetesen, abban a tempóban - bal sarok - amilyenben csak akarod, vagy amilyenben majd lassítani/gyorsítani akarod).

Majd ezt a renderelt zenét dobod egy új projektbe, (vagy egy új audio fülbe) és szerkeszted, tetszésed szerint!

• lifesgood
    Mármint a dobra értettem,de ezzel igy nem sikerült....