40688
:
Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!
Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!
-
Egy Régi Nagy Kedvenc
Comico Base - Chico's Dream
-
Po.Lo - Together Forever (Electronic Mix)
Nagy Nagy Kedvenc -
#39152 +1
-
#39151 favorit.
-
#39150 -
Tit 4 Tat feat. Cherry Swing - That's A Miracle
Remek 95 ből -
ItaloMucsacso70 #39148 Igaz 80-as évek de számomra akkor is ez volt az utóbbi évek legnagyobb állejtős mondjuk úgy "csalódása!
Míg az eredeti 1986-os Kim Davis – Hello (Is An Easy Word To Say) megmaradt egy "kétpálcás" olcsó vinyl kategóriájában.
Addig a koppintott semmivel sem különb 1988-as Marc Stevens – Michelle (My Sexy Girl)-je sokáig az elérhetetlen ritka vinyl-k közt volt keresendő.
És ha kapható akkor is jóval 100 euro felett van a korong.
Pedig itt nem pár másodperc kicseréléséről van szó.
Gyakorlatilag lenyúlták az egész nótát.
Kim Davis - Hello (Is An Easy Word To Say)
Marc Stevens - Michelle (My Sexy Girl)
-
#39146 Teljes egyetértés Maxikám!
Annyival még talán kiegészíthető,a "Children" nagy sikere kellett ahhoz hogy a dreamdance zenegyártó sorai maximális sebességre kapcsoljanak :)....többek közt DJ Dado-t is elragadta ez az áramlás. -
#39145 Sziasztok
Látom van egy jó téma és szépen kulturáltan beszélitek meg
Nekem is van két zene amit nem gondoltam volna hogy nem 90s az eredeti
Ace of Base - Cruel Summer 1998
Bananarama - Cruel Summer 1983
Down low - Johnny B 1997
The Hooters - Johnny B 1987
hanem 80s
-
#39144 Akkor itt is zenélgessünk picit
Dr Alban - No Coke (1990)
-
#39143 én is úgy vélem, hogy a dream dance vonalnak ő az atyja, sajnos már csak múlt időben, de itt is igaz az, hogy a zenei fejlődés többnyire a korábbi alapokra és a kisebb-nagyobb ötletekre épül, lásd itt és önmagad véleményét és a forrás zenét, ami miatt szintén nem kell senkinek senkiben csalódnia, pont itt is az van ahogyan írtam, keveseknek sikerül belőle igazán maradandót vagy nagyot alkotni. neki sikerült és utána valóban stílust teremtett.
-
#39142 ...s akkor említsünk meg olyan esetet amikor valaki egy olyan dalt ír amire később egy egész zenei stílus irányzatot építenek fel.
R.I.P ROBERT MILES
-
#39141 örülök, hogy akkor nem lesz közös harakiri néhány akkord kölcsönvétele és átdolgozása miatt.
"szóval mindenki nyugodjon le, és döbbenjen meg máson" Maxikám itt ez azért erős volt,ismerd be!"
SOHA! ez egy nagyon jó poén volt, csak kevesen értették!
valódi és teljes zenei átiratokat azért szívesen veszek én is, elég sokat gyűjtöttem már össze az évek alatt,
most hirtelen pl Kim Wilde több általunk tőle megismert slágere is csupa feldolgozás volt, de az A-HA, Sandra, DJ Jazzy Jeff, Warren G, Heavy D, The Communards és sorolhatnám százával napestig,szóval rengetegen dolgoztak és vittek sikerre 10-15 évvel korábbi kevésbé ismert vagy befutott dalokat, de ők mind szinte egészben vettek át zenéket, nem csak pár másodperc hasonlóságban. Azokon jobban meg lehet lepődni. Én akkor is a süsün lepődtem meg legjobban.
-
#39140 Na végre, felkavarodott az állóvíz!!!
Vannak olyan számomra nagy mérföldkőnek számító zenék, mint a Rhythm is a Dancer is, amiről azt gondoltam, hogy "Igen, ez az Ő agyuk szüleménye". Csalódok, amikor rájövök arra, hogy nem is.
Szándékosan nem is kutatom ezen számomra nagy zenék gyökereit.
Kardomba azért nem dőlök, Snap lemezeimen sem megyek át úthengerrel. -
#39139 Nem haragszom!
Az írásod alapján én úgy gondoltam bele vettél a pakliba engem is,ezért tettem a dolgot szóvá.
Nem,én nem vagyok csalódott ,éppen ezért linkeltem a Snap-től egy másik példát és tehetném további 1000 + 1 dallal,amelyekben ezt-azt felhasználtak korábbi zenékből.
Engem kizárólag a zene érdekel,az esetleges zenejogi vitákat meghagyom az érintetteknek és jogászaiknak.
Igen ez egy nyílt fórum ahol természetes dolog hogy vélemények ütköznek,ezzel semmi probléma!
De itt a te részedről van egy túl reagálás : "szóval mindenki nyugodjon le, és döbbenjen meg máson" Maxikám itt ez azért erős volt,ismerd be!
DFresh ledöbbent ettől a felfedezéstől és csalódott ,engedélyezd ezt számára.
Olvasom közben Storung pár szóval találóan ecsetelte,nem kell oly komolyan venni a csalódottságot,ezért nem dobáljuk ki a Snap lemezeinket! :)))
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.10.17. 19:03:04 -
a megemlékezés fontos, azzal nincs is semmilyen emocionális probléma.
jól emlékszel Al Agami a rap, jól eltűnt az is,pedig elég jó rapper volt. és ez egy kifejezetten jó verzió. -
Storung #39137 Ejjha... Mekkora karakterhalmozás lett itt hirtelen. D.fresh topictárs nevében nem nyilatkozhatom, de a magam részéről megígérem, hogy nem fogom színes üvegcserepekkel marcangolni legnemesebb testrészeimet amikor felfedezek egy-egy innen-onnan átvett részletet bármely 90-es évekbéli kedvencemnél. Ugyanakkor elképzelhető, hogy megemlékezem róla itt... :) Addig is: Jam & Spoon Plavka és ha jól emlékszem Al Agami egy nótában... -
#39136 ne haragudj reynaud, de túlreagálod azt a dolgot,amiből tartalmában is kiolvasható,nem neked vagy rólad szól.
hosszasan írtam egy összefüggésről, te meg,ahogyan sikerült jól idézned önmagad mindettől függetlenül mondtad el a véleményed,
én meg nem.
remélem ez a 2 lényegi apróság feltűnt neked is!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!másrészt megint jöttél egy inkompetens hülye példával,
"ha dalszerző lennél,és valaki az engedélyed nélkül felhasználná a szerzeményeded"
ami egyrészt ide nem vonatkozik, hisz nem tudhatod, a háttérben ki mikor, miben egyezett meg, szóban, írásban, ráutaló magatartással, továbbá itt samplerekről van szó, nem teljes zeneművek feldolgozásáról, vagy azok a plágium vagy illegális felhasználási hosszt elérő szintű jogosulatlan beépítéséről.
a cikkben idézett és az aktualitásakor a csapból is ez folyó példád egy konkrét mű hosszas (tehát nem 8-10mp!) és szinte változtatás nélküli részletének felhasználásával kapcsolatos (csak más énekes előadásában, azaz inkább nyöszörgésében), nincs vitatva, hogy kié a dal, mi a dal, és nem arról szól, hogy 4-8 billentyűleütést, ütemet vagy 3-4 szót átemeltek egy teljesen új, önálló dalba.
nem a csalódástól való jogot vettem el bárkitől,ilyenről szó sem volt, csak a csalódottság ilyen fokú alapokon nyugvó értelmét, alapjait kérdőjeleztem meg néhány ésszerű érvvel, ha már nagyon jogászkodni akarsz,akkor figyelj a részletekre.
ahogyan te is írtad, nekem is a végeredmény a fontos, ami jelen esetben eléggé különböző dalokat jelent, néhány mp hasonlósággal, ettől függetlenül felőlem bárki össze is borulhat és zokoghat azért, mert sok apró részletet megtalál egy korábban általa nem ismert dalban. erre mondják, hogy mindig van új a nap alatt. a többi meg sokszor a zenetörténelemben is ismétli önmagát.
sőt, volt,van, lesz.
ne gyere a kinek a privát ügye bármi témakör szofisztikálással egy nyílt fórumon, ahol pont az a lényeg, hogy a téma ne monológ legyen,hanem reakciót váltson ki, aki privátot akar,az meg ne írjon a közösbe,hanem írjon mondjuk neked egy privátot.
Utoljára szerkesztette: amaximus, 2017.10.17. 17:43:18 -
#39135 "Ezektől függetlenül a Snap nálam favorit marad,nagy zenéket alkottak,ezen dolgokat beleszámítva is!"
Figyelmedbe ajánlom ezt a mondatot,amiről hosszan írtál,én egy mondatban elmondtam a véleményem!!!
Ezért sem értem a többes számot!
Szóval nagy vonalakban egyetértek a leírtakkal,engem egy zene kapcsán a végtermék érdekel,hogy a kulisszák mögött egy-egy dal esetében milyen jogi viták,pereskedések zajlanak dallam azonosság és egyebek miatt,kiadók és zeneszerzők közt az engem hidegen hagy.
Akinek meg ez csalódást jelent,hagyd meg neki erre a jogot ,úgy gondolom ezért senkit nem bírálhatsz sem te,sem én,se más.
Privát ügye mindenkinek hogy kezeli az efféle dolgokat.
Azért kíváncsi volnék ha dalszerző lennél,és valaki az engedélyed nélkül felhasználná a szerzeményedet amivel milliókat kaszál mondjuk dollárban,milyen érzés volna.
S ha már magyar példával jöttél,itt egy cikk a témában,gondolom tudsz róla.
-
#39134 akkor most kezdjetek el mélységesen csalódni a 70-es, 80-as, 90-es 2000-es és napjaink zenéinek felében is,
de emiatt a nem túl nagy jelentőségű példák és minták miatt szerintem annyira túl lihegitek a csalódottságot, hogy jobban már nem is lehetne.
néhány taktusig, pár másodpercig kölcsönzött mintákat, részleteket, samplereket, ötleteket rettentően sok slágerben lehet hallani, ezek még nem plágiumok, nem lopások, csak olyan töredékek, amikből sokszor egy teljesen új értelmet és hangzást kapó teljesen más zenék születtek meg, amit a mostani pár példa tökéletesen jól illusztrál.
egyikre sem lehet azt mondani, hogy az bizony a the power, az a rhythm is a dancer, csak azt, hogy van hasonlóság pár ütemig, pirinyó dallamvezetésig. aztán semmi több.
emiatt nem kell csalódni, főleg nem olyan együttesekben,akik további remekműveket alkottak.
a legtöbbször a zenei körökben ezek a pici samplerek dj,produceri,zeneszerzői körökben is kézről-kézre forogtak (többnyire a sláger kidobása előtt már évekkel korábban is), csak kevesen tudtak belőle olyat összerakni,ami utána letarolta a zenepiacot.
amiket most linkeltetek, jó a hasonlóságok bemutatására, de korántsem olyan jellegű feldolgozása egy teljes zenének, amitől meg kéne döbbeni, mert a vélt eredetiben egyik sem lett sem befutott, sem sláger, de még csak nagyon ismert sem, pontosan azért nem, mert nem és nem úgy volt egységes a zene, ahogyan az a későbbiekben megszületett.
szóval mindenki nyugodjon le, és döbbenjen meg máson.
a power pl. egyébként a snap-el csúcsra juttatott verzióhoz szinte teljes hasonulásig (tehát vokál, dallam, zene, rap szövegek stb.) 1-2 évvel korábban más csapattal állt össze, erről korábban már írtunk, nálam is itt porosodik mindenféle verzióban a legeredetibb power. :)
a süsü a sárkányban csalódjatok inkább, mert annak híresen eredeti és magyar zenéje tényleg lopás, bár bergendy bácsi semmire sem emlékszik. :)
-
#39133 Így meg pláne -
#39132 Ezeket te nagyon vágod! -
#39131 Csalódás 3 egy másik daluk kapcsán :
klikk 1
klikk 2
Ezektől függetlenül a Snap nálam favorit marad,nagy zenéket alkottak,ezen dolgokat beleszámítva is!
-
Storung #39130 Csalódás 2 egy kicsit korábbról :) -
#39129 Pazo barátommal találtuk ezt a zenét.
Érdekessége, hogy az eredeti 1990-es. Kicsit kiábrándultam Snap-ből, eddig azt gondoltam, hogy korszakalkotót varázsoltak, de ők is csak másoltak.
-
#39128 Én ezekre nem emlékszek anno a Radiókból meg Bulikból, csak késöbb ismertem meg őket
Stream - My Love
Panel 4 - Say Dance!
Rhythm + Dance Machine - Never
Joystick feat. Rebecca - I Can't Wait
Subwave - Teach Me
Kings Krew Feat Boom - Let's Get Down On It
-
ItaloMucsacso70 #39127 Nálam tökéletesen működik most is. -
#39125 Kanyarodjunk vissza az ismertebb 90s évjáratú zenékhez.
-
#39124 Anno e két hsz-t elmentettem a könyvjelzők közé,merthogy olyan pillanat volt,amikor a videó play indítását követően olyan zene szólalt meg,ami egyrészt ritkább kategória,másrészt szuper jó!
Tudjuk a két dolog nagyrészt nem jár kéz a kézben!
HSZ 1 (Lagrange - Lfe Is To Be Free) DFresh
HSZ 2 (Whykiky - Don't Give It Up) DJ Adrián
P.S. : Néhány napja jeleztem,úgy tűnik elfogytak a ritkább eurodance zenék,meglehet cáfolni,tessék mutatni a fent említett 2 dal szintjéhez hasonlót . -
#39123 mivel mostanában inkább olyan zenéket raktatok,amik jó eséllyel mindenkinek megvannak, vagy agyonjátszották őket a korukban, így turkáljunk egy picit a szintén jó, de ritkább 90-es eurodance zenék között
Double Impact - F-U-N-K
Okkio - 4 Your Love (Nylon L.A.B. Mix)
Double Dare - We Belong
Kick 99 - All My Love (radio mix)
Okkio - 4 Your Love (Absolute Love Mix)
-
#39122 Egy apró ugrás és zeneileg kiemelkedő évjárat 1998.
Innen számítva indult útjára és tart a mai napig a retro ,aminek a Modern Talking 1998-as albuma adott egy jó alapot.
Ez a dal nálam elsöpört minden más megjelenést,Tina Cousins nagyon jó vokáljával.
-
#39119 Ha már DJ Dado és a lassabb tempó.
Ez európai kiadás,ami ugyanaz tracklista alapján mint a kanadai,utóbbi több mint 12 €,és jelenleg nem is elérhető.
Vannak ilyen furcsaságok,hogy még egy példát mutassak:
Fancy – Get Your Kicks (1985-ös kiadása) hmmm....
-
#39118 Egy vadonatúj celofánozott lemez ára volt ennyi,a discogs-on amit pár száz forintért megkaphatsz az egy használt ,sok esetben agyon karcolt,pecsétes,poros ,koszos lemez,de ha ott veszed és a shipping hozzáadod számoljuk csak ki úgy mennyibe kerül....
Hasonlatként mondhatnám az autót,megveszed a vadiúj verdát,pár hónap múlva már jelentős érték vesztése van,mert már használt.
100 € -os lemezek : a ritkaság varázsa,bosszantó ahogy írod,akik ennyiért kínálják a lemezüket azért tehetik mert csak néhány darab van kínálatban pld. a discogs-on,pedig valaha az a lemez is ugyanannyiba került a boltokban mint a 100ft-ét kínált cd lemezek!
Vannak nekem is olyan lemezeim amiket én egy normál áron szereztem be anno,a discogs-on meg elkérnek 300-400 €-ot értük,jót mosolygók a dolgon!
-
#39117 Igazad van, viszont ez a lemez ma 100Ft-os kategória lett, egy másik hasonló zyx lemezért meg elkérnek akár 100 eurót is.
Ez bosszant, hogy ilyen nagy különbségek vannak. -
#39116 Szóval ha 90s évek elejétől indulunk,itthon közel egy ezres volt egy Maxi CD ,és ez az ár minden további évben növekedett valamennyivel,persze biztosan akadtak olyan lemezüzletek ahol 100-200 ft-al olcsóbb volt egy-egy adott kiadvány,Balatonparti üzletekben drágábban adnak sok mindent,sajnos a lemezekre is nagyobb árrést raktak! A 90s évek végén simán fizettem egy CDM-ért 1800-2000 ft-ot!
DJ Dado maxi,ez 1996-os ,1490-ft volt hazai üzletben,ennyit mára a filléres,nem drága lemezekről, amik valójában főként ha a hazai bérekhez viszonyítjuk,egyáltalán nem voltak olcsók!
-
#39115 Igen,ez így volt,külföldön kedvezőbb áron megvásárolhattál egy lemezt,mint egy hazai lemezüzletben,2000s évek elején szintén! -
#39114 Emlékeim szerint akkoriban a maxi lemezek egy árban voltak. Bécsből volt viszonylag egyszerű vásárolni. ZYX lemezek 600 Ft körül voltak, a VIRGIN lemezek kicsit drágábbak 7-800 Ft.
Azaz érdekes, hogy valamelyik lemez azóta leárazódott, valamelyik meg felárazódott. -
#39113 Ez sem ritkaság,de egy alapmű a 90s évekből,ha könyv lenne az mondanám kötelező olvasmány.
Semmi pénzért nem adnám,az előadó az egyik első számú kedvencem!
-
#39112 A másik zene a 4 hónapos kislányom kedvenc zenéje.
Amikor meghallja, mindig nevet, jókedvű lesz.
A zene 2017-es, elnézést érte, nem biztos, hogy ide való.
Ezúton is köszönöm Birizdo Lajosnak, hogy a zenéje jókedvre deríti a babámat
-
#39111 Ma két érdekességet szeretnék veletek megosztani:
Az első zene a párom kedvenc zenéje. 2-3 éve sikerült beszereznem, ilyenkor az új szerzeményeket többször is meghallgatom. Páromnak olyannyira megtetszett, hogy azóta is ez a zene a csengőhangja: