90-es évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Inhouse
Nem lehet, hogy arra gondolt, hogy az eredeti 76BPM, kicsit belassítja és már rá lehet húzni egy dupla sebességû ütemet? (pl. 72x2=144)

Üdv
Inhouse

Üdv Inhouse

Inhouse
Köszönöm szépen a demót! Mióta foglalkozol ezzel, illetve az Abletonnal konkrétan?

Üdv
Inhouse

Üdv Inhouse

IMYke2.0.0.0
Lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású, de már nem értem mit akarsz.
Azzal a módszerrel, amit eddig - végig off topicként - képpel, zenével, videóval, leírásokkal - elmagyaráztam Neked, BÁRMIT megtehetsz ezzel a zenével. Bármit.
Én 122 BPM-es tempót adtam neki, de Te, otthon, megteszed a "dobkiütést" - lejjebb, korábban leírtam, videón látható a beállítás! - és utána olyan tempót diktálsz neki, amilyet csak akarsz, olyat alapot gyártasz, amilyet csak tudsz.

Elhiszed, hogy az alábbi remixet én egy kattintással 80 BPM-re varázsolom Neked? De, ha kell, akkor techno-tempót is diktálhat.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Nah tehát én ilyesmit akartam...a normál dob elfedi egymást... de mivel a lassú számban más ritmus van igy belezavar..
Ez az eredeti Bpm-je a számnak 151 BPM....és az alá raktam a nem általam készitett dobalapot..
Tehát eredeti sebbességgel lenne jó a szám és dob nélkül...úgy passzolna igazán..
Az általad készitett túl gyors...
mindjárt felrakok én is vmit...
IMYke2.0.0.0
Ahhoz, hogy "Dance mix" keletkezzen ebbõl a lassú számból, nem kell lelassítanod az eredeti tempóra (76 BPM)!
Akkor, ha a 76, vagy 80 BPM-t használod "densz" remixhez, akkor az nem lesz táncolható mix, mert a tánc verziók - fõképp manapság - 120-140 között mozognak.

De inkább megmutatom, mit csináltam én a Sony ACID + Ableton Live duóval, és néhány sound sample-vel, egy alaplapi hangkártyás, csipogó hangszórós (fejhallgató nélküli) gép mellett:

Kiwi...Enyém leszel 1x (i2k011 Dance Remix) - 03:44, 122 BPM
Instrukciók a klipen!

Arra biztosan megfelel a minõsége, hogy megmutassam, elég egyszerû 'denszesíteni' ezt a számot.

Az igazi-eredeti változat pedig ez a klasszikus (igen, tudjuk, hogy nem a srácok énekeltek):

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Köszi szépen a fáradozást....
Alapból azt mondom,h jó lenne a dobkiütés,de a szám az eléggé fel lett gyorsitva....és az eredeti gyorsaságában jobb lett volna...Azalá raktam be dobalapot és 140-150-es BPM-el jó lett volna,ha a dob is passzolt volna alá..de mivel ez egy lassú szám és a dobalapja teljesen eltérõ egy normál ritmusú számétól igy a ritmuson kivüli dobütések is hallatszódtak...ezért akartam levenni teljes mértékben a dobot...
Namost a te verziódat próbáltam lelasitani 80 BPM körülire,de úgy meg akadozott,pedig úgy lett volna a megfelelõ eredetihez hasonló gyorsaságú...És ezalá akartam volna rakni egy 140 bpm körüli szám dobalapját...Igy lehetett volna meg a dance verzió...
Most ezzél még igy egyelõre nem boldogulok ...
Bocsi,h késõn irtam,csak melóztam...<#vigyor2> és köszi a segitséget mégegyszer...
IMYke2.0.0.0
Azért egy visszajelzést megérdemlek, hogy megfelel-e vagy sem, nem?

IMYke2.0.0.0
lifesgood-nak, az "Enyém leszel egyszer" kérésre

Elõször is, íme, ahogy én csináltam:

A képen látható, én persze még kicsit szórakoztam vele, a magam örömére, Te - lejjebb - csak az eredeti számot töltheted le, 110 BPM-re kalibrálva, és az alapdobjának kiütésével.
A 110 BPM-es sebesség egy olyan köztes állapot, amibõl gyönyörûen tudsz csinálni egy 'DJ Bobo'-s (Everybody pl.), vagy Mr. President-es (Cocoo Jamboo), de még Snap-es (The Power) verziót is (mert ezek 100-110 BPM közöttiek), vagy felgyorsíthatod 125-130-ra is, úgy, hogy nem lesz cincogás belõle.
Az eredeti verzió alapsebessége 76 BPM!

A WAV (WinRAR-ral tömörítve) INNEN TÖLTHETÕ LE.
Fontos, még egyszer írom: erõs dobot kell használnod, és fedd le a percussion hangokat is, amik a dob mellett hallhatók!

IMYke2.0.0.0
lifesgood: a privát üzenetedben küldött zeneszám remixelése (ami ugye egy Milli Vanilli szám magyar feldolgozása <#hehe>) sokkal egyszerûbb, mint amire gondoltam.
Erre a számra egyszerûen teszel egy hangsúlyosabb dobot, alapot, stb-it és kész a remixed.
De megcsinálom, amire kértél.

IMYke2.0.0.0
Nem tudom, mit tekintünk hatékonynak, de a lényeg, hogy kellõ pontossággal csinálja az ember, és a "kiütött" dob(alap) helyére hangsúlyos, erõs dobot, és ami még fontosabb: még több más hangot is tesz, akkor az eredmény magáért beszél.

Csak a sebtiben összedobott végeredményrõl mutatom a képet és a mellékelt zeneklipen így hallható az anyag:
1. rész: Aneka eredeti
2. rész: Aneka dobkiütés után
3. rész: Aneka remix dob alappal, tapssal

A hang-kép is elég beszédes - fõképp a második részletnél!

Meghallgatás: 4 Shared klip

elvileg megint jó:

vmusik.ru
Inhouse
Ez a módszer ennyire hatékony? Tudnál felrakni egy példát? Egy számrészlet elõtte és utána?

Üdv
Inhouse

Üdv Inhouse

okiland
Szia IMY!

Már azt hittem, senki sem foglalkozik velem. Látom tévedtem.
Naggyon-naggyon köszönöm, a semminél sokkal többet ér.

Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.

IMYke2.0.0.0
JAM X...Chubby Chupp (Radio mix) - Saját feltöltés.
MP3, 192 kbit/s (Nagyon régen, és csak ilyen minõségben találtam), 3:09 - LETÖLTÉS - Speedyshare

IMYke2.0.0.0
Nincs. Én nem kerestem és nem is találtam ilyen módszert a neten - egyszerûen a közismert 'hanghullám kiütéses' módszert ültettem át az Ableton-ba.

Amúgy meg, MINDEN amirõl beszéltem ott van a képeken, a hozzászólásomban.
De az Ableton felépítésérõl már találsz videókat, leírásokat.

Hali!
Ebbõl keresnék egy hallgatható minõségû mp3at!

Nincs errõl egy videó valahol??mert én egyelõre keresem az ismeretlen szavakat a progiba,de nem minden sikerül...pl az impulset se találom...a kompresszornál a háromszöget se...
IMYke2.0.0.0
Nem értetted - ahhoz, hogy kiüthesd az alapszámod dobját (azaz, kaphass egy olyan számot, amiben nincs dob, hogy aztán olyan alapot tehess rá, amilyet csak akarsz, vagy tudsz), ahhoz mindenképp egy sima DOB(ütésbõl)-ból kell készítened egy dobalapot, amivel ezt megtudod tenni.
Miután "kiütötted" a számod dobját, utána ráteheted a magad dobalapját.

Köszi szépen,namost bobot nem akarok létrehozni,ivel egy másik számból kivett dobalapot tennék alá...akkor a 2 es pontot kihagyhatom??
Tehát egyelõre csak simán dob nélkül szóljon ...
IMYke2.0.0.0
A dobot is ki lehet iktatni - a "Compresszor"-ral.

1. Bedobod a dobnélkülivé varázsolandó zenéd egy Audio klipbe
2. A MIDI klipre ráhúzol egy Impulse-t. annak elsõ slotjába beledobsz egy tetszõleges DOBOT - azaz, csak dob ütést (nem zenét), és megrajzolod a 4/4-es dobot:

3. Ezután az Audio klipedre ráhúzod a "Compressor"-t, és a bal sarkában lévõ kis fekete háromszögre kattintva megjeleníted a "Sidechaine"-t.
A legördülõ menüjében kiválasztod a DOB-ot, amit létrehoztál.
A Compressor csúszkájával tudod változtatni, hogy mennyire üsse ki az általad bedobott dob az alapzenéd dobját.

Fontos, hogy a Sidechained így állítsd be (azaz: PostFX!!!) (Én nem neveztem el a gyorsan létrehozott projektben a dobot, ezért ott "2-Impulse" látható):

Mert, ha ezt megtetted, akkor egyszerûen az összeállításban a bedobott DOB-od kikapcsolva, marad a ZENÉD, de már DOB NÉLKÜL:

A kikapcsolása a sávnak egyszerûen a számát jelzõ ikonra kattintással történik - lásd a képen!
Ezután, ezt a zenét így elmented (természetesen, abban a tempóban - bal sarok - amilyenben csak akarod, vagy amilyenben majd lassítani/gyorsítani akarod).

Majd ezt a renderelt zenét dobod egy új projektbe, (vagy egy új audio fülbe) és szerkeszted, tetszésed szerint!

Mármint a dobra értettem,de ezzel igy nem sikerült....
IMYke2.0.0.0
A basszust ezekkel tudod levenni, minimalizálni:

Hy,Olyat lehet csinálni az abletonba,hogy a hogy a bass-t kiveszem egy számból,v lejjebb veszem..??
Egy lassabb ritmusú számból akarnék gyorsabb verziót,de a bass nem stimmel...
köszi
Szia Laci!
Hát ezt bizony nem is ismertem eddig.<#shakehead>
Dj Furry
gsegs

Ajándék csónak ne nézd a lapát!

zalrobto

<#finom><#finom><#finom>

90s EURODANCE MINDÖRÖKKÉ!!! GO MAN UNITED!!! HALA MADRID ! 80s évek rock zenéi és napjaink rock-ja 80s stilusban

Howkeddlee
Sziasztok!

Egy viszonylag "friss" zene,ha még nem volt:

Eminem Ft. Lil Wayne - No Love (Original) (2010) (4:59) (320Kbps)

Ebben a dalban felfedezhetõ 1992 egyik nagyon ismert elõadója és dalából a refrén egy része... <#kacsint> Érdemes meghallgatni annak,aki nem ismeri még!

Üdv.Csaby

A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong... \"Nem az életemet akarom végigálmodni,hanem az álmaimat végigélni!\" \"A Japán TDK együttes kazettáját meg ne vedd!NINCS RAJTA SEMMI!!\"

okiland
Szia Laci!

Most munkában vagyok, így meghallgatni nem tudom, de elvileg ez az.

Köszi!

Valaki help! http://www.valovilag.hu/video/118209 00:00-tól 00:23-ig mi a music címe?😄
kaposi1
Szia Oki!

Ha jól gondolom te errõl a lemezrõl a 10-es számot, azaz a House Land - I Love You Tonight-ot keresed.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

okiland
Nem a zene a lényeg, hanem a látnivaló.
A mai fiatalok szerintem csak néznek ki a fejükbõl, és csodálkoznak azon, ahogy egy videó dolgozik:

okiland
Hááát, ezekkel már tényleg nem tudtam mit kezdeni:

- Houseland - I Love You Tonight (sanson mix)
- Da Vinci - Going All The Way (vocal version)
- Funtopia with Jimi Polo - Living Without Love (extended version)
- Red News – Prelude
- Red News - Black Jack
- Multi Cult - Beautiful Day (T'NT club)
- Spangle - You Spin Me Round (lick radio)

A 2 Red News zenére még utalást sem találtam.

okiland
Ez is megvan, egyenlõre ebben a minõségben:

Zowie feat. The Dr. - I'm In Love (Extended Mix).mp3

okiland
Szia!

Ahogy korábban írtam, lehet, hogy 1-2 el van írva.
Sajnos ez is, így köszönöm a segítséget.

Már kerestem "Moratto"-ként is, de nem találtam.
A Datura-t megleltem, de jelszavas, így mindkettõt elfogadom, majd ha lesz idõd rá.

Köszi elõre is.

Az elsõ zene nem Maratto hanem Moratto, így keresd. Nekem megvan vinylen és a Datura is.

The real DJ play vinyl!

okiland
Az egyik keresett zene megvan :

ALEXX SELECTION EXTENDED REMIXES vol 1 (eurodance)

01 A Homeboy A Hippie And A Funki Dredd-Here We Go Again (Alexx first Extended Mix)
02 Zoom-This Must Be Love (Original Love Mix)
03 49Ers Feat. Ann Marie Smith-Lovin' You (House Mix)
04 Andrea True-Lovin' You (Fat Rat Mix)
05 Beat Pressure-Rhythm (Extended Mix)
06 Bushman-No 1 Else (Extended Mix)
07 Bizz Nizz-Get Into Trance (Alexx edit Euro 12'')
08 Hyena-Naked in the Rain (Alternative Mix)
09 4-2 The Floor-Watching You Watching Me (Kinky Boyz Extended)
10 Critical Mass-In Your Eyes (Jp's Edit)(Alexx ext-d edit)
11 Ciaobella-One Nait Stand (Don Alfonso Pension 123 bpm Mix)
12 Caravan-Caravan Of Love (XL Maxi)
13 Anxious-It's Love (Deejay Club Mix)
14 7 Signs & Julia Simon-Missing (Anything But The Boy Mix)

http://www.multiupload.com/CJNZIB3J26

ALEXX SELECTION EXTENDED REMIXES vol 2 (disco)

01 Bad Boys Blue-Jungle In My Heart (Alexx Extended Mix)
02 Mozzart-Jasmin China Girl (Maxi Version)
03 Je04K.B. Caps-Julia (Special Maxi Version)
04 K.B. Caps-Julia (Special Maxi Version)
05 Boney M.-Happy Song (Extended mix)
06 Moon Ray-Comanchero (Special Disco Mix)
07 Johnny Hates Jazz-Shattered Dreams'09 (Ultrasound Retro Remix)
08 Billy Ocean-Caribbean Queen (No More Love On The Run) (New Extended Mix)
09 Men At Work-Down Under (Chris Racine Remix)
10 Giorgio Moroder-Together In Electric Dreams (Extended Mix)
11 Boney M-Young , Free & Single (Extended Version)
12 Murray Head-One Night In Bangkok (The Bang Kok Mix)

http://www.multiupload.com/24GIHG4PWR

ALEXX SELECTION EXTENDED REMIXES vol 3 (eurodance)

01 3rei Sud Est-Amintirile (Alexx edit Remix 2k)
02 E-Rotic-Max Don't Have Sex With Your Ex
03 Dynamo-Vision Of Love (Maxi Edit)
04 E- Sensual Bg-Tips-You Should Be Dancing'' (Full On Mix)
05 Echo Bass-Gotta Dance With The Music (Dr. K. Mix)
06 Eva-Place 2 Be (Dance Version)
07 Face-This is The Night (Extended Version)
08 Fresh System-Down Under (Extended Goldennose Mix)
09 3rei Sud Est-Te Plac (Extended version)
10 B.Enjoy System-Matto Matto (Alexx Edit Lisa Mix)
11 Ethik-My Heaven (P.Y.N.O. Mix)
12 Dancebee-Party Move (Disco Club Mix)
13 Black Box-Ride On Time ('95 RMX)
14 Egma-Let The Bass Kick (Extended Mix)
15 Dynatec-Get Up Keep The Fire Burning (Club Hype Mix)

http://www.multiupload.com/XXUIIRC097

ALEXX SELECTION EXTENDED REMIXES vol 4 (disco)

01 Fresh Fox-Tokyo Lover (Happy Vibes Mix)
02 Amandras-Another Lover (Disco Maxi Mix)
03 K.B. Caps-Do You Really Need Me (Maxi Mix)
04 T.Ark-Count On Me (Remix by K.B. Caps)
05 Miko Mission-Thinking Of You (Extended Version)
06 Sally Shapiro-Miracle (Extended Mix)
07 K.B. Caps-Catch Me Now I'm Falling (Original 12' Version)
08 T.Ark-How Old Are You (Alexx Edit 12' Vinyl Maxi)
09 Psuedo Echo-I Will Be You (Alexx original edit mix)
10 M=P.B.-Co-Operation (Extended Maxi Version)
11 Max-Him-Melanie (Extended Music-Elster Retro Mix)
12 Mozzart-Devil's Rendez-Vous (Extended Music-Elster Retro Mix)
13 Shooting Party-Safe In The Arms Of Love (Extended Version)

http://www.multiupload.com/USMPRFCDB4

tgolyo
Üdv. Mindenkinek!
Új zenei csatorna mûholdon. RetroMusicTv.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

kaposi1
Csak losslessben esetleg valakinek megvan ez a zene?

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Okés,köszönet érte..Azt sejtettem,h nem C.C Catch..annak ismerem a számait...
Kó kis szám ez...
zalrobto
a fene igazad van <#falbav>

90s EURODANCE MINDÖRÖKKÉ!!! GO MAN UNITED!!! HALA MADRID ! 80s évek rock zenéi és napjaink rock-ja 80s stilusban

Hmm...Hát Samantha Fox valóban nem Madonna😊 A nóta címe: I only wanna be with you és 1988-ból való.

zalrobto
C. C. Catch szerintem csak nem jut eszembe a számcim

Errõl a zenérõl tudtok valamit??
Nem hinném,h Madonna...
okiland
Alakul, már csak ezekben kellene segíteni:

- Maratto with Scarlett - Radar System
- Houseland - I Love You Tonight (sanson mix)
- Ethik - My Heaven (P.Y.N.O. mix)
- Pak! feat. Rodney - Party On Go! (party mix)
- Datura - Mantara (Gayafri)
- Zewie feat. The Dr. - I'm In Love (extended version)
- Da Vinci - Going All The Way (vocal version)
- Funtopia with Jimi Polo - Living Without Love (extended version)
- Red News – Prelude
- Red News - Black Jack
- Technocop - Miracle Of Life
- Multi Cult - Beautiful Day (T'NT club)
- Spangle - You Spin Me Round (lick radio)

IMYke2.0.0.0
Szívesen!
Ezzel össze fog jönni - és ha követed a leírást, rájössz, hogy nem is nagy ördöngõsség.
Azt tudni kell, hogy az Ableton nem egy eJay program, vagy Traktor, vagy Atomic és más "dídzséj" program.
Több annál - profi gépzenészek ezt ÉLÕBEN használják, laptopról, helyszínen, igazi set-eket alkotva.
Óriási elõnye maga a flexibilitás. Youtube-on számos tutorialt találhatsz (angol tudás híján persze ez nem sokat segít), például a PrimeLoops, a Sonic Academy, a Dubspot mûhelyébõl, de az igaziak az új-zélandi TomCosm anyagai!

Huhh,nem gondoltam,h ilyen bonyolult....azt hittem,h van benne több ilyen elõre elkészitett dobsorozat,azt én belerakom egy audiósávba és én azt tetszõleges helyre rakhatom és tetszõleges hangerõszintre állithatom,de majd megpróbálom ezt is...hátha összejön..
köszi a segitséget....
IMYke2.0.0.0
Ilyet is tudsz csinálni a leírásommal.
Innen töltheted le a nyers (*.png) változatát a képnek: Speedyshare megosztó oldal

A képen elírtam az "Impulse"-t, és notorikusan azt másoltam tovább. 😊

Angolul nemigazán,max az igy neten használatos szavakat...
Az itteni képeket nem lehet betölteni,404-es hibát ir ki...
Olyasmit akarnék,mint ebbe a videóba is 20 mp-tõl 27,ig emelkedik...
okiland
Ajánlanék figyelmetekbe 3 oldalt:

http://evrodanceblog.blogspot.com/
http://lde1983.narod2.ru/
http://lde1983.livejournal.com/