90-es évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
90s EURODANCE MINDÖRÖKKÉ!!! GO MAN UNITED!!! HALA MADRID ! 80s évek rock zenéi és napjaink rock-ja 80s stilusban
Na, mire is hasonlít, amit mi a 90'-es évekbeli slágernek szerettünk...?
Üdv Inhouse
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
90s EURODANCE MINDÖRÖKKÉ!!! GO MAN UNITED!!! HALA MADRID ! 80s évek rock zenéi és napjaink rock-ja 80s stilusban
Mindig szerettem a mûvi hangokat, egy jól effektelt szinti, vagy eleve analóg szinti, moog...hmmm...
Sokan hozzák fel a mûvi hangokat a disco kontra rock zenében...az elektromos gitár hangját is torzítják, néha már rá sem ismerni...aztán ott van az ütem, pedig a disco zene sem mindig az a tipikus tucc-tucc, nem beszélve arról, hogy milyen finomságokból, milyen bonyolultsággal van egy-egy ilyen kikeverve, hogy az úgy szóljon, hogy fusson a hátadon a hideg...ezzel szemben vannak rock számok, ahol iszonyat tré módon ütik a dobot, úgyanúgy 4 negyedre, csak nem közte ütik a cinnt, hanem együtt a dobbal...
Szóval, nem ilyen egyszerû ez. Minden stílusban vannak átlagosak, rosszak és kimagaslóak is. Bár személy szerint pl. a deathmetal-ban nem tudnék pozitívat mondani...kinek a pap, kinem a Shulz Gizi... 😊
Üdv Inhouse
Nem néztem utána hogy megkaptad-e a számot de ha még nem akkor itt van egy remek verzió belõle.<#wave>#wave>
A C One - Sing a song now now ( Kid mix ).flac
CD single
"Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)" (radio version) – 4:06
"Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)" (in your face mix instrumental) – 4:54
7" single
"Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)" (radio version) – 4:06
"Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)" (in your face mix instrumental) – 4:54
12" maxi
"Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)" (the slammin' vocal club mix) – 6:50
"Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)" (Clivilles & Cole DJ's choice mix) – 5:00
"Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)" (the master mix instrumental) – 4:54
még keresem
Wikipedia infó<#smile>#smile>
C + C Music Factory - Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)
lehet hogy nincs is maxija ,mert nem találom egyenlõre<#fejvakaras>#fejvakaras>
Download: http://www.4shared.com/audio/WuZuPSHb/Power_Dancers_-_Ujemi_Me.htm
Dead Or Alive - You Spin Me Round (Like A Record)(Murder Mix).flachossz:7:59 min
<#ravasz1>#ravasz1>
<#ravasz1>#ravasz1>
Aztán majd ez is úgy jár mint szegény Akcent kontra Edward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love<#duhos2>#duhos2>
én is ezt remélem<#wink>#wink>
de most igy is jó<#wink>#wink>
A "Mortevicar mixet" ráadásul eddig még nem is ismertem.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
http://www.multiupload.com/F5JDC4WVH4
http://www.multiupload.com/HVBJB489U9
Még a Love train nekem is nagyon hiányzik.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Rapidshare, VOB, 162 MB
S ha valakinek van über-brutál lossless belõle, szívesen venném minden verzióját.
FORMAT: FLAC / LOSSLESS
YEAR: 1989
GENRE: POP
SIZE: 258 MB
RIPPER: EAC
TRACKLIST:
1. Holly Johnson - Americanos (3:37)
2. Holly Johnson - Americanos
3. Holly Johnson - Americanos
4. Holly Johnson - Americanos
5. Holly Johnson - Americanos <7'' Magimix Version>7'' Magimix Version> (3:27)
6. Holly Johnson - Americanos
7. Holly Johnson - Americanos (Mambo Dub) (4:14)
Part 1: Megaupload
Part 2: Megaupload
Holly Johnson - Americanos
Holly Johnson - Love Train
Csak jó minõségben.<#help>#help>
Állítólag a play-back a 70' évekbeli diszkó diszkó címû show-tól kezdett teret hódítani, amikor is Mûanyag Berci, ismertebb nevén Plastic Bertrand, alias Roger Allen François Jouret elejtette "éneklés" közben a mikit és az ének ment tovább, a közönség pedig ugyanúgy élvezte az "elõadást."
Amikor élõben hallgat az ember olyan elõadókat, akik maguk éneklik fel egyébként a dalokat, néha hátrahõköl, mint jó magam is, "hogy ez nagyon nem úgy szól, sõt szarul"!
Én attól hogy a stúdióban rakják össze az ilyen típusú zenéket, nagyra tartom a hangtechnikust, mérnököt, elõadót aki elkészíti, ötletekkel tarkítja, díszíti a mûvét, hogy végül én mint hallgató azt mondjam rá, basszus ez de f@szára sikerült.
Igaz, ez a példa nem a 90-es évek eurodance szférájából van, hanem egy 80-as években népszerû italo disco project, a Baltimora: náluk úgy nézett ki a dolog, hogy egy modell srác szerepelt a klipekben, és õ tátogott, mert az énekest, aki valóban énekelt a dalaikban - és valljuk be- nem is rosszul - õt - a magyar Ufo együttes esetéhez hasonlóan szintén nem tartották színpadképesnek.
(Erre egyébként mostanában jöttem rá, egy jó ideig kizárólag csak eurodance-t hallgattam, de rájöttem, hogy pl a Roxette és a hozzájuk hasonló elõadók talán értékesebb zenei világot képviselnek.)
Nincs semmi bajom az eurodance zenével, nagy rajongója vagyok természetesen én is a stílusnak, de mondjuk, ha a 2 Unlimited-et, Culture Beat-et, Mr Presidentet és társait összehasonlítjuk mondjuk a Roxette-tel, akkor én egyértelmûen inkább a Roxette tagjait tartom igazi, valódi zenészeknek!
Magyarországon erre példa az Ufo együttes volt, ahol a dalokban Keresztes Ildikó és Kozma Orsi énekeltek, viszont a koncertjeiken Cynthia és Doris tátogtak a dalokra, mivel úgy gondolták valószínûleg, hogy õk "színpadképesebbek", mint a két hölgy, akik igaziból énekeltek a dalaikban.
Külföldi eurodance elõadóknál nem tudom, hogy konkrétan volt -e ilyen, hogy más énekelt a dalban, és más "adta elõ" a színpadon (szerintem biztos volt ilyen külföldön is), de szerintem az egyszámos projekteknél gyakran volt olyan, hogy "élõben" soha nem adták elõ a dalt, csak egyszer felénekelték a maxira, és kész... és sok egyszámos eurodance projekt dalához klip sem készült.
Én ezt mindig úgy képzeltem el, hogy adott pár jó stúdiózenész, aki csinálgat számokat, de nem színpadképesek, vagy nincs kedvük hozzá...gyártják a számokat, a manager meg szervez hozzá csapatot, van amelyik 1 szám erejéig, van amelyik jobban bejön és tovább...
Üdv Inhouse
Sokan voltak, akik "álnéven" - tehát, az eredeti mûvésznevükhöz képest egy újabb, másik néven - is kiadtak nótákat: egyszerre több vasat is tartottak a tûzben. Lehet, hogy épp az "álneves" dal lett nagyobb siker, mint a saját-mûvészneves.
Illetve, az is lehet, hogy akkoriban nemesebb gondolataik is voltak a zenészeknek: a csúcson kell abbahagyni.
Ezt ma más nem adhatod be a tucatzenészeknek - õk még a rókabõrrõl is rókabõrt akarnak lehúzni a ... pénz miatt.
<#buck>#buck><#worship>#worship><#law>#law>
Több helyen is benne van ez az effekt a Moskobeat dalban, de ennél a résznél különösen észre lehet venni, ahol nem megy benne a basszus.
Úgyhogy ezek szerint a Gyere Táncolj címû dalban is (mint oly sok másik Soho Party slágerben is) van olyan rész, amit lenyúltak.
(Gondolom, hogy a Náksiék nyúlták le, és nem a Moskobeat tõlük..😊
Szerintem azoknak az eurodance elõadóknak a száma lényegesen több, akiknek csak 1-2 maxijuk jelent meg, mint azoknak a száma, akik legalább egy albummal is rendelkeztek.
Sem a 90-es évek elõtt, és utána sem, és egyetlen másik zenei stílusnál sem volt ilyen, ennyi rengeteg egyszámos elõadó.
Szerintetek ennek mi lehet(ett) az oka?