40708
x7qm6o4e7cb4rxmcadpj.jpg:

Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!

• zalrobto

Mig 29 - I Gotta Go

Analogic System - Slave to Time
    Két nagyon nagy kedvenc
  • zalrobto
    Finnországból nekem nem annyira ismert csapat
    Digital Soul - Feel My Body (Heaven)

Digital Soul - Misery

És egy Olaszból
    D.E.E.P. - Gimme A Sign

Utoljára szerkesztette: zalrobto, 2016.07.30. 15:51:57
  • Regiujzenek
    Talán nem sokan emlékeznek rájuk, nem voltak úgymond az élvonalban (talán első lemezüket leszámítva), de a 90-es évek elején kapós volt a zenéjük

TNT Party Zone együttes - tagjai, zenék, lemezek, slágerek
  • Nastar
    1996-ban egy Adams nevű Lengyel úriember, aki egyébként elég szépen bánik a hegedűvel, úgy döntött hogy az eurodance zenével ötvözi, a Monday című felvétele szerintem kiváló!
    Vigyétek mert betyár jól szól!Innen:Adams - Monday-lossless remastered.FLAC
    Utoljára szerkesztette: Nastar, 2016.07.28. 20:35:22
  • Nastar
    Most vissza egy kicsit Italy vonalra, az évszám 1994, akkor jelent meg X Berica - Movida Futura cimű még a mai napig is ütős muzsikája, egy kicsit hajaz a stílusa a Nikita- la bruja és eterna divina zenéire.
    Innen vihető:X-Berica - Movida Futura (Hiberica Mix)lossless.FLAC remastered
  • Nastar
    Egy évvel késöbb 1990-ben jelent meg a pattogatott kukorica,szerintem valaha elkészült legjobb feldolgozása, a Techno Talk tól ami egy kicsit hajazott az akkori Technotronic zenéinek alapjaira!!
    Innen:Techno Talk-Popcorn (Extended Version)lossless.flac remastered
  • Nastar
    A ZYX ES KIADVÁNYRÓL KÉSZÜLT VALAHOGY ÍGY TETSZETT A FÜLEMNEK A HANGZÁSA
  • amaximus
    mondhatjuk, hogy a 90es évek valahol ekkortájt indult el.
    hát igen, rongyosra játszott és jó remix volt akkortájt.

a remasz régebbi ugye? csak mert ez még kicsit loudnesses (kevés a közép), na jó, nem nézegetem, nem írogatom, dobod, úgyis viszik. :)
    Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.07.28. 14:18:22
  • Nastar
    A lágyabb vételű disco muzsikákat is nagyon kedvelem,az egyik nagy kedvencem, igaz hogy 1989-ben jelent meg, de remélem azért még befér ide, az egy Phil Collins - Another Day In Paradise című nótának Jam Tronik feldolgozása, szerintem Nikita Warren hangjával is csodálatos!
    Ja és a remasterelése bitang jól sikerült!Innen vihető:Jam Tronik Featuring Nikita Warren-Another Day in Paradise 1989.lossless (The Sidney Mix)
  • Nastar
    Én is szeretnék de sajnos nem sok esély van rá.
  • amaximus
    alapból bőven sokra elég a cd is, de a 48kiló és 24 bit szerintem az emberek 99,9%-ának a hallását és érzését is lefedi.a többi rész már inkább homeopátiás kategória. jópár gyári sacd felvételem is van,de sokszor ott sincs még a 30khz-es tartomány sem kihasználva valamivel.ami van,az is a denevéreknek szól, és csak bónusz, hogy a legtöbb magassugárzó le sem adja ezt a tartományt (a közelét sem).de ez már egy másik terület.
  • amaximus
    oda majd egyszer elmegyek.
  • Nastar
    Ami még az érdekessége a ripnek az az, hogy ez az Amerikában megjelent, még pontosabban San Franciscoban való fekete korongról készült!
  • Nastar
    Kössz cimbi, egyébként én is a 16 bit 44khz et szeretem!Másrészt pedig látom, hogy nem vagy zöldfülű a témában, ez jó nagyon jó!!!
  • amaximus
    örökzöld!
  • amaximus
    jó lett! a hangzás!
    a frekikép az meg pont olyan,amire számítottam.
    igaz ehhez egyáltalán nem kell a 96khz,mert belefér bőven a cd tartományba is. a Te 96khzes zenéd,ami egyébként hangzásban odaver, a jelszint viszont azért ehhez mérten túltolt, de ettől még a frekiképe 16khz-felett úgy esik szét,mint sok hasonló rip-é, és ez a szétesés eltart a mintavétel végéig. te jó munkát csináltál, kihoztad az állatot a hangzásból, de ez a példa is csak azt erősíti, hogy totál feleslegesek ezek a vinyl rip mintavételek,mert a forráslemezen ettől még nincs ott az a tartomány,amit a digitalizálásnál már csak zajként rögzítenek és örülnek , hogy van egy fájljuk,amiből 100 megabájt a semmi vagy csak a zaj.
    csak példaként említem meg, hogy ennek a zenének az eredeti digitális kiadásában is 17-18khz után már nem sok minden van (de az nem esik szét a végére sem) és sokan el sem hiszik, vagy nem fogják fel, hogy ebbe a tartományba ettől még mennyi mindent bele lehet paszírozni akár csak a cd mintavétellel is, de pl. a te fájlod is erre egy jó példa.
    ettől függetlenül tetszik amit kikevertél belőle.
  • Nastar
    Italodance vonalon maradva, az egyik kedvencem az 1994-ben megjelent Hyena-Naked In The Rain című nótája.
    Innen vihető saját lossless remastered:Hyena-Naked In The Rain (Original Mix)lossless.FLAC
  • Nastar
    Érdemes hidd el!!!!
  • amaximus
    na ne :) ez a zene alapvetően is megjelent mesteri hangzással, de meghallgatom majd
  • amaximus
    hát akkor rakd a 80asba,vagy OFF-kód vagy spojler közé
    Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.07.28. 11:30:28
  • Nastar
    Az a baj hogy ez a 80-as években született remek mű itt off lenne!!!
  • amaximus
    rakd ki ide, hátha többen is meghallgatnák, ha nem akarod az egészet,akkor mondjuk 2 percest belőle.
  • amaximus
    a lényeg, hogy hallani,hogy az irányok és az arányok szumma jók
  • Nastar
    Ha már 96 khz vinyl rippeknél tartunk akkor küldök neked egy ilyet is priviben,ezt hallgasd meg ez egy etalon számomra, nincs nap hogy legalább egyszer le ne játszanám!
  • Nastar
    Első szempont nekem az, hogy az én cuccomon szóljon jól, de azt garantálom neked, hogy amihez mostanában hozzányúltam, az kivétel nélkül jobban szól mint ahogy a cd-re rákerült.Egyébiránt én mindent nullán hagyok, semmilyen eq szóba se jöhet, az erölködőmön is csak egy hangerő poti van, így kell hogy jól szóljon és nem szét equzva!
  • amaximus
    a nagyon komoly az egy szubjektív fogalom, mihez képest, de a lényeg, hogy úgy néz ki, úgy hallatszódik, már meg van az a minőség,amivel lehet is mit kezdeni, persze ez olyan dolog, hogy hiába van valakinek jó cucca, ha gyík a hallása hozzá. tehát az összhanghoz kell mind a 2 tényező,jó rendszer, kifinomult, de legalábbis jó hallás és az adott zenestílusok hangzásbéli szokásainak ismerete sem baj.
    vannak még apróbb észrevételek a munkáidban, de mivel ezt nem nagystúdiós szinten és nem kiadóknak csinálod, ezért ezek már szóra sem érdemesek.
    a 80as és 90-es években igazán komoly hangminőséget produkáltak a nevesebb stúdiók (köztük jónéhány magyar is), rengeteg ilyen felvételem van, és most persze nem azokra a zenékre gondolok,amiket itt vagy ott megosztasz és nem is a mindenféle tákolt vinyl ripekre gondolok, amiket felvesznek 96KHz-en vagy 192-ben egy zörgővödröshangúsercegőpattogó lemezről, mert az akkor már milyen jó lesz, de nagyátlagban hangminőség szempontjából a 2000 év utáni kiadások sem különböznek, pont annyi bennük is a szar,mint régebben és a jót is ki kell fogni.a millenium után meg ugye beindult a loudness war,ami szinte azóta is tart, bár szerencsére néhány éve egyre visszafogottabban.
    Sajnos ahány stúdió,ahány maszterpult, és ahány stúdiós fül és mögötte lévő monitor vagy álló hangfal,annyiféle keverés. Ez sosem lesz egységes.Ezért is futottak be anno a mindenféle csodaEQ és egyéb hangmanipulátorok (hangzásjavítónak becézett cuccok) is az otthoni körökben, és azt se hagyjuk ki, hogy a hangzásigény is változott az elmúlt 20-30-40 év során.
  • Nastar
    Nagyon komoly monitor és dom sugárzóim vannak,ezek már nem kamuznak !De abban egész biztos vagyok, hogy sufni tuning ide vagy oda, szeretem mindenből a maximumot kihozni és a legtöbb esetben sajnos azt kell mondanom, főleg a 80-as 90-es években megjelent lemezek esetében, hogy nem valami jó a masterelésük, de ez lehet hogy az akkori technikának tudható be.
  • amaximus
    ez az utolsó két remix már tényleg jónak nevezhető zeneileg is, főleg a Ricky féle.
    az M-System-nek az eredeti eredetijéből amiből te dolgoztál, ahhoz képest ez egész jó lett, jó látni, illetve hallani, hogy sokat fejlődtél a kezdeti problémák óta. pl. extrém túltolások vagy épp erős hiányok korszakán már túl vagy, mert mostanság már ritkábban futok bele olyan régifajta hiperszuperremaszeteredbe, amitől akár hangzásban vagy akár hangkép látványban erősen felszisszennék.

• Nastar
    Végezetül mára, természetesen még mindig Italy egy remek feldolgozás 1997-böl igazi ritkaság a The Fugees nótáját dolgozta át Delirious nevű csapat Ooh La La La
    Szintén egy valós 320kb/s es mp3 ból remastereltem újra fényévekkel jobban szól itt lehet Ooh La La Lazni:DELIRIOUS - Ooh La La La (F.T. & Company Edit)remastered mp3.FLAC
  • Nastar
    Még mindig Italy vonalon maradva, egy remek feldolgozás 1993-ból Ricky Wilson nevü úriember Bryan Adams - Please Forgive Me című amúgy is jó nótáját dolgozta át.
    Ezt egy valós 320kb/s es mp3 ból remastereltem újra nem is lett rossz ha spectrogramon nem nézitek szerintem meg se hallani a veszteséget.Ricky Wilson - Please Forgive Me
  • Nastar
    Nincs mit cimbi! Nagyon jól szól egyébként ha komoly cuccon halgatod.
  • DFresh
    Már régóta nem tőtikézek, de ezt most leszedtem. Nem nagyon szoktak itt ritkaságot megosztani, de ez (szerintem) tényleg az.
    Köszi szépen
  • Nastar
    Elnézést 1993-ból (Miko Mission-I can fly)
  • Nastar
    Még egy nagy zene 1994-ből, szintén Italy vonalon maradva, még pedig a jó öreg Miko Mission-I can fly (repülni tudok)című kiváló felvétele!
    Innen vihető saját remastered VESZTESÉG MENTES szépen csilingel mint, a régi szép időkben a dolbyC:Miko-Mission-I can fly lossless.flac
  • Nastar
    Vagy ezt is említhetném ha már az Olaszoknál járunk!
  • Nastar
    Ha már az Olaszoknál tartunk, ott is nagyon finnyás vagyok,de ez az egyik kedvencem, nem véletlen szól így, nagyon jól sikerült a remasterelése igazi hangfal gyilkos!!!!!
    Innen vihető losslessbe:M-System - Keep Right Now (Sunday Night Mix)lossless.FLAC
  • DFresh
    De az igazán jó dance zenék Italy-ban születtek:
    Algebra - The Children Blue Eyes
    Utoljára szerkesztette: DFresh, 2016.07.27. 16:56:41
  • DFresh
    Jó kis zene
    Ha már Finn Eurodance, ez sem szar:
    Active Project - Fight
    Utoljára szerkesztette: DFresh, 2016.07.27. 16:51:36
  • zalrobto

Utoljára szerkesztette: zalrobto, 2016.07.27. 00:30:48
  • zalrobto