40708
:Egy Remek Évtized Fantasztikus Zenéi !!!
-
Nem lehet, hogy arra gondolt, hogy az eredeti 76BPM, kicsit belassítja és már rá lehet húzni egy dupla sebességű ütemet? (pl. 72x2=144)
Üdv
Inhouse -
Köszönöm szépen a demót! Mióta foglalkozol ezzel, illetve az Abletonnal konkrétan?
Üdv
Inhouse -
Lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású, de már nem értem mit akarsz.
Azzal a módszerrel, amit eddig - végig off topicként - képpel, zenével, videóval, leírásokkal - elmagyaráztam Neked, BÁRMIT megtehetsz ezzel a zenével. Bármit.
Én 122 BPM-es tempót adtam neki, de Te, otthon, megteszed a "dobkiütést" - lejjebb, korábban leírtam, videón látható a beállítás! - és utána olyan tempót diktálsz neki, amilyet csak akarsz, olyat alapot gyártasz, amilyet csak tudsz.
Elhiszed, hogy az alábbi remixet én egy kattintással 80 BPM-re varázsolom Neked? De, ha kell, akkor techno-tempót is diktálhat. -
lifesgood #24616 Nah tehát én ilyesmit akartam...a normál dob elfedi egymást... de mivel a lassú számban más ritmus van igy belezavar..
Ez az eredeti Bpm-je a számnak 151 BPM....és az alá raktam a nem általam készitett dobalapot..
Tehát eredeti sebbességgel lenne jó a szám és dob nélkül...úgy passzolna igazán..
Az általad készitett túl gyors...
-
lifesgood #24615 mindjárt felrakok én is vmit... -
Ahhoz, hogy "Dance mix" keletkezzen ebből a lassú számból, nem kell lelassítanod az eredeti tempóra (76 BPM)!
Akkor, ha a 76, vagy 80 BPM-t használod "densz" remixhez, akkor az nem lesz táncolható mix, mert a tánc verziók - főképp manapság - 120-140 között mozognak.
De inkább megmutatom, mit csináltam én a Sony ACID + Ableton Live duóval, és néhány sound sample-vel, egy alaplapi hangkártyás, csipogó hangszórós (fejhallgató nélküli) gép mellett:
Kiwi...Enyém leszel 1x (i2k011 Dance Remix) - 03:44, 122 BPM
Instrukciók a klipen!
Arra biztosan megfelel a minősége, hogy megmutassam, elég egyszerű 'denszesíteni' ezt a számot.
Az igazi-eredeti változat pedig ez a klasszikus (igen, tudjuk, hogy nem a srácok énekeltek):
-
lifesgood #24613 Köszi szépen a fáradozást....
Alapból azt mondom,h jó lenne a dobkiütés,de a szám az eléggé fel lett gyorsitva....és az eredeti gyorsaságában jobb lett volna...Azalá raktam be dobalapot és 140-150-es BPM-el jó lett volna,ha a dob is passzolt volna alá..de mivel ez egy lassú szám és a dobalapja teljesen eltérő egy normál ritmusú számétól igy a ritmuson kivüli dobütések is hallatszódtak...ezért akartam levenni teljes mértékben a dobot...
Namost a te verziódat próbáltam lelasitani 80 BPM körülire,de úgy meg akadozott,pedig úgy lett volna a megfelelő eredetihez hasonló gyorsaságú...És ezalá akartam volna rakni egy 140 bpm körüli szám dobalapját...Igy lehetett volna meg a dance verzió...
Most ezzél még igy egyelőre nem boldogulok ...
Bocsi,h későn irtam,csak melóztam...
és köszi a segitséget mégegyszer...
-
Azért egy visszajelzést megérdemlek, hogy megfelel-e vagy sem, nem? -
lifesgood-nak, az "Enyém leszel egyszer" kérésre
Először is, íme, ahogy én csináltam:
A képen látható, én persze még kicsit szórakoztam vele, a magam örömére, Te - lejjebb - csak az eredeti számot töltheted le, 110 BPM-re kalibrálva, és az alapdobjának kiütésével.
A 110 BPM-es sebesség egy olyan köztes állapot, amiből gyönyörűen tudsz csinálni egy 'DJ Bobo'-s (Everybody pl.), vagy Mr. President-es (Cocoo Jamboo), de még Snap-es (The Power) verziót is (mert ezek 100-110 BPM közöttiek), vagy felgyorsíthatod 125-130-ra is, úgy, hogy nem lesz cincogás belőle.
Az eredeti verzió alapsebessége 76 BPM!
A WAV (WinRAR-ral tömörítve) INNEN TÖLTHETŐ LE.
Fontos, még egyszer írom: erős dobot kell használnod, és fedd le a percussion hangokat is, amik a dob mellett hallhatók!
-
lifesgood: a privát üzenetedben küldött zeneszám remixelése (ami ugye egy Milli Vanilli szám magyar feldolgozása
) sokkal egyszerűbb, mint amire gondoltam.
Erre a számra egyszerűen teszel egy hangsúlyosabb dobot, alapot, stb-it és kész a remixed.
De megcsinálom, amire kértél.
-
Nem tudom, mit tekintünk hatékonynak, de a lényeg, hogy kellő pontossággal csinálja az ember, és a "kiütött" dob(alap) helyére hangsúlyos, erős dobot, és ami még fontosabb: még több más hangot is tesz, akkor az eredmény magáért beszél.
Csak a sebtiben összedobott végeredményről mutatom a képet és a mellékelt zeneklipen így hallható az anyag:
1. rész: Aneka eredeti
2. rész: Aneka dobkiütés után
3. rész: Aneka remix dob alappal, tapssal
A hang-kép is elég beszédes - főképp a második részletnél!
Meghallgatás: 4 Shared klip
-
mester1987 #24608 elvileg megint jó:
vmusik.ru -
Ez a módszer ennyire hatékony? Tudnál felrakni egy példát? Egy számrészlet előtte és utána?
Üdv
Inhouse -
Szia IMY!
Már azt hittem, senki sem foglalkozik velem. Látom tévedtem.
Naggyon-naggyon köszönöm, a semminél sokkal többet ér. -
JAM X...Chubby Chupp (Radio mix) - Saját feltöltés.
MP3, 192 kbit/s (Nagyon régen, és csak ilyen minőségben találtam), 3:09 - LETÖLTÉS - Speedyshare -
Nincs. Én nem kerestem és nem is találtam ilyen módszert a neten - egyszerűen a közismert 'hanghullám kiütéses' módszert ültettem át az Ableton-ba.
Amúgy meg, MINDEN amiről beszéltem ott van a képeken, a hozzászólásomban.
De az Ableton felépítéséről már találsz videókat, leírásokat. -
nandika22 #24603 Hali!
Ebből keresnék egy hallgatható minőségű mp3at!
-
lifesgood #24602 Nincs erről egy videó valahol??mert én egyelőre keresem az ismeretlen szavakat a progiba,de nem minden sikerül...pl az impulset se találom...a kompresszornál a háromszöget se... -
Nem értetted - ahhoz, hogy kiüthesd az alapszámod dobját (azaz, kaphass egy olyan számot, amiben nincs dob, hogy aztán olyan alapot tehess rá, amilyet csak akarsz, vagy tudsz), ahhoz mindenképp egy sima DOB(ütésből)-ból kell készítened egy dobalapot, amivel ezt megtudod tenni.
Miután "kiütötted" a számod dobját, utána ráteheted a magad dobalapját.
-
lifesgood #24600 Köszi szépen,namost bobot nem akarok létrehozni,ivel egy másik számból kivett dobalapot tennék alá...akkor a 2 es pontot kihagyhatom??
Tehát egyelőre csak simán dob nélkül szóljon ... -
A dobot is ki lehet iktatni - a "Compresszor"-ral.
1. Bedobod a dobnélkülivé varázsolandó zenéd egy Audio klipbe
2. A MIDI klipre ráhúzol egy Impulse-t. annak első slotjába beledobsz egy tetszőleges DOBOT - azaz, csak dob ütést (nem zenét), és megrajzolod a 4/4-es dobot:
3. Ezután az Audio klipedre ráhúzod a "Compressor"-t, és a bal sarkában lévő kis fekete háromszögre kattintva megjeleníted a "Sidechaine"-t.
A legördülő menüjében kiválasztod a DOB-ot, amit létrehoztál.
A Compressor csúszkájával [a grafikon balján: Threshold] tudod változtatni, hogy mennyire üsse ki az általad bedobott dob az alapzenéd dobját.
Fontos, hogy a Sidechained így állítsd be (azaz: PostFX!!!) (Én nem neveztem el a gyorsan létrehozott projektben a dobot, ezért ott "2-Impulse" látható):
Mert, ha ezt megtetted, akkor egyszerűen az összeállításban a bedobott DOB-od kikapcsolva, marad a ZENÉD, de már DOB NÉLKÜL:
A kikapcsolása a sávnak egyszerűen a számát jelző ikonra kattintással történik - lásd a képen!
Ezután, ezt a zenét így elmented (természetesen, abban a tempóban - bal sarok - amilyenben csak akarod, vagy amilyenben majd lassítani/gyorsítani akarod).
Majd ezt a renderelt zenét dobod egy új projektbe, (vagy egy új audio fülbe) és szerkeszted, tetszésed szerint!
-
lifesgood #24598 Mármint a dobra értettem,de ezzel igy nem sikerült.... -
A basszust ezekkel tudod levenni, minimalizálni:
-
lifesgood #24596 Hy,Olyat lehet csinálni az abletonba,hogy a hogy a bass-t kiveszem egy számból,v lejjebb veszem..??
Egy lassabb ritmusú számból akarnék gyorsabb verziót,de a bass nem stimmel...
köszi -
Biatomi #24595 Szia Laci!
Hát ezt bizony nem is ismertem eddig.
-
gsegs
-

-
Sziasztok!
Egy viszonylag "friss" zene,ha még nem volt:
Eminem Ft. Lil Wayne - No Love (Original) (2010) (4:59) (320Kbps)
Ebben a dalban felfedezhető 1992 egyik nagyon ismert előadója és dalából a refrén egy része...
Érdemes meghallgatni annak,aki nem ismeri még!
Üdv.Csaby -
Szia Laci!
Most munkában vagyok, így meghallgatni nem tudom, de elvileg ez az.
Köszi! -
Millerke15 #24590 Valaki help! http://www.valovilag.hu/video/118209 00:00-tól 00:23-ig mi a music címe?:D -
Szia Oki!
Ha jól gondolom te erről a lemezről a 10-es számot, azaz a House Land - I Love You Tonight-ot keresed. -
Nem a zene a lényeg, hanem a látnivaló.
A mai fiatalok szerintem csak néznek ki a fejükből, és csodálkoznak azon, ahogy egy videó dolgozik:
-
Hááát, ezekkel már tényleg nem tudtam mit kezdeni:
- Houseland - I Love You Tonight (sanson mix)
- Da Vinci - Going All The Way (vocal version)
- Funtopia with Jimi Polo - Living Without Love (extended version)
- Red News – Prelude
- Red News - Black Jack
- Multi Cult - Beautiful Day (T'NT club)
- Spangle - You Spin Me Round (lick radio)
A 2 Red News zenére még utalást sem találtam. -
Ez is megvan, egyenlőre ebben a minőségben:
Zowie feat. The Dr. - I'm In Love (Extended Mix).mp3 -
Szia!
Ahogy korábban írtam, lehet, hogy 1-2 el van írva.
Sajnos ez is, így köszönöm a segítséget.
Már kerestem "Moratto"-ként is, de nem találtam.
A Datura-t megleltem, de jelszavas, így mindkettőt elfogadom, majd ha lesz időd rá.
Köszi előre is. -
dj adrián #24584 Az első zene nem Maratto hanem Moratto, így keresd. Nekem megvan vinylen és a Datura is. -
Az egyik keresett zene megvan :
ALEXX SELECTION EXTENDED REMIXES vol 1 (eurodance)
01 A Homeboy A Hippie And A Funki Dredd-Here We Go Again (Alexx first Extended Mix)
02 Zoom-This Must Be Love (Original Love Mix)
03 49Ers Feat. Ann Marie Smith-Lovin' You (House Mix)
04 Andrea True-Lovin' You (Fat Rat Mix)
05 Beat Pressure-Rhythm (Extended Mix)
06 Bushman-No 1 Else (Extended Mix)
07 Bizz Nizz-Get Into Trance (Alexx edit Euro 12'')
08 Hyena-Naked in the Rain (Alternative Mix)
09 4-2 The Floor-Watching You Watching Me (Kinky Boyz Extended)
10 Critical Mass-In Your Eyes (Jp's Edit)(Alexx ext-d edit)
11 Ciaobella-One Nait Stand (Don Alfonso Pension 123 bpm Mix)
12 Caravan-Caravan Of Love (XL Maxi)
13 Anxious-It's Love (Deejay Club Mix)
14 7 Signs & Julia Simon-Missing (Anything But The Boy Mix)
http://www.multiupload.com/CJNZIB3J26
ALEXX SELECTION EXTENDED REMIXES vol 2 (disco)
01 Bad Boys Blue-Jungle In My Heart (Alexx Extended Mix)
02 Mozzart-Jasmin China Girl (Maxi Version)
03 Je04K.B. Caps-Julia (Special Maxi Version)
04 K.B. Caps-Julia (Special Maxi Version)
05 Boney M.-Happy Song (Extended mix)
06 Moon Ray-Comanchero (Special Disco Mix)
07 Johnny Hates Jazz-Shattered Dreams'09 (Ultrasound Retro Remix)
08 Billy Ocean-Caribbean Queen (No More Love On The Run) (New Extended Mix)
09 Men At Work-Down Under (Chris Racine Remix)
10 Giorgio Moroder-Together In Electric Dreams (Extended Mix)
11 Boney M-Young , Free & Single (Extended Version)
12 Murray Head-One Night In Bangkok (The Bang Kok Mix)
http://www.multiupload.com/24GIHG4PWR
ALEXX SELECTION EXTENDED REMIXES vol 3 (eurodance)
01 3rei Sud Est-Amintirile (Alexx edit Remix 2k)
02 E-Rotic-Max Don't Have Sex With Your Ex [Extended]
03 Dynamo-Vision Of Love (Maxi Edit)
04 E- Sensual Bg-Tips-You Should Be Dancing'' (Full On Mix)
05 Echo Bass-Gotta Dance With The Music (Dr. K. Mix)
06 Eva-Place 2 Be (Dance Version)
07 Face-This is The Night (Extended Version)
08 Fresh System-Down Under (Extended Goldennose Mix)
09 3rei Sud Est-Te Plac (Extended version)
10 B.Enjoy System-Matto Matto (Alexx Edit Lisa Mix)
11 Ethik-My Heaven (P.Y.N.O. Mix)
12 Dancebee-Party Move (Disco Club Mix)
13 Black Box-Ride On Time ('95 RMX)
14 Egma-Let The Bass Kick (Extended Mix)
15 Dynatec-Get Up Keep The Fire Burning (Club Hype Mix)
http://www.multiupload.com/XXUIIRC097
ALEXX SELECTION EXTENDED REMIXES vol 4 (disco)
01 Fresh Fox-Tokyo Lover (Happy Vibes Mix)
02 Amandras-Another Lover (Disco Maxi Mix)
03 K.B. Caps-Do You Really Need Me (Maxi Mix)
04 T.Ark-Count On Me (Remix by K.B. Caps)
05 Miko Mission-Thinking Of You (Extended Version)
06 Sally Shapiro-Miracle (Extended Mix)
07 K.B. Caps-Catch Me Now I'm Falling (Original 12' Version)
08 T.Ark-How Old Are You (Alexx Edit 12' Vinyl Maxi)
09 Psuedo Echo-I Will Be You (Alexx original edit mix)
10 M=P.B.-Co-Operation (Extended Maxi Version)
11 Max-Him-Melanie (Extended Music-Elster Retro Mix)
12 Mozzart-Devil's Rendez-Vous (Extended Music-Elster Retro Mix)
13 Shooting Party-Safe In The Arms Of Love (Extended Version)
http://www.multiupload.com/USMPRFCDB4 -
Üdv. Mindenkinek!
Új zenei csatorna műholdon. RetroMusicTv.
-
Csak losslessben esetleg valakinek megvan ez a zene?
-
lifesgood #24580 Okés,köszönet érte..Azt sejtettem,h nem C.C Catch..annak ismerem a számait...
Kó kis szám ez...