Kémszoftvereket használó cégvezetőket tartóztattak le

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Egyrészt, egy normális vállalati gépen nem elhet semmit telepíteni "

Hm, elég furcsa definíció a normális vállalatra...

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

AtisH: Na persze. A "mi lenne ha..." szintû gondolatmenetek mindig megállják a helyüket, bárhol, bármikor vissza lehet mondani. 😊
Én arról beszélek ami most van, nem pedig majd akkor ha... Nem érdekel hogy majd megjelenik-e végre az elsõ vírus mac-re vagy linuxra, a lényeg hogy most nincs, se spyware. Nemhogy 1, de egyetlen egy sincs. lehet mondani hogy persze, mert a windows elterjedtebb, de könyörgöm, legalább egyetlen megveszekedett vírus csak össze tudtak volna hozni a rossz bácsik a hosszú évek alatt...
Na végülis én örülök hogy nem windows elõtt ûlök.
Az akkor mûködne, ha a Linux, Mac, stb. a Windows-zal összemérhetõ piaci részesedést éren el. Viszont addigra valszeg "ügyes" programozók népes tábora készítene ezekre is életképes vírust, spyware-t. Mert mint tudjuk tökéletes, hibátlan oprendszer, program nincs.

Ja, elfelejtettem a harmadik megoldást:
Sírjon tovább a windows tábor hogy milyen szörnyû ez a világ, jaj de rossz emberek vannak, hátha történik valami 😊
Olcsó de nehezebb megoldás:
Le kell cserélni a windowsokat Linuxra.
A titkárnõket ki kell oktatni az OpenOffice használatára.

Drágább de pikkpakk megoldás:
Mac-eket kell venni, az OSX-et még aznap mexokják a titkárnõk, MS Office ugyanaz mint pécén.

Nincs spyware, nincs vírus, nincs gond.
Hát valahogy így aránylik az elv a gyakorlathoz... 😛

Most, hogy beírtad, hogy "Echelon", most már biztos. 😛

Ez még önmagában nem bizonyíték. Na meg ha õk is olyan alaposak mint a sereg, akkor nincs mit félni tõlük.<#mf1>

Most, hogy ezt beírtad, a fél Echelon a lakcímedet keresi szvsz. 😉

Dolgoztam egy olyan cégnél ahol hozzáférhettem az amerikai hadsereg hálójának egy kisebb részéhez (na nem a Pentagonra kell gonolni<#kacsint>), holott nem voltam rendszergazda. Sõt ha nagyon akartam volna megszerezhettem volna a munkaállomásokhoz a jogosultságot amivel már bármit telepíthettem volna a gépekre. Telefon vonalakhoz tudtam hozzáférni és ezáltal akár lehallgatni a felsõvezetés beszélgetését. És csak egy kis szürke technikus voltam. Szal ha ez ott így ment, akkor van elképzelésem arról mi lehet a kisebb, kevésbé felügyelt cégeknél, rendszereknél.

Figyelünk ám téged! 😉

Laci73
Nemsokára eljön az az idõ, amikor a Net átalakul egy globális megfigyelõ-hálózattá.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Nagyon nehéz megvédeni "belülrõl" egy vállalati hálózatot, gyakorlatilag lehetetlen.. Pláne egy képzett **ckerrel (mindenki behelyettesítheti a neki tetszõ elõtagot) szemben.
Egyrészt, egy normális vállalati gépen nem elhet semmit telepíteni (kivéve persze ha rendszergazda vagy). Másrészt egy komolyabb tûzfal (elvileg) megfogja a cuccost, amikor megpróbál kifelé küldözgetni.

mrzed001
A spyware-ek ellen nagyon ritkán védettek a vállalati PC-k, mivel "a vírusirtó követelmény, és az minden ellen megvéd". Ja, vagy nem 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

immovable
hm...ha ez így igaz ahogy írva vagyon akkor ez nagy bukta lesz...<#vigyor>
Na de milyen biztonsag az, ami addig tart, amig valaki artani nem akar a rendszernek <#awink> Pont az lenne a lenyege a vallalati felveteli rendszernek / utana az ala-fole rendeltsegi viszonynak, hogy az emberek feleljenek a tetteikert, es az alattuk szolgalo emberekert... Szerintem... Persze ez a gyakorlatban igy nem mukodik, mert mindenki azt akarja csinalni amihez nem ert. <#pardon1>
jo a cikk kisképe<#eljen><#eljen>

Ha jól emléxem már olvastam valahol, h elmennek emberkék dolgozni egy cég titkos megbízásából egy másik, konkurens céghez (persze csak rövid idõre), csak azért h ott a belsõ rendszeren tudjanak telepíteni valamilyen aljas programot. Így azért már nehezebb védekezni (fõleg ha az illetõ az IT-s részlegre kerül), de nem lehetetlen.

Szerintem fordítottak... s pont ezért írták, hogy "a jelek szerint a szükséges védelem ellenére bármilyen információ könnyen rossz kezekbe kerülhet"

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

<#idiota><#nyes><#ravasz1>

Nem birom ki, valaszt kell kapnom a kerdesemre: es mi lesz, ha ez a terroristak kezere kerul?! <#wilting><#eplus2><#beka2> Masreszt: hogyhogy ilyen komoly cegeknel nem forditanak annyi eroforrast biztonsagtechnikara, hogy ilyen ne (legalabb ne ennyire durvan) fordulhasson elo...