22
  • irkab1rka
    "Egyrészt, egy normális vállalati gépen nem elhet semmit telepíteni "

Hm, elég furcsa definíció a normális vállalatra...
  • intrex
    AtisH: Na persze. A "mi lenne ha..." szintű gondolatmenetek mindig megállják a helyüket, bárhol, bármikor vissza lehet mondani. :)
    Én arról beszélek ami most van, nem pedig majd akkor ha... Nem érdekel hogy majd megjelenik-e végre az első vírus mac-re vagy linuxra, a lényeg hogy most nincs, se spyware. Nemhogy 1, de egyetlen egy sincs. lehet mondani hogy persze, mert a windows elterjedtebb, de könyörgöm, legalább egyetlen megveszekedett vírus csak össze tudtak volna hozni a rossz bácsik a hosszú évek alatt...
    Na végülis én örülök hogy nem windows előtt űlök.
  • AtisH
    Az akkor működne, ha a Linux, Mac, stb. a Windows-zal összemérhető piaci részesedést éren el. Viszont addigra valszeg "ügyes" programozók népes tábora készítene ezekre is életképes vírust, spyware-t. Mert mint tudjuk tökéletes, hibátlan oprendszer, program nincs.
  • intrex
    Ja, elfelejtettem a harmadik megoldást:
    Sírjon tovább a windows tábor hogy milyen szörnyű ez a világ, jaj de rossz emberek vannak, hátha történik valami :)
  • intrex
    Olcsó de nehezebb megoldás:
    Le kell cserélni a windowsokat Linuxra.
    A titkárnőket ki kell oktatni az OpenOffice használatára.

Drágább de pikkpakk megoldás:
    Mac-eket kell venni, az OSX-et még aznap mexokják a titkárnők, MS Office ugyanaz mint pécén.

Nincs spyware, nincs vírus, nincs gond.
  • dez
    Hát valahogy így aránylik az elv a gyakorlathoz... :P
  • dez
    Most, hogy beírtad, hogy "Echelon", most már biztos. :P
  • AtisH
    Ez még önmagában nem bizonyíték. Na meg ha ők is olyan alaposak mint a sereg, akkor nincs mit félni tőlük.
  • Inquisitor
    Most, hogy ezt beírtad, a fél Echelon a lakcímedet keresi szvsz. ;)
  • AtisH
    Dolgoztam egy olyan cégnél ahol hozzáférhettem az amerikai hadsereg hálójának egy kisebb részéhez (na nem a Pentagonra kell gonolni), holott nem voltam rendszergazda. Sőt ha nagyon akartam volna megszerezhettem volna a munkaállomásokhoz a jogosultságot amivel már bármit telepíthettem volna a gépekre. Telefon vonalakhoz tudtam hozzáférni és ezáltal akár lehallgatni a felsővezetés beszélgetését. És csak egy kis szürke technikus voltam. Szal ha ez ott így ment, akkor van elképzelésem arról mi lehet a kisebb, kevésbé felügyelt cégeknél, rendszereknél.
  • Inquisitor
    Figyelünk ám téged! ;)
  • Laci73
    Nemsokára eljön az az idő, amikor a Net átalakul egy globális megfigyelő-hálózattá.
  • DOT
    Nagyon nehéz megvédeni "belülről" egy vállalati hálózatot, gyakorlatilag lehetetlen.. Pláne egy képzett **ckerrel (mindenki behelyettesítheti a neki tetsző előtagot) szemben.
  • BiroAndras
    Egyrészt, egy normális vállalati gépen nem elhet semmit telepíteni (kivéve persze ha rendszergazda vagy). Másrészt egy komolyabb tűzfal (elvileg) megfogja a cuccost, amikor megpróbál kifelé küldözgetni.
  • mrzed001
    A spyware-ek ellen nagyon ritkán védettek a vállalati PC-k, mivel "a vírusirtó követelmény, és az minden ellen megvéd". Ja, vagy nem :)
  • immovable
    hm...ha ez így igaz ahogy írva vagyon akkor ez nagy bukta lesz...
  • ddfg
    Na de milyen biztonsag az, ami addig tart, amig valaki artani nem akar a rendszernek Pont az lenne a lenyege a vallalati felveteli rendszernek / utana az ala-fole rendeltsegi viszonynak, hogy az emberek feleljenek a tetteikert, es az alattuk szolgalo emberekert... Szerintem... Persze ez a gyakorlatban igy nem mukodik, mert mindenki azt akarja csinalni amihez nem ert.
  • SirLord
    jo a cikk kisképe
  • AtisH
    Ha jól emléxem már olvastam valahol, h elmennek emberkék dolgozni egy cég titkos megbízásából egy másik, konkurens céghez (persze csak rövid időre), csak azért h ott a belső rendszeren tudjanak telepíteni valamilyen aljas programot. Így azért már nehezebb védekezni (főleg ha az illető az IT-s részlegre kerül), de nem lehetetlen.
  • Drawain
    Szerintem fordítottak... s pont ezért írták, hogy "a jelek szerint a szükséges védelem ellenére bármilyen információ könnyen rossz kezekbe kerülhet"
  • Praetor
  • ddfg
    Nem birom ki, valaszt kell kapnom a kerdesemre: es mi lesz, ha ez a terroristak kezere kerul?! Masreszt: hogyhogy ilyen komoly cegeknel nem forditanak annyi eroforrast biztonsagtechnikara, hogy ilyen ne (legalabb ne ennyire durvan) fordulhasson elo...