32
Van-e olyan hogy HDD-re passzív hűtő?
  • gabber_saviola
    ejha
  • Tufa
    jóttehet a vinyónak hogy megvan dölve
  • Savmacska
    ott lennt a földön
  • Banyapapa
    Ejha

De hol a helye igy?
  • Savmacska
    SZIASZTOK A KEDVETEKÉRT CSINÁLTAM 1 ,,WINCSESZTER" PASSZIV HÚTÉSÉT IGAZ H NEMNAGY CUCCDE NEKEM BEJÖTT CSAK HELYIGÉNYES ....TOBÁBB FOKOZTAM A HÓMÉRSÉKLETET ÉS MÉG AZT A VENTOT IS RÁDOBTAM (HOZZÁ VOLT GYÁRILAG)ÉS IGY LETT 19*C FOKOS A VIGYOM AMUGY MAXXTOR 160GB-OS
  • [Walaki]D`Lair
    Az egész vinyó egy nagy Passzív hűtő...
  • Rafaelo
    de azmá hideg levegő . de egyébként mivel rohatt erős a venti (asztali) ezé a gépbe nem reked levegő és a wincsik ís jól lehülnek szerintem ha levenném a gép oldalát és totálba kapná lemenne az összes temp érték 20fokra :O
  • Tufa
    még mindig nem oké... Minden normális házban hátul fujja ki a levegőt, nem pedig ott megy be... megragad a levegő a tápban, nem tud kiáramolni belőle.
  • Rafaelo
    probáltam oldalt de akkor nem hült így hátul van és -13 fokot lehüt
  • Tufa
    ezt legközelebb lassabban, érthetőbben.
    Egyébként nem értem, ha a géped mögé raktál be egy ventilátor, de minek? Ott szívja ki a levegőt, nem pedig be.
  • Rafaelo
    én beraktam a gépem hátulja mögé egy sima ventilátort igy minden 30 fokos lett :D
    csak kurva hangos hajrá a sima ventik
  • maozedong
    ehh. én megsülök :
  • kvarga
    Az is lehet, de még valószínűbb, hogy már lassan én is kezdek fázni itt, az ablak alatt!
  • maozedong
    -de
  • maozedong
    vagy kevésbé defragmentálódott a vinyód azóta
  • kvarga
    Jéé.. ráküldtem egy defragot és kevésbé meleg, mint az elöbb. Ja, alulról kell hűteni! Vagy csak alul van az érzékelője...
  • kvarga
    Ja csak a vinyónak hogy a jobb, azon filózok... Na átszereltem, hogy az alján legyen több levegőjárás, megnézem, menniyvel jobb ez így neki.
  • Narancs
    Igen, az elhelyezés a ventinél kicsit gáz. A gyári cuccok mind vagy az aljára, vagy a tetejére tehetők...házilag viszont oda teszed a ventit ahová jól esik...
  • kvarga
    Hát igen, rack-ban úgy megy rá a levegő, hogy köré... de ahogy böngészgetem az oldalakat, a ventis hűtők mind a vinyó alá mennek. Biztos tudnak valamit! Vagy csak oda lehet rácsavarozni, azért?
  • Narancs
    Én elé lógattam annó a ventit. Így rendesen fújta a levegőt az aljára meg a tetejére is...
  • kvarga
    Hmm, jól értelmezem, a hddket alulról kell hűteni? Tehát az áramköreik felöl?
  • Narancs
    Na jó, az 500forintos ventivel csak szemléltetni akartam, hogy akár ennyiböl is megoldható a hűtés, nem kell 5-6K ért márkás vasakat újítani...
    1600HUF ért kapni CoolerMaster 12centis ventit+potmétert (!!!), szép színes meg minden...ez igen csendes és minőségi darab, és még mindíg nem 5K...
  • Taranov
    Az tré.
    Egy igénytelen ventit be nem eresztenék a gépembe :)
  • kvarga
    Tetszik ez az oldal! A google nem igen adta volna pont ezt így ki, azért az ember még sokkal többre képes..
  • Narancs

vegyél inkább ventit, kössed 5voltra és csókolom...vagy vegyél ötezerér egy darab vasat...
  • Tufa
    de az nem passzív ;)
  • kvarga
    jó, csak gondoltam, vélemények, tapasztalatok is lesznek, nem csak a puszta linkek...
  • Narancs
    Mondjuk amennyibe ezek kerülnek abból már vinyót veszel...nevetséges...
    500HUF egy 8 centis molexel házventi, 5Volton SEMMI hangja zárt háznál, és jobban is hűti mint egy 10X annyiba kerülő szarság...
  • Met
    nagyon nehéz lett volna ideírni
  • kvarga
    hmmm thx, ez gyors volt!
  • Tufa
    Nem! még soha
  • kvarga
    Hali mindenki, kerestem, de nem találtam... szóval HDD-m kissé melegszik (50-52°C), de nem akarok még egy ventit a gépembe rakni. Hallottatok már passzív HDD hűtőről?