61
Jó storyk vagy rossz emlékek oda vissza, vendéglátás és környéke.
  • Asperot
    Gyakorold a türelmet és a kedvességet.
  • Shadow_THH
    tudtok valamit ajánlani mint kezdőnek? idén nyáron asszem pincér leszek :)
  • JackDaniels #19
    De ez is csak nálunk "érdekesség". Az olasz ha bemennek ketten, akkor nem fog egy ötszemélyes asztalhoz ülni, ha van a kétszemélyes is. Erről ennyit.
  • Asperot
    Soha többé nem fog jólesni a gyros
  • Shadow_THH
    augusztusra (a szezonra pont) szoktak kiburulni a pincérek kurvára a balatonon. Igaz mi is csak mi nem tányérokat dobálunk hanséknak
  • Shadow_THH
    a tripper gyros mond valamit? :D asszem a józsin volt hogy akik gyrost ettek azoknál mind kimutatható volt a szájukban a tripper. igaz a majonézes öntetre nem volt panasz addiog még soha! :D
  • Bandew
    Én mindig kedves vagyok a pincérekkel, tudom, hogy baromira megerőltető és fárasztó munka. De azért ez nem jelenti azt, hogy a pincér kiboruljon, csak mert fáradt és ideges, akkor ne menjen pincérnek. Szerencsére ritkán találkozik ilyennel az ember (legalábbis én). A vendégeknél meg azt utálom, aki azt képzeli magáról, hogy ő az atyaúristen és a pincér egy alsóbbrendű valaki akivel bármit megtehet. Az ilyenekkel a pincér sztem nyugodtan bunkózhat. Én mindig úgy gondolok a pincérekre, hogy ő is egy jófej ember, akinek ez a munkája és nem különbözik tőlem. De ha kiderül ennek az ellenkezője, akkor sem szoktam megalázni őket, mint egyes barmok teszik, még akkor is ha nincs rá okuk. Egyszerűen hagyom a francba, nem szeretem a balhékat, amik teljesen feleslegesek.
  • Grusi
    Egyetértek, szerintem ez a legkevésbé sem vicces.
    De a többi sztori az :D
  • Taranov
    Én tuti nem ültem volna át.
    Egyszer a Fenyőgyöngye étteremben, Budapesten, leültünk. Elég hideg volt, de nyitva tartották az ablakot. Mondtuk, hogy be kéne csukni, erre mondta a pincér, hogy üljünk tőle messzebb. Ezt szerintem nem szabadott volna, bunkóság.
    Aztán sajnos ottmaradtunk, a kaja is szar volt, 4200 volt a számla, 5.000-el fizettünk és lenyúlta a 800-at, pedig nem akartunk borravalót adni.
    Aztán persze visszakértük.
    Na, ez a bunkóság.
  • JackDaniels #12
    Ha pedig külföldön jár, neki ugyanilyeneket mondanak és ő ugyanígy bólogat. Azzal, hogy valaki még jókedvében is milyen bunkó, nem kellene dicsekedni. Persze, ez csak az én véleményem.
  • Asperot
    Arra minden vendéglátós ugrik hogy ha behordják a üzletébe a cuccokat. Persze ha már már törzsvendég vagy egy ropi tényleg belefér. Viszont nehéz határt húzni. Hamar elérhetünk oda hogy szendvics, dobozos kóla vagy bor. Kösz csak leülök ide. Egyébként a borozókban kb közértáron árulják a sós vackokat. Mint szolgáltatás. Nem azon akarnak kaszálni. Viszont ha már vette a fáradságot hogy tartson naná hogy szeretné eladni.

Ami pedig a viselkedést illeti, túl sok nehéz vendéget láttam már. Persze hogy a vendéget kell kiszolgálni de van pár szabály ami a vendégre vonatkozna. Csak amit az illem és a józan ész megkíván.
    Csak egy példa. Olaszországban beültünk egy étterembe. 30 asztal és csak egy foglalt. Csüccs. Jön a pincér udvariasan köszön és megkérdezi várunk-e még valakit? Mondom nem.
    Akkor kérem Önöket fáradjanak egy két személyes asztalhoz mert ez 4 fő számára terítettük.
    Picit pislogtam, de baromira igaza volt!
    Magyarországon ezt nehezen sütné el. Talán túl sem élné.

• Cat #10
    bementem egy kocsmába csutortokon, ahova sokat járunk, kezemben ropi, hogy borozgatás közben megiszom. Tucatszor már biztos voltunk ott, és mindig vittem vmi sosat, kell az iszogatás közben. Szóval csaj szol, hogy legközelebb ne hozzak, mert náluk is kapható. Akkor még nem gondolkodtam el ezen, de másnap mondta haverom hogy milyen gennyládák - otthagyunk 6-8ezreket, és 25ftos ropin akad ki.

Az alant olvasható hozzászolások némeilyikével nagyon nem tudok egyetérteni. Sose értettem amikor a pincér bassza le a vendéget, nálunk ez valahogy nagyon furán működik. A pincér azért van hogy kiszolgáljon engem, és én ezért fizetek, a bolti ár legalább háromszorosát (ugyanazt hozza ki mint mellette a közértben, csak itt le lehet ülni...). Akkor meg ne legyen bunko, és legyen tiszta a pohár.
  • CSOCSO
    :)))))))
  • Asperot
    Némi kockázat van benne :)))
    Igaz így is ontják a megjegyzéseket persze úgy hogy a vendég meg ne hallja.
    Pl palm top-os rendszereknél. Láttam pár nyomtatóból kifutó rendelés szalagokat pár apró szösszenettel.

Ice tea citromos 3dl
    (Ne legyen hideg mert fáj a kurva torka)

Koffeinmentes kávé tejjel
    Ásványvíz mentes
    (a tej legyen meleg mint a srác aki kérte)

Jegeskávé
    (vazz ha látnád a mellét)
  • CSOCSO
    ghehehe
    ha mentek majd inni valahova kerjetek valami uccsit... es mondjatok azt hogy:
    "jeggel ha lehetne"

ez persze faszan felreertheto hogy jeggel ha lehet NE!!! vagy jeggel ha LEHETNE!:)

vagy kerjtek el a nyubi felszolgalotol a lisztvagokest:)) persze lehet hogy bele fognak kopni a levesetekbe
  • Asperot
    Egy kis kávézóba állandóan beült egy hölgy, mindig kávét kért 6 zacsi cukorral. Persze hordta haza. Egy idő után megunta a pincér. Következő nap kivitte a kávét egy cukorral.
    A nő keresgette a cukrot egy pillanatig aztán ránézett a pincérre.
    -Drágám! Tudja hogy 6 cukorral iszom!
    -Tudom! Beleraktam!

• Asperot
    Rendezvénynek kerestünk helyszínt beballagtunk egy étterembe. A pincér kicsit zavart volt (talán most ébredhetett mert vendég az nem volt) Megkérdeztük hogy pénteken kibérelhetnék-e a helyet?
    Hmmm Péntek? Mormolta halkan. Péntek mintha lenne valami pénteken. Valami van pénteken. Ja fodrászhoz megyek. A terem szabad!
  • Takezó
    talán te is passzolhatnál 1-2-t
  • CSOCSO
    vendeglatosnak tanultam.. legviccesebb mikor bemegyek egy etteremben es atrendezem az asztalt ugy ahogy lennie kene:) megha mondjuk koszos egy pohar vagy tanyer azt megfogom es megforditom.. mint a vizsgainkon:) persze a kis felszolgalok nem ertik mit csinalok:) ehhhh
  • zero_cool51
    Én 2 évig pincérkedtem. Vannak jó vendégek és rosszak. Story van jó pár.
    Pl. kollega jó kedvében volt, és egy osztrák fószernak magyarázott. Az persze egy szót nem értett magyarul. Ő meg mosolyogva mondott a képébe ilyeneket, hogy "mi van te bajor paraszt, jöttél pénzt költeni" meg "jó nagy faszkalapok vannak ott nálatok mi?" Az osztrák fószer meg mosolyogva biccegett, mintha tudná miről van szó. Most este csak ez az egy sztori jut eszembem de biztos lesz még.
  • Asperot
    Mivel a ma estét ilyen témával töltöttük sok sör mellet, gondoltam itt is elfér egy ilyen topic.
    Vendéglátósok és hivatásos vendégek ontották egymásra jó és rossz tapasztalatikat, kivel mi a baj vagy miért szeretik. Megtörve rengeteg jó story-val amin fetrengve röhögtünk. Biztos van még ilyen a világban. Ide vele!