47
LANparty szervezése és egyéb dolgok
  • Sir Quno Jedi
    Ja. Egy jó LANpartyra sok bot is kell. Ember úgysenem lesz sose elég. DE 2x10 ember meg 50-60 bot már ütős!
  • mrzed001
    SW battlefront 1-et javasolnám még (technobuziknak 2-t), na ott nincs a "sehol senki kire lőjjek???" effekt :)
  • Sir Quno Jedi
    De itt van helyette/mellé az Act of War Direct Action + High Treason. Az nem olmik össze, gyors, nincs egységlimit ugyanúgy.

Sajna nem annyira építgetős, mint a C&C széria, de jóak nagyon!
  • Sir Quno Jedi
    Mai napig Generalsozunk (+Zero Hour) és bizony annak a netkódja szar. Hiába az erőművek, hiába a gigabit LAN, 1xűen szar még a legújabb patch-ekkel is. De a játék annyira faja, hogy mégis nyomjuk (mazók-e vagyunk).
  • Istencsászár
    Jah... Mikor a Generals kijött, szép is meg minden, de egyszerűen nem bírta el a 100mbit lan és az akkori gépek. 1 pálya ugy 6-7 óra ( persze szübetekkel, délbe elkezdtük azt ránksötétedett ^^ ), 4-5 pléjerrel. A leg dühítőbb az volt amikor összeomlott az egész mer nem bírta a rendszer...
  • Sir Quno Jedi
    RTS-hez meg nem árt bika gép a szervernek, főleg ha nem dedikált, hanem még játszik is rajta a tulaja közben. Egy 3giga feletti HT-s, vagy dual core-os gép minimum 2GB RAM-mal és Gigabit LAN-nal már elmegy.
  • Sir Quno Jedi
    Kell venni villámvédett hosszabbítót és arra dugni 3-4-esével a gépeket!
  • Sir Quno Jedi
    AOE3 csak 8 játékos. Az Age of Mythology tud 14 játékost is (emlékeim szerint).

Sajna a legtöbb RTS csak 8 játékost bír max. De persze még mindig lehet kieséses küzdelmet.
  • daxan
    ok. 25-en leszünk. Játékok: Age of Empires 3,Counter-Strike,Unreal Tournament,NFS Most wanted, Battlefield 2, CoD 2
  • mrzed001
    Már csak a game nevét felejtetted el megadni, ugyanis nemmindegy.
    A többi jó, csak készülj vele hogy 6-7 gépnél többet ne köss egy biztosítékra/hosszabbítóra mert izzani fog a kábel
  • daxan
    Sziasztok! Én is akarok szervezni egy party-t de én még ezen a téren nagyon kezdő vagyok. Mi win. server 2003-on akarjuk a szervert üzemeltetni és olyan 20 fő-s lesz az egész. A lan kártya 10/100-as. A swich 25-ös szintén 10/100-as. Szerintetek jó lesz? A szerverben van: 3200-as AMD proci, 1Gb ram, Gf 6600 Gt vga, 10/100-as LAN kártya.
  • Chief
    Leírom a saját tapasztalataimat én is a LAN partykkal kapcsolatban...
    2001-től rendszeressen rendezek kb. 2 havonta lant, 25-35 gépesset, leginkább a baráti kör tölti ki azt a pár főt.
    Win 2000 Server-es gép oszjta az ip-ket, és azon fut a dedikált cheating death-es cs szerver is.
    100mbit háló tökéletessen elég játékra, ha másolgatnak közben az már gáz...
    Szal, tartsatok fent vagy az elején vagy a végén 1-2 órát warezolásra.
  • Shadow_THH
    liero extreme online :D
  • mrzed001
    Jó játékot :))
    Gondolom sokan lesztek, fps 1000-el (Star Wars Battlefront jött be legjobban nekünk, mert elég uncsi egy városnyi térképen azt a pár ellenfelet keresgélni)
    Ha több switch-et fogtok használni, akkor a központi gigásba csatlakoztasd + a szervert is.
    SMC jóóóóó :)
  • Vikszi
    Egy Művelődési központban lesz, talán nem vágjuk szét a villanyórát. De azért +nézem. Sztem is a Gb-es switch lenne a jó, csak a márkában nem vagyok biztos. Otthon van egy SMC 5-ös.
    Szerintetek jó az SMC-swithc vagy tudtok jobbat olcsóbban ??? :))
    A WC-illatosító az jó ötlet, soha nem jutott volna az eszembe :)), de wc papírt is viszek 3-4 gurgulával. Most azt írnám, hogy milyen játékokat lehetne nyomni, de az előző oldalakon már ezt kitaglalták és nem ez a topik címe :).
    Minden esetre veszek egy seagate vinyót, ha már ilyen jól le lett tesztelve :))
    THX
  • Shadow_THH
    gecie :Ddd
  • Borg
    Nekem a 3 éves 80-as seagate is tol 35mb/s-ot (a sata raid tömböm meg még többet).

Ha valaki nem bírja 20mb/s fölé vinni, annak oka van.
    1. töredezett a winyo
    2. alaplapi driver rossz (nforce2 esetében pl nem nehéz rossz drivert feltenni...talán jó még nincs is és nem is lesz)
    3. egy kábelen van a két winyo ami között másolsz
    4. rossz kábelezés, bad sector stb stb (ezt a SMART táblából ki lehet olvasni, csomó paraméter van ami lassít)
    5. És az sem mind1, hogy kis vagy nagy filet másolsz (a cachelés beállítása miatt).
  • Siffredi
    nem olyan hihetetlen az a 40 mega/sec egy mai vinyonal, persze sok tenyezotol is fugg, pl mennyire toredezett, mennyire kihasznalt stb...

pl ez egy kozel ket eves 120-as Seagate gyorstesztje

• mrzed001
    A szervernek ajánlott a giga LAN. Itt nem az számít, hogy mennyivel tud írni olvasni a wincsi, mivel 99%-ban memóriából megy a game. Az meg ugye gyors :)
    Hosszabbító, mégpedig sok. Nekünk megesett már, hogy izzott a hosszabbító (kb 60-70 fokos volt)
    Tartalék biztosíték, mégpedig erős kivitelben (16A nekem elég volt)
    Ventillátorok, vagy légkondi, mert a se te, se a gépek nem bírják az 50-60 fokos meleget (játék közben procik 100%-on mennek, ezért aztán keményen fűtenek). És a gépek ontják a hőt. 6x4-es szoba 4 géppel 1 órán belül katlan lesz. 8x8-as szoba 15 géppel még a -10 fokból is kellemesen langyos lett 2 óra alatt.
    IP-nek valami egyszerű és FIX-et javasolok, pl: 10.0.0.x , Subnet Mask: 255.255.255.0 (x-et érdemes többiekkel megbeszélni, kinek melyik szám teccik:) különben ütközés lesz) DHCP-vel nem érdemes sz.rakodni.
    Game isokat nem érdemes csak a szerverről leszedni, mivel nem SCSI a wincsi, ezért brutál lassú lesz már a 3. töltőtől kezdve (max 3-an egyszerre egy gépről), különben még az egere is odafagy a képernyőre
    Mivel tuti copypartyval kezdődik minden LAN party, ezért ilyenkor meg érdemes beszélni egy közös Munkacsoportot (Workgroup)
    És a WC-ben legyen illatosító :)))
    Röviden ennyi jutott eszembe
  • kigyi
    De miért olyan hihetetlen ez?
    Én napmint nap másolgatok a winyóimon és simán megy 40 felett (jóval ezen érték felett)
  • Analfabeta
    Az én vinyóim kb. 2 évesek, ma mértem meg, minden optimalizálva, 29e K felett nem tudok írni egyikről a másikra. Valaki mutasson már nekem egy screenshotot (nem fotosopposat :>) hogy total commanderben gyorsabban másolt mint 40e K, annyira kíváncsi vagyok.
  • Chaos Mad
    sör rlz!
  • Shadow_THH
    jaja ezek mindenképpen:

-win xp cd+ key
    -hosszabbító
    -ipari áram és villanyóra, mert leesik a helyéről ahogy forog :d
    -pótalkatrészek (a legjobb ha van + egy nem használt gép
    -fogyó eszközökből több is (egér, billentyűzet, talán pár ram is)
    -rengeteg sör :)
  • Shadow_THH
    én a dc-re gondoltam ahol vinyóra irod az adatot és nem MAI vinyóra de mind1
  • dikki*yysw
    mai vinyók sebessége
  • dikki*yysw
    Egy mai átlagvinyó sebessége eléri a 60 MB/secet is (sima IDE/SATA, nem is raptor vagy scsi). Átlagban pedig 30-40 MB/sec között írnak.

Amúgy ha a switch gigabites lenne, az nem lenne rossz. Arról még kaphatna mindenki 100 mbites linket, szal nem az a lényeg hogy a switch és a gép között legyen gigabit. Csak a switchnek kéne lennie. Viszont ha a 100as oszlik 40 felé, az már nem a legjobb.

De egy sima háztartás hálózata nem bír el 40 gépet, ez egészen biztos.
  • Chaos Mad
    jah :)
    ventillátor alap sztem is :)
    meg pár rekesz hideg sör, vagy üditő. hosszabbító is kell pár. meg norm kábelek. tartalék kábel + hálókártya se árt.
  • QuippeR
    néhány ventillátort (asztalit) még rakjatok be, mert ilyenkor (nyári hálóparti) szokott előfordulni, hogy egy-egy gépben elfröccsen néhány alkatrész :P
  • Analfabeta
    Milyen vinyó lenne az ami ekkora sebességgel tud írni? 20e K/s feletti írást én még nem láttam ata-s vinyótól.
  • Borg
    Ezt azért gondold át még... egyrészt a 100mbit az 12,5mbyte/s. Ezt lazán elviszi egy winyo. Másrészt meg nem is kell elvigye a winyo, a neten érkező packeteket a legritkább esetben kell felirja winyora.
  • dr Kotász
    Egy...
  • dr Kotász
    Hosszabbítót...
  • dr Kotász
    Mindenki hozzon hosszabítót.
    Csekkold a helyszín villanyóráját. Ez mezei óra nem bír el 40 gépet.
  • rezsofiz
    Hát nálunk az volt hogy a HUB megadta magát.. Elég kellemetlen volt. Szerencsére volt másik :)
  • Cat #13
    a 100mbites az 12 megabyte sec, azaz egy mai vinyo 300 megabites hálóról jövő adatot is ki tudna irni azonnal
  • Istencsászár
    Tapasztalat:
    - jóha viszal win cd(ket) és drivereket mer a windows tuti otthal meg
    - 1 tartalék hálókari se árt ha valakinél van
    - hibátlan kellő hosszuságú kábelek
    + 1 fejsze ha netalántán valaki csitelne:D
  • HD JOHNNIE
    Milyen problémák? Hát például áramszünet.... az nagyon könnyen odavágja a gépeket...Nálunk volt már ilyen...
  • Vikszi
    A kövi kérdésem, hogy igazábból milyen problémák merültek fel nálatok a LAN partyknál.
    Persze:
    -játék image a serveren onnan le lehet tölteni
    -IP cím kiosztás
    -hálozat megosztása minden gépen stb..
    -Oprendszer nálunk mindenkinek XP-lesz.
    -Nem lesz agyontuningolt gép :)) (Azért már szóltam a fiúknak)

ha tudtok még vmit akkor megköszönném
  • Vikszi
    Oksa. Thx a segítséget. Amúgy már nyomtuk egy 5-ös 10/100-ason ott jó volt, de ha 40-en leszünk az azért sok információ megy a serverre + a hostokhoz. Az alaplapra van integrálva a Gb-es csati. (ASUS A7N8X delux)
  • Shadow_THH
    1 gb-s lan kártya fölösleges

valszeg a vinyód sem pörög olyan gyorsan hogy a 100mbitesen érkező adatot fel tudja irni egyből :)