14
-
TH448 #14 Azért ez nem ilyen eccerű. Akárhogy új szolgáltatások, aki akar, az itt is fog tudni támadni. Megjelennek a fake csomagok, meg ugye álcázás, egyebek, amit ember tervezett, azt ember feltörheti...
Tehát ami legnagyobb előnye igazán az, hogy több ip cím van. Mégpedig: 281474976710656 db :). Ebből jut a tv-nek mikrónak, mindennek. Ez viszont nem hülyeség, ha belegondolunk, hogy suliból/munkahelyről beállítjuk a hűtőt, hogy hűtsön nekünk pezsgőt X fokra, a videó vegye fel a a forma1-es futamot, aztán majd otthon party. :) Viszont nálunk sztem ez még legalább 15-20 év, hogy elterjedjen az országos 10-20-tól lényegesen nagyobb szintre. -
#13 jah ez én is olvastam, sajnos a jenkik nem igazán akarnak átállni, nekik van elég .. -
#12 IP címet a mikrónak, és a mosógépnek is!
... neh má milyen ratyi a bringád, még IP címe sincs? ... -
#11 ipv4-et nem erre a hálózatra tervezték: zárt katonai hálózatra ahol nincsen "támadó" összezárva "baráttal", csak barát volt...ez címbővítésen kívül azért mást jelent. -
/. cím: "Little Interest in Next-Gen Internet" vagyis Kis Érdeklődés a Köv-Generációs (ipv6) Internet iránt.
Sg cím: Közeledik az IPV6-ra való átállás.
Ez hol van megint rendesen fordítva kedves cikkíró?
Ha megnézi a forrást amit linkeltem, akkor ugyanúgy a Junipert veszi alapul.
"A jövőbeni internet a tervek szerint elsősorban egyszerűbb és biztonságosabb lesz elődjénél. Az IPv6 bevezetése már közel sem tűnik utópisztikusnak, hiszen a jelenlegi internetprotokollról az IPv6-ra való átállás már világszerte folyamatban van."
Ne haragudjon de ez nem hír, ez a 90es évek közepétől így van, eleve egy lessú folyamatnak tervezték(!). Tehát nem igazán releváns a "Közeledik". Ez nem egy hirtelen változás hanem egy folyamat. Ráadásul a cikkben ellentmond önmagának:
"Az amerikai cégek ugyanakkor mégsem lelkesednek az átállás miatt, az amerikai kormány azonban szeretne ezen a helyzeten változtatni és igyekszik jó példával elöl járni." Ha egyszer nem lelkesednek érte akkor mitől közeledik? Az eredeti specifikáció szerint az átállást 2025-re kell megtenni!
Egyébként az ipv6-nak rengeteg előnye van:
-quality of service
-biztonság (főleg ddos meg packet hamisítás/sniffing ellen, mint pl a beépített ipsec, authentikáció)
-egyszerűsített headerek (ezáltal a routerek sokkal nagyobb sebességgel képesek megbírkózni)
-autokonfiguráció (beépített dhcp magában a protokolban!)
-javított routolás (intelligensebb)
-bővíthetőség (később új headereket lehet hozzáadni tetszés szerint ha igény van rá) -
Frenzy #9 Bonyolultabb? A header pl. kifejezetten egyszerubb IPv6 eseten, mint IPv4 eseten. Tovabba fix hosszusagu, igy a feldolgozasa is egyszerubb a routerek szamara. Es meg szamtalan uj lehetoseget rejt magaban. Ha erdekel, erdemes utana is olvasni. -
#8 Hát szvsz megszokás kérdése... -
DOT #7 Aha, viszont csak nekem tűnik úgy, hogy az ipv6 bonyolult? Ráadásul megjegyezhetetlen. Nem lett volna egyszerűbb a v4-et egy-két oktettel bővíteni ?... -
Frenzy #6 Talan egyik legnagyobb elonyenek azt mondják, hogy a címtartomány rendkívül bő lesz. Ha foglalkoztál hálozatokkal, akkor kiderülhetett számodra is, hogy a jelenlegi IPv4 címtartomány nagyon szűkös, és egyre szűkösebb lesz, amint egyre több eszköznek kéne IP cím (pl. minden mobiltelefon, intelligens hűtőgépek meg ki tudja mik még :).
Az IPv6 címtartománya olyan, hogy a Földön minden négyzetméterre több millió cím jut (vagy hasonló brutális nagy szám, pontosan nem emlékszem).
Persze vannak ideiglenes megoldások a problémára, pl. a NAT, amivel nem foglalsz a közös IPv4 tartományból címeket vagy a osztálymentes címzési módok. -
#5 _még_ nem ... de szerintem már fogalmazzák, hogy az IPv6 70000 trilliárd dollárt vesz ki évente a zsebükből, 250 millio munkahely szünik meg, éhinség tör ki az antarktiszon, .... -
#4 -
#3 Hogyhogy az MPAA nem ellenzi? -
#2 Routertől függ. A korszerűbbek támogatják.
Úgytudom igazából még sebezhetőségeket nem nagyon tesztelték élesben, kíváncsi vagyok mit fog hozni ( egyetemek jórésze elérhető már IPv6 on, de mifelénk is, de az nincs levédve tűzfallal, meg egyéb apróságok... ). Igazából nem látom benne a megváltást. Annyira kivannak vele hogy dinamikus csomagméretet tud, meg kereteket tud összevonni.. áh, majd meglátjuk :) -
Caro #1 Jó!
De a routeremmel menni fog? Vagy ha nem elég lesz egy firmware frissítés?