7
FTP squid-proxy mögül
  • Celeborn
    Helló!

Nekem is van egy FTP-s Squid-es problémám. Megbíztak, hogy telepítsek squid proxy-t, mert szeretnénk kordában tartani a nethasználatot a cégnél. Na, én életemben először dolgozok linuxal, értelemszerűen linuxos proxy-val is most találkoztam először. A gondom az, hogy feltettem a debian-t, a squid-et, beállítottam az autentikációt is, a web-es böngészés frankón működik is, de azon kívül semmi. Ja, de, az MSN. Hiába van beállítva a squig.conf file-ban a 21-es, 110-es, és még pár hasonló port engedélyezése, mégsem tudok se leveleket fogadni, se FTP-zni. Néztem netstatot, és azt látom, hogy a messenger a 3128-as porton kommunikál, működik is, az outlook meg ugye a 110-es porton próbálkozik, de eredménytelenül. A squid a logokba nem ír be semmit, mintha nem is kapna kérelmet az adott portról, amit elutasítana. Vajon mit csinálok rosszul?
  • paksi
    Köszi a javaslatokat.
    A helyzet az, hogy a kérést az ftp fele a 990-es porton kell küldeni a válasz pedi g 900-999 en fájlonként. A rendszergazda megnyitotta a 990 portot, de azt mondja, mivel a valasz nem a kért (kimenö) porton érkezik a proxy a beérkező csomaghoz nem tud kérést hozzárendelni,ezért támadásnak veszi, blokkolja. Mindkét oldal passiv ftp-t támogat.
  • Lacc
    Utóbbi problémára találták ki a passive módot.
  • [Jakuza]
    Vagy esetleg port forwardoljad a proxy portjat a 21es portra.
  • toMpEr
    http://www.freecap.ru/eng/ + egy 80-as porton futo proxy innen: http://www.proxy4free.com/page1.html
  • PLaci #2
    nyittasd ki a 20-as portot is, a szerver a 21-est, a kliens egyes tudtommal a 20-as portot használja
  • paksi
    Sziasztok.
    FTP servert szeretnék elérni proxyn keresztül. A proxyn a 21 port nyitott, de az elérendő FTP nem azt használja. Valahol egyszer olvastam, hogy van valami lehetőség arra (valami progi), hogy az egészet ugy állítja be mintha HTTP porton történne a kommunikáció.
    GYakorlatilag bármi más lehetőség érdekelne ami nem jár az összes port megnyításával a proxyn. A helyzetet bonyolítja, hogy a válasz az FTP serverről nem ugyanazon a porton érkezik.
    Javaslataitokat előre is köszönöm.