89
-
mstummer #49 Nos nem láttam még a 3.-részt.De sok önyvet olvastam a Star Wars könyvek közül.Az egyik folytatásban kiderül hogy a Halálcsillagnak volt egy prototipusa,xal lehet hogy az épült a film végén. -
Olvasgassál a Halálcsillagról ... -
Caro #47 A láva eléggé egyszerű: ott kéklik a cuccok alatt az energy shield. Ezért nem olvad el semmi, meg nem is sülnek meg. Aztán persze mikor már kimennek a "partra", akkor anakin meg is gyullad. :) -
ttp145 #46 nemtom mi bajotok van az egész könyv végignézésébe halálra unná magát az ember nembeszélve arról mit kéne bevinnie me ***** hosszú lenne a film. -
engine #45 Én sem érzem igazán jónak.
Vannak jó momentumok, de a könyvet olvasva nagyon sok háttér információ kimaradt a filmből...
A szeparatista droidparancsnok - annak aki nem látta a Clone Warst - inkább vén ócskavasnak tűnik a folytonos köhögése miatt, nem JEDI gyilkosnak.
A végén a halálcsillag építése hatalmas hiba a szememben. 20 év kell az elkészítésre? Majd utána pár év alatt összedobnak egy nagyobb, jobb változatot? Mert nem hiszem, hogy egy ekkora építkezést titokban lehet tartani, tehát egyszerre kettő nem nagyon készülhetett szerintem.
Igaz nekem alapvető bajom az előzményekkel, hogy túl színes, modern a későbbi világhoz képest... és kicsit giccses.
Anakin átállása nekem tetszik és új fénybe helyezi a kapcsolatuk Padméval. Nem azért áll Sithnek mert szereti Amidalát, hanem mert nem akarja elveszíteni. Egyfajta birtoklási vágy megtámogatva a félelemmel anyja halála miatt. A lényeg, hogy saját maga miatt dönt a sötét oldal mellett az Én olvasatomban.
A lávás rész szerintem is fura volt, de rossznak azért nem mondanám.
Hát ennyi. -
"Én természetesen nem értek a rendezéshez, de épp azért nagyon gáz, hogy észrevettem a hibáit."
Milyen hibát? Te, hogyan csináltad volna? -
Caro #43 Igen, de a Jedikről viszont elég keveset tudunk a történet kezdetekor(baljós árnyak).
Az biztos, hogy a star wars-ból a science nem nagyon dominál. De nem is az a célja.
Egy csillagkapu(mármint a sorozat) sokkal tudományosabb, de ettől még jó az sw. -
TommyGun #42 Mellesleg nemtom mit fikáznak itt emberek...az SW-nek nagyon is volt hatása mind a technikai fejlődésre mind társadalom formálás terén is egy csöppet....
Egy Fantasy SCI-FI-nek miért ne lehetne több mondanivalója mint egy Ryan közlegénynek ??
itt is vannak emberi értékek etc etc....
Vagy talán a SCI-FI terén nincsenek nagy nevek ?
Asimov? (alapítvány robotok univerzum)
Arthur C. Clark ? (űrodüsszeia)
Frank Herbert?(Dune)
Gene Roddenberry?(star-trek)
JRR Tolkien? (gyűrűk ura)
Ezeket az embereket mind mind a 20. század legnagyobb íróinak tartják...
G. Lucas ? Ő miért ne lenne az ? -
TommyGun #41 Épp ezt magyaráztam énis hogy az 1-2-3-ban sokkal több és összetettebb a történés és egy kis politika társadalmi felépítést is megmutat az SW világból ezért egy kicsit tömör lett szerintem... -
Highw@yPos. #40 Én már nem is mondok semmit, itt ez a 7 új rekord, szerintem teljesen magukért beszélnek...
Egyedül az idegesít,h annak idején aza kulla Titanic akkora sikert aratott Leo miatt, sztem Gladiátor sokkal jobb, de ez már offtopic :-D -
Caro #39 A hangulat más, ez igaz, de csak azért, mert régi részekben Luke és tárasi a rendszer ellenségei, itt pedig Anakin, Obi Wan viszont a köztársasággal van(legalábbis az elején). Tehát ők vannak többen. Nem az ő helyzetük az elkeseredettebb.
A star wars univerzum pedig nagyon jól kidolgozott. A filmekben ez nem látszik, de amik star warssal kapcsolatosak nem mondanak ellent egymásnak.
A filmes szempontokat szerintem hagyjuk, nem hiszem, hogy mi annyira értünk a filmelemzéshez. De az tényleg biztos, hogy ekkora háttérrel nem alkottak rosszat.
A gond szerintem, hogy kicsit rövid lett. Pl teljesen hiányzik a felkelés kitörése. Pedig az az első típusú forgatókönyvben(Twilight of the Gods) megvolt. Ez pedig lényeges elem. Meg aztán a végén az épülő halálcsillagról se kapunk semmi infót, csak látjuk.
De szerintem arra is kéne gondolni, hogy a jövőben nem úgy fogják nyomni a részeket, hogy 4-5-6-1-2-3, hanem 1-2-3-4-5-6. Szerinem az új részek túlságosan annak szólnak, aki már látta a 4-5-6-ot. -
"Az is amikor a végtagok nélküli, összeégett Anakinnak Obi mester még tartott egy lekifröccsöt, ahelyett hogy segített volna a barátjának az se volt valami pozitív a szememben."
Ha kiirtana valaki a csaladodat nem valoszinu, hogy koszonetet mondanal neki. -
csomi #37 Ennyi erovel Isaurat vagy a Pampak kiralyat vagy barmely brazil szappanoperat amely vegigsoport a vilagon hozhatnank ellenpeldanak. Mi az amivel Startrek az SW fole vagy legalabb melle emeli magat? Mert amerikai es mint olyan a rendszervaltas utan oly divatos lett itt is? Mikor a regi sw reszeket vetitettek a 80-as evek elejen itt csak nagyon kevesen hallottak startrekrol es igen kevesen tudhattak magukenek a startrek erzest, amig egy sw trilogian nagyon sokan nottek fel regiotol fuggetlenul ami meghatarozo es mely nyomokat hagyott az emberben. Onnantol kezdve minden scifi alapjai is lettek az sw reszek. Illetve ohatatlanul az ember ahhoz hasonlitotta. -
csomi #36 Ez eleg gyenge ellenpelda volt. -
BiroAndras #35 "schimi, nagyon is sokköze van azokhoz a fogalmakhoz!!! Ha mondassz nekem még 1 ilyen sorozatot,ami 30 évig készült el teljesen, és szinte minden generáció(nah jó 50 év alattiak) tudja, hogy miaza Star Wars!!!"
Pontosítás:
A "fikázás" kizárólag az új részeknek szól. És azoknak csak azért, mert automatikusan az eredeti filmekhez mérjük őket. Tulajdonképpen, ha önmagukban nézük az új részeket egyáltalán nem rosszak.
ps.: Egyébként mondok neked még ilyen sorozatot : Star Trek. -
csomi #34 Gyerekek, kerem a ketelkedoket mondjanak meg egy olyan filmet ami akkora szakmai apparattal keszult es ennyire tokeletesen atgondolt szakmai egyseget alkot. Nem tokmindegy mi a mufaja? Irtozatos sok embert, szellemi toket megmozgatott a letrejotte es nagyon impozans az altala teremtett 'mesevilag'. -
csomi #33 Schimikem! Mondj kozel hasonlo alkotast! -
BiroAndras #32 "A filmtortenelem egyik, ha nem a legnagyobb, alkotasat kepesek pillanatok alatt lefitymalni."
Na ez azért durva. Azt lehet, mondani, hogy tetszett, azt még rá lehet fogni az életkorra, a műveletlenségre, vagy végső esetben az izlésre. De hogy valaki "legnagyobb alkotás"-nak nevezze, az nekem már sok.
Egyébként a története tulajdonképpen jó (egyáltalán az, hogy VAN története manapság szokatlan), a látvány természetesen ütős, csak néhány részleten és a rendezésen bukott a film.
Én természetesen nem értek a rendezéshez, de épp azért nagyon gáz, hogy észrevettem a hibáit.
Ha az I-II-III részeket nézzük, határozott fejlődés látható. Ha lenne még 1 film, az már talán jó is lehetne. -
Highw@yPos. #31 NEXUS6:
"Az is amikor a végtagok nélküli, összeégett Anakinnak Obi mester még tartott egy lekifröccsöt, ahelyett hogy segített volna a barátjának az se volt valami pozitív a szememben."
Ha emlékeznél rá Yoda parancsba adta ki Obi-nak,mikor elváltak,h végezzen anakinnal,szal csak a kötelességét teljesítette.
-
Highw@yPos. #30 schimi, nagyon is sokköze van azokhoz a fogalmakhoz!!! Ha mondassz nekem még 1 ilyen sorozatot,ami 30 évig készült el teljesen, és szinte minden generáció(nah jó 50 év alattiak) tudja, hogy miaza Star Wars!!!
Ha elkezded egy társaságban utánozni Dart Vadert, hörögsz a tenyeredbe, akkor mindenki vágja,hogy nem a tüdőgyulladásos Nemecsek Ernőt utánzod...ennyi.
Ezt a filmeeposzt a világon mindenki ismeri, és sokak kedvence.
Egyedül a Gyűrűk Ura, ami a közelébe ér, de még az is sokkal van lemaradva.
Szerintem egy csodálatos kaland-mese-sci-fi birtokában vagyunk immárom, h alesz gyerekem, alap,hogy megnézetem vele többször is ;-))) -
schimi #29 "A filmtortenelem egyik, ha nem a legnagyobb, alkotasat kepesek pillanatok alatt lefitymalni. Egy ilyen hordereju filmnek nyilvan lesznek mindig is hibai, hisz mindig lesz valaki akinek valamelyik reszlet tul sok vagy eppen keves."
Fimtörténet legnagyobb alkotása, horderő, etc?
LOL, ez egy fantasy-mesefilm, és mint ilyen nem sok köze van a fentebbi fogalmakhoz.
Persze jó látványvilág, igényesen kivitelezett etc, respect, de ezt leszámítva nem hiszem, hogy különösebb értékekkel bírna. Szvsz. -
TommyGun #28 Jah azt ki is hagytam hogy ez semmivel sem roszabb mint az eredeti SW részek...Az az igazság hogy az eredeti SW részek inkább kalandosak voltak, bemutatták a csatákat Luke, Leia sorsát...de inkább kalandosan...ebben az új 3 részben szerintem kicsit összetettebb a történet is meg több maga a történés is...sőt szerintem Lukács kicsit próbálta belerakni ebbe a 3 részbe azt is hogy hogyan működik a köztársaság...tehát egy kicsit olyan DUNE beütést akart neki hogy lássuk és megértsük hogyan működik a politika és a társadalom is a birodalom elött...az eredeti SW részekben ilyen nem volt...csata meg menekülés azt csa...meg Yoda oktatás... -
TommyGun #27 Nekem nagyon tetszett, Gyűrük Ura se lett tökéletes, a könyv 90%-a nincs benne csak a lényeg azt nesze vagy 8 órás....de király lett az is meg ezis...
Talán Anakin váltása volt egy kicsit nyögvenyelős vhogy nem éreztem olyan szerelmesnek hogy bármit megtegyen amidala-ért...szerintem ezt valahogy elkapkodták...vagy lehet a 2. részben kelett vólna kicsit több "Sith"-et vinni anakinba vagy nemtom de egyik percben még Windu melett áll a másikban meg már sith lord...mondjuk ez nem lenne baj de mint mondom nem éreztem annyira hogy bárkit bármit megölne Padme-ért bármire képes lenne érte talán ezért tünt felemásnak a dolog... -
TeDDyRuSh #26 Sztm qva jól összehozta Lukács öcsi a storyt,bár a vége egy kicsit elkapkodott volt,ill. egy kicsit túlvágott! Jah meg rohadt gyorsan el telt az a 9 hónap,míg megszületett Luke,meg Leila! -
Benyomták a Force Aurat, és ennyi volt a lávának. :) -
csomi #24 Istenem megint egy onjelolt rendezo-polihisztor. Felelmetes egyesek mennyi mindenhez ertenek. A filmtortenelem egyik, ha nem a legnagyobb, alkotasat kepesek pillanatok alatt lefitymalni. Egy ilyen hordereju filmnek nyilvan lesznek mindig is hibai, hisz mindig lesz valaki akinek valamelyik reszlet tul sok vagy eppen keves. De azert tobb tiszteletet kene tanusitani a sok 100 ember evekig tarto aprolekos munkaja elott. Kivancsi vagyok mondjuk egy 20 mp-es animaciot a filmbol mennyi ideig csinalni barmely rendezo zsenipalanta. Nekem is voltak reszek amik eltulzottak voltak. Peldaual a lavas resz. Ha valaki volt mar izzo fem kozeleben az tudja, hogy rogton megsult volna olyan kozelsegben ember, gep barmi. Az atmenetek kicsit nekem is gyorsak voltak jobol rosszba. DE! Az osszes hianyossagot elhomalyositja az, hogy ez egy borzasztoan latvanyos, monumentalis fantasztikus alkotas. Aki ezt nem veszi figyelembe az vagy elvakult megrogzott kotekedo vagy csak egy kis irigy onjelolt kritikus. En el tudom fogadni, hogy valakinek nem tetszik, de egy ilyen alkotas mindenkeppen megerdemli a tiszteletet. -
Caro #23 Azért eléggé érthető szerintem, amikor windu le akarja csapni sidioust. Ő is tudja, hogy a markában tartja a szenátust. Szóval az indoklás elfogadható. És nem windu támadott először.
Az meg megintcsak indokolt, hogy Obi-Wan nem segít anakinnak. Tudja, hogy nem teheti. De nem öli meg, mert régen barátja volt. Ezért csak otthagyja. -
"Normális vágás nuku." Te hogyan csináltad volna? -
patrik #21 Mondjon bárka amit akar, szerintem is király lett
-
mad363 #20 király lett nincs mese... -
Örülök annak, hogy valakinek tetszett.
Nekem ugyan nem, de hát ízlések és pofonok.
Monnyuk nekem az hogy a fődzsedi simán ki akarta nyírni stikában a főgonoszt (csak nehogy megtudják), nekem elég furcsa volt!
"A dzsedi sosem támadásra, hanem megismerésre használja az erejét!"-Yoda (az igazi még az ESB-ből)????
Az is amikor a végtagok nélküli, összeégett Anakinnak Obi mester még tartott egy lekifröccsöt, ahelyett hogy segített volna a barátjának az se volt valami pozitív a szememben.
Aztán a nagy érzelmes jelenetek során elhangzott eszméletlenül suta és banális mondatok még azt a kis bizalmamat is a földig rombolták, amit a kis szinészpalánták tudása iránt tápláltam.
(A mondatokat az igenzseniális Lucas mester adta a szájukba)
Normális vágás nuku.
Mindent a nyakadba kapsz mint egy TECSÓ bevásárláskor, aztán otthon a jobb részeket majd kiválogatod, a gagyi meg megy a szemétbe.
Az űrcsata nálam bejött, kár hogy az elején volt meg 5 perc alatt letudták, és olyan nagyon a történethez sem kapcsolódott. -
szerintem is nagyon király lett -
Caro #17 Én most jöttem a moziból, és nekem is tetszett. Szerintem anakin áttérése túl gyors volt(egyik pillanatban:"jaj, ezt nem kellett volna" a következőben meg "igen mester"). De az ok logikus.
Szerintem jól sikerült. -
Szerintem nagyon jól sikerült.Szinkronosan néztem meg,az elején nagyon elhülyeskedték az egészet és a droidok hangja is olyan furcsa volt,mintha náthásak lennének.Ugyanakkor brutálisabb is volt csak úgy röpködtek a végtagok.Amikor Vader megégett az elég kemény rész.Sajnáltam azért a jediket.A döntő pont szerintem az volt mikor Windu mester legyőzte Sidiust,ha megöli nem történik meg az egész.Csak kár hogy tudtam a végkimenetelét.Pl hogy yoda és az uralkodó nem halhat meg,se Obi se Vader és a többi jedi meghal.Részemről teljesítette az elvárásokat. -
amíg egymás véleményén nem is vesztek össze ezzel nincs is baj;) -
CGI? Programozol, mi?
SGI.
Moziban megnéztem, az mpaa meg bekaphatja. Szerintem ha a Waterworld idejében lett volta ez a szervezet, meg sávszélesség, tutira azt okolták volna. A lényeg, hogy rettenetesen sok pénz van a filmekben. De szar filmekből ne várjanak már bevételt és kenjék a "kalózokra". DVDn meg nem veszem meg, minek, jön majd a feújított extra jelenetekkel tarkított Holodisk (~10 év múlva
).
-
fonak #13 Nekem a sárkány tett be, amin Kenobi mester lovagolt. Meg Yoda mester repülő vityillója, az Artut felrúgó fejnélküli droidok stb. Bár azon jót röhögtem. Az első ~25 perc meg elmehetne 3dmark2006-nak:) Látványos, csak kissé irreális. Jó az eredeti trilógia sem a realitásról szólt, de itt már nagyon elmentek a hülyeségek felé. A kerekekkel felszerelt lézerágyúk oldalsortüzei, az űrhajót szétszedő kis droidok (kis lopás a mátrixból, csak ott a squid-ek estek neki a hajónak) stb. Persze az episode I-II. is ugyanilyen volt ebből a szempontból. Azoknál jobb a III., főleg az I-nél.
P.S.: Az sem igazán sikerült, amikor a végén becsempésztek pár dolgot a régi trilógia képi világából, nagyon kilógott ebből a CGI-s csilivili új SW-világból... de hát ezt nem is lehetett volna jobban megoldani. -
Garfield #12 Ilyen pici és lényegtelen apróságokra nem adunk. 
-
Kelta: mindenki magából indul ki. -
Szerinted..........