25
  • LowEnd
    #25
    Teljesen igazad...
    ...lenne.

    de sajnos nincs. Ugyanis ha téged megvádolnak (a nemi erőszak alapvetően egy kétszereplős bűntény, ezt ne feledd!), nem egyik állítás áll a másikkal szemben, hanem a sértett konkrét vádja, és a "nemi erőszaktevő" magyarázkodása.

    Találgathatsz melyiknek van nagyobb súlya.

    A jelenlegi büntetőjogtanárom (dr. Busch Béla) azon kevés bíró közé tartozott, aki megpróbált objektíven ítélkezni, nem dühödt vérbíró módjára osztani a kurtavasat.

    Ő mesélte el:
    Csajszi bejelenti: nemi erőszak, ez és ez tette.
    Csávó: tényleg volt kufircolás, de szó sincs erőszakról.

    A csávót EL KELLETT (volna) meszelni.

    B.B. kiküldött mindenkit a tárgyakóteremből, csak a csajt nem, "na halljuk, hogy is volt valójában?", a csajszi elsírta, hogy tényleg nem volt erőszak, csak az anyja nyomatta, hogy mindenképpen tegyen feljelentést.

    Szerinted hány bíró foglalkozott volna ilyen jellegű bizonyítással, ahelyett, hogy egyszerűen lezárta volna az ügyet (8-10 év!)? nem sokan...

    Más eset tőle:
    Szintén nemi erőszakot jelentett egy csajszi, kissé zavaros tényállással.
    Ravasz kereszkérdések:
    B B: ki volt alul?
    nőci: én.
    B B: nem volt nagyon hideg a föld?
    nőci: Leterítettem a kabátomat.
    :-)))

    Még sok ilyen van.

    Nem akarom magamra uszítani az Eszter alapítvány szüfrazsettjeit, de a mondanivalóm lényege:

    Akit megvádolnak (!) nemi erőszakos bűncselekménnyel, gyakorlatilag semmi esélye védekezni. Szerencséje lehet. Esetleg.

    Visszatérve a topichoz: szeretnél ÁRTATLANUL felkerülni egy olyan listára, ahol korábbi áldozatok idegösszeomlás szélén álló családja keresi a bűnbakokat?
  • TeszteloPontHu
    #24
    Szvsz nem ilyen egyszerű ez. Egy állítás áll szemben egy másikkal. Tehát az erőszakot bizonyítani kell valahogy, nem elég azt mondani, hogy megerőszakoltak.
  • Commandante
    #23
    Ja, a lista viszont baromság. Tisztára mint az átkosban: "ki jelent fel kit hamarabb?"
  • Commandante
    #22
    >>aki már visszaeső azt a Macsakafogó c. filmben elhangzottak szerint kellene kezelni: ""Csak semmi felesleges felhajtás! Követ a nyakukra és a folyóba velük..""

    Ha valamelyik családtagommal ilyen történne (de ne történjen!), én egyszerűen megnyomorítanám az illetőt. Tolószékből, vakon nem lesz visszaeső. És egy csepp lelkiismeret furdallásom sem lenne miatta. Éljen a zéró tolerancia!
  • arschsg
    #21
    LOL
  • arschsg
    #20
  • Alfa Of NS
    #19
    Magyar bunozokrol mar van lista a neten:

    Bűnözők listája, 2005
  • comet
    #18
    Amcsiknál kicsit más a helyzet. Elég ha 18 alatti, abban az esetben a szülei bármit megtehetnek úgy hogy a gyereket meg se kérdezik az ügyben, se tanúvallomás se semmi és máris nemi erőszakoskodó ha mondjuk 18 évesen lefekszel a kicsit fiatalabb 17 éves barátnőddel...
  • comet
    #17
    Ez hülyeség. Személyesen ismerek egy olyan amcsi srácot aki most 21, de nem tud munkát találni mert azért kapott "nemi erőszak"-os megbélyegzést mert 18 éves korában a három hónapos korkülönbséggel fiatalabb, 17 éves barátnőjének anyja feljelentette a rendőrségen. A rendszer a szar és megint az amcsik kitaláltak egy iszonyat primitív rendszert. Aki tényleg nemi erőszakot követett el azt vagy rehabilitálni kellene vagy bezárva tartani, nem egy weboldalra kitenni, hogy hol lakik, az nem old meg semmit.
  • Asperot
    #16
    Ez egy elég buta ötlet.
    Az hogy a rendőrség hozzáfér az ok. (remélem eddig is így volt) de mit tud kezdeni ezzel az információval egy mezei állampolgár? Csúnyán néz, összesúg, esetleg beszól. Eddig törvényes, de eddig csak azt sikerült elérni hogy tönkretették még a szomszédok életét is, akik folyamatos stressz alatt lesik hogy vajon mit csinál az utca réme. Kell ez?

    Esetleg jön egy szülő akinek valami beteg állat letámadta a gyermekét. (érthető módón de) kattant állapotban leles pár címet és kitáraz pár tagon aki rajta volt a listán. Mondjuk hárommal. Egy jogosan listás. Egy tévedésből listán lévő. A harmadik legyen az a családapa aki a véletlenül letöltött pedoképek miatt került fel a listára (10-es hozzászólás) Kell ez?

    Akiről kiderül, hogy ilyet elkövet be a börtönbe, hogy neki kelljen a szappant szedegetni.
    Elzárni jó mélyre a napot se lássa többet!!! Ez Kell!
  • burkusdió
    #15
    egyet értek az első két hozzászólóval (lehet a többiekkel is, de nagy hirtelenjében csak az övékét olvastam el)

    szerintem sincs semmilyen joguk az ilyen szemeteknek, még az élethez való jogukat is meg kéne fosztani tőlük
    az én szemembe ezek az emberek még a gyilkosoknál is nagyobb bűnt követnek el

    aki egy kiskorúval fajtalankodik, erőszakoskodik azt ki kéne végezni valamelyik város főterén mint a középkorban...
  • Killgore
    #14
    Azoknak nem lenne elég hely a neten:)
  • Sadist
    #13
    Ennyi erővel az ittas vezetők, betörők, autótolvajok, gyilkosok listáját is kitehetnék a netre. Jah és akkor már a korrupciós és sikkasztós ügyek résztvevőit is.
  • maozedong
    #12
    az akciókról is kéne adatbázis videókkal.
  • Cat #11
    KÉRDÉS: Egy esetleges téves bírói itélet után van e bármilyen lehetősége egy ilyen embernek az UJRAKEZDÉSRE? Biztos hogy indokolt ezt a megbélyegzés?
  • LowEnd
    #10
    A jogiforum.hu -n leírtak egy esetet.

    Adott egy jó családapa, három gyerekkel. Egyébként hobbifotós.

    A fazon tagja volt egy "képküldős" levelezőlistának. (amerikai lista - magyar csávó)
    2-3 év alatt automatikus módon kapott vagy 120.000 (százhúszezer) fotót.
    Megnézni nem volt ideje, archiválta őket CD-re.

    Kiderült, hogy közülük 60-80 gyerekeket ábrázolt. Néhány (5-6) bizony pedofil kép volt. A fickó nem tudta. (nem volt ideje megnézni)

    (még eccer: nem erre gerjedt: 100.000 fotóbol ez ugye nem sok. Én például a csajszikra bukok, a c:\pictures könyvtárban "nagyobb arányban" vannak nőcik.)

    De mindez nem száított. Szerintem még mindig ül.
    A családja tönkrement bele. Pedig közzé se tették a neten.
  • LowEnd
    #9
    A klasszikus esetekről nem is szólva:
    - sértett nő így áll boszút
    - így zsarol, hogy vedd el feleségül

    borzasztó....
  • LowEnd
    #8
    Állítólag a erőszakos nemi bűncseleményért elítéltek cirka fele (40-60%-a) nem követte el a cselkményt - vagy nem úgy, ahogy azért elítélték.

    (volt is egy amerikai film, amiben ovodát üzemeltető családot vádolt meg néhány kisgyerek és pszichológus hogy pedofilok, meg minden, a film végére persze kiderült hogy a család ártatlan volt, a kislányt meg a nevelőapja erőszakolta meg, de addigra mindenki tönkrement, a család megjárta a poklot, asszem öngyilkos is lett az egyik.)

    Ha a bélyeg rádkerül (függetlenül attól hogy ártatlan vagy - vagy sem), attól soha nem szabadulsz.

    Képzeld el a szitut: elmész diszkóba 19 évesen, összeszedsz egy bomba jól kinéző csajszit, lefekszel vele az első randin.
    Egy hónap múlva jönnek a rendőrök a főiskoládra / munkahelyedre érdeklődni és bilincsbe verve elvisznek.

    A csaj azt mondta hogy megerőszakoltad, amikor terhes lett/kiderült a hancúr, és nem merte az igazat elmondani az apjának / barátjának.
    Ettől fogva egy nemi erőszaktevő lettél - életed végéig.

    Azt hiszed ritka eset?

    Más. Te 17 vagy, a csajszi érett nőnek tűnik (de csak 12. ezt te nem tudod.)
    Ha beleegyezik is a szexbe, erőszakos közösülésnek / fajtalankodásnak számít.
    Mész a kaptárba.

    Ugyanez a szitu, ha te 18 múltál, a csajszi nincs 14. (előtte 1 nappal)
    Ez megrontás. (pedofilia)

    Nem igazán vagy vétkes, de az összes bosszúálló szociopata téged tesz tönkre és a családododon rajta lesz a bélyeg "A pedofil erőszakoskodó"

    Tényleg azt akarjátok, hogy minden szélsőségest felakasszunk?
  • John Wayne #7
    Hát, egy kicsit gázos ez a dolog. Aki gyereket erőszakol meg, azzal nem vacakolnék túl sokat, 20-30 év. Mondjuk itt is nyilván lehet gáz, ha valaki elnézi a korhatárt és hiába van beleegyezés.
    Egyébként viszont boszorkányüldözés jellegű az egész. Nem igazán van hatékony kontroll, a visszaesőkre automatikus életfogytig kellene szerintem, de ez a webtéma szerintem marhaság.
    Szóval automatikusan megbélyegezni mindenkit, aki elkövetett ilyet, vagy csak bevarrták emiatt, az nem jó megoldás.
  • netrunner
    #6
    Ez így nagyon jól hangzik, de én is tartok tőle hogy a gyarló emberek kihasználhatják majd ezt az alapjában jó kezdeményezést.
    Az egyik legalapvetőbb példa modjuk lehet az hogy valakit úgy ítélnek el nemi erőszakért hogy olyat világ életében nem követne el. Csak mondjuk a (volt) barátnője így áll bosszút rajta valamiért. (ilyenre eddigi is lehetett hallani példát)
    ...aztán pedig felteszik erre az internetes oldalra és egy életre megpecsételik.
  • mrzed001
    #5
    Ezzel viszont a sértett családja is bűnössé válhat (alkalom szüli a gyilkost, + a harag).
    Vagy ha megölik valamelyik szemetet, az első akit elő fognak venni, az a sértett család lesz, mert ők is tudhatták, hogy hol lakik és indítékuk is nyomós.
    Egyszerűen nem kellene kiengedni az ilyet, és kész
  • Inquisitor
    #4
    Persze, persze. Eleinte nem hangzik rosszul, hiszen ezek gonosztevők.
    Kérdés csak az, mikor és milyen irányban fog ez még kiterjedni? Mert koránt se tűnik olyan elfpgadhatónak már a dolog, ha teszem azt politikai vagy vallási, netán egyébb szempontból is ki lehet majd személyes adatokat szolgáltatni.

    P.S. Amúgy nem újdonság a dolog, ilyen hálózat "illegálisban" eddig is volt, ahol pl. Pedofilokra lehetett rákeresni, és magánszemélyek üzemeltették. Vagy ott van a magyarországi "melyik doki mennyit kér" adatbázis, amiben a drága jó doktorok "hálapénztarifája" volt megtalálható ...
  • palika22
    #3
    Én is teljesen egyetértek azzal, hogy az ilyen fajtalankadó alakokat hozzák nyilvánosságra. (Véleményem szerint aki már visszaeső azt a Macsakafogó c. filmben elhangzottak szerint kellene kezelni: ""Csak semmi felesleges felhajtás! Követ a nyakukra és a folyóba velük.."" ..... Lehet moderálni.......Csak attól tartok, ha ez a lista létrejön, akkor egy év után már a Te képed vírít az internmetem, mert letöltötted a Matyi és a Hegedűs egyik számát..
  • h4x0r
    #2
    Szerintem sincs joga annak, aki megerőszakol, teszem azt, egy 12 éves kislányt.
  • immovable
    #1
    nagyon helyes... a nemi erőszakot elkövetők, főleg a gyerekekkel fajtalankodóknak ne legyen joga még a levegő vételhez sem... ez az egyéni véleményem... lehet moderálni de sztem az ilyeneket ki kéne végezni és kész.