62
  • dez
    "És az IBM pénzéből, amikor is sikerült egy megfelelően exluzív szerződést kötniük velük a PC os-ére (DOS, mond ez neked valamit?)"

...Amit pár nappal előtte (sőt, talán utána) vettek meg fillérekért egy csődbe ment kis cégtől. (Aztán írtak még hozzá 1-2 parancsot.)

Ja, és tegyük hozzá, hogy azok az OS-ek sokkal jobbak is voltak. (Csak akkor még a felhasználók többsége nem figyelt erre oda.)

Plusz egy dolog: nyomozás bizonyította, hogy olyan szerződéseket kötöttek, ami megtiltotta az OEM-eknek, hogy más OS-sel is szállíthassanak konfigokat. (Ez teljesen ellenkezik a monopólium-ellenes törvényekkel. Ha nem emlékeznénk, néhány éve többek között emiatt is elmarasztalták az USÁ-ban.)

Ja, és nem csak más OS gyártókat (legalábbis az OS részleget) taszítottak felszámolásba, hanem egyéb programokat készítő kisebb cégeket is, mármint erősen unfair módon, nem csak "véletlenül" történt (nem egyszer miután lenyúlták a terméküket, akár forráskód szinten, amit csak megtekintésre kaptak meg) - a teljes piac hataloméhes lefedése érdekében.
  • NEXUS6
    "A Microsoft saját erőből kezdte építeni a birodalmát!!"
    És az IBM pénzéből, amikor is sikerült egy megfelelően exluzív szerződést kötniük velük a PC os-ére (DOS, mond ez neked valamit?)

"PC-n ő hozta be elsőnek ezt a fajta grafikus felületet. Saját maga lett nagyjá, és most mindenki szidja, mert ő az aktuális célpont."
    És minek után már nyerő pozícióban volt szépen kinyírta a konkurens OSekek, pl az IBM-ét is (OS2 mond ez neked valamit?)

"Nem kötelező Microsoft terméket használni."
    A rendszergazda be is fonná a szemöldökét, ha bevinném a kis Linuxomat, vagy BeOS-omat, hogy márpedig én ezzel akarok bent dolgozni;)
    Próbáld csak ki!!!!

"De sokan használnak, és tetszik nekik."
    Mert milyen egyéb alternatívát is ismernek, ezen kívül, amivel összehasonlíthatnák?
  • NEXUS6
    "de azért bízom MS-ben, csak lenyomja őket az EU-val együtt!"

Ezek szerint te nem Magyarországon(EU-ban) élsz, és nem IT-ben utazol. Mert ha érdekelt lennél, akkor tartok tőle, hogy te is rájönnél, hogy ez nem a hétvégi formaegy, ahol a neked szimpatikus színű piros-zöld-kék-sárga csapatnak drukkolhatsz, vagy amelyiknek akarsz.

Ha csak nem te is M$ alkalmazott vagy mert akkor értem.
  • dez
    Nem tudsz te semmit, már bocs. :P
  • benczurzs
    A Microsoft saját erőből kezdte építeni a birodalmát!!
    PC-n ő hozta be elsőnek ezt a fajta grafikus felületet. Saját maga lett nagyjá, és most mindenki szidja, mert ő az aktuális célpont.

Nem értek egyet azzal aki támadja.
    Nem kötelező Microsoft terméket használni.
    De sokan használnak, és tetszik nekik.
    Ennyi
  • mrzed001
    Hát, lehet, hogy politikai ügy lesz belőle.
    Mindenesetre nekem Xp-m van (hivatalos), és örülök neki. NEM vennék se Média Player, sem egyéb progikkal szűkített változatot. Írjon a RealNetworks olyan jó egyedi progit, hogy azt használjam (ne pedig azt a sz.rt amit progiként próbálnak elsózni). Vagy a Red Hat legyen végre annyira userbarát, hogy Gőz Gizike is fel tudja telepíteni és használni, mint az XP-t
  • FTeR
    nem feltétlenűl arra gondolok, h technológiában legyenek jobbak, hanem üzletpolitikában.
  • FTeR
    annak indúlt, de az IBM meg az Oracle jelenléte már mást sejtet
  • mrzed001
    Egy valamit elfelejtetek: nem arról szól a per, hogy M$ ki innen, Linux-ot ide, hanem arról, hogy szeretjük a Windows-t, csak mi választhassuk meg, hogy mi is legyen benne
  • Zozo76
    tenyleg, nekem is az XBOX es a PowerPC jutott az eszembe
  • Felfedező
    Hiába minden erölködés, a sok korrupt embert elég lefizetni pár millával aztán máris befogják a pofájukat,,,

Microsoft forever!!!
  • valamit
    ahogy te arschsg írását, úgy én a tiedet mertem biztosra venni ennél a témánál ;)
  • testerlnx
    Mar jobbak, de jo lenne ha a technikai foleny ilyen gyorsan jelentkezne :)
    Sajnos nem igy van, de azert ugy gondolom, hogy elobb utobb igy lesz...
  • testerlnx
    helyes, kina is beszalhatna a pici puha ellen a ringbe...
  • FTeR
    ezeknek a nagy cégeknek ménem jut esetleg eszükbe, h jobbak legyenek M$nél és akkor talán nagyobb lenne a piaci részesedésük...
  • immovable
    sztem nem jó amit mondasz, mert ha soha senki nem szorongatja meg a microfost, akkor az eddigi monopól helyzetük még biztosabb lesz, ez pedig az árcsökkenés elmaradását és nem utolsó sorban a minőség romlását vonja maga után, mert ha nincs erős konkurencia nincs árverseny, vmit nics technikai verseny sem... mert nem kell harcolni a vásárlókért mivel úgyis csak tőlem vehetik. így egyre gagyibb termékeket kapsz... mondjuk a windows amúgy is gagyi
  • Caro
    a francba, elkéstem
  • Caro
    Ezt már egy fórumon elsütötte valaki. De nem tök mindegy? Az IBM-nek csak egy részlege foglalkozik processzorgyártással, a Microsoftnak meg csak egy része xboxal.
    Kíváncsi vagyok arschsg mikor csap le erre a cikkre, és kezdi osztani a microfostot anyázókat.
    Az tény, hogy az MS nagy disznóságokat művel. Szerencsére Európában tényleg inog a helyzete. Egyre több helyen térnek át Linuxra. Főleg a közigazgatási szférában.
  • arschsg
    Sok irigy:) Nem csoda hogy ellene vannak, a helyükben én is MS ellen lennék, de azért bízom MS-ben, csak lenyomja őket az EU-val együtt!

Microsoft
  • Akuma
    azé ez igen fura, hogy az IBM a microsoft ellen állt, amikor a most piacra készülő xbox2-ben lévő IBM power pc processzor még be sem futott a piacra
  • blevi
    Ezt nektek Microsoft !
  • immovable
    haajráááá, pusztulj microfos