45
-
DOT #45 Ha jól vágom, ezek a csodás, nagykapacitású cuccok mind csak read only módban működnek, lévén még DVD-ből is alig van DL-es. Ha viszont így van, vagyis csak gyári, préselt lemezekről beszélhetünk, akkor engem pl. kurvára nem érdekel melyik "győz" mert úgyse veszem egyiket se, amíg ki nem jön írhatóban (és kellően olcsó nem lesz)... -
#44 Gondolom az írható formátumokra gondolsz, mert a DVD lassan 10 éve létezik, és a világon ez a szórakoztató elektronikai termék terjedt el a leggyorsabban. -
Capra Ibex #43 Sajnálom, hogy megint ennyit postolok...
Kezdd itt!
Ha nagyon érdekel... -
Capra Ibex #42 He? -
Capra Ibex #41 Toshiba szerint DVD-Forum a 45GB-s 3 rétegű HD-DVD-t is elfogatta szabványnak (Mármint ez a The Register szerint történt, ami nem szentírás). Na ebből nemtom mi igaz, de ha igen akkor DVD-Forum elmehet a *****-ba. Ez így már drágább mint a kétrétegű BD.
Meg DVD+RW -t sem támogatják mégis elterjedt.
Amúgy meg jöjjön a HVD és darálja le mind a két tábort! -
pgergo #40 Nem azért, de a HD-DVD bizony szép pirossal dolgozik. -
PieHunter #39 A formátumok csatája meg még korán sem dőlt el (sajnos). Hiába álnak a legnyagyobb cégek a Blu-ray mellett, mert ha a kiadókat nézzük ők inkább a HD-DVD-re voksolnak. És nem mellékesen a DVD Forum is a HD-DVD mellé ált. -
PieHunter #38 Ebből a szempontból kedvezőbb lenne a HD DVD, mert az ugyanolyan piros lézerrel működik, mint a CD és DVD író.
Mióta??? A HD-DVD is kék lézert használ. -
Capra Ibex #37 Hopsz, bocs, hogy sokat írok de utánanéztem : ezek az árak azóta már feleződtek. -
Capra Ibex #36 Hehe.... csak azt tudnám, hogy ír meg 50 perc alatt ennyit. (Forrás: CNET ASIA)
Merthogy 2.0-s szabvány még nincs, csak az 1.0-s ami meg még csak 1x-es írást támogat : egy egyrétegú BD-R -t 1 óra 33 perc alatt ír meg. -
Capra Ibex #35 Már persze PC-s írókról beszélek mert asztalit már "rengeteg" cég bemutatott. -
Capra Ibex #34 Pl BenQ már bemutatott egyet. De a Philips, meg a Pioneer is. (Vagy fog?).
Vagy ha nagyon messzire akarunk menni, nevezetesen Japánba, Sonynak van PC-be szánt SCSI-s BD, CD és DVD RW kombó meghajtója. 50 perc alatt ír meg egy 27GB-s lemezt. Árat ne is kérdezd!... (ha jól emlékszem 4000$ körül volt... azóta lehet lejjebb ment de nem hiszem, hogy nagyon) (+a lemez ára, ami 45$, akkor).
Persze ennek is csak az kell, hogy beinduljon és akkor megy lefelé az ár (remélhetőleg) gyorsan.
Tehát nyugi, író lesz (2006 eleje?), már csak az a kérdés mennyi idő alatt szedsz le mondjuk 50G warezt. -
Capra Ibex #33 Nem. : http://www.sg.hu/cikkek/37130 -
HUmanEmber41st #32 Warezolni csak úgy lehetne a Blu-rayyel, ha kereskedelmi forgalomba kerül az író is..
Ha nem lesz író, akkor nem lesz PS3 warez sem+ holivúdi filmek wareza sem..
Ebből a szempontból kedvezőbb lenne a HD DVD, mert az ugyanolyan piros lézerrel működik, mint a CD és DVD író..
Meg az a másik, mennyi idő lenne, míg kiírsz 1 Bl-rayt ?és amikor 97% nál megáll az írás???
az szívás...
A bluray nem lesz jó warezra még sokáig ( szerintem) a PC világban inkább (szerintem) a HD_ DVD-CD ROM kombók jönnek majd be... -
#31 Én sem láttam még 4 rétegűt.De ezt nem úgy gondolják négynek hogy 2 rétegű de mindkét oldalon van? -
Inquisitor #30 Ez feltételezné,hogy a PS3 le fog tuni játszani szabványos (HDTV) filmeket a BR lemezekről ... az egyetlen bökkenő, hogy csak a videókdolásra van 3-4 versenyző, elfogadott szabvány meg egy száll se. És amíg egymást rugdossa a két oldal, addig a filmkiadók nem fognak egyikre se pénzt vesztegetni.
Amúgy látom a TDK már a 4 rétegű (WTF?) lemezt is kifejlesztette ... hmmm. -
Sityi #29 És mi van akkor, ha mégis a HD-DVD fog nyerni a Blue-Ray-jel szemben megakadályozandó a warezolást a PS3-hoz? -
Hegyikecske #28 A végén két szék közt a pad alá esnek és győz a nevető 3. ... Nevetséges! -
#27 Hát sztem már csak egy dolog miatt is a BLU-RAY fog nyerni. Mivel a PLAYSTATION3 is Blu-ray-jel jött ki, ami sztem brutálisan el fog terjedni az egész világon (és ugye ez egyben igy házimozi-zásra is jó) tuti hogy a Blu-ray filmekre lesz igy nagyobb kereset. Akinek nem lesz asztali lejátszoja az ps3-at fog venni.
A másik, meg hogy az XBOX360 (ami meg HD-DVD-vel akart kijönni) abbol nem lett semmi, mert maradt a DVD-nél.
BLU-RAY GO! -
#25 ha normális minőségű (értsd: verbatim) dl-t tudsz 1200-ért, az engem érdekel :D -
Caro #24 igazából nem vettem még ilyen lemezt, de ha olcsón akarsz akkor ha Veszprémben vagy nézz be a PCOMP-ba. Ott marha olcsók a DVD-k. Én 140 FT-ér vettem utoljára 8x-osan írhatót(ridata). -
dj mirage #23 Hát igen! Ha valaki tud, akkor még 500-is adok érte! Matrica nélkül 1200 ért tudok. -
Caro #22 Ja télleg..
bocs valamit elnéztem.. -
#21 Hol lattal te 300-ert? Meg matrica nelkul is 1000 HUF-ot kernek erte. -
Shaenis #20 Dual layer lemez engem is érdekel, akár még 400-at is megadok érte. :D Darabonként 100-at kereshetsz, ha szerzel nekem. :P -
#19 Dát ha mutatsz nekem 300Huf-os boltban kapható DL-DVD-R-t akkor meghajolok... A Legtöbb helyen vagy nincs, vagy 2200-2500Huf körüli áron leledzik... -
Caro #18 Haha. Mikor bejött az első Dual-Layer DVD lemez(tavaly ősszel) 5000 Ft volt! Ma:300.
:)
Ez lesz ezzel is. Csak az a k*rva jogdíj... -
#17 Szerintem ebben az esetben úgy lenne a jó,mondjuk kockázatos ha a blurayt olcsón adnák.Így több ember venné meg az elején.Igaz veszteséges lenne de idővel megtérülne,mikor már mindenkinek van bluray meghajtója és irója otthon.De tuti nem igy lessz mert túl kockázatos és kell hozzá elég nagy összeget kell befektetni hozzá. -
Inquisitor #16 Gyanúsak voltak a hardware hírek, mely szerint a Pana ezerrel nekiállt gyártani sorozatban a BR cuccokat ... hát ezért. Meg ezért volt olyan sűrgős a PS3 bejelentés is a Sony-nak, hogy erősítse az álláspontját. -
#15 a dvd nem 1-2 éve, hanem már 5 éve el van terjedve ... elaludtál? :)) -
dez #14 Ja ja. Ez már ilyen presztizs-harc lehet. -
dez #13 A tok is csak akkor 50Ft, ha külön veszed. Előállítási költség 5Ft, és valószínű nem akarják majd feleslegesen drágítani a lemezt. (És később tényleg valószínű az lesz, amit Zoldalma írt.) -
BiroAndras #12 "két jóformán egyforma szabványra nincs igény. a dvd-re se nagyon volt az elején, amíg elég volt a cd kapacitása."
A második mondat téves. Nagyonis volt igény a DVD kapacitására, cask mindenki félt befektetni százezreket, mert bármelyik pillanatban kiderülhetett, hogy a másik formátum marad meg.
Emiatt nem vették a cuccot. És mivel nem vették, nem csökkentek az árak, vagyis méginkább nem vették. Akkor indult meg döcögve a piac, amikor kijöttek a több formátumot is kezelni tudó meghajtók. -
BiroAndras #11 Nem értem, miért nem tanultak a DVD esetéből. Már rég mehetne a sorozatgyártás, és dőlhetne a pénz, ha nem veszekednének, mint az éretlen kölykök. -
rolika #10 szerintem a nagyobb kapacitásnak van létjogosultsága -
#9 A Sony egy buzi...... (ertelmes mi?) -
#8 A tok szerintem jobb, de csak akkor, ha lehet cserélni, mert a komoly fizikai behatásoknak (élére esik) jobban ellenáll. Aztán a meghajtó sem teszi tönkre (mint számos CDn, DVDn látni). Persze megdobja az árát kb. 50 Huffal, de 5000-as árnál ez már nem számít. (Miért 5000? Hát az artisjus matrica!)
A HD-DVD szerintem drágább lesz, mert rétegenként 15GB, a Blue-ray meg 25. És minnél több réteg kell, annál bonyolultabb, költségesebb. -
#7 Sonyéknál ez valami marketnig hogy minden lehetséges lemezt tokba raknak ? (eddig: md,umd,blue-ray)
!!!HAJRÁ SONY!!! TOK RULEZ!!! -
#6 De király ! A Blu-Ray "scaddiskben" van vagy hogy mondják ?
Amikor olyan CD-Romom volt azt imádtam ! :) Nem baj ha drágább nekem blúréj lesz... -
#5 két jóformán egyforma szabványra nincs igény. a dvd-re se nagyon volt az elején, amíg elég volt a cd kapacitása. Csak az utóbbi pár évben kezdett elterjedni a dvd úgy ahogy.
Ezért szerintem ez a bluray-hddvd háború is lezajlana hamar. Amelyik drágább, az megdöglik. ennyi.